Bu köpeklerle avcılıkta sabır nedir onu öğrendim.
Bundan önce birçok tür av köpeği ile avlandım. ama setter ile avlanmak sabır işiymiş onu öğrendim. Kızmayacaksın,küsmeyeceksin (dövmekmi onun lafını bile etme fena bozuluyor
)domuz pıtrağı ayıklamasını bileceksin. he bi de iyi yönü soyakta yüreğinin ağzından çıkmasına müsaade etmeyeceksin.falan falan.
Torbaya giren kuşun kaçmasına müsaade edeceksin. nasılmı oluyor kısaca anlatayım efendim. bundan önceki kurzhaarımı çok sıkıyor diye elden çıkardım.avcı bir arkadaşa hediye ettim. bir seter enik aldım. bıldırcını dudağının ucuyla getiriyo diye zevkten dörtköşe oluyordum. biz işi büyüttük kekliğe başladık. ilk hafta keklik ölü düştü. bizimki aynen dudak ucu muhabbetine devam....ikinci hafta gevenden keklik (benden) bir harıldadı süperpozenin tetiğini asılıvermişim. aha gidiyo len derken arkadan bir tane daha. kekliklerle aramız da 2-3 metre elimde tüfek değilde zeytin sırığı olsa teker teker hepsini vurcam. neyse seninki savruldu gitti. enikte ilk kalktıkları yerde uğraşıp duruyor. bende vakit kaybetmeyeyim diye kuşun düştüğü yere indim. seninki yatıpduru. Köpeğe öğretcez ya keklikten 3-5 adım açıldım. tüfeği kırınca üst gözdeki fişek fırlamadı(daha öncedende yapmıştı) bende önemsemeyip alt göze bir sıkı daha koydum. bizimki işi doğrultup kuşa yöneldi. bir ferma TUTTTTT aldı ağzına. ben birkaç adım daha geri gittim. Ne kadar ağzında fazla taşırsa o kadar işi çözer hesabı. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı. biz kuşu saçmayla deyil tapayla vurmuşuz. keklikte biraz cadalozmuşmu ne benim zavallı tarçınımın ağzına kanadınla bi furdu pat diye benim bile ağzım uyuştu napsın garibim bırakıverdi. Keklik Bacaklar sallanık yokuş aşağı bir saldı kendini sağlam olsa öle uçamaz. Kendimi NERE GİDİYOOOON derken buldum.kafam zaten karışık bacaklar arpacıkta bastım TIK ..... İndirdim tüfeği. niye patlamadı bu meret şimdi. Dalgamotor(adını bilmiyom) üstgözde. Biz fişeği alt göze koyduk ya açıp kapattığımızdan da üst gözü yeniden kuruyo tabiki . giden kekliğin arkasından biz patlamış fişeği atcaz diye uğraşıyormuşuz.
Velhasıl lafı fazla uzatmayalım. (daha hikayenin devamı çok uzun aynı keklikle bütün gün kovalamaca devam etti) . bu işten kim zararlı çıktı biliyonuzmu ? tabiki de tüfek
(köpeğin cinsini yazdımda tüfeği yazmam
anında sattım. Allah nasip ederse bu hafta bir tane hatsan supreme alacam. eğitime devam benim tarçın bir daha keklikle karşılaşırsa naapcak çok merak ediyom. ne de olsa kibar bir köpek. Kurzhaar olsa az çok tahmin edebiliyom pestilin şeklinide.... bakam bu naapçak önümüzdeki günlerde belli olacak.