Gönderen Konu: SETTERLE AVLANMAK  (Okunma sayısı 5376 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı İbrahim BOZALAN

• *
SETTERLE AVLANMAK
« : 30 Kasım 2012, 14:47:51 »
Bu köpeklerle  avcılıkta   sabır nedir onu öğrendim.
Bundan önce  birçok tür av köpeği ile avlandım. ama setter ile avlanmak sabır işiymiş onu öğrendim. Kızmayacaksın,küsmeyeceksin (dövmekmi onun lafını bile etme fena bozuluyor :-\)domuz pıtrağı ayıklamasını bileceksin. he bi de iyi yönü soyakta yüreğinin ağzından çıkmasına müsaade etmeyeceksin.falan falan.
     Torbaya giren kuşun  kaçmasına  müsaade edeceksin. nasılmı oluyor kısaca  anlatayım  efendim. bundan önceki kurzhaarımı çok sıkıyor diye elden çıkardım.avcı bir arkadaşa  hediye ettim. bir seter enik aldım.  bıldırcını dudağının ucuyla  getiriyo diye  zevkten dörtköşe oluyordum. biz işi büyüttük kekliğe başladık. ilk hafta  keklik  ölü düştü. bizimki aynen  dudak ucu  muhabbetine devam....ikinci hafta gevenden  keklik (benden) bir harıldadı süperpozenin  tetiğini asılıvermişim. aha gidiyo len derken arkadan bir tane daha. kekliklerle aramız da 2-3 metre  elimde tüfek değilde zeytin sırığı olsa   teker teker  hepsini vurcam. neyse   seninki savruldu gitti. enikte  ilk kalktıkları yerde uğraşıp duruyor. bende vakit kaybetmeyeyim diye  kuşun düştüğü yere  indim. seninki yatıpduru. Köpeğe öğretcez ya  keklikten 3-5 adım açıldım. tüfeği kırınca üst gözdeki  fişek fırlamadı(daha öncedende yapmıştı)   bende önemsemeyip  alt göze bir sıkı  daha koydum.  bizimki işi doğrultup  kuşa yöneldi. bir ferma  TUTTTTT aldı ağzına. ben birkaç adım daha geri gittim. Ne kadar ağzında fazla taşırsa o kadar  işi çözer hesabı. Ama evdeki hesap çarşıya  uymadı. biz kuşu saçmayla deyil  tapayla vurmuşuz. keklikte  biraz cadalozmuşmu ne  benim zavallı tarçınımın ağzına kanadınla bi furdu pat  diye benim bile ağzım uyuştu napsın garibim bırakıverdi. Keklik Bacaklar sallanık yokuş aşağı bir saldı kendini sağlam olsa öle uçamaz.  Kendimi NERE GİDİYOOOON  derken buldum.kafam zaten karışık bacaklar arpacıkta bastım TIK ..... İndirdim tüfeği. niye patlamadı  bu meret şimdi. Dalgamotor(adını bilmiyom) üstgözde. Biz  fişeği alt göze koyduk ya   açıp kapattığımızdan da üst gözü yeniden kuruyo tabiki . giden kekliğin arkasından biz patlamış fişeği atcaz diye uğraşıyormuşuz.
      Velhasıl  lafı fazla  uzatmayalım. (daha hikayenin devamı çok uzun aynı keklikle  bütün gün kovalamaca  devam etti) .  bu işten  kim zararlı çıktı biliyonuzmu ? tabiki de tüfek  ;D (köpeğin cinsini  yazdımda tüfeği yazmam  :-[  anında sattım. Allah nasip ederse bu hafta bir tane hatsan supreme  alacam. eğitime devam benim tarçın bir daha keklikle  karşılaşırsa naapcak çok merak ediyom.  ne de olsa kibar  bir köpek. Kurzhaar olsa az çok  tahmin edebiliyom pestilin şeklinide....  bakam bu naapçak önümüzdeki  günlerde belli olacak.

İbrahim BOZALAN
1976-BERGAMA

Çevrimdışı Mehmet YILMAZ

• *
Ynt: SETTERLE AVLANMAK
« Yanıtla #1 : 30 Kasım 2012, 14:53:56 »
:) çok güzel bir anı olmuş abi bence köpeği merak etme o işi çözmüştür artık bir daha kaçırmaz ağzından rastgele
Mehmet YILMAZ1979 Denizli ikamet Afyon

Çevrimdışı M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmanı)
« Yanıtla #2 : 30 Kasım 2012, 15:01:05 »
merhaba ibrahim bey daha önce pointer kurzhaar ve uzun süredirde drahthaarla avlanmaktayım ancak geçen hafta arkadaşlarla kınalı keklik avındaydık 8 aylık bir setteri var  olmaz böyle şey o dağı nasıl tıkır tıkır arıyor birde bakıyorsunuz tak ferma. çok hoşuma gittti uzun kokulu ve hızlı hele uçurumun aşağısındaki ve benimde vurmuş olduğum kart  kekliğe verdiği ferma beni mest etti... sohbet esnasında onda bir tane daha olduğunu francini skai yavrusu dişi olduğunu 18 aylık setter i bana verebileceğini söyledi çok sevindim.. köpeğe 1 gün bakıtım sevdim 3 gün çarşamba günü şöyle bir dolaştık tavşan yatağına 3 ferma çaktı kekliği fermaladı sanki 10 yıldır beraber avlanıyoruz.. çok yumuşak başlı uysal asil bir köpek.. sizde setterle avlanmak diye yazdınızda aklıma setterle yaptığım kısa ama zevkli avlar geldi paylaşayım dedim nasip olursa resim ve videolarını buraya eklerim... selamlar
  • Falcor 958 (Robust) (Poze) (70)
  • Vursan 92 A Europa (65)
  • Vursan 92 A Europa (71)
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • İngiliz Setter (MARKO)
Emin OLGAÇ B Rh (+)  1967 TEİAŞ/MARDİN  

Çevrimdışı Ulvi ŞAFAK

• *
« Yanıtla #3 : 30 Kasım 2012, 15:13:35 »
Setterle avlanan bir daha başka köpekten zevk almaz.. setter ayrılacıktır
Ulvi ŞAFAK
1965-Tekirdağ/Malkara   0545 4510569

Çevrimdışı Ahmet YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 06 Aralık 2012, 14:18:51 »
Ahmet YILDIZ
1981 KOCAELİ KARTEPE

Çevrimdışı Özgür YAŞAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 06 Aralık 2012, 20:34:01 »
slmn  alykm arkadaşlar.herkeze rast gelsin,skai yavrusuysa çok kaliteli bir kan,hızlı ve koku çok uzakdan ve süper fermalar veriyorlar,bir dişi yavrusuda bende skai ve camilia  yavrusu  gerçekten avdan zevk aldırıyor.tüm avcı arkadaşlara slmlar,rast gelsin.
Özgür YAŞAR
1975 tuzla_istanbul

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 07 Aralık 2012, 13:39:10 »
Mümkünse senin lunacıklar gibi
çengel kuyruklusundan olsun ulvi abi
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Serdar ŞAHİN 54

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 18 Aralık 2012, 22:44:52 »
Setterle avlanmak başka oluyor gerçekten köpek koku alması çok iyi ferma sı güzel fazla açılmıyo tavsiye ederim

pic upload
Serdar kartal
1990 sakarya

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #8 : 18 Aralık 2012, 23:52:28 »
merhaba ibrahim bey daha önce pointer kurzhaar ve uzun süredirde drahthaarla avlanmaktayım ancak geçen hafta arkadaşlarla kınalı keklik avındaydık 8 aylık bir setteri var  olmaz böyle şey o dağı nasıl tıkır tıkır arıyor birde bakıyorsunuz tak ferma. çok hoşuma gittti uzun kokulu ve hızlı hele uçurumun aşağısındaki ve benimde vurmuş olduğum kart  kekliğe verdiği ferma beni mest etti... sohbet esnasında onda bir tane daha olduğunu francini skai yavrusu dişi olduğunu 18 aylık setter i bana verebileceğini söyledi çok sevindim.. köpeğe 1 gün bakıtım sevdim 3 gün çarşamba günü şöyle bir dolaştık tavşan yatağına 3 ferma çaktı kekliği fermaladı sanki 10 yıldır beraber avlanıyoruz.. çok yumuşak başlı uysal asil bir köpek.. sizde setterle avlanmak diye yazdınızda aklıma setterle yaptığım kısa ama zevkli avlar geldi paylaşayım dedim nasip olursa resim ve videolarını buraya eklerim... selamlar
       Bence de setter ile avlanmak harikadır. 
image ru
« Son Düzenleme: 19 Aralık 2012, 00:01:02 Gönderen: N.Yıldız SÜKAN »
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Mehmet SERİN

• *
« Yanıtla #9 : 19 Aralık 2012, 00:48:25 »
 O0
bu bence ingiliz ırklarının temelinde var aport eksikliği sebebide ingilizlerin bu köpeklere aport yaptırmamasından kaynaklanıyor bence
mesala bende de pointer var keklik te aport çok güzelde tavşanı aport ederken sıkıntı var
tavşan aportu tavşanı yerde sürüyerek getirir yada getirirken bir iki kere yere düşürüyor
Bunun sebebi de Bence ing ırklarının ferma için üretilmiş olmasından kaynaklanıyor.

http://postimage.org/image/pyfu33bw3/
Mehmet SERİN
1986 MERSİN

Çevrimdışı Mehmet TURAN

• *
    • http://www.silvercare.com.tr
« Yanıtla #10 : 19 Aralık 2012, 10:20:30 »

Benim de ilk köpeğim SETER  di Ulvi bey ama şimdi DRAHTHAAR la avlanıyorum.Bence her seter için geçerli değil.dediğiniz ayrıcalığı ben hissedemedim.
Mehmet TURAN
1980 PENDİK

• *
« Yanıtla #11 : 20 Aralık 2012, 17:04:22 »
Bu arada  biz işi kakaç a çevirdik. yalnız tahmin etmediğim performanslar  gösteriyor. yakında  video  çekimlerine başlarız gibi geliyor. bu avda  av arkadaşım  bergama kadastro memuru fatihle zevkli bir sezon bizi bekliyor.muhabbet neşe bol. bu cumartesi yine gırgır şamatalı . yayakentten  mehmetBABA yıda  bi katarsak  aramıza kahkahalar kozak dağlarını çınlatır gibime geliyo
İbrahim BOZALAN
1976-BERGAMA

Çevrimdışı Kemal BOZKURT

• *
« Yanıtla #12 : 20 Aralık 2012, 17:20:42 »
Peki benim kurzhaar neden sıkmıyor aynen sizin tabirinizle dudak ucunda getiriyor çünkü iş birazda avcıda bitiyor saygılar
Kemal BOZKURT
     ^^RİZE^^
1987 İSTANBUL / Kartal

jpg upload

• *
« Yanıtla #13 : 21 Aralık 2012, 16:04:20 »
Kemal kardeş merhaba ; çok alıngan gördüm sizi : bu sitenin  neyini ençok beğeniyorum biliyormusunuz.  settercilere ayrı bölüm açmışlar  bu ırka  gönül verenler burda sohbet etme imkanı oluyo kurzaharcılar kendi bölümünde  muhabbet ediyor  maksat muhabbet. o bana gaz veriyo, ben onu methediyorum, öbürkü ona iltifat ediyor.körler sağırlar birbirini ağırlıyor. büyükler küçüklere nasihat, küçükler büyüklere çağın gerektirdiği yenilikleri anlatıyor.  muhabbet için bahane gerek.  burda köpek 3. tekil.  tabiki pointerci de gelip muhabbet edecek  biz kurzaharcılara gidecez komşu gezmesi misali. sana bir örnek vereyim çandarlıdan hacı abim  bergamadan çan a ordaki avcıların daveti üzerine  kakeç avına  gitti. açıkcası imrendim yüz yüze çokta birbirlerini tanıdıklarını zannetmiyorum.sırf bu hoş sohbetin neticesinde olan şeyler bunlar.
sonuç olarak  şimdi  ben setteri överken azıcık senin köpeğin hakkını yediysem affola :) bilmem anlatabildimmi.örnek bakınız ulvi bey :)
sende  senin köpeği överken azıcık setteri yer mesela çok pıtrak topluyo diyebilirsin. :/)  yaklaşık 20 yıldır köyümde  ava giderim, avcılar külübüne ben gitmesem ayaklarım götürür. latife bu avcılığın olmazsa olmazıdır. kal sağlıcakla   [/quote]
İbrahim BOZALAN
1976-BERGAMA