Gönderen Konu: a  (Okunma sayısı 9400 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ali TEK

• Müdavim Üyemiz
a
« : 29 Kasım 2012, 23:59:47 »
s
« Son Düzenleme: 01 Temmuz 2020, 15:10:32 Gönderen: Ali TEK »
Ali TEK
1984 DENİZLİ-ÇAL

Çevrimdışı Gökhan AKDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
Ynt: 5 AYLIK DRAHTHAAR'IM
« Yanıtla #1 : 30 Kasım 2012, 00:59:04 »
Maşallah güzel DD anne baba fotoları var mı acaba, bu arada kafeside güzelmiş iyi düşünülmüş.Allah uzun ömür versin.
  • Ata NEO 12 Cal /66 Namlu
  • Deutsch Drahthaar - Tony
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

Çevrimdışı Mehmet TURAN

• *
    • http://www.silvercare.com.tr
« Yanıtla #2 : 30 Kasım 2012, 10:23:34 »
maşallah çok hareketli kereta.yuvanın da  tasarımı çok güzel.rastgele.

Mehmet TURAN
1980 PENDİK

Çevrimdışı Fatih ULUSOY

• *
« Yanıtla #3 : 30 Kasım 2012, 12:42:22 »
güzel hayvan ömrü uzun olsun
Fatih ULUSOY
1983 / SAMSUN

Çevrimdışı Ali TEK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 30 Kasım 2012, 19:29:09 »
Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler.Yavru Aydından Gökhan Bey'in köpeklerinin yavrusu.Baba Karlo v.d. BERKELQUELLE Anne:Centa
Ali TEK
1984 DENİZLİ-ÇAL

Çevrimdışı Emrah ERDAL

• *
« Yanıtla #5 : 30 Kasım 2012, 23:53:46 »
Maşallah, Rabbim fermasında nice avlar yapmayı nasip etsin.
Emrah ERDAL
1980-Ankara

Çevrimdışı M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmanı)
« Yanıtla #6 : 01 Aralık 2012, 00:38:09 »
maşallah yakışıklı bir tank. dahada iyi olacak size önerim şu kümesinde sondaj yapmaya başlamış bu gidişle yakında firar ederse hiç şaşırmayın.:) kümesin yanına bir logar mı rogar mı artık neyse çukur kazın oraya kalın pvc boru döşeyin kümesin altını beton yapıp meyilini boruya doğru verin üzerinde yatması içinde en az 1x1 metre olacak şekilde tahta koyun.ki betonda yatmasın. o betona bir iki kürek kum atarsanız dışkısı betona yapışmaz temizlemesi kolay olur selamlar.
  • Falcor 958 (Robust) (Poze) (70)
  • Vursan 92 A Europa (65)
  • Vursan 92 A Europa (71)
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • İngiliz Setter (MARKO)
Emin OLGAÇ B Rh (+)  1967 TEİAŞ/MARDİN  

Çevrimdışı Ali TEK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 01 Aralık 2012, 14:30:26 »
maşallah yakışıklı bir tank. dahada iyi olacak size önerim şu kümesinde sondaj yapmaya başlamış bu gidişle yakında firar ederse hiç şaşırmayın.:) kümesin yanına bir logar mı rogar mı artık neyse çukur kazın oraya kalın pvc boru döşeyin kümesin altını beton yapıp meyilini boruya doğru verin üzerinde yatması içinde en az 1x1 metre olacak şekilde tahta koyun.ki betonda yatmasın. o betona bir iki kürek kum atarsanız dışkısı betona yapışmaz temizlemesi kolay olur selamlar.
Maşallah, Rabbim fermasında nice avlar yapmayı nasip etsin.
Maşallah Allah can pekliği versin tüyü kadar avını görün.

Ufuk bey ,Emrah Bey ,Emin bey iyi dilekleriniz için teşekkürler.

Sanırım bu sondaj işine acilen çözüm bulmamız gerekiyor.Bu işin sonu firar gibi gözüküyor:)

Bir konuda şu..Sanırım yavrunun arka ayaklarında problem var gibi geldi bana.gerekli önlemleri aldım ama,sizce ileride daha büyük bir sorunla karşı karşıya kalırmıyız ?
Ali TEK
1984 DENİZLİ-ÇAL

Çevrimdışı M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmanı)
« Yanıtla #8 : 01 Aralık 2012, 21:26:15 »

Ufuk bey ,Emrah Bey ,Emin bey iyi dilekleriniz için teşekkürler.

Sanırım bu sondaj işine acilen çözüm bulmamız gerekiyor.Bu işin sonu firar gibi gözüküyor:)

Bir konuda şu..Sanırım yavrunun arka ayaklarında problem var gibi geldi bana.gerekli önlemleri aldım ama,sizce ileride daha büyük bir sorunla karşı karşıya kalırmıyız ?

arka ayak dizleri birbirine yakın olur yere paralel basmas ise buna ördek bacak mı kaz bacakmı öyle bir şey deniyordu. böyle köpeklere üretim izni verilmez  hareketlerini hızını  etkilemiyorsa hiç problem etmeyin takır takır avlanır siz icraata bakın böyle ördek bacaklı nice av profesörü köpek gördüm ben. rastgele
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • İngiliz Setter (MARKO)

Çevrimdışı M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmanı)
« Yanıtla #9 : 01 Aralık 2012, 21:31:14 »
Ahhh Emin bey bunların bu sondaj çalışmaları beni deli ediyor  hiç sormayın.Benim sistem aynen tarif ettiğiniz gibi,Pars ile sıkıntı yaşamadım bu konuda ama Simi resmen merdiven altına doğru betonu delip tünel açtı bakalım firarı nezaman becerecek.Siminin yaptıklarına şaşıp kalıyorum,bıldırcın zamanın arabanın bagajını defalarca içerden açıp çıktı nasıl beceriyor bunu anlam veremiyorum.Rastgeleyin.

ufuk bey drahthaarlarımın kümesine onların menfaati için ne koydumsa parçaladılar mesela  karton kontrplak strafor battaniye süpürge kürek sapları ne bulduysalar paramparça ettiler hiç bir şey koymadım sandığı kemirdiler kapısını yediler..) bunlar böyle kapalı ortam sıkıyor onları  belli bir süre içinde salınmaları lazım dişi köpeğim vardı liza onu amele olarak çalıştırmış olsa idim köşe olmuştum. madencinin önde gideni idi. :) çareyi betonda ve rogarda buldum. selamlar.
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • İngiliz Setter (MARKO)

Çevrimdışı Ahmed DEMİRTAŞ

• *
« Yanıtla #10 : 01 Aralık 2012, 21:32:08 »
evet arka ayaklar tuhaf duruyor
Ahmed DEMİRTAŞ
1975 İSTANBUL

Çevrimdışı Ş.Burak SEZER

• DUCK HUNTER
  • Avlak Yönetici
« Yanıtla #11 : 04 Aralık 2012, 16:17:59 »
Hayırlı olsun..
Umarım dilediğiniz gibi bir avcı olur...
Ş.Burak SEZER 
1988 SAMSUN

Çevrimdışı Ahmet VURAL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 11 Aralık 2012, 14:53:38 »
Avı bol ömrü uzun olsun.
Ahmet VURAL
1954 Ankara

Çevrimdışı Kenan TEKİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 11 Aralık 2012, 18:08:05 »
tüyü kadar avı bol olsun .

yuvasıda güzelmiş adıyla yaşasın.
Kenan TEKİN
1985 KONYA\EREĞLİ
NEVŞEHİR

Çevrimdışı N.Emre ŞİMŞEK

• *
« Yanıtla #14 : 14 Aralık 2012, 09:28:11 »
Allah bol fermalı avlar nasip etsin Ali Bey. Kanı düzgün bir köpek her halinden belli.

Yanlız merakımı yenemeyip sormak istiyorum. Bu yavruyu kaç aylıkken ava götürülmeye başladınız.
« Son Düzenleme: 14 Aralık 2012, 09:32:32 Gönderen: N.Emre ŞİMŞEK »
Nurettin Emre ŞİMŞEK
1976 Ödemiş/İzmir
05057052062

Çevrimdışı Ali TEK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 14 Aralık 2012, 11:05:35 »
Hayırlı olsun..
Avı bol ömrü uzun olsun.
tüyü kadar avı bol olsun .

yuvasıda güzelmiş adıyla yaşasın.

Allah bol fermalı avlar nasip etsin Ali Bey. Kanı düzgün bir köpek her halinden belli.

Yanlız merakımı yenemeyip sormak istiyorum. Bu yavruyu kaç aylıkken ava götürülmeye başladınız.

Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim.

Emre bey Köpeğin ava ne zamn çıktığına gelince.. Sanırım ben bu konuda biraz aceleci davrandım.Yavru 13 haziran doğumlu eylül ayı gibi bana geldi.geldiğinde 3 aylıktı.3 aylıkken merada dolaşmaya başadık.15-30 dk. süreler içinde. tabii o zamnalar.ayağımın dibinden ayrılmıyordu.keklik sezonu açıldığında ise benimle ilk avıma çıktı.2-3 saat. o zamn aynı ilk zman kigibi ürkek davranıyodu yanımdan ayrılmıyordu.taki tesadüfen önünden kalkan kekliği vurmamla ve onun aport etmesiyle başadı diyebilirim.yavru bi daha ki avında  daha iştahlı ve daha olgun bir şekilde davaranma başladı.Bende mümkün olduğunca sezon açıldığından itibaren her hafta ava çıkıyorum..
« Son Düzenleme: 14 Aralık 2012, 11:29:14 Gönderen: Ali TEK »
Ali TEK
1984 DENİZLİ-ÇAL

Çevrimdışı Ali TEK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #16 : 14 Aralık 2012, 11:27:29 »
Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim.

Emre bey Köpeğin ava ne zamn çıktığına gelince.. Sanırım ben bu konuda biraz aceleci davrandım.Yavru 13 haziran doğumlu eylül ayı gibi bana geldi.geldiğinde 3 aylıktı.3 aylıkken merada dolaşmaya başadık.15-30 dk. süreler içinde. tabii o zamnalar.ayağımın dibinden ayrılmıyordu.keklik sezonu açıldığında ise benimle ilk avıma çıktı.2-3 saat. o zamn aynı ilk zman kigibi ürkek davranıyodu yanımdan ayrılmıyordu.taki tesadüfen önünden kalkan kekliği vurmamla ve onun aport etmesiyle başadı diyebilirim.yavru bi daha ki avında  daha iştahlı ve daha olgun bir şekilde davaranma başladı.Bende mümkün olduğunca sezon açıldığından itibaren her hafta ava çıkıyorum..
Ali TEK
1984 DENİZLİ-ÇAL

Çevrimdışı N.Emre ŞİMŞEK

• *
« Yanıtla #17 : 14 Aralık 2012, 15:30:35 »
Ali bey köpeğinizin anlattığınız kadarıyla avcılığı çok iyi olacak belli zaten iyi bir kan olduğu. Kimin yavrusu bu arada?

Drahthaar konusunda çok tecrübeli olan Emin abinin dediği gibi av profesörü olur köpeğiniz. Ancak çok acele etmişsiniz köpeğinizi ava sokmakta. Yeterince boy yapmazsa o yüzden olacak.

Ayrıca arka ayakları üzerine çok kalkmış gibi. Bu sorunu çözmüşsünüzdür umarım. Çünkü kafes resimlerini göremiyorum. İnternet hattım sadece köpeğin resimlerini görmeme izin veriyor.

Bol fermalı avlar dilerim. Selamlar 
Nurettin Emre ŞİMŞEK
1976 Ödemiş/İzmir
05057052062

Çevrimdışı Ali TEK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #18 : 14 Aralık 2012, 16:04:41 »
Ali bey köpeğinizin anlattığınız kadarıyla avcılığı çok iyi olacak belli zaten iyi bir kan olduğu. Kimin yavrusu bu arada?

Drahthaar konusunda çok tecrübeli olan Emin abinin dediği gibi av profesörü olur köpeğiniz. Ancak çok acele etmişsiniz köpeğinizi ava sokmakta. Yeterince boy yapmazsa o yüzden olacak.

Ayrıca arka ayakları üzerine çok kalkmış gibi. Bu sorunu çözmüşsünüzdür umarım. Çünkü kafes resimlerini göremiyorum. İnternet hattım sadece köpeğin resimlerini görmeme izin veriyor.

Bol fermalı avlar dilerim. Selamlar 

Emre bey  köpeğim Aydından Gökhan Bey'in köpeklerinin yavrusu.Baba Karlo v.d. BERKELQUELLE Anne:Centa

Dediğiniz gibi ava girişi biraz erken oldu.. Bunun sebebi ise köpeğimle her zaman ilgilenemiyorum. .Çünkü ben aydında yavru  denizlide arada baya mesafe var.::) Şu sıralar artık yavruya gösterebildiğim kadar av göstermem lazım diye düşünüyorum.Fırsat buldukçada hafta sonları ava gidiyoruz.Aslında köpek bakmak konunsunda fazla tecrümde yok.. Eğitim konusunda birazda zayıfız.bu açığı bolca av göstererek kapatoyruz artık.

Ayaklarına gelince sanırım bu sorunu biraz çözdük gibi... İlk aldığımda 15 gün boyunca bağlı kalmıştı.o arada ayakları bu hale geldi. Kafesin 75 cm üstünü brandayla tamemen kapattım. Şu an yavru tamam alttan bakıyor. eskiye nazaran artık ayakları biraz daha düzgün durumda...
Ali TEK
1984 DENİZLİ-ÇAL

Çevrimdışı N.Emre ŞİMŞEK

• *
« Yanıtla #19 : 19 Aralık 2012, 12:48:38 »
Ali bey Gökhan Hoca'nın köpeklerinin yavrusu olduğunu tahmin etmeliydim aslında. Doğru bir seçim yapmışsınız.

Ama daha büyük hatayı bir drahthaarın sahibini az görmesi ile yapıyorsunuz. Bu köpekler doğru davranışla sahibinin istediğini yapmak için gözünün içine bakarlar. Özellikle yavru bir drahthaarın sürekli sahibiyle zaman geçirmesi gerekir. Sadece avdan ava çok iyi bir sonuç vermez diye düşünüyorum ama hayırlısı.

Ama çok iyi bir kan köpeğiniz. Bol fermalı avlar dilerim. 
Nurettin Emre ŞİMŞEK
1976 Ödemiş/İzmir
05057052062

Çevrimdışı Hüsrev KAHRAMAN

• *
  • avlar her zaman benim attığım yerden geçmiyor...
« Yanıtla #20 : 23 Aralık 2012, 19:14:45 »
Maşallah.Ömrü uzun,avları kanlı ve bol fermalı olur inşallah.Güle,güle büyüt av rehberinini!Rastgelsin!
Hüsrev KAHRAMAN
1964- Bursa-İnegöl

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #21 : 04 Ocak 2013, 23:04:09 »
Yukarıda okuyunca aklıma geldi .Bir gün içerde keser unuttum sapını kemirdi komple.yuvasının dışına membran ile kaplamıştım membrann bitti komple yuvanın ahşap olan yerlerinin %80 ini kemirdi bitirdi :)  Bu köpeklerde bir ihtiyaç yada bir eksiklik olduğunu düşünmüyorum.Yediği kemiğin haddi hesabı yok çünkü.O kadar dana paça ile çorbacı açardım inanın . Artık sıkıldıkça mı kemiriyor bilemiyorum.Fakat her zaman yuvasında kemik olsa böyle yaparmı bilemiyorum.Her allahın gunu da kemik mi ayarlıcaz kardeşim :)
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Ö.Faruk GÜNER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #22 : 14 Ocak 2013, 21:04:21 »
Hayırlı olsun..

adult image hosting
Ömer Faruk GÜNER
ÜNYE / ORDU 1975
0 532 548 02 53