birşey yapılacaksa o şeye başlamadan olmuyor. Çalışmalarınızın bir an önce güzel sonuçlar vermesini dilerim.
dernekleşmek , köpek ırklarının korunması , eşleşmelerin takibi , iyi köpeklerin birbiriyle eşleşmesi gibi sayılamayacak bir çok faydanın yanında bir sürü yanlış uygulamanın da önüne geçer diye düşünüyorum.
Türkiyedeki kopay ırklarının kalitesini artırmak için ilk adım kesinlikle budur. tabi bu yolun başı devamında bu işe gönül veren siz ve forumdaki bir çok arkadaş gibi iyi niyetli insanların titiz çalışmaları ilk adımı takip etmeli... bakın ben de heyecanlandım şimdi
. Beniim de Plott Hound ırk derneği kurma konusunda bir düşüncem var. bu ırk türkiyede yeni yaygınlaşmaya başladı ,tanındıkça da sevgi ve ilgi daha da artıyor. işin güzel tarafı Plott ların türkiyeye ilk girenleri türünün Amerikadaki en iyi örneklerinden seçme yavrular. yani şu an bir bozulma yok ,ırk gayet iyi gidiyor. bunun böyle devam etmesi ve ırkın takibi için dernekleşmek gerekecek. yoksa yakın akraba eşleşmeleri ,farklı ırklarla köpeği kırmak isteyenler mutlaka çıkacaktır gelecekte. bunun için biraz elimizi çabuk tutmakta fayda var. Yerli kopoylar için de hiç bir zaman geç sayılmaz bence . Dernekleşmek zamanla kötü örneklerin elenmesine ve iyi kanların yaygınlaşmasına çok katkı sağlayacaktır. Ben de bu konuda size elimden geldiği kadar katkı sağlamaya çalışırım . . .
Yazacak ne çok şey var bu hususta yahu
Hasan bey tebrik ederim güzel düşüncenizden dolayı.