Bilgi paylaşıldıkça güzel.Duyduğum gördüğüm ve uyguladığım ve gözlerime inanamadığım bir bilgiyi sizlerle paylaşmak istedim.
Bilginiz üzere yivsiz tüfeklerimizde nekadar temizlersek temizleyelim her nekadar gözümüze temiz gözüksede
tüfeğin namlu içini temizlemek için bir çok şeyler kullanıyoruz ama fren balata spreyi kullandım namlu içine sıkın 5_6 dakika bekledim.Ben genelde , marketlerde satılan bulaşık tellerini (aslen tel değilde , yumuşak gibi birşey) kullandım veya Harbi takımlarının içindeki pirinç fırçaları kullanabilirsiniz. Sabırlı olmak ve bazen kas yapacak uğraşıyı göstermek gerekebilir.Şayet harbiye iyi sararsanız -gene sabır gerekli- ve namlunun içine tam olarak oturursa , pirinç fırçadan daha çabuk ve kolay temizliyor.sonrada normal silah yağı ile yağlayın yalnız tüfeğin dış kısmına değdirmemeye çalışın eminim çok faydasını göreceksiniz.
ÖNEMLİ NOT : Temizliği yaparken balkon gibi açık hava bir yerde yapmanızı ve solventi mümkün olduğunca namlunun dış yüzeyinde ki boya ile temas ettirmeden (çoğu boyaya zarar vermediğini belirtir ama yinede tedbirli olmakta fayda var) sadece namlu içinde kullanmanızı öneririm.