Gönderen Konu: DEUTSCH DRAHTHAAR ADOFF İLE KEKLİK / TAVŞAN AVI VE VİDEOLARI 2012(YENİ VİDEO!!!)  (Okunma sayısı 26821 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Emrah ERDAL

• *
Selam avcı dostlar,

Bir süredir etraftaki çekişmeyi dahada körüklememek için paylaşımda bulunmuyorum. Ancak drahthaar ayrıcalığını da her hafta yaşıyorum. Meralarda keklik oldukça az olmasına rağmen, keklik radarım Adoof sağolsun hedeften şaşmıyor. Bu hafta yeni drahthaarcı kardeşim Ömer Kırlı ile birlikte Cumartesi ve Pazar keklik ve tavşan aradık. Söz verdiğim gibi Ömer'e Adoff'un fermalarında iki kez tüfek attırdım, ama kardeşimiz henüz ilk keklik avının heyecanından olacak ki keklikleri muhtara yolladı. Fermanın birisi gerçekten de kamera şakası gibiydi. Ömer ile gezinirken, abi ben çok yoruldum burada keklik yok diyerek kendini attı bir taşın üstüne. Arkasında da koca bir çalılık var. Yukarıyı arayan köpek geldi ve Ömer'in oturduğu taşın üstüne çıkıp bastı fermayı. Meğer Ömer ile kınalı kuzum sırt sırta vermiş oturuyorlarmış.  ^-^ Elimdeki tüfeği Ömer'e vererek hadi bakalım dedim. Tabi Ömer itinayla iki el patlatıp kekliği mankeledi. İlk fermada da üçleyip kekliği muhtara göndermişti zaten.

Cumartesi bana Ömer'den kaçan bir tavşanı vurmak nasip oldu. Aslında vurdum ama tavşanın nereye gittiğini göremedim. Adoff olmasa bulmamız mümkün değildi tavşanı. Yaklaşık 300m yukarıdan aldı geldi tavşanı kerata. Aynı gün koca bir horozu nerdeyse 200m kadar fermaladı. Videosu çok uzun olmasın diye yarıdan makasladım, o halde bile 4 dakikadan fazla tuttu.  >:D Pazar günü tek bir keklik ile avı kapattık. Ömer yukarıda anlattığım gibi sırt sırta verdiği kekliği fermada mankaledi. İlk önce çulluk merasına gittiğimiz için beeper takılıydı köpekte. Sonradan girdiğimiz keklip merasında da üşenip çıkarmadık. İlk kuşu yine çok uzun bir mesafeden fermalamaya başladı. Daha kekliğe yanaşırken beeperın sesinden rahatsız olan kınalım fırladı gitti. Gidebileceği güzergahı tahmini olarak kestirip yola düştük. Adoff yine soya başlamıştı. Daha beeperın üçüncü ötüşünde koca yoz fırladı uzaktan. Yaptığım tek atış sonunda uzak mesafeden kekliğin düşüşünü gördüm. O bölgeye gittiğimde Adoff üst tarafta tekrar fermaya durdu. Düşen keklik olduğunu tahmin ediyordum ama aport dememle birlikte keklik fırladı tekrar. İki el atsamda vuramadım. Kekliğin uçması nedeniyle ayrı bir keklik olduğunu düşünerek aramaya başladık düşen kekliği. Uzun aramalara rağmen bir sonuca varamayınca uçan kekliğin vurduğum keklik olduğuna karar verdik. İlginç olan sırttan saçma almasına rağmen kekliğin tekrar uçmuş olmasıydı. Ömer'e "Bak göreceksin bu keklik kesin havada ölecek ." dediğimde, olurmu abi keklik gitti, arayıp tekrar bulalım diyordu. Daha 100m gitmeden Ömer'in abi işte demesiyle gülme tuttu beni. Keklik fazla gelemeden hava sönmüş ve yerde öylece yatıyordu. :o Dönüş yolunda bir keklik daha fermaladı Adoff. Mesafa uzak olduğu için gitmemiz biraz zaman aldı. Köpek de kediliyerek bir süre gitsede keklik o esnada epeyce kaymış. Atış mesafesi dışından da kalkınca avı tek keklikle sonlandırmak zorunda kaldık.

Benim için keyifli, ilk kez keklik avına çıkan Ömer için de yorucu ve eğitici bir haftasonu oldu. Av günün fotoğrafları ve bir videoyu şimdilik paylaşıyorum. Diğer videolar yüklendikçe buradan paylaşacağım.

Tüm dostlara keyifli avlar; RASTGELE!!!

Not: Videoda izleyeceğiniz köpek Deutsch Drahthaar olup, fazla izlenmesi halinde bağımlılık yapabilir.  >:D Videonun 1080p olarak izlenmesi tavsiye olunur.

Videolar:

« Son Düzenleme: 20 Kasım 2012, 00:28:07 Gönderen: Emrah ERDAL »
Emrah ERDAL
1980-Ankara

Çevrimdışı M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmanı)
Tebrikler adoff a mükemmel bir iş çıkardı.. resimler mera ve anlatım da gayet güzel olmuş emrah bey emeğinize sağlık selamlar....
  • Falcor 958 (Robust) (Poze) (70)
  • Vursan 92 A Europa (65)
  • Vursan 92 A Europa (71)
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • İngiliz Setter (MARKO)
Emin OLGAÇ B Rh (+)  1967 TEİAŞ/MARDİN  

Çevrimdışı Emrah ERDAL

• *
Emin abi , kamera atıştan sonra çekimi bozmasaydı daha güzel olacaktı. O keklik resmen konfeti oldu çünkü. Aynı fermanın cep telefonu çekimleride var. O görüntüler gelince onları da paylaşacağım. Diğer videolarda yükleniyor, biter bitmez ekleyeceğim. Ayrıca Adoff'un bu ferması aslında 10 dakika kadar sürüyor ama görüntü uzun ve sıkıcı olmasın diye yarıdan ekledim.
Emrah ERDAL
1980-Ankara

Çevrimdışı M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmanı)
Emin abi , kamera atıştan sonra çekimi bozmasaydı daha güzel olacaktı. O keklik resmen konfeti oldu çünkü. Aynı fermanın cep telefonu çekimleride var. O görüntüler gelince onları da paylaşacağım. Diğer videolarda yükleniyor, biter bitmez ekleyeceğim. Ayrıca Adoff'un bu ferması aslında 10 dakika kadar sürüyor ama görüntü uzun ve sıkıcı olmasın diye yarıdan ekledim.
evet atıştan sonra sanırım barut gazı basıncından oluşan duman bulutuna maruz kalmış gibi görünüyor..
videoları ekleyinde burnunun ucuna ferma veren yada balık avlamak için kullanılır denilen drahthaarları bir görsünler...
  • Falcor 958 (Robust) (Poze) (70)
  • Vursan 92 A Europa (65)
  • Vursan 92 A Europa (71)
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • İngiliz Setter (MARKO)
Emin OLGAÇ B Rh (+)  1967 TEİAŞ/MARDİN  

Çevrimdışı Emrah ERDAL

• *
Emin abi ben burnunun ucuna ferma olayını aştık sanıyordum. Hala inanmayanlar mı var? ;D
Emrah ERDAL
1980-Ankara

Çevrimdışı Kenan TEKİN

• Müdavim Üyemiz
Emrah abi güzel bir anlatım olmuş görüntüler çok güzel Adoff'un ferma süresine ne kamera pil ömrü dayanır nede sabır :) 

Ömer kardeşimde çok şanslı senin gibi bir avcıyla ve Adoff gibi bir drahthaarla avlanma şansına sahip.

Avınız daim olsun. Nevşehir'den selamlar.
Kenan TEKİN
1985 KONYA\EREĞLİ
NEVŞEHİR

Çevrimdışı Emrah ERDAL

• *
Kenan kardeşim beğendiysen ne mutlu bana. Adoff'un ferma sabrı gerçekten inanılmaz, kuş kıpırdayana kadar asla fermasını bozmaz.

Ömer gerçekten şanslı, umarım bunu iyi değerlendirip iyi bir avcı olur.
Emrah ERDAL
1980-Ankara

Çevrimdışı Veysel AÇARI

• Müdavim Üyemiz
ben hiç şaşırmadım  sıradan drahthaar işte  ;D ;D
Veysel AÇARI
1982  AKHİSAR MANİSA
0505 89 92 112

Çevrimdışı Bülent YAZKAN

• *
Emrah Bey çok güzel bir çekim olmuş şu son atış pozisyonu da olsaydı...
İnanın kendim av yapmış kadar oldum ne de olsa dd, ferması nasılsa boş çıkmaz, sen komut vermeden kaldırmaz,hiç aceleye gerek yok,fermada çay da iç çorba da.
Paylaşım için teşekkürler,rastgelsin.
Bülent YAZKAN
1961-Ordu

upload photos

Çevrimdışı Emrah ERDAL

• *
Ufuk abim güzel yorumların için çok teşekkür ederim. Bizim bütün çabamız bu ırkın Türkiye'de de hak ettiği yere gelmesi. İnşallah çulluğa da başlıyoruz, yakında kırıntı videolarını da atmaya başlayacağm. :D
Emrah ERDAL
1980-Ankara

Çevrimdışı Emrah ERDAL

• *
ben hiç şaşırmadım  sıradan drahthaar işte  ;D ;D

Veysel doğru diyorsun kardeşim, sıradan drahthaar işte. ;D
Emrah ERDAL
1980-Ankara

Çevrimdışı Emrah ERDAL

• *
Emrah Bey çok güzel bir çekim olmuş şu son atış pozisyonu da olsaydı...
İnanın kendim av yapmış kadar oldum ne de olsa dd, ferması nasılsa boş çıkmaz, sen komut vermeden kaldırmaz,hiç aceleye gerek yok,fermada çay da iç çorba da.
Paylaşım için teşekkürler,rastgelsin.

Bülent bey o videonun başka bir kameradan çekimi de var. Bana ulaşsın sonuyla birlikte onu da izleyeceksiniz. :D
Emrah ERDAL
1980-Ankara

Çevrimdışı Bülent YAZKAN

• *
İnşallah, bekleyeceğim ve de zevkle izleyeceğimden şüpheniz olmasın,saygılarımla.
Bülent YAZKAN
1961-Ordu

upload photos

Çevrimdışı Ramazan HAK

• Müdavim Üyemiz
resimlerde videoda süper olmuş,,dd yede maşallah,,daim olsun rastgele
Ramazan HAK  1971  ARH+  Muğla

Çevrimdışı Emrah ERDAL

• *
resimlerde videoda süper olmuş,,dd yede maşallah,,daim olsun rastgele

Bülent bey beğendiyseniz ne mutlu bize; RASTGELE!!!
Emrah ERDAL
1980-Ankara

Çevrimdışı Ahmed DEMİRTAŞ

• *
tek kelime müthiş
Ahmed DEMİRTAŞ
1975 İSTANBUL

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
Emrah Bey her anlamda kaliteden ödün vermeksizin devam ediyorsunnuz. Video ve fotoğraf kalitesi gerçekten çok iyi . İyi de görüntüler yakalıyorsunuz . Köpekten zaten kalite akıyor maşşllah . Emeğinize sağlık . Sanırım birinci videoda barut son anda işi biraz bozmuş . Devamında aportu da olsa 10 numara olucakken hadi 8 diyelim :)
rastgele
Not : Kekliğin kuyruk kısmı da bu kadar mı güzel fotoğraflanır ya.
« Son Düzenleme: 20 Kasım 2012, 00:22:28 Gönderen: Ersin TETİK »
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Emrah ERDAL

• *
Emrah ERDAL
1980-Ankara

Çevrimdışı Emrah ERDAL

• *
Emrah Bey her anlamda kaliteden ödün vermeksizin devam ediyorsunnuz. Video ve fotoğraf kalitesi gerçekten çok iyi . İyi de görüntüler yakalıyorsunuz . Köpekten zaten kalite akıyor maşşllah . Emeğinize sağlık . Sanırım birinci videoda barut son anda işi biraz bozmuş . Devamında aportu da olsa 10 numara olucakken hadi 8 diyelim :)
rastgele

Ersin bey güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederiz. Bunu devmı olan aportlu vuruşlu videosu da var. Şu anda elime geçmedi. Geldiğinde onu da paylaşacağım. :)
Emrah ERDAL
1980-Ankara

Çevrimdışı Kürşad UYANIK

• *
adofa maşallah 10 puan
Kürşat UYANIK
1976 Niksar TOKAT   bundan sonra BOLU

BAYRAĞIMIN DALGALANDIĞI HER YER MEMLEKETİMDİR

Çevrimdışı Emrah ERDAL

• *
Kürşat bey teşekkürler...
Emrah ERDAL
1980-Ankara

Çevrimdışı Ahmet ÇETİN

• Müdavim Üyemiz
  • DÜNYA AHİRETİN KAZANILDIĞI İMTİHAN YERİDİR.
MAAŞALLAH.bu hafta kekliğe gidememiştim.ama adofla beraber cekimlerinde güzel  olması sayesinde bu haftaki  kekliğide  sanal  ortamda yaptık.adofda  mükemmel olma yolunda hizla ilerliyor.senin emeğinde taktire  şayan.sizi ve  drahthaarcı  kardeşlerimi zevkle  izliyorum.selamlar.
Ahmet ÇETİN
1967 terme-samsun

Çevrimdışı Serhat SERİN

• Müdavim Üyemiz
Gerçekten süper görüntüler..
Adoff ve size tebrikler.. ;)
doğum yılı ve yaşadığınız ili profilinize yazınız
http://avlakforum.com/forum/profile/?area=forumprofile;u=23147

Çevrimdışı Mehmet TURAN

• *
    • http://www.silvercare.com.tr
Drahthaar kendinden bekleneni yapmış ama Erdal bey görüntü kalitesi ve çekiminiz harika keyifle defalarca izledim.büyük emek vermişsiniz,teşekkürler.
Mehmet TURAN
1980 PENDİK

Çevrimdışı Emrah ERDAL

• *
MAAŞALLAH.bu hafta kekliğe gidememiştim.ama adofla beraber cekimlerinde güzel  olması sayesinde bu haftaki  kekliğide  sanal  ortamda yaptık.adofda  mükemmel olma yolunda hizla ilerliyor.senin emeğinde taktire  şayan.sizi ve  drahthaarcı  kardeşlerimi zevkle  izliyorum.selamlar.

Ahmet abi yorumlarin icin tesekkur ederim. Terme'ye selamlar, RASTGELE!

Gerçekten süper görüntüler..
Adoff ve size tebrikler.. ;)

Tesekkur ederim Serhat kardesim.

Drahthaar kendinden bekleneni yapmış ama Erdal bey görüntü kalitesi ve çekiminiz harika keyifle defalarca izledim.büyük emek vermişsiniz,teşekkürler.

Mehmet bey destekleyici yorumariniz icin tesekkur ederiz...
Emrah ERDAL
1980-Ankara