Bu sene nedenini kesin olarak bilmediğimiz üzere keklik avı hiç verimli geçmiyor Ördek avından da nasibimizi aldık gelelim uzun zamandır düşünüp bir türlü gidemediğimiz Kaz avına
öncelikle bu kadar keyifli olduğunu bilsem elimde dürbün sürekli kaz takip ederdim:) cumartesi gününden kazı takibe aldık nerden çıkıyo nerde yayılıyo saat kaçta tekrar suya dönüyo aşağı yukarı tahminlerimiz tuttu saat 4 gibi çıktık yollara yoğun sisten dolayı 1 saatlik yolu 2 saatte aldık avlağa ulaştığımızda şafak atmıştı dedik kaz şimdiye çıkmıştır fakat müthiş sis var görüş alanı kısıtlı kazı göremiyoruz kaz seside gelmiyor ama aşırı angıt sesi var açıkcası nerde olduğumuzuda tam kestiremedik moraller tabi bozuldu dedim ben arabada biraz kestireyim sis açılır sucuğumuzu yer gideriz
tam gözüm uykuya varacak arkadaş arabanın kapısını açtı kalk Ali Kaz çıktı barajdan dedi saat bu arada 7:30 falan sis den dolayı Kaz geç çıktı diye yorumladık hemen mühreleri çıkardık tarlaya dizdik gizlenme ağlarının altına tarla kililerine 200 er metre ara ile yattık kazlar posta posta çıkıyor tamda üzerimizden geçiyor fakat sisten hiç bir şey görünmüyor sisin içinde kazları görmek için müthiş bir mücadele veriyoruz
1 saat boyunca kaz üzerimizden yaylıma gitti fakat sisten dolayı göremedik kaz geçişi bittikten yarım sat sonra sis açıldı.
başladık dürbünlerle kazı aramaya.... ortalama 3 km ilerde buğday tarlasında tesbit ettik bir gün önceki gözlemlerimize göre kaz saat 2:30 da suya geri dönüş yapıyordu.dedik suya dönüşlerinde altına girelim kazın bu arada yemeğimizi falan yedik bir anda yine sis çökmeye başladı tabi yine moraller bozuldu fakat bir yandan da avantaj kazın altına girmemiz çok kolay oldu siste.
saat 3 gibi müthiş bir kaz sesi gelmeye başladı 5 dk sonra kalktılar yine sis var ama sabahki kadar değil 1 er 2 şer nasibimizi aldık.
kaz avında acemi olduğumuz için 4-5 numara saçma attık ördeğe atar gibi:) tabi bir kaç kaz tam olarak ölmedi süzülerek düştü ama sisten tam olarak nereye düştüğünü göremediğimiz için kaybettik onlarda kurdun tilkinin nasibiymiş.
Malesef heycandan olsa gereç çok resim çekinemedik elimizden geldiği kadar buyrun resimler.
Herkese Rasgele...