Gönderen Konu: namluya klavuz yapmak yardım...  (Okunma sayısı 3363 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı E.Can AKYEL

• *
namluya klavuz yapmak yardım...
« : 17 Kasım 2012, 18:02:31 »
iyi günler avlak sakinleri  :)
benim tüfeğimin namlusu bir olay sonrasında 55 cmden kesilmiş kesildikten sonra üzerine uzatmak için klavuzsuz şok takılmış ve namluya sıkı sıkı girdiği için bir sorun yok fakat
ben bu uzatma şokunun performasını beğenmediğim için onu çıkarıp yerine dıştan uzatmalı mobil şok takmak istedim.gene yapıştırma usulü 2 kere çıkarıp taktım fakat tam hizalayamadığım için sağ sağ üste falan atıyor.
Şimdi ben namluya kılavuz açtırıp şoku takmak istiyorum ama namlunun kalınlığı ince olmasından dolayı olmaz dediler 1 kaç sen önce şokla arasındada az bir pay var namlunun bu araya göre klavuzlu bir parça konulup böyle olurmu böyle bir işlem yapan veya yol gösterecek olan varmı kolay gelsin...
Erol Can AKYEL
14.04.1992
ÇARŞAMBA\SAMSUN

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Ynt: namluya klavuz yapmak yardım...
« Yanıtla #1 : 17 Kasım 2012, 23:14:25 »
şokla arasındada az bir pay var namlunun bu araya göre klavuzlu bir parça konulup böyle olurmu böyle bir işlem

Şokla arasındaki pay dediğinizi anlamadım. Tüfek ustalarından anlayan olmuş olabilir.

Kendinden şoklu tüfeklere sonradan vidalı şok takmanın mümkün olduğunu biliyorum. Mesela Amerikalı silahçılar bu işi yaygın olarak yapıyorlar. Çok kesin hatırlamıyorum ama 0,8 mm kadar et kalınlığı gerekliydi galiba. Yani olması mümkün. Yine de son sözü yapacak silah ustası söyler. Yine de yeni namlu almanız bence daha iyi olur. Çünkü iş bitince beğenmezseniz paranız ziyan olur. Üstelik 55 cm çok kısa. Şok vidalansa bile dağılım çok iyi olmayabilir bence. Bu haliyle çulluk ve bıldırcın avlarsınız veya domuz için. Öbür namluyla da diğer avları yaparsınız. Bence böyle.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı E.Can AKYEL

• *
« Yanıtla #2 : 18 Kasım 2012, 08:57:10 »
cevabınız için teşekkürler
bu tüfekte kendinden şok imiş fakat namlu 55 cmden kesilip kaval namlu gibi kalmış
şok içi ile namlunun dışında az bir pay var  bu araya göre bir klavuzlu bir gereken işlemler yapılabilirmi
en iyisi namlu almak fakat 350 400 tl gibi fiyatlar var önce böyle bir yöntem izleyip sonra namlu almak lazım
Erol Can AKYEL
14.04.1992
ÇARŞAMBA\SAMSUN

Çevrimdışı A.Sezal ÖZBEK

• *
« Yanıtla #3 : 25 Kasım 2012, 17:08:31 »
erol bey namlunun ince olduğunu belirtmissiniz ince olan kısma kılavuzla diş açılabilir ama dayanıklı olmaz tufeği kılıfına bile sokarken biraz sert hareket ederseniz namlunuz ince bölümden bükülebilir bencede o namlunuzu bir kenera koyup ayrıca bir namlu yaptırırsanız daha mantıklı olur kanaatindeyim daha sonra satarsanız cift namlu dıye daha değerli olabilir selamlar A.Sezal Özbek
A.Sezal ÖZBEK
1949 İSTANBUL

Çevrimdışı Musa BALLI

• *
« Yanıtla #4 : 23 Aralık 2012, 14:30:01 »
Ercan bey Selamlar, namlunun  kepini(kasanın içine giren kısmını) ve silindir kısmını kullanarak, daha ucuza yeni bir namlu yaptırabilirsiniz, huğlu ve üzümlüde bu işi gayet güzel yapıyorlar, mehmet tatlı ve ramazan aknarçay ile bir iletşim kurun size yardımcı olurlar, bana bu şekil 200-250 arası bir maliyet çıkarmışlardı, tüfeğinizin markası ne bu arada, kullanılmış namlu satan arkadaşlar çıkıyor bazen.
Musa BALLI
1973-Antalya

Çevrimdışı Ahmet YETİŞİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 23 Şubat 2013, 15:07:49 »
istersen yeniden namlu yapabiliriz
doğum yılınızı yazınız
konya beysehir üzümlü