kamil bey elinize sağlık güzel bilgiler vermişsiniz
birde acaba bu olaya meydan vermemek adına mı acaba alt göz daha geniştir(sabit şoklu tüfeklerde) ilk ateşlendiği zaman bu durum avcı tarafından hiç farkında olmasa da ortadan kalkar
tabi ilk alt namluyu ateşliyorsa
Dediğiniz tamamen yakın kalkan ava açık şoku ilk atmakla ilgili o yüzden konuyla ilgisi yok.Eğer uzaktan geçen ava atılıyorsa üst namluyu ateşlemek mantıklı ki zaman zaman oluyor,bu durumlarda olabilecek birşey özellikle.
kamil abi eger horoz tırnga takılmamış ise tufegi kaptırken sert bir düşüş yapmsının imkanı varmıdır? itici aşık tufegi kptırken yavaş bir şekilde iniyor da o yüzden sordum horozda aynı şekilde yavas iniyor. ama bir ihtiml tırnk tam oturmzsa dediginiz gibi allah korusun bi sıkıntı olabilir.
Dediğinizi ben de düşündüm.Zaten durumun olabileceğinden bahseden patenti alan kişinin ki Beretta dan birisine ait patent,tanımladığı bir durum bu,yani patentin içinde geçiyor ve icadın bu durumu önlemek için tasarlandığı anlatılıyor,gündelik kullanımda tecrübe eden var mı bilemiyorum.
Eğer namlu horoz düşme hızına yakın veya daha hızlı kapatılırsa ve de özellikle de iğneler geri sekmeli(horozlar düşük konumda üzerine biniyorsa,başka bir deyişle iğne uçları yataktan çıkıyorsa) değilse her seferinde olmasa da olabilecek bir durum gibi geliyor bana.Bunu sadece kapsülü olan fişeklerle denemek lazım.