Gönderen Konu: ZEYTİN TOPLAMA ZAMANI!  (Okunma sayısı 8434 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
ZEYTİN TOPLAMA ZAMANI!
« : 15 Kasım 2012, 10:07:49 »
Değerli avcı dostlar, Avcı Sato (mustafa köroğlu) kardeşimin kaza geçirmesi, ardından da zeytin toplama zamanının gelmesi nedeni ile,  ava gidemediğimden, maalesef av ve avcılık ilgili konularda sizlerle  paylaşımda bulunamıyorum. Zeytin işimiz bittikten sonra nasipse ava çıkacağım.

Hepinize sağlık ve afiyet içerisinde Rastgele!

upload photos
pic hosting
image sharing
image sharing
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Ahmet ŞAKİROĞLU

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
Ynt: ZEYTİN TOPLAMA ZAMANI!
« Yanıtla #1 : 15 Kasım 2012, 10:15:32 »
Maşallah Abla

Kolay gele Kolay gele... :) :) Bereketli olsun...Rabbim ağız tadıyla yemeyi nasip etsin...Paylaşımları bekliyoruz...

Rastgele,

Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
Kayseri Merkez Avcılar ve Atıcılık Kulubü
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #2 : 15 Kasım 2012, 16:01:53 »
Kolay gelsin. Bu sene verimli diye duymuştum.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Murat ÇAKAN

• Müdavim Üyemiz
  • CMAS**MONITEUR INSTR. FLIGHT ENGİNEER INSTR.
« Yanıtla #3 : 18 Kasım 2012, 19:24:39 »
Abla maşallah kolay gelsin sırıkçı lazımsa geleyim . :) saygılar.....
Murat ÇAKAN 1980 BALIKESİR/HAVRAN-KOCADAĞ KÖYÜ 0543 405 1771

"KOCADAĞLI ÇAKAN TEAM_10''
                                                    ''SETTER''

Çevrimdışı Rıdvan KOCATAŞ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #4 : 18 Kasım 2012, 19:46:35 »
Hayatta en sevmediğim iş zeytin toplamak. Topla topla bitmez. Allahtan belediyenin yolu geçtide kestiler evin önündeki 2 ağacı. 2 ağaç için aşağıdaki teknolojiyide kullanamıyoruz ama sizin işinize yarar ablam. Hem avınızdan da olmazsınız.. ;D

Rıdvan KOCATAŞ - 0545 464 4805
1980 Antalya - İkamet  ISPARTA

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 18 Kasım 2012, 23:51:46 »
Biz yeni bitirdik abla..size kolay gelsin..sırta takmalı makina ile kolay ama her yanım dövülmüş gibi..selamlar
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimdışı Ahmet ÖZKAN

• *
  • 05347677315 TOROS KARTALI
« Yanıtla #6 : 20 Kasım 2012, 01:46:30 »
O dert sizdedemi var Nazife abla,benimde her sezon avcılığımı sekteye uğratır zeytinler ;) ama ne yaparsın işte olmazsada olmuyor,o da bir nevi bir ekmek kapısı bize.
Ahmet ÖZKAN
1983 mersin mut

Çevrimdışı Ş.Burak SEZER

• DUCK HUNTER
  • Avlak Yönetici
« Yanıtla #7 : 20 Kasım 2012, 14:05:13 »
Kolay gelsin Yıldız abla.. ;)
Ş.Burak SEZER 
1988 SAMSUN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #8 : 22 Kasım 2012, 00:26:40 »
:) yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. Çocukluk yıllarında tarlalarımızda nohut çok yolardık. Onunla zeytin toplama işini kıyaslayacak olursam nohut yolmak zeytin toplamaktan  çok  daha zor.  O yüzden benim için problem değil. Yeterki çalışmak olsun. zeytin tarlası komşularımızında yardımı ile imece gibi hallediyoruz. Tek üzüldüğüm ava gidemeyişim.  tABİ Kİ her şey nasip. Benim yerimede avlanın ;) Hadi sağlıcakla kalın rastgele!

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 22 Kasım 2012, 00:32:32 »
Nohutta gece ay ışığında yolunur abla..sabaha kadar..neyse, kolay gelsin..selamlar
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK

Çevrimdışı M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmanı)
« Yanıtla #10 : 22 Kasım 2012, 20:20:05 »
Nazife hanım kolay gelsin zeytin toplaması zor olabilir ama benim en sevdiğim ve sağlığada inanılmaz faydalı bir üründür... bu vesile ile zeytin uzmanlarına bir soru sormak iistiyorum geçenlerde bir arkadaş toplantısında birisi marketlerde satılan işte çoğunuzun bildiği zeytinyağı markalarında hile yapılıyormuş zeytinyağına ayçiçek yağı yada başka yağlar katılıyormuş. bu benim bayağı moralim bozdu tanınmış marka hemde sızma zeytinyağı almama rağmen artık şüphe ile yaklaşıyorum aslında inanasımda gelmiyor zeytin işini bilen arkadaşların önereceği hilesiz hurdasız saf sızma yağ üreten bir marka yada şirket biliyorlarsa paylaşmalarını rica ediyorum yada hile varsa naıl anlaşılır böyle bir şey olabilirmi selamlar....
  • Falcor 958 (Robust) (Poze) (70)
  • Vursan 92 A Europa (65)
  • Vursan 92 A Europa (71)
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • İngiliz Setter (MARKO)
Emin OLGAÇ B Rh (+)  1967 TEİAŞ/MARDİN  

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #11 : 22 Kasım 2012, 20:51:09 »
:) Teşekkür ederim Emin bey. Kolaysa başınıza gelsin diyeceğim ama, gelmesin ;)  Tabii kişiye göre zor veya kolay değişir. :) Ben çiftçi kızı olduğumdan fazla zorlanmadım alıştım. Neyse gelelim sorunuza evet o tür hileleri yapanlar varmış daha çok rivyera da, yüksek asitli yağda asit oranını çok aşağı düşürmek için pamuk yağı ve ayçiçek yağı katıyorlarmış. Siz SIZMA zeytinyağından şaşmayın. Buralara yolunuz düşerse size kendi zeytinliğimizin yağından vermek isterdim.  0 ve 0,3 dizem yağ çıkıyor. Hangi avcı arkadaşımıza ve aile dostlarımıza ikram ettikse devamlı satın almak istiyorlar.

Çevrimdışı Ahmet UZELLİ

• Müdavim Üyemiz
  • RASTGELE
« Yanıtla #12 : 22 Kasım 2012, 22:24:59 »
Hayatta en sevmediğim iş zeytin toplamak. Topla topla bitmez. Allahtan belediyenin yolu geçtide kestiler evin önündeki 2 ağacı. 2 ağaç için aşağıdaki teknolojiyide kullanamıyoruz ama sizin işinize yarar ablam. Hem avınızdan da olmazsınız.. ;D

Rıdvan bende düşünüyorum,, ev yoğurdu nasıl yapılır, tarifini paylaşıcam yakında.. 8)
Ahmet UZELLİ 
1968 BURDUR Bulunduğu il İZMİR 
http://www.deutsch-kurzhaar.de/

upload pics

Çevrimdışı Tolga GÜVENDİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 22 Kasım 2012, 23:10:48 »
Kolay gelsin Nazife abla.., bizim durumlar da ayni maalesef., işten izin aldım bir hafta, arada ava falan da gideriz dedm ama nerdee, helvacıların haberlerini alıyoruz ama gidemiyoruz..bu sene maasallahı var zeytinlerin..

Emin hocam karışım olup olmadığını ancak zeytinyagını iyi bilen birisi anlayabilir., katkısız yag icilince genizi yakar, dil üstünde hafif bir acılık bırakır..mis gibi zeytin kokar, katkısız yağ ile marketten aldıgınız yagı aynı anda dolaba koyup örn. 20 dakika sonra baktıgınızda biri donmus digeri hâla donmamışsa katkı var denilebilir..maalesef bu isi yapan cok,. direk üreticiden almanızı tavsiye ederim.Herkese Rastgele
« Son Düzenleme: 22 Kasım 2012, 23:13:31 Gönderen: Tolga GÜVENDİK »
Tolga GÜVENDİK
1990 / MANİSA
ImgLand.net image

Çevrimdışı M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmanı)
« Yanıtla #14 : 23 Kasım 2012, 19:03:59 »
:) Teşekkür ederim Emin bey. Kolaysa başınıza gelsin diyeceğim ama, gelmesin ;)  Tabii kişiye göre zor veya kolay değişir. :) Ben çiftçi kızı olduğumdan fazla zorlanmadım alıştım. Neyse gelelim sorunuza evet o tür hileleri yapanlar varmış daha çok rivyera da, yüksek asitli yağda asit oranını çok aşağı düşürmek için pamuk yağı ve ayçiçek yağı katıyorlarmış. Siz SIZMA zeytinyağından şaşmayın. Buralara yolunuz düşerse size kendi zeytinliğimizin yağından vermek isterdim.  0 ve 0,3 dizem yağ çıkıyor. Hangi avcı arkadaşımıza ve aile dostlarımıza ikram ettikse devamlı satın almak istiyorlar.
Kolay gelsin Nazife abla.., bizim durumlar da ayni maalesef., işten izin aldım bir hafta, arada ava falan da gideriz dedm ama nerdee, helvacıların haberlerini alıyoruz ama gidemiyoruz..bu sene maasallahı var zeytinlerin..

Emin hocam karışım olup olmadığını ancak zeytinyagını iyi bilen birisi anlayabilir., katkısız yag icilince genizi yakar, dil üstünde hafif bir acılık bırakır..mis gibi zeytin kokar, katkısız yağ ile marketten aldıgınız yagı aynı anda dolaba koyup örn. 20 dakika sonra baktıgınızda biri donmus digeri hâla donmamışsa katkı var denilebilir..maalesef bu isi yapan cok,. direk üreticiden almanızı tavsiye ederim.Herkese Rastgele

cevaplarınız için teşekkür ederim  direk üreticiden alma imkanım olsa bir saniye durmam. malesef  bunun için aydın veya bursada yardımcı olabilecek arkadaşlara gerek var kargo alırmı bilmiyorum otobüse verilmesi ise ayrı bir mesele sağlık olsun.   bu vesile ile buradan tüm arkadaşlara seslenmek isterim zeytinyağı tüketimini arttırın kahvaltıda bile sofranızda eksik etmeyin selamlar.
  • Falcor 958 (Robust) (Poze) (70)
  • Vursan 92 A Europa (65)
  • Vursan 92 A Europa (71)
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • İngiliz Setter (MARKO)
Emin OLGAÇ B Rh (+)  1967 TEİAŞ/MARDİN  

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 24 Kasım 2012, 02:56:45 »
Emin bey merhaba..malesef karışım işi doğru..biz de zaman zaman duyuyoruz..Bu konuda en kaliteli Marmara birlik ve Tariş diye biliyoruz..Kendi yağımız mevcut ancak gönderirsek yağın parasının yarısı kadar kargo ücreti tutuyor..selamlar..
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK

Çevrimdışı Murat AKGÜN

• Free Üye
  • *
« Yanıtla #16 : 29 Kasım 2012, 22:25:13 »
ablacım bereketli olsun, allahım bol kazanç ve agız tadı ile yemenizi nasip etsin..saygı ve selamlar..
Murat AKGÜN
1981-ısparta/Yalvaç cep: 0 533 212 42 22     

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #17 : 30 Kasım 2012, 22:05:09 »
Amin. Allah razı olsun murat kardeşim. Zeytinler toplandı. Biz de Ayvalıktan  tekrar çanakkaleye döndük. Benden de Yalvaça sevgiler ve selamlar!

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #18 : 30 Kasım 2012, 23:51:35 »
Nazife abla sana kolay gelsin walla . Geçen hafta biz bitirdik zeytin toplama işini .Yağımızıda çıkardık geldik evimize fakat ava gidemeden geçti hafta sonum çünkü zeytinyapı işi biraz zaman aldı günüm fabrikada geçince avıda erteledik . Bu arada Rıdvanım o makina şahsen bizim burda işlemez.Zeytinler o kadar seyrek ve düz bir arazideki bu alet rahatça gezebiliyor.Zaten herşeyden önce bu traktör bizim zeytinlikte gezemez :) Bir de bu ağaçlar daha genç daha yaşlı ağaçlarda daha kalın gövde olacağından yine işlemez gibi geliyor bana fakat alet süper ya . :)
Ufuk abi benimde baba tarafı iznikli,  var biraz yerimiz her yıl giderm bende zeytn zamanı .Zeytin silkilerse eğer yaralanır berelenir .O şekilde ki zeytini kooperatif almaz zaten elinde kalır o zaman macburen yağlığa gider.İznik, orhangazi ve gemlik taraflarında ağırlıklı olan tirille cinsi zeytinler silkilerek toplanmıyor.Öyle hassas ki getirdğiniz zeytinin içlerinde lodostan falan biraz yumuşamış zeytin olsun 7 liraya satıcam diye topladığın zeytin 1 liraya bile gitmez yağlık olunca :D
Bu arada Nazife abla karşılıklı yağ gönderelim musait olduğumuzda. Bende yağımda iddalıyım biraz fakat farklı yörelerinkinide tatmak isterim. Hafiften zeytin yağı işi yapıyoruz bizde :) Memurluk işte naparsın :)
Nazife abla tekrar kolay gelsin size tez zamanda biter işallah zeytn toplama işi . Bu sene bizim buralarda seyrek ve iri idi zeytinler sizin orda nasıl durumlar ?
« Son Düzenleme: 30 Kasım 2012, 23:55:15 Gönderen: Ersin TETİK »
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #19 : 04 Aralık 2012, 20:57:00 »

:)  Rıdvan kardeşim önerin için çok teşekkür ederim. Ancak bu sistem düz arazilerde ve kısa boylu ağaçlar için geçerlidir. Bizim zeytinlikteki ağaçlar en az 35 yıllık yüksek ağaçlar ve zeytinlik biraz düzlükte olsa bir yamacın kenarında

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #20 : 04 Aralık 2012, 21:07:38 »
Nazife abla sana kolay gelsin walla . Geçen hafta biz bitirdik zeytin toplama işini .Yağımızıda çıkardık geldik evimize fakat ava gidemeden geçti hafta sonum çünkü zeytinyapı işi biraz zaman aldı günüm fabrikada geçince avıda erteledik . Bu arada Rıdvanım o makina şahsen bizim burda işlemez.Zeytinler o kadar seyrek ve düz bir arazideki bu alet rahatça gezebiliyor.Zaten herşeyden önce bu traktör bizim zeytinlikte gezemez :) Bir de bu ağaçlar daha genç daha yaşlı ağaçlarda daha kalın gövde olacağından yine işlemez gibi geliyor bana fakat alet süper ya . :)
Ufuk abi benimde baba tarafı iznikli,  var biraz yerimiz her yıl giderm bende zeytn zamanı .Zeytin silkilerse eğer yaralanır berelenir .O şekilde ki zeytini kooperatif almaz zaten elinde kalır o zaman macburen yağlığa gider.İznik, orhangazi ve gemlik taraflarında ağırlıklı olan tirille cinsi zeytinler silkilerek toplanmıyor.Öyle hassas ki getirdğiniz zeytinin içlerinde lodostan falan biraz yumuşamış zeytin olsun 7 liraya satıcam diye topladığın zeytin 1 liraya bile gitmez yağlık olunca :D
Bu arada Nazife abla karşılıklı yağ gönderelim musait olduğumuzda. Bende yağımda iddalıyım biraz fakat farklı yörelerinkinide tatmak isterim. Hafiften zeytin yağı işi yapıyoruz bizde :) Memurluk işte naparsın :)
Nazife abla tekrar kolay gelsin size tez zamanda biter işallah zeytn toplama işi . Bu sene bizim buralarda seyrek ve iri idi zeytinler sizin orda nasıl durumlar ?
Kusura bakma ersin kardeşim yorum mesajını  şuan ancak vakit bulupta foruma girdiğimde görebildim. TV den izlemişsindir ÇANAKKALE ve ilçelerinin deniz kenarı olan yerleri sele teslim oldu. Allah hiç kimseye zarar ziyan vermesin desekte oluyor. Bizim zeytinlik Ayvalık tarafında olduğu için çanakkalede ikamet yerimiz ordan oraya zeytin için koşuşturmayı her yıl yaşıyoruz. Bende kendi zeytinlerimizin yağı için çok iddialıyım. KOCATEPE mevkiinin zeytin ve zeytinyağı dediler mi herkes bir düşünür ayvalıkta ;)  Herşeyden evvel yağın nefaseti yeter. Bizim zeytinlikteki zeytinler birkaç ağacın dışında yağlıktır.  Ve 1 asit bile olmaz. Çıkan yağ ya 0 dır ya da 0,5 dizemdir. Ve yağıma çok güvenirim bir sefer yiyende alışkanlık yapar :) Yağın birkaç aylık dinlenmesinden sonra birbirimize yağlarımızdan örnek göndeririz olur biter. :) Sağlıcakla kal kardeşim. Rastgele