Gönderen Konu: TÜFEĞİME EN UYGUN OLAN FİŞEK, SİZCE HANGİSİ?  (Okunma sayısı 18820 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Osman Ş.İNCE

• *
  • AFFETMEK ; İYİ İNSANLARIN İNTİKAMIDIR...
TÜFEĞİME EN UYGUN OLAN FİŞEK, SİZCE HANGİSİ?
« : 14 Kasım 2012, 17:24:03 »
merhabalar değerli forumcular.bugün av günü olması ile tavşan avına gittim.avda köpek yoktu.daha doğrusu vardıda etkisiz di.ben hep tavşanları kendim kaldırdım.ardıç tömbeklerinin içinden bağıra çağıra taş atmayla falan kalktı tavşanlar.çok gezdiğim için yorgunluk dolayısı ile de tüfeğimi arada bir omzuma astım.3 tavşan kalktı ama en sonun da 1 tanesi zar zor kaldı.tavşan aslında 10 - 15 metre önümden kalkıyor.ama işte tüfeği çıkar nişan al derken mesafe 25-30-40 metreye kadar çıkıyor.tamam bir tanesini acele nişan almak zorunda kaldım tavşanın hemen kaybolabileceği bir yerdi acele ettim ve vuramadım.ikinci tavşana 20 -25 metre civarı attım tavşanda resmen tüy kalmadı ama ne kan var ne de tavşan , üçüncü tavşana ise 35 metre civarı atış yaptım ve o zar zor kaldı.hatta ölmedi kesmek zorunda kaldım.
şimdi gelelim sizlerin bana fikir verebilmeniz için bilmeniz gerekenlere.
*hava sertti 4-5 derece civarıydı ve esintiliydi.tüfeğin namlusu buz gibi oluyordu.rakım 1800 en az
*tüfeğim eski ussr baikal çifte.ıj 58 ma modeli.çok aşırı şoklu bir tüfek.namlu boyu 72,5 şokları ise sabit ve 1-3
*kullandığım fişek 32 gram rotweil.
vurduğum tavşanı temizledim tavşan kanlar içinde ve saçma tavşanın tüğünü dolamış resmen.yani hayvana resmen eziyet etmiş.buz gibi ve esintili bir havada 32 gram sıktım ve omuzum mosmor vede dudağım patladı,şunu da not düşmek istiyorum.tavşandan tüy tozduran saçma fiochi 4 numara ve 32 gram.tavşanı vurduğum ve de tüğünü dolayan saçma ise yine 32 gram ve de 4 numara vede rotweil.ilk önce şunu anladım.bu tüfeğe o havada bile 32 gram fazla geliyor.afedersiniz katır gibi tepiyor.birde bu baikalın ussr modelleri için kemik kıran derler yok kara rus derler tamam hepsi güzel de sonuç nasıl böyle oldu anlamadım.bu konu hakkında tecrübe ve fikir sahibi forumdaşların yardımına ihtiyacım var.hava şartı ve mera için tüfek seçimim doğru sanıyorum.ama sanırım saçma çok alakasız.saygılarımla .şimdiden teşekkürler....
« Son Düzenleme: 14 Kasım 2012, 17:29:09 Gönderen: Osman ŞAHİN »
Osman Şahin İNCE
1985 MERSİN
Çıraklığını yapmadığın işin , Ustalığını yapmayacakmışsın...

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
Ynt: TÜFEĞİME EN UYGUN OLAN FİŞEK, SİZCE HANGİSİ?
« Yanıtla #1 : 14 Kasım 2012, 18:11:53 »
 o mesafelerde o fişek numaralarıyla tavşanın pert olması lazım.normal şartlarda.tavşana kaç adet saçma isabet etmiş.bence biraz daha ince saçma olsaydı  sonuç daha başarılı olurdu.malum ruslar fazla iri ve ağır doluyu pek sevmezler.iri saçmalarda pek grupmandan bahsetmekte mümküb değil.birde nişan hatası olursa  böyle sonuçlar olabilir.bence sorun sizde gibi.ayrıca tüfeği biraz uygunsuz yada gevşek tutmuşsunuz sanırım.mororan omuz ve patlayan dudak bundan  dolayı olsa gerek.
« Son Düzenleme: 14 Kasım 2012, 18:14:38 Gönderen: Suat ÇALIŞKAN »
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Osman Ş.İNCE

• *
« Yanıtla #2 : 14 Kasım 2012, 18:17:31 »
biraz kendim sordum kendim söyledim gibi olacak ama ajandam da ki notları karıştırırken gördüm.
notta aynen şöyle yazmışım.bunuda sizlerle paylaşmak istiyorum.
baikal çifte ile ; çok soğuk havalarda  ve 40-50 metre civarlarında yani uzak sayılabilecek mesafelerde 30 gram 4-5 numara bp veya rc yakın yani 20-30 metre mesafelerde ise 30 gram 6-7 numara yine bp veya rc
normal yani hafif ılıman havalarda, yakın mesafelerde 20-30 metre civarlarında 28 gram 7-8 numara, uzak mesafelerde ise 5-6 numara her ikisinede  bp-rc diye not düşmüşüm.
tabi tüm bunlara ek olarak sizlerinde ekstra tecrübelerinizi dinlemek isterim.mesala şu tapa meselesinden hiç anlamıyorum.hangi avda veya hangi mesafede hangi tapa kullanmalıyım ? birde kendi düştüğüm nota ek ilave olarak eklemek istedikleriniz olursa gelecek çarşanba dener ve sonuçlarını sizler ile paylaşırım.....saygılar.
« Son Düzenleme: 14 Kasım 2012, 18:21:41 Gönderen: Osman ŞAHİN »
Osman Şahin İNCE
1985 MERSİN

Çevrimdışı Osman Ş.İNCE

• *
« Yanıtla #3 : 14 Kasım 2012, 18:30:10 »
o mesafelerde o fişek numaralarıyla tavşanın pert olması lazım.normal şartlarda.tavşana kaç adet saçma isabet etmiş.bence biraz daha ince saçma olsaydı  sonuç daha başarılı olurdu.malum ruslar fazla iri ve ağır doluyu pek sevmezler.iri saçmalarda pek grupmandan bahsetmekte mümküb değil.birde nişan hatası olursa  böyle sonuçlar olabilir.bence sorun sizde gibi.ayrıca tüfeği biraz uygunsuz yada gevşek tutmuşsunuz sanırım.mororan omuz ve patlayan dudak bundan  dolayı olsa gerek.
ilk önce tüfeği tutuş durumumla ilgili yazmak istiyorum.tüfeği her zaman aynı tutarım.diyer tüfeklerim de hatta düşük gramajlarda hiç böyle morarma veya dudağımın patlaması ile ilgili durumlar olmuyordu.bugün havanın çok çok soğuk olabileceğini düşünerek 32 gram kullandım ve hiç randıman alamadım.demek ki neymiş ara sıra ajandaları karıştırmak gerekiyormuş :) saçma sayısı çok fazla.yani tavşana isabet oranı çok güzel. zaten tüfeğimin en bilinir özelliği grupmanının çok iyi olması.bunu zaten bir defasında simson ile deneyerekte siz değerli forumcular ile de paylaşmıştım.ince saçma ve hafif gramaj fikrinize kesinlikle katılyorum.zaten bu öneriniz ajandamdaki not ilede birebir uğuşuyor.burda kesinlikle hem fikiriz.birde sizler ile paylaşmayı unuttuğum bir durum daha var.tavşan karşımdan gelmediği ve benden kaçtığı için hep arkasından atış yapmak zorunda kaldım.yani halk ağzı ile algın yerine değmedi dolayısı ile bunun da çok etkisi vardır diye düşünüyorum.saygılar.
« Son Düzenleme: 14 Kasım 2012, 18:32:50 Gönderen: Osman ŞAHİN »
Osman Şahin İNCE
1985 MERSİN

Çevrimdışı Gökhan KAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 14 Kasım 2012, 18:51:56 »
sevgili osman kardeşim. USSR- çifte ve poze sini kullanmış biri olara sana şiddetle tavsıyem şudur bu tüfekler 18.2 namlu iç çapına sıhıp tüfeklerdir asla ve asla kalın saçmayı ve agar doluyu sevmezler tıpkı anlattıgın gıbı adamı döver
bu tufeklerın en uygun dolusu 28 gr la 30 gr 31 gr dır. ve saçma kalınlıgı ise 7 den kalın saçmaları sevmez. agar gıramaşlı ve kalın sacmalı fişeklerde saçmayı cok acar gurupmanı tam anlamı ile rezalettır.
bior tapa kece tapa fişeklerde cok etkili bir tüfektir en sevdıgı saçma kalınlıgı 8-9-10-11  dir.  kece tapa fişeklerde basınç daha düşüktür YAF kece tapa ile denemeni tavsiye ederim.
20 m ile 40m arasında 60x60 yada 50x 70 karton mukavva benzeri kagatlar kırtasıyelerde onlardan 5-10 tane al atış denemeleri yap sonucu burda bizimle paylaş yukarda yazdıgın fişekleride dene farkı gör. rasgele.
  • REMİNGTON 1187 SPECİAL PURPOSE.(71CM) 51CM FULLY RİFLED.
  • VURSAN 92-A (71-61CM)
  • AVSAN.S.POZE.(76-61) TRAP VE SKEET.
  • İNG.SETTER.
Gökhan KAN
1978-Sakarya-AKYAZI
DEL FABIOMASSIMO.
--------CİNA-----------

Çevrimdışı Osman Ş.İNCE

• *
« Yanıtla #5 : 14 Kasım 2012, 20:03:05 »
sevgili osman kardeşim. USSR- çifte ve poze sini kullanmış biri olara sana şiddetle tavsıyem şudur bu tüfekler 18.2 namlu iç çapına sıhıp tüfeklerdir asla ve asla kalın saçmayı ve agar doluyu sevmezler tıpkı anlattıgın gıbı adamı döver
bu tufeklerın en uygun dolusu 28 gr la 30 gr 31 gr dır. ve saçma kalınlıgı ise 7 den kalın saçmaları sevmez. agar gıramaşlı ve kalın sacmalı fişeklerde saçmayı cok acar gurupmanı tam anlamı ile rezalettır.
bior tapa kece tapa fişeklerde cok etkili bir tüfektir en sevdıgı saçma kalınlıgı 8-9-10-11  dir.  kece tapa fişeklerde basınç daha düşüktür YAF kece tapa ile denemeni tavsiye ederim.
20 m ile 40m arasında 60x60 yada 50x 70 karton mukavva benzeri kagatlar kırtasıyelerde onlardan 5-10 tane al atış denemeleri yap sonucu burda bizimle paylaş yukarda yazdıgın fişekleride dene farkı gör. rasgele.

gökhan abi önerilerin için sonsuz teşekkür ederim.denemeleri en kısa zaman içerisinde yapar sizlerlede mutlaka paylaşırım.aslında benim için gurupman kadar da delicilikte önemli.birde tavşan bazen mesafeli kalkıyor.yani 40-50 metrelerede mi 8-9 numara saçma atacam.birde kafama takılan o mesafelerde 8 numara bir saçma tavşana ne yaparki ? bunlar kafama takıldı ama kesinlikle senin önerilerinide denemediğim için de net bir şey demem yanlış tabi.son olarak bana bahsettiğim durumlarda yani havanın soğuk olduğu ve mesafenin 30 ve 50 metre arası olduğu durumlarda tam olarak hangi marka fişeği ve kaç gram kaç numara tavsiye edersin.saygılarımla.tekrardan çok çok teşekkürler abicim.
« Son Düzenleme: 14 Kasım 2012, 20:06:00 Gönderen: Osman ŞAHİN »
Osman Şahin İNCE
1985 MERSİN

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #6 : 14 Kasım 2012, 20:34:11 »
Madem deneme yapacaksınız 4-5 numara saçma dolusundan da birkaç çeşit deneyin. Gözünüzle görmüş olursunuz. Çok süratli fişeklerden kaçının. İcabında kendi dolunuzu hazırlayın.

Tüfeğin dipçik uzunluğu size uygun mu diye baktınız mı? Hani şu dirsek içine koyup uzunluğuna bakılıyor ya, o şekilde.. Eğer boyunuz 1,80 civarıysa standart dipçikler kısa gelir. Kısa dipçik ve hafif tüfek tepmesi çok olur. Dipçik kısaysa veya çok uzun değilse pabuç şeklinde dipçik lastiği takın deneyin.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Gökhan KAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 14 Kasım 2012, 20:46:34 »
kardeşim benım bu konuda tavsıyem yok cunku öle bır durumla karşılaşmadım ne desem yalan olur  kendın dene gozunle gör.
yurt dışına ava giden bir arkadaşla tanışmıştım kendısı rusya ya ördek avına gittiğini  ve rusların ördek avında 42 gr 11no fişekle avlandıklarını ve cok ciddi mesafelerde vurduklarını ve kendısının de inanmak ta güclük çektıgını ifade etti ve ekledi gözümle görmesem hayatda inanmazdım dedii. ben türkiyede 42gr 11 no fişek hiç görmedim yada bana deng gelmedi.
şimdık diyecen kı abi bana 31 gr gecme diyorsun adam lar 42 gr atıyor diyeceksın unutmakı orası rusya hava -20 lerde. mantık yurutecek olursak ordakı 42 gr burdakı 30 gr tekabul eder soguktan dolayı.
  • REMİNGTON 1187 SPECİAL PURPOSE.(71CM) 51CM FULLY RİFLED.
  • VURSAN 92-A (71-61CM)
  • AVSAN.S.POZE.(76-61) TRAP VE SKEET.
  • İNG.SETTER.
Gökhan KAN
1978-Sakarya-AKYAZI
DEL FABIOMASSIMO.
--------CİNA-----------

Çevrimdışı Osman Ş.İNCE

• *
« Yanıtla #8 : 14 Kasım 2012, 20:48:01 »
Madem deneme yapacaksınız 4-5 numara saçma dolusundan da birkaç çeşit deneyin. Gözünüzle görmüş olursunuz. Çok süratli fişeklerden kaçının. İcabında kendi dolunuzu hazırlayın.

Tüfeğin dipçik uzunluğu size uygun mu diye baktınız mı? Hani şu dirsek içine koyup uzunluğuna bakılıyor ya, o şekilde.. Eğer boyunuz 1,80 civarıysa standart dipçikler kısa gelir. Kısa dipçik ve hafif tüfek tepmesi çok olur. Dipçik kısaysa veya çok uzun değilse pabuç şeklinde dipçik lastiği takın deneyin.

volkan abi o şekilde daha önce de tüfeğimin dipçiğini kontrol etmiştim bana biraz kısa geliyor.zaten bu hemen tüm ussr lerde böyledir.aynı yıl aynı model tüfeklerinin bazısında dipçik uzunken bazısında kısadır.benimki kısa mesala.ama benim tepme dediğim sizin dediğiniz gibi hafif bir tepme deyil.mesala aynı tüfeğe 28-30 kullandığım zaman tepmeden rahatsız olmuyorum ama bazen nedenini hala da anlamış deyilim hangi akla hizmet ederek bugün tüfeğime 32 koyduysam ki işte böyle durumlarda tepme çok çok fazla oluyor.bir keresinde 34 gramla denedim sanırım hayatımın hatasını yapmışım.çok aşırı tepmişti.30 gram 4 numara ilede deneme yaparım.yaparım ama işte merak ettiğim bir başka konuda şu.30 gram 4 numara dan tavşana 10 tane vurmasımı daha iyi yoksa 30 gram 8 numara da tavşana 20 tane vurması mı daha iyi ? cvbınız için teşekkürler saygılar.
Osman Şahin İNCE
1985 MERSİN

Çevrimiçi Çağrı ECE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 14 Kasım 2012, 21:06:12 »
bu tüfeğin ağırlığı nedir 32 gram 4 5 fişekle omuz morartıp dudak patlatıyosa ya çok hafif olmalı yada sizin tutuşunuzda boşluk vardır onun için çok tepiyodur. fişek seçiminde bence problem yok ama 5 6 numara olsa daha güzel olur tavşana
  • Franchi Affinity
SMMM Ç.Çağrı ECE 1988 İZMİR

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #10 : 14 Kasım 2012, 21:09:07 »
Tavşan 7 numarayla da avlanır, 10 la da avlayan olmuş ama uzak mesafe ve soğuk, yağışlı gibi havalar için iri saçma bence daha uygun olur. 4 no adet olarak az olabilir dediğiniz gibi. O nedenle hedefe attığınızda 4-5 değecek şekilde olmalı. Ya daha kapalı şok ya da daha yakın mesafeden denemek gerek. Mesela ful şoklu göze soğuk, yağışlı gibi havalarda 4 veya 5 koyarsınız. Yarım şok olana 6-7 no olabilir. Ama önceden denemek gerek. Hatta fişeği kullanacağınız havalarda bir test etmek en uygunu bence. İnce saçma daha çok isabet eder ama uzak mesafede sağlam bir yerine isabet ederse hemen etki etmeyebilir.

Tepme konusunda; madem dipçik kısaymış, ihmal etmeden dediğim geçme dipçik lastiğini deneyin. Hem dipçik size daha uyacak, hem darbeyi emecek. Ben olsam lastiği takmadan fişek denemezdim. Sadece lastiğin elbiseye takılma sıkıntısı olabilir. Ona da bir çare gerekebilir. Neyse onu da gerekirse yazalım :)
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Ramazan HAK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 14 Kasım 2012, 21:19:33 »
1800metre  gibi bir yerde 4,5 derecede 32 gram ,,bence fazla değil az gelir,,bende aydın madran dağında 1700 metrede aynı ortamda tavşan avı yaptım ,attığım fişek 6 no 34 gram gb ,,ben ve arkadaşlarım 6 no aynı saçmayı kullandık ve bir çok  tavşan vurduk hepside yerinde kaldı ve bazı atışlar 40 metre üzerindeydi,,

sizin attığınız mesafedende tavşanın kaçmasına imkan yok ,,tüyünün kalması kan olmaması saçmaların sıyırması demek,,bence heyacanla iyi nişan alamıyorsunuz gibime geldi,,,birde tavşan avında bior ,keçe tapa gibi fişekler kullanmayın derim,,pover piston gibi grupmanı daha yüksek saçmalar kullanın,,,,
« Son Düzenleme: 14 Kasım 2012, 21:35:55 Gönderen: Ramazan HAK »
Ramazan HAK  1971  ARH+  Muğla

Çevrimdışı Osman Ş.İNCE

• *
« Yanıtla #12 : 14 Kasım 2012, 21:32:40 »
bu tüfeğin ağırlığı nedir 32 gram 4 5 fişekle omuz morartıp dudak patlatıyosa ya çok hafif olmalı yada sizin tutuşunuzda boşluk vardır onun için çok tepiyodur. fişek seçiminde bence problem yok ama 5 6 numara olsa daha güzel olur tavşana

çok hafif deyil aslında 3 civarı .3100 veya 3000 de olabilir.tutuşumda boşluk olmadığı için zaten dudağımı patlattı.şayet boşluk olsa patlatmaz dı sanırım.
Tavşan 7 numarayla da avlanır, 10 la da avlayan olmuş ama uzak mesafe ve soğuk, yağışlı gibi havalar için iri saçma bence daha uygun olur. 4 no adet olarak az olabilir dediğiniz gibi. O nedenle hedefe attığınızda 4-5 değecek şekilde olmalı. Ya daha kapalı şok ya da daha yakın mesafeden denemek gerek. Mesela ful şoklu göze soğuk, yağışlı gibi havalarda 4 veya 5 koyarsınız. Yarım şok olana 6-7 no olabilir. Ama önceden denemek gerek. Hatta fişeği kullanacağınız havalarda bir test etmek en uygunu bence. İnce saçma daha çok isabet eder ama uzak mesafede sağlam bir yerine isabet ederse hemen etki etmeyebilir.

Tepme konusunda; madem dipçik kısaymış, ihmal etmeden dediğim geçme dipçik lastiğini deneyin. Hem dipçik size daha uyacak, hem darbeyi emecek. Ben olsam lastiği takmadan fişek denemezdim. Sadece lastiğin elbiseye takılma sıkıntısı olabilir. Ona da bir çare gerekebilir. Neyse onu da gerekirse yazalım :)
sanırım sonuca varıyoruz.30 gram 4-5-6 numara yaf :) gibi duruyor tabi soğuk havalarda.
1800metre  gibi bir yerde 4,5 derecede 32 gram ,,bence fazla değil az gelir,,bende aydın madran dağında 1700 metrede aynı ortamda tavşan avı yaptım ,attığım fişek 6 no 34 gram gb ,,ben ve arkadaşlarım 6 no aynı saçmayı kullandık 2 günde 9 tavşan vurduk hepside yerinde kaldı ve bazı atışlar 40 metre üzerindeydi,,

sizin attığınız mesafedende tavşanın kaçmasına imkan yok ,,tüyünün kalması kan olmaması saçmaların sıyırması demek,,bence heyacanla iyi nişan alamıyorsunuz gibime geldi,,,birde tavşan avında bior ,keçe tapa gibi fişekler kullanmayın derim,,pover piston gibi grupmanı daha yüksek saçmalar kullanın,,,,
sizin bahsettiğiniz avda kullandığınız tüfek yarı otomatik veya yerli çifte veya poze dir diye düşünüyorum.yoksa beretta - simson - ussr baikal - rubus gibi şoklu tüfeklerde 34 gram mutlaka sıkıntı olacaktır.32 gram bile fazla geliyorsa 34 gramı düşünmek bile istemiyorum.öncelilikli tercihim düşük gramajlar ile tekrar deneyeceğim sonra yine randıman alamıyorsam da sizin önerinizi de mutlaka denerim.msjlarınız için çok çok teşekkürler.saygılar.
Osman Şahin İNCE
1985 MERSİN

Çevrimdışı Osman Ş.İNCE

• *
« Yanıtla #13 : 14 Kasım 2012, 21:42:15 »
1800metre  gibi bir yerde 4,5 derecede 32 gram ,,bence fazla değil az gelir,,bende aydın madran dağında 1700 metrede aynı ortamda tavşan avı yaptım ,attığım fişek 6 no 34 gram gb ,,ben ve arkadaşlarım 6 no aynı saçmayı kullandık ve bir çok  tavşan vurduk hepside yerinde kaldı ve bazı atışlar 40 metre üzerindeydi,,

ramazan abi heyecan kesinlikle var.işlerimden dolayı sezondaki ilk tavşan avım.birde heycana ardıç tömbekleri eklenince tavşanın gözden kaybolması dahada kolaylaşıyor.yani dolayısı ile acele atışlar gerektiyor.heycan - acelecilik - tavşan avının acemiliği - yanlış fişek seçimi tüm bunlarda bir araya gelince işler epey zorlaşıyor :)
Osman Şahin İNCE
1985 MERSİN

Çevrimdışı Gürkan GÜRSÜL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK TEDAVİSİ OLMAYAN BİR HASTALIKTIR...
« Yanıtla #14 : 15 Kasım 2012, 16:16:12 »
3/1 şok
Mirage jk6   3-4-5 no 34 gram ,  25-30-35 mt mesafeden rahatlıkla atabilirsiniz yeterki saçma değisin.
« Son Düzenleme: 15 Kasım 2012, 16:21:19 Gönderen: Gürkan GÜRSÜL »
Gürkan GÜRSÜL
1986 Kastamonu/Merkez
5447803700

....BENEK....                        O GERÇEK BİR FENOMEN

Çevrimdışı Osman Ş.İNCE

• *
« Yanıtla #15 : 16 Kasım 2012, 13:40:44 »
3/1 şok
Mirage jk6   3-4-5 no 34 gram ,  25-30-35 mt mesafeden rahatlıkla atabilirsiniz yeterki saçma değisin.
önerin için çok teşekkür ederim GÜRKAN kardeşim ama sanırım yukardaki yazılanları okumadan fikir belirttin.32 gram çok fazla geliyor ve çok aşırı tepme yapıyorsa 34 gramı düşünmek bile istemiyorum.inşallah haftaya 30 gram 6-7-8 numaraları deneyeceğim.bakalım nasıl sonuçlar çıkacak ortaya.saygılar.teşekkürler....
Osman Şahin İNCE
1985 MERSİN

Çevrimdışı Gürkan GÜRSÜL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK TEDAVİSİ OLMAYAN BİR HASTALIKTIR...
« Yanıtla #16 : 16 Kasım 2012, 14:22:44 »
önerin için çok teşekkür ederim GÜRKAN kardeşim ama sanırım yukardaki yazılanları okumadan fikir belirttin.32 gram çok fazla geliyor ve çok aşırı tepme yapıyorsa 34 gramı düşünmek bile istemiyorum.inşallah haftaya 30 gram 6-7-8 numaraları deneyeceğim.bakalım nasıl sonuçlar çıkacak ortaya.saygılar.teşekkürler....

Dostum tepme nedemek ben hiç yaşamadım hertürlü fişeği kurşunu atarım omzuna güzel koy nefesini iyi kontrol et Ve tüfeğini iyi kavra tüfek zaten oyanamaz yeterki düzgün nişan al mutlaka sende sıkıntı var dururken dudaklar patlamaz öyle...
32-34 gram arasında çok fazla değişen bişiy olmaz yazıların hepsini okudum sanırım sen sağlam yüzlemiyorsun tüfeği tabiki tepecek Bıldırcın avında değilsin 10 numara 28 gram atmıyorsun.....
Çok falza kurcalama herkez bişiyler yazar söyler Av vurmak istiyorsan orta mesefede ve uzun atışlarda başarılı bir fişek söyledim sana hem şoklarınada uyuyor , 3/1 şok sanırım tüfeğin bence tam uyumlu Tavşana 6-7-8 nuamra olmazz Traşlarsın tavsanı yada sana sırtını kaşıttırır kalkar gider :) bazı yakın pozisyonlarda olur ama genel olarak 4 no kullan derim hatta 3 no bile idealdir...

Mirage JK6 DOSTUM al kullan tepme falan hikaye geç o işleri :) yüzüne iyi oturt iyi kavra tüfeği...
Sen Keklik Av'ı yapsan kekliğin uzun kalktığı dönemlerde ben 36 gram winchester zz özel seri kullanıyorum demek hiç kullanamıyacaksın.... 3-4 no 34 gram mirage jk6 fişekten tavşan Avında şaşma.
« Son Düzenleme: 16 Kasım 2012, 14:34:02 Gönderen: Gürkan GÜRSÜL »
Gürkan GÜRSÜL
1986 Kastamonu/Merkez
5447803700

....BENEK....                        O GERÇEK BİR FENOMEN

Çevrimdışı Osman Ş.İNCE

• *
« Yanıtla #17 : 16 Kasım 2012, 22:20:53 »

gürkan kardeşim önerin için tekrar teşekkür ederim ama ben herhangi bir marka fişek önerisinden ziyade açtığım konu başlığında da belirttiğim gibi tüfeğime en uygun olan fişeği bulmaya çalışıyorum.senin bana bu konuda yardımcı olabilmen için ussr baikalın pozesini veya çiftesini onlarda olmadı 18,2 iç çapa sahip olan bir tüfeği kullanmış olman gerekiyor.yoksa bende 34 gram ile gazlı yarı otomatiğim ile takır takır avlanıyorum en küçük tepme dahi hissetmiyorum.burda ki tepme tüfeğin namlu iç çapı ve kesinlikle tüfeğin namlu çeliği ile alakalı bir durum.birde dipçiğin bana uyumsuz olması ile alakalı.şimdi aynı gramaj aynı fişeği sabit bir şekilde dururken acele etmeden atış yapsam eminim benide tepmez ama acele ve hızlı bir şekilde atış yaptığım için bu tepmelere maruz kaldım.şimdi ben sana ne kadar anlatsam az.bu tüfeklerden kullanmış olman yada bu tüfek hakkında yazılan yorumları okumuş olman gerekiyor.aynı tüfekten olan bir abimi aradım.32 gram dedim.adam direk sen ne yaptım o tüfekle en fazla atacağın 30 gram diyor.yani 34 gram tamam normal bir tüfeğe çok deyil ama benim tüfeğime çok geliyor.yukarda alıntı yaptığım yazıyı bi gözden geçir istersen.bu arada ilk fırsatta denemek için bir kutu dediğin fişekten ve saçma numarasından alacağım ama baikala deyil diyer tüfeklerime.yinede çok teşekkürler.saygılar.
Osman Şahin İNCE
1985 MERSİN

Çevrimdışı Aydın KARAKİŞİ

• *
« Yanıtla #18 : 17 Kasım 2012, 17:55:12 »
Merhaba osman  kardeşim

tüy  kalmadı  gitti dediğin  tavşan  ilerde  bir  yerlerde  düşüp  kalmış  olabilir  baktın mı?bazen  sıcağına  düşmeyebiliyor.

saygılarımla

Aydın KARAKİŞİ
1973 istanbul

Çevrimdışı Osman Ş.İNCE

• *
« Yanıtla #19 : 17 Kasım 2012, 19:53:29 »
Merhaba osman  kardeşim

tüy  kalmadı  gitti dediğin  tavşan  ilerde  bir  yerlerde  düşüp  kalmış  olabilir  baktın mı?bazen  sıcağına  düşmeyebiliyor.

saygılarımla

aydın abi bu olayı dedeme anlattım.dedem 70 yaşında ve çok eski bir avcı.çok iyi bir avcıymış tanıyanlar bilenler hep öyle diyor.bu olayı anlattım dedeme.dedem 40- 50 metre sonra kan çıkmaya başlar 70-80 metre sonra da tavşan kalmıştır gidememiştir dedi.şimdi olayın gelişi de şöyle.ben bir dağın tam zirvesinde tavşana ateş ettim.aşırı ama çok çok aşırı bir rüzgar vardı.yer karlıydı.hava çok çok soğuktu.birde tavşan tam zirveden aşağı doğru kalktı ve bi anda çok aşırı hızlandı.dedemin dediği hava şartlarından havanın soğuk ve rüzgarlı olmasından dolayı kan çok geç çıkmıştır diyor.birde çok tesirli bir tüfekse tavşanı delip geçmiştir ve az tahribat verdiğinden kanama diyer tesirsiz tüfeğe göre az olur diyor.birde şunu belirtmek istiyorum.vurduğum tavşan ile vuramadığım yani tüy tozup giden tavşan arasında en az 5 derecelik bir sıcaklık farklı vardır.saygılarımla.

« Son Düzenleme: 17 Kasım 2012, 21:46:31 Gönderen: Osman ŞAHİN »
Osman Şahin İNCE
1985 MERSİN

Çevrimdışı Osman Ş.İNCE

• *
« Yanıtla #20 : 17 Kasım 2012, 19:55:13 »
Merhaba osman  kardeşim

saygılarımla

aydın abi bu olayı dedeme anlattım.dedem 70 yaşında ve çok eski bir avcı.çok iyi bir avcıymış tanıyanlar bilenler hep öyle diyor.bu olayı anlattım dedeme.dedem 59 metre sonra kan çıkmaya başlar 70-80 metre sonra da tavşan kalmıştır gidememiştir dedi.şimdi olayın gelişi de şöyle.ben bir dağın tam zirvesinde tavşana ateş ettim.aşırı ama çok çok aşırı bir rüzgar vardı.yer karlıydı.hava çok çok soğuktu.birde tavşan tam zirveden aşağı doğru kalktı ve bi anda çok aşırı hızlandı.dedemin dediği hava şartlarından havanın soğuk ve rüzgarlı olmasından dolayı kan çok geç çıkmıştır diyor.birde çok tesirli bir tüfekse tavşanı delip geçmiştir ve az tahribat verdiğinden kanama diyer tesirsiz tüfeğe göre az olur diyor.birde şunu belirtmek istiyorum.vurduğum tavşan ile vuramadığım yani tüy tozup giden tavşan arasında en az 5 derecelik bir sıcaklık farklı vardır.saygılarımla.

Osman Şahin İNCE
1985 MERSİN

Çevrimdışı Osman Ş.İNCE

• *
« Yanıtla #21 : 17 Kasım 2012, 19:58:45 »
bu arada havanın çok soğuk olduğundan vede sıktığım yerde kan olmayışından sadece tüy olmasından ileriyi arama gereiği duymamıştım.ama gel gelelim dedem ile konuştuktan sonra açıkcası ileriye doğru aramadığıma çok pişman oldum.bide yer tam dik bir yamaçtı.yani can çıkana kadar gittiyse çok gitmiştir...:(
Osman Şahin İNCE
1985 MERSİN

• *
« Yanıtla #22 : 17 Kasım 2012, 21:29:10 »
kardeşim  başıma  geldi onun  için .dedemizin  haklılığını  benim vurduğum  tavşanda  ispatlamış.   tavşan  dediğin  mesafeye  yakın  önümden  kalktı.  tüfeği  omzuma  alıyım  derken  kayış  kemere  takıldı  düzelttim  nişan  derken  sıktım  sadece  hafif kulaklarını  kıstı  ve  hızlanıp  tepenin  arkasına  gitti.kaçırdık  dedim  otarafa  doğru  bir  bakayım  belki  tekrar  yatmıştır  dedim  daireler  çizdim  birde  baktım  tesadüfen  buldum . meğer  saçmayı  almış 

bu arada sıktığın  yerde  illada  kan  olacak  diye  bir kaide  yok ki.5  derece  kanımca  o  kadarda  önemli  değil. ama  ustalarımız  daha  iyisini  bilir .

herkese  saygılarımla
« Son Düzenleme: 17 Kasım 2012, 21:35:51 Gönderen: Aydın KARAKİŞİ »
Aydın KARAKİŞİ
1973 istanbul

Çevrimdışı Osman Ş.İNCE

• *
« Yanıtla #23 : 17 Kasım 2012, 21:52:40 »
kardeşim  başıma  geldi onun  için .dedemizin  haklılığını  benim vurduğum  tavşanda  ispatlamış.   tavşan  dediğin  mesafeye  yakın  önümden  kalktı.  tüfeği  omzuma  alıyım  derken  kayış  kemere  takıldı  düzelttim  nişan  derken  sıktım  sadece  hafif kulaklarını  kıstı  ve  hızlanıp  tepenin  arkasına  gitti.kaçırdık  dedim  otarafa  doğru  bir  bakayım  belki  tekrar  yatmıştır  dedim  daireler  çizdim  birde  baktım  tesadüfen  buldum . meğer  saçmayı  almış 

bu arada sıktığın  yerde  illada  kan  olacak  diye  bir kaide  yok ki.5  derece  kanımca  o  kadarda  önemli  değil. ama  ustalarımız  daha  iyisini  bilir .

herkese  saygılarımla

evet abi dedem de öyle diyor.her yaralı tavşandan hemen kan çıkmaz diyor.kiminden kan çıkar tüy çıkmaz kiminden de tüy çıkar kan ise çok geç çıkabilir diyor.ben henüz acemi bir avcı olduğumu kabüllenerek tavşanı çok ileri doğru aramam gerektiğini düşünemedim.heleki o kadar tüy döken bir tavşanı mutlaka aramam gerekiyormuş.yanlış yapmışım acemilikten.ben direk tüy var kan yok tavşan yoksa demekki gitti dedim :(üzüldüm sonra ama inş güzel bir tecrübe olur.saygılar.
Osman Şahin İNCE
1985 MERSİN

• *
« Yanıtla #24 : 17 Kasım 2012, 22:00:26 »
demekki  nasibin  değilmiş. ama  bundan  sonra  bu durumlarda mutlaka  aramanı  tavsiye  ederim.o  çevrede  geniş  daireden  başlayarak  alanı  daraltıp  arayabilirsin.

saygılar
Aydın KARAKİŞİ
1973 istanbul