Gönderen Konu: BU TÜFEĞİN ÜZERİNDEKİ KAPLAMA HAKKINDA BİLGİSİ OLANLAR!::  (Okunma sayısı 6721 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Süleyman KUKUDAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Son Düzenleme: 14 Kasım 2012, 12:20:49 Gönderen: Süleyman KUKUDAŞ »
resim yüke
Süleyman KUKUDAS
1969 BANDIRMA 0 532 38 77 061

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Uzmanı değilim ve fotodan fazla kestiremem ama namlu bizde kostik, ecnebilerin "blue" veya "bluing" dediklerinden. Kapaklarda kaplama yok zannediyorum. Daha iyi bilenler vardır.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
Kaplama deken neyi kastettiğinizi anlamadım ancak fotolardan gördüğüm kadarı ile
kapak bütün çakmak görünümlü tetikten sellektörlü ,, kostik boyalı namlulu ,, çelik beyaz kubuzlu,, kundakları mat şaftöllü ,, GÜZEL BİR SKB POZE KLASİĞİ gördüklerim.....

Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Hamdi KUMOVA

• Müdavim Üyemiz
  • AKHİSAR DAN HERKEZE SELAMLAR
885 galiba satılıkmı :) talip olabilirim

• Müdavim Üyemiz
namlu boyasını kastetmedim kubuzdan bahsediyorum
resim yüke
Süleyman KUKUDAS

• Onursal Üyemiz
Görünüşe göre sadece krom olabilir.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

• Müdavim Üyemiz
eğer kromsa bizim yerlilerin üzerine atılan krom bununla aynı değil, bizimkiler çok çiğ, yerli firma yetkililerinin birine attım bu resmi Türkiyede böyle bişey olmadığını söyledi tam olarak ne olduğunu da çözemedi bana göre inox bu ama inox atılmadan önce çok güzel bir zımpara işçiliği var
resim yüke
Süleyman KUKUDAS

Çevrimdışı Emin VURAL

• Onursal Üyemiz
Süleyman bey buna beyaz parlak krom diyorlar sizin bahsettiğiniz skb deki buna yakın 

aşağıdaki resimler benim yıllar önce yaptırdığım bir tüfeğe ait o kalite ve görünümde değil ancak yakındır

images
  • Le Fusil Darne Saint-Etienne V 19 Paris France

Çevrimdışı Emin VURAL

• Onursal Üyemiz
Birde bu tarz genel olarak yapılan griler var.

photo sharing websites
  • Le Fusil Darne Saint-Etienne V 19 Paris France

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
KUBUZ üzerinde herhangi bir kaplama yok gördüğüm kadarı ile
sadece bu tarz işçiliğin özel bir kum zımpara ile elle veya tambur içerisinde çok az bir süreçte çevrilerek yapıldığını,, kubuzun dış yüzeyindeki imalat ve talaş izlerinin bu şekilde alınıp ,,yüzeylerdeki keskinliğin bu şekilde çok hafif ovalleştirilerek,, aynı zamanda güzel bir parlaklıkta kazandırıldığını düşünüyorum...
Hakan AKMAN

Çevrimdışı Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
Ynt: BU TÜFEĞİN ÜZERİNDEKİ KAPLAMA HAKKINDA BİLGİSİ OLANLAR!::
« Yanıtla #10 : 15 Kasım 2012, 11:58:41 »
Yabancılar buna"coin finish"diyorlar,yani bozuk para finişi, ama nasıl yapıldığı net söylenmiyor kimisi kemik meneviş yapıldıktan sonra fırçayla parlatarak,kimisi de direkt çeliğin üstünün bir çeşit polisajıyla sadece,bu görünümün elde edilidiğini yazıyor.

Bana aynı zamanda nikel kaplama da olabilir gibi geldi.

Kaplama olup olmadığı gravür çizgilerinin keskinliğinden de anlaşılabilir sanırım,eğer hafifte olsa oyukları bişeyler doldurmuş gibiyse kaplama vardır,çok taze ve keskinse yoktur bence.

Emin bey bu arada attığınız ikinci huglunun gravürü çok zevkli-sade ve güzel-.
« Son Düzenleme: 15 Kasım 2012, 12:03:18 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #11 : 15 Kasım 2012, 14:47:53 »
SKB nin sitesine baktım.

http://www.skbshotguns.com/85TSS/receiver-specifications.php

"The receiver is hand polished and enhanced with a rolled arabesque engraving pattern.  It is then protected by a silver nitride finish applied in super heated conditions that provides a corrosion resistant surface."

Anladığıma göre elle parlatmış ve gravürü işlemişler. Daha sonra bir şekilde "gümüş nitrid" sonlama yapmışlar.

Biraz araştırınca daha farklı ama birbirine benzer yöntemler olduğunu gördüm. Lakin şahane tüfekler üzerinde idiler :)
1968

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 15 Kasım 2012, 16:37:27 »
SKB nin sitesine baktım.

http://www.skbshotguns.com/85TSS/receiver-specifications.php

"The receiver is hand polished and enhanced with a rolled arabesque engraving pattern.  It is then protected by a silver nitride finish applied in super heated conditions that provides a corrosion resistant surface."

Anladığıma göre elle parlatmış ve gravürü işlemişler. Daha sonra bir şekilde "gümüş nitrid" sonlama yapmışlar.

Biraz araştırınca daha farklı ama birbirine benzer yöntemler olduğunu gördüm. Lakin şahane tüfekler üzerinde idiler :)
SN.KÖYDEMİR
İşim gereği bu tür yüzey parlatma işlemlerine az çok aşinayım o yüzden gördüğüm resimler üzerindeki yüzey parlaklığına göre fikir yürütmüştüm
az çok doğru tahmin etmişim ,, bu tür işlemler öncelikle Sİ02(kuvartz kumu) ince boyutlu 1000-1200 kum ile elle ovularak zımpara edilip ,, sonrasında BE02(berilyum oksit),, SN02(kalay oksit),,CU02(bakır oksit) gibi kimyasalların karışımından hazırlanmış maddelerlede polisaj işleminden geçiriliyorlar.....
Hakan AKMAN

Çevrimdışı Engin MAKAS

• *
« Yanıtla #13 : 22 Aralık 2012, 02:49:46 »
    Bu tüfeğin kabuzu metal renk krom, bazılarıda beyaz krom der. Namlusu ise siyah kromdur. Bizim tüfeklerde bu kadar düzgün olmamasının sebebi tamamen krom kaplama öncesi operasyonların yetersiz veya tam yapılamasından kaynaklanır. kaplama yapılacak her yüzeyde zemin hazırlığı, binanın temeli gibidir. Temel ne kadar pürüzssüz ne kadar temiz, ne kadar sağlam olursa, yüzey düzgünlüğü, yapışma ve fiziksel direnç o kadar sağlam olur. Uygulama metodları değişebilir, bazı firmalar sürme kostik uygular, bazılarıda daldırma v.s., isterse pistole ile uygulansın, zemin çok önemlidir. Önce iç / dış yüzey çok kaliteli ve uygun tezgahlarda işlenmeli, ( bu sayede polisaj operasyonu öncesi en düzgün yüzey sağlanmalıdır ) Polisaj operasyonu da çok itinalı bir şekilde uygulanmalıdır. Kostik metodunda yayılma oluştuğundan ışığı daha net yansıtmakta, göz algısı daha pürüssüz yüzey hissetmektedir. Daldırma kromda ise ( Yerli üretim en çok bu metodu kullanyor ) yayılma diye birşey olmadığı için krom taneleri dik konumda ışığı yansıtmayacak bağ kurmaktadır. Her iki metodunda artıları var eksileri var. Daldırma krom daha seri üretim sağladığı gibi, kostiğe göre daha uzun fiziksel ve korozyon direnç sağlar. Fakat kostiğin yüzeyi her zaman avcıları cezbetmiştir. Tabi belirtilen kaliteler ve yüzey kalitesinin sürekliliği, kaplanacak metalin kalitesine, kaplamada kullanılacak malzemelerin kalitesine, kaplama ekipmanlarının yüzey uyumuna göre değişir. Çok hassas olan kaplama, seri üretime geçmeden fiziksel ve korozyon testlerine tabi tutulmalı, en uygun proses saptandıktan sonra üretim onayı verilmelidir. Ben yıllarımı kaplama ve yüzey konusuna adamış bir personel olarak ( Boy.Kal.Kont. AUDIT ) , şu anda incelediğim ve kullanıdığım tüfekler arasında, bu konuda avrupa tüfek firmalarının yüzey kalitesini yakalamış yerli firmalarında olduğunu gururla söyleyebilirim.
Saygılar.
Torungil
İzmir / Kemalpaşa. 1979
arh +
KALİTE KONTROL AUDATÖR
Bazı tüfekler fişek seçmez. Bazı avcılar tüfek seçmez.