Bu tüfeğin kabuzu metal renk krom, bazılarıda beyaz krom der. Namlusu ise siyah kromdur. Bizim tüfeklerde bu kadar düzgün olmamasının sebebi tamamen krom kaplama öncesi operasyonların yetersiz veya tam yapılamasından kaynaklanır. kaplama yapılacak her yüzeyde zemin hazırlığı, binanın temeli gibidir. Temel ne kadar pürüzssüz ne kadar temiz, ne kadar sağlam olursa, yüzey düzgünlüğü, yapışma ve fiziksel direnç o kadar sağlam olur. Uygulama metodları değişebilir, bazı firmalar sürme kostik uygular, bazılarıda daldırma v.s., isterse pistole ile uygulansın, zemin çok önemlidir. Önce iç / dış yüzey çok kaliteli ve uygun tezgahlarda işlenmeli, ( bu sayede polisaj operasyonu öncesi en düzgün yüzey sağlanmalıdır ) Polisaj operasyonu da çok itinalı bir şekilde uygulanmalıdır. Kostik metodunda yayılma oluştuğundan ışığı daha net yansıtmakta, göz algısı daha pürüssüz yüzey hissetmektedir. Daldırma kromda ise ( Yerli üretim en çok bu metodu kullanyor ) yayılma diye birşey olmadığı için krom taneleri dik konumda ışığı yansıtmayacak bağ kurmaktadır. Her iki metodunda artıları var eksileri var. Daldırma krom daha seri üretim sağladığı gibi, kostiğe göre daha uzun fiziksel ve korozyon direnç sağlar. Fakat kostiğin yüzeyi her zaman avcıları cezbetmiştir. Tabi belirtilen kaliteler ve yüzey kalitesinin sürekliliği, kaplanacak metalin kalitesine, kaplamada kullanılacak malzemelerin kalitesine, kaplama ekipmanlarının yüzey uyumuna göre değişir. Çok hassas olan kaplama, seri üretime geçmeden fiziksel ve korozyon testlerine tabi tutulmalı, en uygun proses saptandıktan sonra üretim onayı verilmelidir. Ben yıllarımı kaplama ve yüzey konusuna adamış bir personel olarak ( Boy.Kal.Kont. AUDIT ) , şu anda incelediğim ve kullanıdığım tüfekler arasında, bu konuda avrupa tüfek firmalarının yüzey kalitesini yakalamış yerli firmalarında olduğunu gururla söyleyebilirim.
Saygılar.