Gönderen Konu: Ev yapımı boresighter(Garibanın namlu görünümcüsü)  (Okunma sayısı 4031 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Boresighter namlunun baktığı noktayı tespit etmek için kullanılıyor. Farklı tipleri var. Kimi fişek şeklinde yatağa takılıyor ve ucundaki laser ile tespit ediliyor. Kiminde namlu ucuna takılıyor.

şunun gibi olabir:

Bahsedeceğim ise ev yapımı. Bir tane 12 Ga bir tane 20 Ga boş kovan gerekli. Belki bir de kalem şeklinde lazer işaretleyicilerden. Her iki kovanın kapsülü sökülmeli. 12 Ga olan yatağa yerleştirilecek. 20 Ga olan namlu ağzına. Sonrası anlaşılmıştır. Yatağın deliğinden bakılarak namlunun gösterdiği yer görülmeye çalışılacak. Gözler zayıflamışsa yataktaki delikten laser tutularak da denenebilir.

Bunu nette bir iki yerde görmüştüm ama denemedim.

Yukarıda kalem şeklinde lazer dediğim şeyi pazarda falan görmüşsünüzdür:

1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Raha BOLAT

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Ev yapımı boresighter(Garibanın namlu görünümcüsü)
« Yanıtla #1 : 15 Kasım 2012, 14:17:45 »
Abi dediğin şeyi bende düşündüm ama,biz zaten hassas ölçmek için bu aleti istemiyormuyuz,el yapımı pek hassas olmaz gibime geliyor:) bir cm oynasa 36 metrede kaç cm yapar:)
Raha BOLAT
1977 kırıkkale

Çevrimdışı Raha BOLAT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 15 Kasım 2012, 14:41:01 »
Pardon ben tam okumadan yazmışım,ben şöyle anladım; 20 lik kovanı 12 liğin içine koyup lazeride en içe yerleştirip öyle bakılacak sandım:)
ama buda olabilir.
Raha BOLAT
1977 kırıkkale

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #3 : 15 Kasım 2012, 15:49:26 »
Bir hatta iki boresighter almayı düşünüyordum ama bunu denemeden almam. Benim aklıma yattı. 70 cm uzaktaki kapsül deliğinden bakınca çok dar bir nokta görünürse oldu demektir. Lazer olursa daha iyi.

Yine de boresighter bile alsak taksak çok hassas olmayabilir. Çünkü namlu uzunda şoklara doğru az bir hata açısı olsa veya şokların hatasından dolayı dağılımı merkezden uzaklaştırsa, bunu boresighter gösteremez. Atış yapmak kadar garanti yol yok bence ama bunu da bir denemekten zarar gelmez.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Raha BOLAT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 15 Kasım 2012, 16:11:30 »
Peki 20 lik kovan namlu ucuna tam giriyormu,orasını anlamadım,şoklumu olacak şoksuzmu?
Raha BOLAT
1977 kırıkkale

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #5 : 16 Kasım 2012, 14:00:44 »
Yerinde soru. Ben de merak ediyorum ama şokların biriyle olacağını düşünüyorum. Zaten pirinç biraz ezilse de girer herhalde.
1968

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 04 Aralık 2012, 18:18:50 »
tabi bu otomatikler için değil....çifte ve pozeler için ...

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #7 : 04 Aralık 2012, 20:16:18 »
Esasen çifte-poze için daha gerekli olabilir ama tek namlulular için de gerekeceği yer var bence. Mesela kağıda dağılım denemesi yapılacağında belli bir noktaya nişan almak gerekebilir. Yivsiz tüfekte gez yok, nasıl nişan alınacak? İşte kabaca nasıl nişan alındığında vuruş noktasına(lazerin işaret ettiği nokta) isabet ediyor, bilmek için gerekir. Yakmayan tüfeklerin bir nedeni nişan ile vuruş noktası farkı olabilir, bazı avcılar için.

Bu arada 20 lik kovanı denedim. Silindir, çeyrek şoklardan rahat geçiyor ama bolluk hissdilmiyor. Sanıyorum yarım veya tam şoktan da geçer. Çok keskin göz ve iyi ışıklı bir yer olmazsa, şu oyuncak laser olmadan kolay olmayacak gibi.
1968