Demekki başka bölgeden gelen arıcılar, hem Arıcılık yapıyor, hem Avcılık yapıyor neredeyse yakında ....cılık yapıyor diye de adları çıkacak, Türkiye de resmi kayıtlarda 56.000 Arıcı var, bunların bir kısmı yerli arıcı bir kısmı da gezginci arıcı, gezginci arıcılarda ilkbahar dönemleri yaylalara çıkarlar, belirli bir süre sonrada Ağustos sonu eylül gibi de sıcak bölgelere arılarını taşırlar, bu insanlar arılarını direk o bölgeye koyamazlar, Tarım il ve ilçe müdürlüklerinde, muhtarlardan ve koruma başkanlıklarından ayrıca orman şefliklerinden izin alınarak konaklama yaparlar ve yabancı insanlardır. ne zaman bu insanlar o bölgede yüz göz olduda sırtlarında tüfekle gezmeye başladılar, arıcı tüfeğine saçma bulunan fişek koyamaz ve sadece kurşun koyabilir bu avlanma şekli bence o bölgedeki bohçacılar ile birlikte yapılan kaçak avlardır,
Arı ile meşgul bir insan o dönemlerde belirli bir süre Bıdırcın ve Üveyik için belki av yapabilir, Tavşan ve Keklik için av yaptığını zannetmiyorum, hem arıcılar arılarını dağlık ve kayalık bir alana mı koyuyorlaki de av yapsınlar, yerleşim yerine yakın 3-5 kilometre ya yol kenarına yada tarlalara koyuyorlar, bende avcıyım ama şimdiye kadar ne yol kenarında nede ovalık bölgede bahsedilen tarihlerde av görmedim. Hepimizinde bildiği gibi 3-5 kendini bilmez insanların yaptığı hata ile bu ülked yasaklanmaz paralı hale gelir, eğer bir bölgeye otobüs-münibüs ile ava gidiliyorsa ve geliniyorsa hesaplar yapılıp ortaya çıkan bir sonuç varsa düşünmek ve bir çözüm aramak gerektiğini düşünüyorum,
Sezonun açılışının ilk günü 5 arkadaş ava gittik ve kendi köy sınırlarımız içinde avlanmamaıza rağmen o bölgede 8 araç vardı, bizler 2 tavşan ve bir keklik vurduk, daha sonraları sohbetlerimizde bir arkadaşımız bölgede o gün 9 tavşan 14 keklik vurulduğunu ve il dışı avcılar olduğunu söyledi, benim bölgemde bu sezon av bitti,o bölgede de yazın en az 5-6 il dışı arıcı Aile vardı.