Tek kurşunla attığınız yeri vuruyorsanız namluda sorun yok. Nişanda da sorun yok. Fakat başka bir şey daha olabilir. Ava atarken tutuşunuz atışınız farklı olabilir. Önceden tüfeğiniz olduğuna göre atışı bildiğinizi anlıyoruz. Fakat benim gibi atıyorsanız yine de kontrol edilmesi gereken bir şey vardır. Ben atarken namluya bakmıyorum. Dipçik bana uymadığında vurmam tesadüf oluyor. Kimi avcı farklı atar. Her omuzladığında namluya bakar, arpacığa bakar ve düzgün tutarak atar. Bu bana zor geliyor ama böyle atan avcı her tüfekle bir şeyler vurur. Demek istediğim, siz hareketli hedefe atarken namluya bakmayanlardan iseniz ve dipçik size uygun değilse ısakalayabilirsiniz. Onu için hedefe atış yaparken aynı hareketli hedefe atığınız şekilde atmalısınız bence. Yok namluya bakarak atıyorsanız bu faslı geçebilirsiniz.
Bundan sonra kağıt hedefe atarken aynı hareketli ava atar gibi yani kaldırın ve oyalanmadan atın. Dağılıma bakın. Saçmaların en çok olduğu yerler attığınız yerde ise atışınızda ve namlunuzda sorun yoktur. Fakat baktınız ki saçmalar çok seyrek veya çok sıkı ise fişek veya şok değiştirerek en beğendiğinizi seçin.
Hepsini yaptınız ama av hala yaralı düşüyorsa yapacak fazla şey yok. Veyahut çok şey de olabilir aslında
Bu durumda fesi önünüze koyup düşünmeniz gerek. Çok uzak mıydı? Saçma İnce mi geldi? İsabet mi az? Ölümcül yerlere isabet etmemiş mi? Allah'ın hikmeti mi? Falan filan
Unuttuğum şeyler olabilir. Şimdilik aklıma gelenler bunlar.