Ahmet Bey,senelerce keklik avı için gerek Camel gerek Merrel veya diğer pahalı botlara dünyanın parasını saydım.
Hepsi sadece bir sezon dayanabildi.
Piyasada neredeyse hiç bir bot keklik avı için dizayn edilmediğinden çok çabuk yıpranıp parçalanıyorlar.
2008 de askere gittim ve içi Gore-Tex YDS marka bir bot verdiler.Yedek subay olduğum için tüm görev boyunca keklik avı yapabildim ve her ava, Sivas'ın dağlarında bununla gittim.Milletin karda ayağı su içinde kalırken ben sıcacık gezdim,yazınbaşkalarının çorapları terden su içinde kalırken ,benim ayaklarım terlemedi bile.
Neredeyse tüm ekip senede bir bot değiştirirken ,ben 5 yıldır aynı botu kullanıyorum tek bir dikişi atmadı,altı bile erimedi.
Nacizane bir tavsiye daha vermek isterim.Siz altı yumuşak taban arıyorsanız yanlış yapıyorsunuz.Bakınız dağcılar botlarının altı özellikle hiç bir şekilde esnemeyen Vibram taban olmasını isterler.Kayalık yerlerde kesinlikle tamamen esnemeyen botlar bileğinizin burkulmasını veya kırılması tehlikesini en aza indirir.Ayrıca yumuşak taban,ayağınızın altını inanılmaz derecede yorar.
Bu söylediklerim neredeyse Türkiye'nin (Ege hariç) tüm dağlarında keklik avı yapmış brinin tecrübeleridir.
Ayıptır söylemesi askerden gelirken iki tane daha sıfır bot getirmiştim.Önümüzdeki 10 senem garanti