Gönderen Konu: nesli tükenmeden bişeyler yapalım  (Okunma sayısı 4500 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Selçuk KARAKUŞ

• Müdavim Üyemiz
nesli tükenmeden bişeyler yapalım
« : 29 Ekim 2012, 18:21:34 »
değerli avcı büyüklerim ve kardeşlerim.hepimizin gördüğü üzere bu yıl keklik poülasyonu neredeyse nesli tükenecek kadar azalmış.bununla ilgili şikayetlerimizi burada yaptığımız kadar bunları yetkili kurumlarada bildirmemiz,önlem alınmasını sağlamamız gerekiyor.belki duymuşsunuzdur 'BİMER'diye bir kurum var.başbakanlık iletişim merkezi.buraya yapılan her ihbar,şikayet yada dilekçe değerlendirilip ilgili kurumlara yönlendiriliyor.işte bu kapsamda bende bimere bir dilekçe yazıp keklik avının bu yıl hemen,gerekirsede birkaç yıl daha yasaklanmasını,keklik popülasyonu çoğalana kadar devletin denetimlerini daha sıkı yapmasını,zehirli buğday gibi gübre gibi yokedicilerin satışının ve ülkeye sokulmasının yasaklanmasını ve zararlı haşerelerden tilki,karga,saksağan gibi canlılarında avlandırılarak azaltılmasını talep ettim.devlet bunu ne kadar önemser bilinmez ama biz bişeyler yapmazsak keklik nesli tükenecek.bu avcının umrunda olmazsa kimsenin umurunda değil.en azından bu siteyi sürekli takip eden çoğunluk olan bizler BİMER e topluca şikayetlerde bulunursak sanıyorumki uyuyan devletimizin yetkili kurumlarını uyandırır,görevini yapmaya zorlarız.BİMER in internet linkinide veriyorum;
http://bimerapplication.basbakanlik.gov.tr/Forms/pgQuery.aspx
buradan başvuru yap kısmına tıklayarak ister adınızı vererek,ister adınızı vermeden şikayetinizi bildirebilirsiniz.teklif benden,takdir sizden.herkesi vicdanının sesini dinlemeye davet ediyorum.
« Son Düzenleme: 29 Ekim 2012, 18:23:43 Gönderen: Selçuk KARAKUŞ »
1978 kocaeli/kartepe

TURGAY YILMAZ

• Ziyaretçi
Ynt: nesli tükenmeden bişeyler yapalım
« Yanıtla #1 : 29 Ekim 2012, 18:43:49 »
Yasaklama işe yaramaz. Ancak Avcılar olarak alaydaki keklik sayısı 6'nin altına düşmüş alaylara fişek atmamak lazım. Bu arada herkes keklik yok diyor ancak limit dinlemeden avlanan avci sayısı hiç de az değil. Biraz da keklik yok diye yakınanlarin değil keklik bolluğu var diyenlerin sesini duymak isteriz. Avlagin ismini yazmanıza gerek yok genel fotografı çıkarmak acısından faydalı olacaktır.

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 29 Ekim 2012, 19:44:39 »
bu gün başıma gelenleri yazcam..konu aynen turgay kardeşimin dediği gibi.. abi malesef ben artık iyice kanaat getirmiş durumdayım ki bu işler malesef yoluna girmeyecek...avcılar olarak ne kendimize nede arkdaşlarımıza söz geçirebiliyoruz..çünkü haklı oldukları konuusnda malesef hem fikiriz hepimizde.forumlarda limitlerden etiklerden bahseden bizler  sürdürülebilir avcılıktan behseden bizler avlakda cok farklı davranışlar sergiliyoruz...bu gün ava giderken benzinlikden benzin almak için duruk ..pompacı arkadaş dediki" abi avamı gidiyorsunuz """ evtdedim.."" ya dün gece geldiler adamlar 35 tane kaklik vurmuşlar"" kaç kişilerdi dedim"" 4 kişilerdi dedi...bir saat sonra bir haber geldi adam 10 kelik vurmuş.. arkdaınsdan 2 saat sonra bir telefon dha geldi naptınız diye ...dedim biz limitleri aldık şükür..siz naptınız 1 tavşan 3 keklik vurdum dedi.. ama merada cok yaralı keklik bıraktım dedi... size soruyourm ne düşünürdünüz...kimse ban kızmasın bazılarının söyleyemediklerini söylüyorum...ha benmi benlimit aşmam tanıyan tanır am bu gidişle benimde düşüncelerim değişecek..tabiki tek tarafli olarak değil özel avlaksa dönsün abi özel avlağa sırf bu kıyımların önüne bir nebze gececekse ilgeneli 300 ülke geneli 500 tl olsun abi...ama yok bununlada düzelemez millet belgesini iptal eder ruhsatsız bide tüfek işte bitii..denetim yok..düzen yok.adalet yok.özveri yok..yetkililer sanki yetkili değilmiş gibi davranıyor...benim inancım kalmadı bu işler düzen girer belki ama buda avcının lehine değil aleyhine olur...bu da bilmem hayırlımı olur hayırsızmı olur...

Çevrimdışı Selçuk KARAKUŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 29 Ekim 2012, 20:05:12 »
yine iş devlete kalıyor işte.denetim mekanizması çok iyi çalışır adam gibi kontrol yapılırsa hatta cezalar daha caydırıcı hale getirilip para yerine hapis cezaları verilirse sanmıyorumki kimse kaçak avlansın yada limitleri aşsın.zaten cümlemin sonunda demiştim herkesi vicdanının sesini dinlemeye davet ediyorum diye.ama yine söylüyorum hesas konumuz bu değil.bu hayvanlara ne oldu kısmınının araştırılması gerekiyor.elbetteki limit aşımları etkenlerden biri.ama sadece biri.en büyük etken nedir ki bu hayvan bir yılda hiç olmadığı kadar azaldı.
« Son Düzenleme: 29 Ekim 2012, 20:08:10 Gönderen: Selçuk KARAKUŞ »
1978 kocaeli/kartepe

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #4 : 29 Ekim 2012, 20:47:56 »
Bazı yerlerde azalmış olabilir. Mesela doğuda birkaç metre kar aylarca kalmıştı. Onda tamam. Yine de bölge çoğalmalarına çok elverişli çok şükür. Kısa sürede ve belki seneye toparlanabilir. Lakin ülkenin her yerinde bir yılda ve bunca azalma sebebi ne zamanında avlanmak, ne zehirli bir şeyler olamaz. Benim tahminlerimden bir tanesi, sezon açılmadan önce yasadışı öldürmeler. Sırf keklik değil ki, tavşan da az diyenler var. Ee onlar da mı zehirli gübre yedi?

Gidişatı kontrol etmeden sebep şudur veya şöyle olacak demek yanlış aslında. Biraz emekle ne olduğu, neden olduğu anlaşılabilir ve ne yapılması gerektiği bulunabilir. Belli zamanlarda kontroller ve soruşturmalar yapılmalı. Daha da çok şey var da..
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Sedat BABAOĞLU

• *
  • [quo3.msg
« Yanıtla #5 : 29 Ekim 2012, 20:51:00 »
adamlar kırmızıda geçiyor diye sen geçmme bırak cezayı onlar yesin bu işin ööööbür dünyası var yusuf , pazara hazırlanın
sedat babaoğlu 1976 mardin. 5323861267batıkent{ANKARA
resim upload servisleri

Çevrimdışı Süleyman DALAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 29 Ekim 2012, 20:57:26 »
guzel bir konu sikayet olsa bile kimse gelmiyor benim memleketim emirdagda av sezonu 12 ay acik
gece far avi yapanlar sadece temmus agostos 60 adet keklik palazi tutan kisiler il orman bildirliyine bildirdim ne gelen ne giden ufacik
bir koy karakolu sikayet etdsen bile far avcisi varsa engelle gelelim diyor dururmu far avcisi ormancinin koy karakollarinin gorevi ne bbende bilmiyorum
kime sikayet edecez
Süleyman DALAR
1973 FRANSA afyon

Çevrimdışı Nuri ÖNEL

• Müdavim Üyemiz
    • www.ekomakkazan.com.tr
« Yanıtla #7 : 29 Ekim 2012, 21:23:40 »
Arkadaşlar av vurmakla bitmez, doğa olaylarından da keklik azalmaz, doğa her zaman kendini tamir eder bu yıl olmazsa gelecek yıl, ancak 1980 yıllardan beri av dergilerinde yazılanlarla yıl 2012 yazılanlar aynı,
o yıllardada atıklar, gübreler, fabrika atıkları, zehirli buydaylar ormanların yok edılmesi, kınalının barınaklarının gittikçe yok olması, v.s v.s
 30 yıldır aynı yerde sayıyoruz. kendin pişir kendin ye.  benim elimden de ancak yüksek sesle konuşmak geliyor. ama 30 yıldır konuşyoruz boşa konuşuyoruz sonuç yok. devlet eliyle zehirli buydağ dağıtırken ormaları 2b yasasıyla yok olurken atıklar nehirlere akarken  benim adım hıdır elimden gelen budur. Bir otuz yıldaha gitmez.
RASGELE
Nuri ÖNEL
1957 NAZİLLİ

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : 29 Ekim 2012, 21:24:36 »
olaylar kırmızı da geçmek gibi olsa.. ama öle değilki.. yok sedat usta az cok bilrsin beni..ama anlatmak istedğimi anla yani..yapacağımdan değil biz ölçülerimizi zaten genelde vicdanımıza göre veriyoruz..lakin bizm düşündüğümüz ve sölediklerimizi düşünüpte bu pşatformda başka avlakda başka davrannlar var. biz onların yerine söyledik...konuya senda hakimsin haksızmıyım..etik avcılıkdan dem vurupta kekliği kıran bıldrıcını teyiple avlayan yokmu...

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : 29 Ekim 2012, 21:28:32 »
nuri abin dediklerini üstüne artık ne söylenir nede yazılır...30 yıl nedemek... ne değişti nuri abi 30 yılda değişen iyi şeyleri ve deştirilemeyen kötü-yanlış şeyleri anlat bize.. ki nafilemiyiz yoksa sonuç alınan sesi duyulan avcı oldumu avcılka ilgli neler düzeldi neler değişti istersen sen bu konuyla ilgili bir konu aç ord yaz abi.zira 30 yıl gercekten avcılıkta cok önemli ..değişiklikleri artısı ile eksisi ile bize anlat abi...

Çevrimdışı Ahmet TAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 13 Ağustos 2013, 01:07:06 »
mesela saksağanlar ve kargaların veya diğer predetörleri temizleye biliriz insanlar zaten doyumsuz.
1985 KÜTAHYA

selçukkaygısız

• Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : 13 Ağustos 2013, 10:01:21 »
neden yasaklansın ben sene de 4 bilemedin 5 tane keklik vuruyorum,her ava gidişte 5 er 10 ar vuranlar ayağını denk alsın,limit dışında keklik vuranlar belgesi olsa da bohçacıdır, belge sadece vicdanlarını bastırmak için satın aldıkları bir kağıt parçasıdır.

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
« Yanıtla #12 : 13 Ağustos 2013, 10:31:47 »
Bence de hemen yazıp yollamalı, yollamalı ki Keklik yasaklanmalı. Keklik yasak yasak diye Belgeli avcılar avlakları boş bırakmalı. Böylece belgesiz avcılar dağlarda daha rahat cirit atmalılar.
Şu yasaklarla sorun çözmeye çalışan zihniyete hastayım.
Bakın bu yıl av sezonu açılış tarihi Egede 24 Ağustos. Ama duyuyoruz ki dağlarda üveyik kalmamış, 1 aydır avlanırmış. Keklik avına başlandığı söylentileri ayyuka çıkmış durumda. Madem denetleyemeyeceksin niye yasaklarsın kardeşim. Bari sezonu erken aç da Belgeli bilinçli avcı dağlarda otokontrolü sağlasın.
Böyle giderse, Sanırım sene sonunda Belgeyi ben de iptal ettireceğim. Vize ve Pula vereceğim paraya alacağım bir ruhsatsız poze. Bu yaşa kadar denk gelmedi ama, ola ki Jandarma ya da Ormancı denk gelirse at tüfeği gitsin.
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

selçukkaygısız

• Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : 13 Ağustos 2013, 11:07:35 »
Bence de hemen yazıp yollamalı, yollamalı ki Keklik yasaklanmalı. Keklik yasak yasak diye Belgeli avcılar avlakları boş bırakmalı. Böylece belgesiz avcılar dağlarda daha rahat cirit atmalılar.
Şu yasaklarla sorun çözmeye çalışan zihniyete hastayım.
Bakın bu yıl av sezonu açılış tarihi Egede 24 Ağustos. Ama duyuyoruz ki dağlarda üveyik kalmamış, 1 aydır avlanırmış. Keklik avına başlandığı söylentileri ayyuka çıkmış durumda. Madem denetleyemeyeceksin niye yasaklarsın kardeşim. Bari sezonu erken aç da Belgeli bilinçli avcı dağlarda otokontrolü sağlasın.
Böyle giderse, Sanırım sene sonunda Belgeyi ben de iptal ettireceğim. Vize ve Pula vereceğim paraya alacağım bir ruhsatsız poze. Bu yaşa kadar denk gelmedi ama, ola ki Jandarma ya da Ormancı denk gelirse at tüfeği gitsin.

abi biz gerçekten boşuna para yatırıyoruz bu işe bohçacılar belgeli avcılardan kat kat fazla,bizden alınan o paralarla bohçacıları engellemek için neler yapıyo devlet ya da av populasyonunu arttırmak için bir çalışma yapıyorlar mu çok merak ediyorum,insan kendini enayi gibi hissediyo artık,para veriyoruz ama kısıtlı avlanıyoruz,sezon anasının gözünde açılacak,o zamana av kalmıyo,ama  bohçacıya her gün serbest istediği kadar vuruyor,bişey diyen var mı yok,