Gönderen Konu: medar-ı iftahar  (Okunma sayısı 3582 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ahmet KAPLAN

• *
medar-ı iftahar
« : 28 Ekim 2012, 20:41:07 »
Bir Türk'ün Av Köpeği Avrupa Şampiyonu
Norveç'te yaşayan Sami Metin Turkay,köpeği Lussi, Kuzey Avrupa'nın en iyi köpeği seçildi.

Norveç'in Gjerstad’a kasabasında yaşayan Türk avcı Metin Turkay’ın köpeği Lussi, Kuzey Avrupa’nın en iyi köpeği seçildi.
...6 yaşındaki Dunker cinsi dişiköpek, Norveç’in kuzeyindeki Löten kasabasında ulusal kobay yarışmasında şampiyon oldu.
Yapılan tavşan avında tüm rakiplerine fark atan Metin Turkay’ın köpeği Lussi, iki günde 410 toplam puan alarak yarışmanın birinci oldu.

İki gün süren yarışmanın ilk gününde GPS ile yapılan takipte, Lussi’nin tavşanı 33 km kovaladığı belirlendi.

Yarışma sırasında Lussi’nin tavşanı kovalama hızının saatte ortalama 9.77km ulaştığı açıklandı.

Böylece yarışmanın ilk gününde Lussi,208 puanla kendi ırkında ve cinsinde rekor kırmış oldu.

Turkay, yetiştirdiği köpekler ve yaptığı avlar nedeniyle Norveç’in en saygın avcıları arasında bulunuyor.

42 yıldır Norveç’te yaşayan Metin Turkay’ın daha önce yapılan köpek yarışmalarda birçok ödülü bulunuyor.

Yarışma sonrası çeşitli dergi ve gazetelerde röportajı yayınlan Turkay” Lussi’ye 15 bin Euro satın almak istediler.100 bin Euro verseler de satmam çünkü o benim çocuğum gibi oldu. Lussi’den yavru almak isteyen onlarca kişi sıraya girdi” dedi.
Lussi ve Metin Turkay gelecek hafta yapılacak olan törenle ödülleri verilecek.
Ahmet KAPLAN
1980-Aydın
HAYATI TESBİH YAPTIM.
BAZEN ÇEKİYORUM,BAZEN SALLIYORUM.

Çevrimdışı Ahmet KAPLAN

• *
Ynt: medar-ı iftahar
« Yanıtla #1 : 28 Ekim 2012, 20:47:30 »
Ne dersiniz kopoycu dostlar; bizdede yakışıklı kopoylar yarışması yerine, bu şekil GPS takibi ile av geni yüksek becerikli  kopoy yarışması yapılsa .. turkiyeden kimbilir kaç lussi çıkar..,değilmi..?
Ahmet KAPLAN
1980-Aydın
HAYATI TESBİH YAPTIM.

Çevrimdışı Ferhat GÜNEY

• *
« Yanıtla #2 : 29 Ekim 2012, 17:57:49 »
maşaallah.harika kopay...
Ferhat GÜNEY
1986-Ordu

Çevrimdışı Yücel SARIÇAM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 29 Ekim 2012, 18:56:16 »
Evet abi çok kopay cıkar yakısıklılıktan ziyade bu şekilde bi yarışma yapılsa belkide bizim yarışmalardaki yakısıklı sampiyon kopaylar fıs cıkacak kesinde öle cıkar diye düşünüyorum
Yücel SARIÇAM
1990 zonguldak

Çevrimdışı Ahmet YÖNDEM

• *
« Yanıtla #4 : 02 Kasım 2012, 22:53:09 »
dunker cinsinden bahsetmişti forumdaki başka bir arkadaş. o da çok memnundu köpeğinden

http://www.avlakforum.com/forum/index.php/topic,160897.0.html
Ahmet YÖNDEM 0505 733 2636 1978 DÜZCE
İyi bilin ki , kalpler ancak Allah'ı anmakla huzur bulur.  (Rad 28)

Çevrimdışı Ümit BERBEROĞLU

• *
  • hemşinli
« Yanıtla #5 : 03 Kasım 2012, 14:26:51 »
BİR TÜRK KARDEŞİMİZİN BİRİNCİ OLMASI GURUR VERİCİ.KOPOYDA GAYET GÜZEL.BİZİM ANADOLU KOPOYLARINA ÇOK BENZİYO.TEBRİKLER

Ümit yaşar BERBEROĞLU
1974 karasu

Çevrimdışı Ümit BERBEROĞLU

• *
  • hemşinli
« Yanıtla #6 : 14 Kasım 2012, 19:47:24 »
arkadaşlar sizdeğerli kopoy avcılar ile bir konuyu paylaşmak istiyorum.birkaç kez kopoy yarışmalarına katıldım.iyi bir kopoy da bulunması gereken özelliklerden biride gözünün siyah olması idi. oysaki resimdeki şampiyon köpeğin gözleri siyah değil.kafam karıştı.
Ümit yaşar BERBEROĞLU
1974 karasu

Çevrimdışı Ahmet KAPLAN

• *
« Yanıtla #7 : 16 Kasım 2012, 15:10:49 »
  selamlar ümit bey. diyorsun ki; ''iyi bir kopoyda bulunması gereken özellik''.  şimdi sormak lazım ;''neye göre iyi bir kopoy?''. yani iyi bir kopoy kavramı, göreceli bir kavram .genel olarak kopoy- kovucu ırklarının genetik miras özellikleri bakımından siyah göz şart olarak aranabilir. fakat,iyi bir kopoy teriminden iyi av yapan kopoy niteliği  kastediliyorsa .. bunun göz rengiyle ,kulak uzunluğuyla yada kuyruk inceliği ile bi ilgisi yok. bir kopoy genetik özelliklerinin tümünü dört dörtlük taşıdığı halde av yapmayabiliyor  veya görüntüsüyle tamamen hilkat garibesi olarak tarif edebileceğimiz bi köpek dört dörtlük parmak ısırtacak bir av performansı sergileyebiliyor.yani demek istediğim o ki; yukarıda  bahsedilen norveçteki yarışma kopoyların av performansları ile ilgili yapılan bir yarışma. yoksa ırksal özellikleri bakımın dan yapılan bir yarışma değil. ülkemizdede bu tür yarışmalar yapılsa faydalı olur düşüncesindeyim ve bu konuyu gündeme getirerek  en azından siz değerli ustalarım ve av-doğa sever arkadaşlarımla  şimdilik bunu tartışmak istedim.saygılarımla..
« Son Düzenleme: 16 Kasım 2012, 15:31:58 Gönderen: Ahmet KAPLAN »
Ahmet KAPLAN
1980-Aydın
HAYATI TESBİH YAPTIM.