Gönderen Konu: Armsan phenoma'yı bugün çalıştırdım..  (Okunma sayısı 10170 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı R.Tayfun KARAMAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Armsan phenoma'yı bugün çalıştırdım..
« : 26 Ekim 2012, 22:48:01 »
Tüm avcılık  dünyasını  kurban bayramını kutlar,hayırlara vesile olmasını dilerim.

Yeni aldığım Armsan Phenoma aura DW 71 modeli tüfeğimi, franchi 66 ve huğlu 401 kinetix 71 ile beraber bugün deneme şansım oldu.28,30,32,33 S4 ,34(RC,winchester,zuber ,magnum) fişeklerini,çok usta avcı dostlarım ile denedik.((Bu arada ilk defa armsan ile atış yapıcaklar)).Yaklaşık 100 kadar fişek atıldı.

Franchi ve huğlu kendini kanıtlamış tüfekler olmasından dolayı,bugün ağırlıkla olarak phenoma'ya yüklendik.Tüfeğin genel yapısı çok beğenildi.Farklı şoklarda 50 metre grupman atışları ustalardan tam not aldı.Üşenmediler her atıştan sonra hedefteki saçmaları tek tek saydılar..Yeni bir tüfekte böyle olması gerekiyormuş. :D

Hatta Üstün abi (en tecrübeli atıcı,franchi ve beretta kullanıyor ) şu yorumu yaptı: Eğer yabancı tüfek almak isteyip maddi imkansızlıklardan alamıyorsan,boşuna üzülme git phenoma al.Usta avcılardan, daha yeni piyasaya çıkmış bir tüfek için böyle olumlu yorumlar duymak oldukça güzel.

Yeni bir tüfek almak isteyen avcı dostlara olsa faydam olduysa ne mutlu bana.
1977 ARTVİN-HOPA--Muğla

Zirve tırmanmasını bilenindir.

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Armsan phenoma'yı bugün çalıştırdım..
« Yanıtla #1 : 27 Ekim 2012, 03:07:28 »
Tayfun hayırlı olsun..Bende phenoma kullanıcısıyım..fişek sayısı 1500 oldu..yalnız şöyle bir sorum olacak..grupman olarak hangi fişeği beğendin?gramajı neydi?örneğin ben üveyikte 28 gr. 7 no yaf ve zuberden çok verim aldım..kışında 32 gr. 4 ve 5 no ME-CA..Selamlar
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimdışı R.Tayfun KARAMAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 27 Ekim 2012, 09:40:50 »
                 Dostum dün atışa giderken bizim üstatlar (biri 20 yıl,biri15 yıllık avcı)geçti fişek kolilerinin başına,şundan atalım, şunu da denememiz lazım diye diye koca 1 torba fişekle çıktık dükkandan.yalnız bayramdan dolayı tüm av marketleri  kapalı olduğu için ,fişek satan süper marketten aldık fişekleri, yukarıda yazdıklarımdan başka çok fazla seçenek yoktu.

Hedef 50 metrede 20 litrelik boş zeytin yağı tenekeleri.tenekenin bir tarafına phenoma ile atış yapıldı tek tek sayıldı,sonra tenekenin temiz tarafı çevrilip franchi ile atış yapılıp sayıldı.Bu şekilde tüm fişek gruplarını denedik.

Öncelikle tek kurşunlar felaket çalıştı.Ustalardan biri franchi için getirdiği magnumları da phenomam çok güzel yaktı.Senin soruna gelirsek, aldığım fişeklerin içinde RC  33 gram  S4 7 numara grupmanı  çok kaliteli çıktı, ve tüfekle uyumu güzeldi.Bu karar 3 tane usta avcının ortak kararıydı.Bu arada grupmanı denerken aynı fişekleri bir franchi ile sonra da phenoma ile attık sırayla.33 gram S4 franchi'den daha etkili çalıştı phenoma'da..Phenomanın S4 ile aşkı  :D...diğer fişekler hemen hemen aynı etkide idi. Son zamanda üretilen yerli tüfekler ile yabancılar arasındaki kalite farkının artık kalmadığını söylediler.ben onların yalancısıyım.. :)

Saygılar. O0
1977 ARTVİN-HOPA--Muğla

Zirve tırmanmasını bilenindir.

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 27 Ekim 2012, 11:10:39 »
Tüm avcılık  dünyasını  kurban bayramını kutlar,hayırlara vesile olmasını dilerim.

Yeni aldığım Armsan Phenoma aura DW 71 modeli tüfeğimi, franchi 66 ve huğlu 401 kinetix 71 ile beraber bugün deneme şansım oldu.28,30,32,33 S4 ,34(RC,winchester,zuber ,magnum) fişeklerini,çok usta avcı dostlarım ile denedik.((Bu arada ilk defa armsan ile atış yapıcaklar)).Yaklaşık 100 kadar fişek atıldı.

Franchi ve huğlu kendini kanıtlamış tüfekler olmasından dolayı,bugün ağırlıkla olarak phenoma'ya yüklendik.Tüfeğin genel yapısı çok beğenildi.Farklı şoklarda 50 metre grupman atışları ustalardan tam not aldı.Üşenmediler her atıştan sonra hedefteki saçmaları tek tek saydılar..Yeni bir tüfekte böyle olması gerekiyormuş. :D

Hatta Üstün abi (en tecrübeli atıcı,franchi ve beretta kullanıyor ) şu yorumu yaptı: Eğer yabancı tüfek almak isteyip maddi imkansızlıklardan alamıyorsan,boşuna üzülme git phenoma al.Usta avcılardan, daha yeni piyasaya çıkmış bir tüfek için böyle olumlu yorumlar duymak oldukça güzel.

Yeni bir tüfek almak isteyen avcı dostlara olsa faydam olduysa ne mutlu bana.

Armsan Phenoma aura DW 71 modeli   nasıl bir model hiç resmi yokmuydu......
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 27 Ekim 2012, 12:08:41 »
Tayfun ilgine teşekkür ederim,benim de dikkatimi çeken ince saçma ile grupmanın daha iyi olduğu..selamlar
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #5 : 29 Ekim 2012, 15:45:02 »
Armsan Phenoma aura DW 71 modeli   nasıl bir model hiç resmi yokmuydu......
Armsan'ın sitesinde bir fotoğrafını gördüm.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.