10 sene kadar 9mm browning hi-pover halk arasındaki adı meşhur 14 lü tabir edilen silahı kullandım..birgün arkadaşlarla dağda bir arkadaşın bahçesinde mangal yakmaya yemek yemeğe gittik derken muhabbet tabancaya tüfeğe dönüverdi ve orada bahçenin yamasında çok uzakta mavi renkte bir varil dikkatimi çekti ve arkadaşa sordum ..damlama ve sulama maksatlı kullanıldığını içinin su dolu olduğunu söyledi ve ekledi sakın burdan o bidonu vuracağını söyleme!!!250 litrelik su dolu mavi renkte bir bidon!!! bu mesafeden bidonu vurabileceğimi çok iyi biliyodum çünki tabancayı aldığım ilk seneler okadar çok kuru tetik çalışması yapmıştım ki 40,50 metrelerdem 2,5 litrelik sişeleri ve petleri ilk atışta vurur olmuştum...arkadaşa bidonu vurabilirim ama yazık olur dedim sonuçta damlama variliydi bir amaca hizmet ediyodu...yanımızdaki arkadaşlarda yok daha neler falan demeye başladı..bahçenin sahibi ""sen o bidonu burdan vur ben seni sırtımda şehre indircem gibi bir laf etti,bende vururum ama bidona yazık olacak derken iddia iyice kızıştı ve atmaya karar verdim...bidonun üst kenar orta noktasına nişan alarak ilk atışımı yaptım ve bidondan yaklaşık 2 2.5 metre su yükseldi hemen koşarak 40 50 metre kadar yaklaştık bidona bidon sağ kenardan vurulmuştu ve işiyodu beni sırtında şehre indireceğinin iddia aden arkadaş tam ortadan vuramamışsın demezmi !!!tamam diyerek atış yaptığım yere tekrar geldim ve biraz daha itinalı destekli bir atış yaptım ve bidondan tekrar havalanan suyun ardından koşarak bidonun yanında aldık soluğu..bidon tam orta göbekten vurulmuş hen arkadan hem önden yaklaşık 1 1,5 metre işiyodu...benle beraber herkez çok şaşırmıştı ve ben kurşunun içi su dolu saç verili iki taraflı nasıl deldiğine hala inanamıyordum..ve döndüm bahçe sahibine HAZIRMISIN ARKADAŞ dedim beni şehre indirmeye...arkadaşım mahçuptu ve ben daha fazla üzerine gitmedim...
herkez mesafenin nekadar olduğunu tahmin etmeye başladı ve ölç meye karar verdik ve sehre ihtiyaçlar için indiğimizde bir de metre getirdik ve ölçtük mesafe 116 metre geldi şaşkınlığımız bir kat daha arttı...bu olay 2005 senesinde oldu ve ozamandan beri ara sıra hatırlar arkadaşlarla konuşuruz...
tabanca mermilerini küçümsememek gerekir..hele browning,,,,,cz 75,,,,,,colt011.43,,,,,, sig sauver,,,glock gibi lerini asla...çünki bu ve yeni nesil yerli silahlarda artık namlu kilit sistemi mevcut ve bu sistem kursun namluyu terk etmeden asla açılmıyo..dolayısıyla mühimmatın bütütn enerjisi çekirdeğe aksediyo...
tabanca mermisinin 1500 2000 metrelere kadar gideceğine bende inanırım...ama kaç yüz metrede nekadar ölümcül olabileceğini veye yaralayabileceğini kestirmek çok zor...