Yazamadan edimiyeceğim ...
Emin bey ben sizi eğitiyim engin bilgilerimle
9mm tabanca mermisi 1,3 cmden 2,3 cm ye kadar namludan yükselerek çıkar..
50 mt.rede sıfır noktasına iner...
75mt.-6,8cm
100mt.-19,6cm
125mt.-38,8cm
150mt.-65 cm
düşer ki bu veriler dünyanın en iyi yarışma mermisiyle..10,16 cm namluyla atıldığında elde edilen sonuçlar...
burdan çıkan sonuç sizin basit düşüncenizle 150 mt.reden öldürür olarak çıkacaktır..
Tabi ki 150 mt.rede karşınızdaki sabit duruyorsa..ve çok çok iyi atıcısınızki 150 mt.rede tabancada optik yokken adamı vuruyorsunuz....Yada yivsiz bir tüfekle 150 mt.reden domuzu vurmak gibi...olmayacak..olacaksada tesadüfden ibaret bir atış olacaktır..
Bu arada mümkün zamanda bir mesafe ölçer alın yada eşinizden dostunuzdan ödünç bir 200 mt.ölçün ondan sonra konuşalım..taktik bir tabancayla 200 mt.rede bişeyi vurmanın nasıl bir hayal olduğunu..
işin özeti efsaneler güzel şeyler....fn sitesindede inceledim..
200 mtreden vurabilir diyor..arada çok büyük nüans var..vurmakla.....hele kevlar giymiş birini tabancayla 200 mt...nasıl bir atıcıdır bu arkadaş ilginç...Bu şey gibi oldu..su kuşu avında Amerikada kurşun yasak daha sert madelerden üretiyorlarya..o yüzden namluya saçmalar hasar verebilir..Büyük üreticilerde şöyle der namluları için çelik saçma atabilir..Küçük bir nüans..ATAR diyemezler.
kevlar şöyle delinir..benim 300 winchester magnum 2 tüfeğim var...500 mt..ye bir koyuna giydirir kevlar atarız bakalım ne olacak..Denenmemiş sanmayın...
Kevları sert bişeye giydirirseniz delinir..Ağaç gibi mesela...en iyisi koyundur..Sizinde koyun olayı çözüldü..Keçide oluyor aam çok hareket eder keçi vurması zor oluyor tüfeklerin üstünde dürbün olmasına rağmen....
konu tabanca derseniz...dağıtmayalım..benim gaykılmaz 9x19 la..colt 1913le..s&w 357lede denedik..ama çok yakındı 10 mt. gibi...koyun her attığımızda devrildi kalktı..Delemedik
kısacası internet efsanesi...Fn sitesinde SS190 fişekle değindiği 200 mt.vurabileceği..Fakat burda ne balistik verilmiş ne bişey bilimsellikden tamamen uzak...Kevlar testi yok..Arıca böyle bişey olsaydı silah dünya rekoru kırardı...Benim böyle bir silahım olacak..sitede boy boy reklam koymam lazım para kazanıyım diye böyle bir
çaba da göremedim..Demir çelik fabrikasında..Kaşık yapıyolardı eskiden..
Olayın aslı tüfekle yapılan atışlar...Ve abidik kubidik sitelerde bu işin sizin alıp kopyaladığınız hala dönmüş olması...
http://www.fivesevenforum.com/böyle bir forum var...inceleyin bence