Gönderen Konu: HAKKIMI HELAL ETMİYORUM VE ŞİDDETLE KINIYORUM  (Okunma sayısı 11957 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ersin DÜZYOL

• *
TÜM YURTTA KISKANÇLIKTAN BİLGİSİZLİKTEN YASAK GETİREN TEMSİLCİLERE VE BUNA DESTEK VERENLERE YABAN HAYATININ YOK OLMASINA GÖZ GÖRE GÖRE SEYİRCİ KALANLARA PARA UĞRUNA AVLAKLARI VE AVCILARI SATANLARA YASAK ZAMANDA YASAK AV YAPANLARA ONLARI KORUYAMAYANLARA SADECE AV GÜNÜNDE BELGELİ AVCI PEŞİNDE KOŞANLARA BOĞÇACILARA GÖZ YUMANLARA GÖREVİNİ YERİNE GETİREMEYEN JANDARMA KARAKOLLARINA DKMP ŞUBE MÜDÜRLERİNE VE MEMURLARINA  HAKKIMI HELAL ETMİYORUM VE ŞİDDETLE KINIYORUM BUNUN HESABINI SORMAK SESİMİZİ DUYURMAK İÇİN HERKEZİ BİRLİK VE BERABERLİĞE DAVET EDİYORUM
« Son Düzenleme: 22 Ekim 2012, 09:48:30 Gönderen: Ersin DÜZYOL »
Ersin DÜZYOL
1958 izmir çimentepe

Çevrimdışı Halil KARADENİZ

• Free Üye
  • *
Ynt: HAKKIMI HELAL ETMİYORUM VE ŞİDDETLE KINIYORUM
« Yanıtla #1 : 22 Ekim 2012, 10:03:37 »
TÜM YURTTA KISKANÇLIKTAN BİLGİSİZLİKTEN YASAK GETİREN TEMSİLCİLERE VE BUNA DESTEK VERENLERE YABAN HAYATININ YOK OLMASINA GÖZ GÖRE GÖRE SEYİRCİ KALANLARA PARA UĞRUNA AVLAKLARI VE AVCILARI SATANLARA YASAK ZAMANDA YASAK AV YAPANLARA ONLARI KORUYAMAYANLARA SADECE AV GÜNÜNDE BELGELİ AVCI PEŞİNDE KOŞANLARA BOĞÇACILARA GÖZ YUMANLARA GÖREVİNİ YERİNE GETİREMEYEN JANDARMA KARAKOLLARINA DKMP ŞUBE MÜDÜRLERİNE VE MEMURLARINA  HAKKIMI HELAL ETMİYORUM VE ŞİDDETLE KINIYORUM BUNUN HESABINI SORMAK SESİMİZİ DUYURMAK İÇİN HERKEZİ BİRLİK VE BERABERLİĞE DAVET EDİYORUM
Ersin başkanıma katılmamak elde değil başkanım çok haklı avcılarımızda ne saygı nede avcı ahlağı kaldı malefes duyuyoruzki bıldırcın sezonunda keklikler vuruluyor tavşanlar vuruluyor gittiği köyde adamı olan av yapıyor sezon başlayana kadar ortalık talan ediliyor nerde jandarma nerde dkmp yetkilileri ne yazıkki haritalarda yasaklanan bölgeleri kırmızı içerisine alıp yasaklıyorlar bunlarada bizim gibi avcılar uyuyor ama bu kırmızı alan yasak yerlede bir çok kişi av yapıyor doğuanadolu bölgesinde özellikle alanları yasaklayarak kapatarak koruduğunu sanan yetkililer yanılıyorlar yasak bölgeleri açıp kontrolleri arttırmalılar malefes bu işler kağıt üzerinde yasaklamalarla olmuyor.
Halil KARADENİZ 1982-ORDU

resim

Çevrimdışı Metin GÖRGÜLÜ

• Müdavim Üyemiz
  • yelkili
« Yanıtla #2 : 22 Ekim 2012, 18:28:34 »
Ersin başkanıma katılmamak elde değil  çok haklı malesef sezon başlayana kadar ortalık talan ediliyor, ne yazıkki haritalarda yasaklanan bölgeleri kırmızı içerisine alıp yasaklıyorlar bunlara bizim gibi avcılar uyuyor ama bu kırmızı yasak yerlerde  çok kişi av yapıyor  özellikle alanları yasaklayarak kapatarak koruduğunu sanan yetkililer yanılıyorlar yasak bölgeleri açıp kontrolleri arttırmalılar  bu işler kağıt üzerinde yasaklamalarla olmuyor.
Teşhisin çok doğru Ersin başkanım tebikler.
« Son Düzenleme: 22 Ekim 2012, 18:35:31 Gönderen: Metin GÖRGÜLÜ »
METİN GÖRGÜLÜ-1969- YELKİ KÖYÜ-İZMİR
TECRÜBE ÖĞRETMEN'LERİN EN İYİSİDİR.
YALNIZ OKUL MASRAFI AĞIRDIR.

resim yükle

Çevrimdışı Serhat ÇELEBİOĞLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 22 Ekim 2012, 18:53:01 »
Böyle rezillik görülmemiştir her halde biz avımıza sahip çıkmayacaksak kim çıkacak çok mu zor birlik olmak.Bir araya gelmek için daha neyi bekliyoruz,Bu ülkede bana Türkiye geneli diye pul satan makam neden benim haklarımı korumaktan aciz...Gittiğimiz her yerde (ava açık )önümüze birileri çıkıp burada av yasak deyince deliye dönüyorum.  Bu harçları, birine harac vermek için mi alıyorum .Mecburmuyum açık olan sahada birilerinin egosunu tatmin etmeye.Bu rezilliğe bir dur diyen olmayacak mı? Bana verdiğin haritayı açtığın köylerin muhtarına ve halkına da tebliğ et, et ki beni, arabamı yakmakla,lastiğini kesmekle tehtid etmesinler.Eğer yapamıyorsanız çözüm açık hep yasaklayın gitmeyelim.Haaa gerçi ne farkı kaldı sadece bir avlakta 35 araç sayıldı.Bu insanları iç içe sokmanın ne mantığı var diyelim ki iyi birşey yaptığını zannediyorsun be kardeşim o bölgede daha keklik yaşar mı?Avcıyı gelir kaynağı olarak gören bu düzeni ve temsilcilerini kınıyorum.............

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #4 : 22 Ekim 2012, 18:55:20 »
Ek olarak; birlik beraberlik olmak istemeyenleri, olmak isteyenleri engelleyenleri, etiketim olsun diye dernek v.s yönetenleri ve hiç bir şey yapmadan bana ne deyip sadece avlananları da kınıyorum :(
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 22 Ekim 2012, 18:58:49 »
Ek olarak; birlik beraberlik olmak istemeyenleri, olmak isteyenleri engelleyenleri, etiketim olsun diye dernek v.s yönetenleri ve hiç bir şey yapmadan bana ne deyip sadece avlananları da kınıyorum :(
Ağzına sağlık hocam

Çevrimdışı Mustafa ÖZKOL

• Müdavim Üyemiz
  • Mustafa ÖZKOL 07.07.1977 KAYSERİ 532 776 89 56
« Yanıtla #6 : 22 Ekim 2012, 18:59:08 »
serhat abi dar alana sıkıştırıyorlarki avcılar tanışsın kaynaşsın mutlu olsun....hatta hediyeleşsin birbirine saçma hediye etsin...

yassahhhh hemşerime gelince en güzel örneğini geçen yıl biz yaşadık....abimizin birine tüfek sıktı köylü....2 sininde sırtından silah zoruyla kuşunu aldı...

bunun peşine düşsek gasptan yargılanır ama el memleketindesin ....jandarmada köylünün arkasında....neden???? sen dönüp geleceksin o köylü ile

YÜZ YÜZE BAKACAK.....BU  sene tümden tadı kaçtı ...birkaç seneye kalmaz bırakırız bu AV   CILIK işlerini....
  • Akus 20 ga çifte
  • Beretta 686 silver pigeon 12 ga
  • Benelli s90 12 ga
  • Radentis Queen Setter 6 yaşında

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 22 Ekim 2012, 19:05:25 »
..........:)
« Son Düzenleme: 22 Ekim 2012, 19:25:40 Gönderen: Serhat ÇELEBİOĞLU »

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 22 Ekim 2012, 19:06:54 »
serhat abi dar alana sıkıştırıyorlarki avcılar tanışsın kaynaşsın mutlu olsun....hatta hediyeleşsin birbirine saçma hediye etsin...

yassahhhh hemşerime gelince en güzel örneğini geçen yıl biz yaşadık....abimizin birine tüfek sıktı köylü....2 sininde sırtından silah zoruyla kuşunu aldı...

bunun peşine düşsek gasptan yargılanır ama el memleketindesin ....jandarmada köylünün arkasında....neden???? sen dönüp geleceksin o köylü ile

YÜZ YÜZE BAKACAK.....BU  sene tümden tadı kaçtı ...birkaç seneye kalmaz bırakırız bu AV   CILIK işlerini....
Avcının hiç derdi yok özellikle bize rastlamış kötüleri demek ki ,herkes mutlu.......baksana :)

Çevrimdışı Mustafa ÖZKOL

• Müdavim Üyemiz
  • Mustafa ÖZKOL 07.07.1977 KAYSERİ 532 776 89 56
« Yanıtla #9 : 22 Ekim 2012, 19:15:43 »

biz bu durumdayken köyün muhtarı bize yardım eden çocukları söverek kovaladı birde bizi kalayladı çekti gitti....:))))
  • Akus 20 ga çifte
  • Beretta 686 silver pigeon 12 ga
  • Benelli s90 12 ga
  • Radentis Queen Setter 6 yaşında

Çevrimdışı İlyas ISI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 22 Ekim 2012, 19:25:02 »
Şükür denk gelmedim,ama para ver pul mul al emek ver,adamlar nerdeyse hiç sezon kapatmasın tık diyen bulunmasın..sonrada gelsin muhtar ahkam kessin ...Valla inş denk gelmeyiz..
Ayrıca pek bilmediğim bir konu olduğu için fazla bişey diyemeceğim ama hep birlikte yapılabilecek,ortak yapılacak bi hareket söz konusu olursa ben varım...İlgili ve gerekli yerlere mesaj e mail vs gibi ortak bi bildir yayınlamak gibi bi durum söz konusu olursa üzerimize ne düşerse yaparız , hatta yapaılm...
ER MEYDANINDA,KILIÇ ARKADAN SALLANILMAZ
İlyas ISI Kırıkkale -keskin
Kan ve kemik tüm insanlarda bulunur ; Farklı olan yürek ve niyettir...
0545 768 64 63

Çevrimdışı Rıdvan KOCATAŞ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #11 : 22 Ekim 2012, 19:32:56 »
Ersin başkanın saydıklarını, Tuncay hocanın eklediklerini ve Mustafa Özkolun söylediği muhtarın ben taaaaaaaaaaaa .............................. diyerekten mesajınıza destek olmak istiyorum..

Rıdvan KOCATAŞ - 0545 464 4805
1980 Antalya - İkamet  ISPARTA

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
  • osman döşler. 1968-istanbul
« Yanıtla #12 : 22 Ekim 2012, 19:43:04 »
Arkadaşlar ben 1 ay oldu elime tüfek almadım.

Her yer teyp zaten bir tek göç bıldırcınına tüfek atamadım sinir oldum.

Üstüne üstlük 20 milyonluk bir şehirden çıkmak için 100 km gidiyorsun yine ayakaltı her yer

Türkiye de avcılık zor iş, önüne gelen avcı,

bu memleketin silah sanayii avcılık için engel, fişek sanayii engel,

av kültürü yok, denetim yok,

dünya yansa görevlilerin umurunda değil,

onların derdi yalnız insanları insanlardan korumak,

yaban hayvanları ölmüş,telef olmuş,kaçak avlanmış kimsenin derdinde değil,

ülkede 5 milyon küsur silah ruhsatı var, 4 milyon küsurunun süresi bitmiş,

ömür boyu bulundurmaya dönmüş, harç parası yok,

ama devlet avcıyı vergi mükellefi yapmış, hacizle de olsa parasını ödemezsen alıyor.

Ülkede 2000 tane dernek var, herkes kendi havasında, köpek,tüfek,tek kurşun yarışları, avcı bayramları.

Herkes mutlu.

Söyleyecek söz yok
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

Çevrimdışı İlyas ISI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 22 Ekim 2012, 19:49:36 »

Üstüne üstlük 20 milyonluk bir şehirden çıkmak için 100 km gidiyorsun yine ayakaltı her yer

ama devlet avcıyı vergi mükellefi yapmış, hacizle de olsa parasını ödemezsen alıyor.

Ülkede 2000 tane dernek var, herkes kendi havasında, köpek,tüfek,tek kurşun yarışları, avcı bayramları.

Herkes mutlu.

Söyleyecek söz yok
Kanun sadece ondan korkan,ona uymayı arzu eden için işliyor..Sezon başındayız vallahi billahi,keklik tek tek kalkıyor ve aradaki mesafe neredeyse 1 km den fazla..Bunları bu hale getirenler dağda taşta gezerken,bana ahkam kesen görevliler neredeydi merak ediyorum..Kızgınlığımız had safhada ama sahipsiziz..diyecek söz yok..dağda gelip ahkam kesene de gel la gücü gücü yetene diycez artık...
ER MEYDANINDA,KILIÇ ARKADAN SALLANILMAZ
İlyas ISI Kırıkkale -keskin
Kan ve kemik tüm insanlarda bulunur ; Farklı olan yürek ve niyettir...
0545 768 64 63

Çevrimdışı Süleyman KUKUDAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 22 Ekim 2012, 20:19:23 »
Böyle rezillik görülmemiştir her halde biz avımıza sahip çıkmayacaksak kim çıkacak çok mu zor birlik olmak.Bir araya gelmek için daha neyi bekliyoruz,Bu ülkede bana Türkiye geneli diye pul satan makam neden benim haklarımı korumaktan aciz...Gittiğimiz her yerde (ava açık )önümüze birileri çıkıp burada av yasak deyince deliye dönüyorum.  Bu harçları, birine harac vermek için mi alıyorum .Mecburmuyum açık olan sahada birilerinin egosunu tatmin etmeye.Bu rezilliğe bir dur diyen olmayacak mı? Bana verdiğin haritayı açtığın köylerin muhtarına ve halkına da tebliğ et, et ki beni, arabamı yakmakla,lastiğini kesmekle tehtid etmesinler.Eğer yapamıyorsanız çözüm açık hep yasaklayın gitmeyelim.Haaa gerçi ne farkı kaldı sadece bir avlakta 35 araç sayıldı.Bu insanları iç içe sokmanın ne mantığı var diyelim ki iyi birşey yaptığını zannediyorsun be kardeşim o bölgede daha keklik yaşar mı?Avcıyı gelir kaynağı olarak gören bu düzeni ve temsilcilerini kınıyorum.............
  bizler avcı olarak düşünüyoruz para ödüyoruz hakkımızdır avlanacağız diyoruz ,bu iş üzerine kafa yoruyoruz,bir de köylünün gözüyle bakalım sabahın köründe bir bakıyor merada 20-25 araç grup grup avcı bi o kadar köpek, köylü yaz kış o bölgenin çilesini çekiyor sahipleniyor, üstelik o bölgeye gelen avcının zarardan başka hiçbir karı yok köylüye, kırsal kesimde yaşam zor ekonomi zayıf insanlar fakir avcılara bir bakıyor jipler mipler pahalı araçlar...keyf etmeye gelmişler  doğal olarak tepki verme gereği duyuyor,
  genelleme yapmıyorum istisnalar hariç yemek yenilen çeşme başını yüzde kaçımız temiz bırakıyoruz? biraz özeleştirimizi yapmamız gerekmezmi?
   köylünün avcıya bakışını değiştirmek için devlet bişeyler yapmalı bizim ödediğimiz vergiden köylüye paymı verir ne yapar bilmem
   son yıllarda aşırı baskı var avlaklarda gidişat hiç iyi değil avcılığı yöneten insanların ciddi şekilde eğilmeleri lazım bu işe malesef hala avcılarımızın çoğu avcılığı çok vurmakla değerlendiriyor insanımızın kültür seviyesi düşük  yani sorun çok
« Son Düzenleme: 22 Ekim 2012, 20:21:26 Gönderen: Süleyman KUKUDAŞ »
resim yüke
Süleyman KUKUDAS
1969 BANDIRMA 0 532 38 77 061

Çevrimdışı Süleyman KUKUDAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 22 Ekim 2012, 20:30:39 »

Herkes mutlu.

Söyleyecek söz yok
  AV KÜLTÜRÜ YOOOOK!... Tebrikler Osman bey ben de nacizane bir klüp başkanıyım durum çook vahim 70 yaşına gelmiş hala sınırlara ulaşım basamağını aşamamış avcılarımız var
resim yüke
Süleyman KUKUDAS
1969 BANDIRMA 0 532 38 77 061

Çevrimdışı Emin VURAL

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #16 : 22 Ekim 2012, 21:50:31 »
  • Le Fusil Darne Saint-Etienne V 19 Paris France

Çevrimdışı Ahmet VURAL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 22 Ekim 2012, 21:53:36 »

« Son Düzenleme: 22 Ekim 2012, 21:55:01 Gönderen: Ahmet VURAL »
Ahmet VURAL
1954 Ankara

Çevrimdışı Özgür YAŞAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #18 : 22 Ekim 2012, 22:06:41 »
slm arkadaşlar.siz neden bahsediyorsunuz yahuu.avcının  kime ne zararı var.maksat aba altından sopa göstermek,avcılar meralara gelmesin,köylü ve yöredeki avcılar  yılın 12 ayı istedikleri gibi av yapsınlar,muhtarlar tabiki  hırlarlar,yoksaki köylü;muhtar o avcıları meralardan niye kovmuyon,diye hesap sorarlar.köylü ve bohçacı tarzı kişiler avın kıralını canları isteyince yapıyorlar.ne  günün,nede av zamanın vakti sorun değil,canları isteyince serbest.denetleme falan yok,köylü ormancıyı ,ormancıda köylüyü tanıyor,aynı yerlerin insanları,birbirlerini idare edip,gül gibi geçinip gidiyorlar.nerde keklik ürettiler,nerde sülün ürettiler,hepsi göstermelik tezgah.şu güzelim memleket kimlere kaldı.yabancılaın elinde olsa ormanları,meraları yabanhayvan yetiştirip salarak  doldururlar.adamların ülkelerinde  dağlar dolduda  şehirlerde,yol kenarlarında görülüyor.çalışma var,hizmet var,bedeli varsa memnuniyet daha fazla.hayvana saygı var insana sevgi var.bizde ise tam tersi ,al parayı,yat aşağı.ormanlara ayı saldılar,kurt saldılar,çok lazım ya ihtiyaç oyüzden.şimdi isteseler: ormanlarımıza,tavşan,keklik,yabanturaç,sülün.......muss,keçi...gibi bölgelere uygun olarak  çoğaltıp salınsa ,çoğalmazmı,olur olmasınada yeterli sayıda üretilip salınmıyor.nasılsa paralar geliyor,belgeli avcılar ormanı gezip gidiyor,herşey yolunda.muhtarlar avcıya kafa tutuyor,devlet adamı ya,dediği dedik orman kanunu.halbuki cehalet ve cahil kişiler,sayğısız,seviyesiz.hepisi için söylemiyorum yarası olan üzerine alsın.oysaki avcılar seviyeli,bilgililer uysalar cinayet çıkacak,nerde devlet ,nerde yasa,bir çoban birde muhtar ormanın ve meraların sahibi bunlar.devletin verdiği TÜRKİYE GENELİ  AVLANABİLİR belge geçersiz.her neyse çok uzadı,kusura bakmayın ,sabır,sabır ,sabır....nereye kadar,hayvan nesli tükenene kadar.
Özgür YAŞAR
1975 tuzla_istanbul

Çevrimdışı Halil KARADENİZ

• Free Üye
  • *
« Yanıtla #19 : 22 Ekim 2012, 23:01:45 »
Malesef hocam çoğu dernek başkanı etiket peşinde ve ülkemizden dönen avcının üzerinde oynanan oyunlardan haberi yok sıradan vatandaş gibi sezon başladığı zaman pulunu alıp ava çıkıyor
Halil KARADENİZ 1982-ORDU

resim

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #20 : 22 Ekim 2012, 23:07:10 »
Aynen bu konuda  sana katılıyorum!
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #21 : 22 Ekim 2012, 23:43:52 »
Derneklerin bile teyip kurup bıldırcın avladıkları . Otobüs kaldırarak keklik avına gidildiği bir yerde yaşıyoruz ne desek boş . Bu arada o CRV nasıl kaldı orda ya ona da şaştım .Ayrıca muhtarın bende taaaa..... diesim geldi :)
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #22 : 23 Ekim 2012, 00:34:14 »
yahu şöle bi okudum yarumları baştan sona...
dernek başkanları dernek başkanlarına..
avcı köylüye köylü avcıya
avcı ormancıya dkmp görevlilerine
dkmp görevlileri avcıya
avcı avcıya
kültürlü kültürsüze cahil akıllıya
cephe almış durumda.
bunlar ve bu gibi olaylarda cepheleşme iyi değildir..
güngelecek bakın görün bu işler düzlmezse..
bir köylü bir acıyı .
yahut bir avcı bir köylüyü
yahut yasal avcı hak etmediğinden dolayı yazılan cezaya sinirden dolayı dkmp görevlilerinden birini
vurursa kimse şaşırmasın...avcı avcıya bile sıka bilir..
ersin başkanıma sorsan o haklı..
jandarmaya sorsan oda haklı
millparklar grevlisine sorsan o haklı
köylüye sorsan o haklı
avcıya sorsan o haklı
dernek başkanmına sorsan o haklı
abi... bu işler ne kınamayla ne bağırmayla ne cağırmayla nede cezayla çözülür...
bağırarak söylüyourm...""BU İŞİ BAŞINDAKİLER GERCEK AVCI DEİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİL......
BU ADAMLARI BURDAN GÖNDERMEDİKTEN SONRA BU İŞLER DÜZELMEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEZZZZ.
balık baştan kokaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarr...
örnek vereyim size..
""""""""""""""""(alıntı)Kıbrıs’da bıldırcının da içinde bulunduğu küçük kuşların avı, “ince av” olarak bilinmektedir. Sonbaharda yapılan “1 inci ince av”, ilkbaharda, Nisan-Mayıs aylarında yapılan ise, “2 nci ince av olarak adlandırılır.Yani bizde eskiden köpek alıştırma bahanesiyle yasalara aykırı olmasına karşın, Orta Anadolu’da, Doğu Karadeniz’de, Trakya’da, -halen kısmen- Hatay’da  yapılan “Mayıs bıldırcını” avı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde yasal olarak yapılıyordu....
Vakfın 1990 lı yılların sonlarına doğru, (tam tarihi şu an hatırlayamadım) dönemin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Rauf Denktaş nezdinde yaptığı girişimler sonucu, KKTC de 2. ince av yasaklanmıştır
 Bilmeyenler için, Sayın Rauf Denktaş’ın da avcı olduğunu belirteyim.)"""""""""""""
avcılığın ülkemizde siyasiler tarafından nekdar önemli oldğunu anlayacak türkiyedeki avcılık durumndan haberdar siyasiler yokkki...başbakan bi talimat versin bak bakalım şıp badanak nasılde o iş görmeyen görevliler iş görüyor..
yönetenden iş çıkmazsa işler düzelmez... dahada bozulur...

Çevrimdışı Davut KONUŞ

• *
« Yanıtla #23 : 23 Ekim 2012, 03:54:55 »
Herkese merhaba ve rastgele.
 Geçen yıl beş kişilik av grubumuzla bir arkadaşın davetlisi olarak keklik avına gittik. Gittiğimiz bölge Afyon un bir köyü (bölge ava açık). Bizi davet eden arkadaş da o köyden. Hep beraber çıktık ava. Avımızı bitirdik, döndük aracımızın yanına. Aracın başında iki kişi bizi bekliyor. Biri köy muhtarı biri azaymış (sonradan öğreniyoruz), bellerinde silahlar gözükecek şekilde duruyor. Vaziyeti görünce tüfeğimi boşaltmadım ve olacakları kestirmeye çalışıyorum. Muhtar olan başladı konuşmaya sizi buraya kim getirdi? kimden izin aldınız? biz efendiliğimizi bozmayalım dedikçe, alttan aldıkça adam daha da hiddetlenip ağzına geleni sayıyor. Ekibimizde yaşça bizden büyük olan abimiz "Burası ava açık bölge, hepimiz belgeli ruhsatlı avcılarız. Bizim burda avlanma hakkımız var siz karışamazsınız" desede kim dinliyor. Muhtar burada devlette benim, başbakan da benim; ben yasakladım burda avı, avlanamazsınız diyor. Bizi ava davet aden arkadaş muhtarın akrabası olduğu halde o dahi muhtara laf anlatamadı. Baktık laf anlatamıyoruz, işler kötüye gidecek Jandarmayı aradık. Jandarma köyde beklememizi söyledi. Biz önde muhtar arkamızda vardık köye. Bekleme uzadıkça köylü vatandaş etrafımıza doluşmaya başladı. Muhtarla ağız dalaşı sürüyor. Bize nedese beğenirsiniz: keklik palazken gelin palaz yakalayın ama keklik avlamaya gelmeyin. Bu ne perhiz hesabı. Nihayet jandarma geldi. Ortalık kalabalıklaşmaya başlayınca jandarma bizi köyün dışına çıkardı. Gel gelelim jandarmanın av kuralları ile ilgili hiç bir bilgisi yok. Biz evraklarımızı verdik kontrol ediyor. Siz dedi adam başı altışar adet keklik vurabiliyorsunuz değil mi diyor, otomatik tüfeklerle ilgili takoz dan haberi yok. Avcılık belgelerine bakıp bunlar ne diyor. Av haritası yok mu sizde diyoruz, var ama merkezde diyor. Gülsek mi ağlasak mı bilemedik.
Bu durumda biz kime ne diyeceğiz. Jandarma daha çok asayiş olaylarıyla ilgilendiğinden bu gibi konularda bilgi sahibi değil. Köylü vatandaş bölgesinde yabancı istemiyor. DKMP da görevli av kontrol ekibi çok çok  az. Keklik salınan bölgeler YHYS diye ava kapatılıyor (salınan kekliklerin yüzde yüze yakını bir hafta içinde telef oluyor), ava açık olan yerler avcı akınına uğruyor (geçen hafta bozdurmuş belinde adım atacak yer yok diyor o bölgeye gidenler) avcı akınına uğrayan bölgeler de av hayvanı namına hiç birşey kalmıyor. uzak mesafelerden gelen (kurallara uyan ve limitlerinde avlananlara sözüm yok) avcılar pardon kendini avcı zannedenler: o kadar yol geldik iki keklikle mi döneceğiz deyip vurabildikleri kadar vuruyorlar. Afyon her türlü av hayvanının bol miktarda bulunduğu bir bölge olmasına rağmen burada da av hayvanları hızlı bir şekilde azalıyor. Birkaç yıl içersinde avlayacak hayvan kalmazsa kimse şaşırmasın. Daha geçen yıl kendi köyümün merasında en az ellişerli iki alay çil keklik gördüğüm halde bu sene yerinde yeller esiyor. Avcı derneği yöneticileri derneklerine daha çok üye katıp aidat toplama, trap yarışması düzenleyip derneğe para kazandırma peşinde. Bu paralarla kışın zor şartlarında av hayvanları için birşey yapan dernek varmı?
Sonuç olarak en tepeden en aşağıya kadar hepimizin sorumluluğu var. Ancak herkes elini taşın altına soktuğu zaman yol alabiliriz.  Herkese rastgele...
« Son Düzenleme: 23 Ekim 2012, 04:06:07 Gönderen: Davut KONUŞ »
Davut KONUŞ - 1975-Afyon - 0 RH (-) Negatif - 0.507.603 00 39

Çevrimdışı Süleyman SARIDAĞ

• *
« Yanıtla #24 : 23 Ekim 2012, 08:11:24 »
ya boşuna çene çalıyoruz madem birlik beraberlik istiyoruz bir yıl avlanma belgelerini iptal edelim görelim bakalım milli parkların geliri düşünce neler oluyor kekeme olmazlarsa ben hiç bişey bilmiyorum gerçi beter olsunlar...av yok ama ben yinede herkeze rast gele diyorum

Süleyman SARIDAĞ 1982
0537 603 98 79-0545 399 52 66
KARAALİ AVCILAR ATICILAR VE BALIKÇILAR DERNEĞİ MANİSA