Gönderen Konu: Cahilden dostun olacağına okumuştan düşmanın olsun atasözü gibi!  (Okunma sayısı 4728 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
Hayatımızın akışı içerisinde hepimizin karşılaştığı değişik insan profilleri vardır. Mesela;  Kimisi dost gözükür ona iyilik yaparsın size kazık atar,   karşısındaki kişinin sevilmesinden başarısından  rahatsızlık duyar, onu karalar kıskanır ve hazımsızlığını dile getirebilmek için tartışma zemini oluşturur.
Bu yüzden de bu tip insanlar göz önüne alınarak çok güzel ata sözleri ortaya çıkmıştır.

photo sharing
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
evet abla malesef.. adam sanarsın bazen... gün gelir öyle bir hareket yaparki....afedersiniz ama sövsen sövmeye değmez,dövsen dövmeye deymez. laf sölesen söylenecek laf söz o kişiden ağırdır söylesen lafına sözüne yazık olur...hakaret etsen belki yaptığına yakışır ama hem eden yakışmaz hemde hakaret o kişiden kıymetli kalır.. necip fazıl nedemiş..
şu hayatta öle insanlar varki,,lağıma düşseler lağımı kirletirler..

o yüzden...bir insan canınızı bir kere sıktıysa...bırakın ne hali varsa görsün...hakaretlerine kötü davranışlarına takılıp kalmamak lazım..önemli olan o insandan biran önce kurtulmaktır...zira arkdaşlığı kar değil zarar getirecektir...ne halin varsa gör diyeceksin...işin gücün ras gitsin ..hayırlı işler diyeceksin...yeterki bi gitsin...varsın küfür etsin varsın hakaret etsin...guru kibir yapıp bunlara takılmamak lazım..ne demiş büyükler..."kötü söz sahibinindir""kuşlar öter köpekler havlar kediler miyavlar... insanın fırtatında ne varsa o nu gösterir.."""kab dan taşan içindekidir""" edemişler..bir insanın ağzından cıkan içinin ne oldğunu gösterir...
""""Cehalet öyle binektir ki, üzerine binen zelil olur, arkadaşlık yapan yolunu kaybeder. Hz.Osman r.a. """"

Çevrimdışı M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmanı)
Mesela;  Kimisi dost gözükür ona iyilik yaparsın size kazık atar, 

işte anahtar cümle bu inanın türkiye genelinde tanıdığım bütün avcılardan duyduğum ve benimde bizzat yaşadığım olay bu. iyilik yaparsın karşıdaki sanki ona karşı mecburiyetiniz varmış gibi algılar.. tüm fedakarlıkları sizin yapmanıza rağmen o bunun değerini bilmez sizi satar sonuçta onu geldiği yere gönderirsiniz yani layık olduğu yere ayarının bulunduğu yere
düşünün artık bayan bir avcı ablamızda bundan şikayet ediyorsa eğer  seviyenin ne kadar düştüğünü varın siz hesap edin böyle kişiler insanı avdan da köpektende her şeyden de soğuturlar lazım değil dersiniz çeker gidersiniz benim yaptığım gibi...
  • Falcor 958 (Robust) (Poze) (70)
  • Vursan 92 A Europa (65)
  • Vursan 92 A Europa (71)
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • İngiliz Setter (MARKO)
Emin OLGAÇ B Rh (+)  1967 TEİAŞ/MARDİN  

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
Necip fazıl ne demiş...şu hayatta öle insanlar varki,,lağıma düşseler lağımı kirletirler..
Rahmetli necip fazıl çok doğru söylemiş. Buna yaşantımızda bizzat şahit oluyoruz

Dervişin birine sormuşlar... efendim falanca kişi sizin hakkınızda çok kötü konuşuyor.. dervişte demiş ki ben ona iyilik yapmadım ki hakkımda kötü konuşsun... 

Bende bu yüzden bu tip densizleri ve adamlıktan nasibini almamışları normal yaşantıda muattap bile almamaya gayret ediyorum.
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
senin canını iyi sıkmışlar abla...ama üzme canını...varlığı birşey ifade etmiyorsa yokluğuda önemlidğildir... varlığı ve yokluğu bir olan insanın hayatında olsa ne olurki...yol ver gitsin...kendi yolunu bulsun....benden uzak olsun.. mısıra sultan oslun demişler..ölesine sultanlık değil kapıcılıkda vermesin mevla... bizde budur abla...bi insan değerini bilmiyorsa bırak kendi değeriyle kalsın demişler..bırak ederi kaç kuruşsa bi alıcısı bulunur...