bizim toplumumuzda millet olarak her zaman kendimizdekini ve yakın çevremizdeki,sevdiğimiz bir kişideki canlı veya canzız malımızı kunlandığımız edavatları vs övüp onu bulunmaz hint kumaşı yapıp ,karşımızdaki veya kendimize yakın hissetmediğimiz kişilerin aynı şekilde mallarını vs kendimize begendirememek , yani keseri hep karşı taraftan yontmayı,,ön yargılı ve başkalarından duyduklarını ,araştırmadan doğruymuş gibi başkalarına anlatmayı seven bir kitle var , falanca birisi bir sebepten tüfeğinde sorun yaşamış ,şurasından şıkayetciyim diyor ,,ondan sonra yaygarayı koparıyoruz ,,benim elimde şu marka var kaç yıldır kullanıyorum ,türkiyede başka firma tanımam ,arkadaşım sen bahsedilen tüfeği kullandınmınki o tüfeği hemen paçavra gibi atıyorsun ,biliyormusunki o tüfektekaç kişinin alın teri kaç kişinin el emeği var ,çıkan tüfek arıza yapmış olabilir ,hangisi yapmıyorki,,
her zaman yerli, avrupa ,tüfeği kıyaslıyoruz ,şimdi yerli tüfek avı öldürmüyormu ,,avrupa tüfek her attığını çaputmu ediyor,,yerli tüfek fişek kıstırıp avrupa kıstırmıyormu, kısdırmıyor diyen çıkabilirmi,,
bunca yıllık avcılık hayatımda üzümlü tek kırmadan başladım ,vursanından beratta s 55,s 56,al 391 urika ,cesa ,lumar ,kral ,çivtsan ,simson,üzümlü flaş ,,üzümlü koop,hepsini kullandım ,,berattanın kısdırdığını dahi kaç defa gördüm,,anladımki hepssinin vuruşu çalışması aynı,,17 yıldır üzümlü koop otomatik kullanıyorum kullanmayada devam edeceğim,,
avcı hangi havada kaç gram, hangi ava kaç no ve hangi tapayı atılacağını bildikten sonra gerisi teferruat ,ne demiş dedelerimiz tüfek olsun su borusu olsun gene öldürür ,sen arkasından iyi bak demiş,,,,
işallah doğru anlamışımdır ilyas bey ,yanlışşam affola ,,teşekürler