Gönderen Konu: Sizce doğrusu nedir?  (Okunma sayısı 3891 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı İlyas ISI

• Müdavim Üyemiz
Sizce doğrusu nedir?
« : 21 Ekim 2012, 18:35:21 »
Yaratılış gereği,her canlının kendine has bir takım özellikleri vardır..ve yaratılış tek tip olmadığı için farklılıklarıda beraberinde getirir..
Mesela her varlığın zekası,aklı bir değildir.Buna paralel olarak yeteneklerde de farklılıklar söz konusu olur.
Bu kadar girişle genel bi tanım yaptıktan sonra sizlerinde dikkatini celbetmiş olan bi konuya değinmek isterim..Her konuyu,her meseleyi,her aleti,her makinayı her sistemi,her olayı bir insanın bilme olasılığı sizce nedir..
Mesela;Mehmet Akif Ersoy'u anlatan Dostları tarif ederken:O bildiğini tam bilir,yarım,eksik dolaydan sağdan soldan gördüğü duyduğuyla ezbere konuşmaz bildiğini iyi bilir,bilmediğinde fikir beyan etmezdi derler..
Sizce de doğru olan bu değilmidir?
Selamun Aleykum diyecek olanlara cevap bellidir kısa ve genel cevap Aleykum selamdır.(  size selam verildiğinde en güzeliyle karşılık verin )Ve bunu selama karşılık veren zaat söyler..Adam yazıyor selamun aleykum,cevaba bakınız lütfen:benim rahmetli falanca köyün muhtarı sarı çizmeli mehmet amcamda Aleykum selam derdi....diye yazdığının farkında olmayan konuyla alakasız yorumlar vs yapanlar var çok acayip duruma düştüğünü söyleyecek kimsesi mi yoktur nedir bilemiyorum..
Aleykum selam de geç...
Tüfekle alakalı konu açmış bi arkadaşın derdini okuyoruz.Bilenler yazıyor öğreniyoruz ve çok hoş oluyor..Öğrenmek güzel bi duygu,ama bilenden öğrenmek daha da manidar...
Konu, falanca firmanın ürettiği tüfek kayışı...Bilenler iyiyse iyi,kötüyse kötü,ama niye kötü olduğunun izahatı yaparak tercübesini konuşturarak açıklar,bakan öğrenir,bilen destekler teyit eder vs..
Yorumun;Benim rahmetli filancalar köyündeki kahverengi takkeli ortak av arkadaşım Murtaza amcanın köpeğinin kayışıda iyidir diye yazılmış olmasının izah edilebilir bi yanı varmıdır?ben göremiyorum..
Bu örnekler çoğaltılabilir çünkü bunu yapan insanlar illa ki vardır.( etrafınızda)..
Yani yapılan yorumlarında az buçuk konuyla ilintili olması gerekir..marka verilerek sorun belirtilmiş bi pantolandan bahsedilen konunun yorumlarıda bu mihvalde olmalı değilmidir? ben çıkıp ta tüfek askı kayışından onun kalitesinden bahsedersem,huğlu marka tüfeğimin askı kayışı dersem,kütüklük dersem sizce gülünç olmazmı?Hadi dedin,tüfeğimin askı kayışı de,huğlu marka,ata marka demenin mantığı ne...
ya sizce...
« Son Düzenleme: 21 Ekim 2012, 18:42:51 Gönderen: İlyas ISI »
ER MEYDANINDA,KILIÇ ARKADAN SALLANILMAZ
İlyas ISI Kırıkkale -keskin
Kan ve kemik tüm insanlarda bulunur ; Farklı olan yürek ve niyettir...
0545 768 64 63

Çevrimdışı Mustafa ÖZKOL

• Müdavim Üyemiz
  • Mustafa ÖZKOL 07.07.1977 KAYSERİ 532 776 89 56
Ynt: Sizce doğrusu nedir?
« Yanıtla #1 : 21 Ekim 2012, 18:42:57 »
ilyas kardeşim çok güzel bir konuya değinmişin...benim konundan anladığım; HERKEZ ANLADIĞI BİLDİĞİ KONUYA YAZSIN...SADECE YAZMIŞ OLMAK

İÇİN MSJ SAYIM ARTSIN POPÜLER OLAYIM DİYE YAZI YAZMASIN....

yanlışım varsa düzelt...
  • Akus 20 ga çifte
  • Beretta 686 silver pigeon 12 ga
  • Benelli s90 12 ga
  • Radentis Queen Setter 6 yaşında

Çevrimdışı İlyas ISI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 21 Ekim 2012, 18:50:37 »
ilyas kardeşim çok güzel bir konuya değinmişin...benim konundan anladığım; HERKEZ ANLADIĞI BİLDİĞİ KONUYA YAZSIN...SADECE YAZMIŞ OLMAK

İÇİN MSJ SAYIM ARTSIN POPÜLER OLAYIM DİYE YAZI YAZMASIN....

yanlışım varsa düzelt...
Demek ki anlatmak istediklerimi anlatabiliyorum..İlk yorumdan belli oldu :) sorun şu aslında,aklından geçenlerle yazdıkları arasında tezat olduğunun farkında olmadan mesaj sayım artarsa,tecrübeliyim  sanarlar,onların zanlarına göre hareket edersem zamanla bilgili bi insan olurum mu diyorlar bilemiyorum. Ama gülünç oluyorlar :)
0545 768 64 63

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #3 : 21 Ekim 2012, 21:23:45 »
:) Ben diyorum İstanbul boğazı, bu diyor felan feşmekan... bir laf var ya, öyle gibiymiş :) Farkında olmadan da yapılıyordur bence. Ben de rastlıyorum ama aynı kişiler midir, değil midir bilmiyorum. İnsanlar kafa dağıtmaya geliyor diye düşünüyorum. Varsın canları istediğini yazsınlar. Kusurlu olanları rastlarsak ikaz ederiz. Kusur değilse, okuyan anlayabilirse anlar zaten. Boşveer :)
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı İlyas ISI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 21 Ekim 2012, 21:32:30 »
:) Ben diyorum İstanbul boğazı, bu diyor felan feşmekan... bir laf var ya, öyle gibiymiş :) Farkında olmadan da yapılıyordur bence. Ben de rastlıyorum ama aynı kişiler midir, değil midir bilmiyorum. İnsanlar kafa dağıtmaya geliyor diye düşünüyorum. Varsın canları istediğini yazsınlar. Kusurlu olanları rastlarsak ikaz ederiz. Kusur değilse, okuyan anlayabilirse anlar zaten. Boşveer :)
Öyle diyosan öyle abi :)
0545 768 64 63

Çevrimdışı Ramazan HAK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 21 Ekim 2012, 23:35:54 »
 bizim toplumumuzda millet  olarak her zaman   kendimizdekini ve yakın çevremizdeki,sevdiğimiz bir kişideki  canlı veya canzız malımızı kunlandığımız edavatları vs övüp onu bulunmaz hint kumaşı yapıp ,karşımızdaki veya kendimize yakın hissetmediğimiz kişilerin aynı şekilde mallarını vs kendimize begendirememek , yani keseri hep karşı taraftan yontmayı,,ön yargılı ve başkalarından duyduklarını ,araştırmadan doğruymuş gibi başkalarına anlatmayı seven bir kitle var , falanca birisi bir sebepten tüfeğinde sorun yaşamış ,şurasından şıkayetciyim diyor ,,ondan sonra yaygarayı koparıyoruz ,,benim elimde şu marka var kaç yıldır kullanıyorum ,türkiyede başka firma tanımam ,arkadaşım sen bahsedilen tüfeği kullandınmınki o tüfeği hemen paçavra gibi atıyorsun ,biliyormusunki o tüfektekaç kişinin  alın teri kaç kişinin el emeği var ,çıkan tüfek arıza yapmış olabilir ,hangisi yapmıyorki,,

her zaman yerli, avrupa ,tüfeği kıyaslıyoruz ,şimdi yerli tüfek avı öldürmüyormu ,,avrupa tüfek her attığını çaputmu ediyor,,yerli tüfek fişek kıstırıp avrupa kıstırmıyormu, kısdırmıyor diyen çıkabilirmi,,

bunca yıllık avcılık hayatımda üzümlü  tek kırmadan başladım ,vursanından beratta s 55,s 56,al 391 urika ,cesa ,lumar ,kral ,çivtsan ,simson,üzümlü flaş ,,üzümlü koop,hepsini kullandım ,,berattanın kısdırdığını dahi kaç defa gördüm,,anladımki hepssinin vuruşu çalışması aynı,,17 yıldır üzümlü koop otomatik kullanıyorum kullanmayada devam edeceğim,,

avcı hangi havada kaç gram, hangi ava kaç no ve hangi tapayı  atılacağını bildikten sonra  gerisi teferruat ,ne demiş dedelerimiz tüfek olsun su borusu olsun gene öldürür ,sen arkasından iyi bak demiş,,,, :) :) işallah doğru anlamışımdır  ilyas bey ,yanlışşam affola ,,teşekürler
« Son Düzenleme: 21 Ekim 2012, 23:41:01 Gönderen: Ramazan HAK »
Ramazan HAK  1971  ARH+  Muğla

Çevrimdışı İlyas ISI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 22 Ekim 2012, 07:26:31 »
bizim toplumumuzda millet  olarak her zaman   kendimizdekini ve yakın çevremizdeki,sevdiğimiz bir kişideki  canlı veya canzız malımızı kunlandığımız edavatları vs övüp onu bulunmaz hint kumaşı yapıp ,karşımızdaki veya kendimize yakın hissetmediğimiz kişilerin aynı şekilde mallarını vs kendimize begendirememek , yani keseri hep karşı taraftan yontmayı,,ön yargılı ve başkalarından duyduklarını ,araştırmadan doğruymuş gibi başkalarına anlatmayı seven bir kitle var , falanca birisi bir sebepten tüfeğinde sorun yaşamış ,şurasından şıkayetciyim diyor ,,ondan sonra yaygarayı koparıyoruz ,,benim elimde şu marka var kaç yıldır kullanıyorum ,türkiyede başka firma tanımam ,arkadaşım sen bahsedilen tüfeği kullandınmınki o tüfeği hemen paçavra gibi atıyorsun ,biliyormusunki o tüfektekaç kişinin  alın teri kaç kişinin el emeği var ,çıkan tüfek arıza yapmış olabilir ,hangisi yapmıyorki,,

her zaman yerli, avrupa ,tüfeği kıyaslıyoruz ,şimdi yerli tüfek avı öldürmüyormu ,,avrupa tüfek her attığını çaputmu ediyor,,yerli tüfek fişek kıstırıp avrupa kıstırmıyormu, kısdırmıyor diyen çıkabilirmi,,

bunca yıllık avcılık hayatımda üzümlü  tek kırmadan başladım ,vursanından beratta s 55,s 56,al 391 urika ,cesa ,lumar ,kral ,çivtsan ,simson,üzümlü flaş ,,üzümlü koop,hepsini kullandım ,,berattanın kısdırdığını dahi kaç defa gördüm,,anladımki hepssinin vuruşu çalışması aynı,,17 yıldır üzümlü koop otomatik kullanıyorum kullanmayada devam edeceğim,,

avcı hangi havada kaç gram, hangi ava kaç no ve hangi tapayı  atılacağını bildikten sonra  gerisi teferruat ,ne demiş dedelerimiz tüfek olsun su borusu olsun gene öldürür ,sen arkasından iyi bak demiş,,,, :) :) işallah doğru anlamışımdır  ilyas bey ,yanlışşam affola ,,teşekürler
Abi,ne oldum budalalığı mevcut..Örnek vereyim,Osman abininde hoş görüsüne sığınarak;(Osman Döşler)kendisiyle hiç tanışmadık ama onun yorumları,meseleyi ele alışı bi başka,ya tam konuşuyor ya da tam susturuyor,anlayana...Bu bilgiyle tecrübeyle alakalıdır.sağdan soldan kes kopyala yapmıyor.Okumuş araştırmış kendini belirli bi noktaya taşımış,dediğini bilerek diyor.
İlyas ısı yı ele al,ne anlar Tüfekten...Anlamadığını da anlamıyo.Bilmediğini bilmemek,en kötüsü bu..
Osman Döşlerle polemiğe giriyo,arkadaş bi dur bu adam kim bilgiden mi işkembeden mi konuşuyo bi bak !
 mesela bazı arkadaşlar,yazı yazınca bişey yaptım,bişey oldum,şöhret oldum mu sanıyorlar bilmem ama Osman Döşlerin,Emin Olgacın,M.Birol demirtaşın,Volkan köydemirin karşısında ARTİZ DEĞİL,rezil olursun diyorum...
Tüfeğin kullanılışı,yapılışı sistemi hakkında bi okul varmı?buradan mezun olunca 3 tane diploma sahibi olununca ADAM MI olunur sizce..Elbetteki hayır?diplomanın sadece cehaleti aldığı söylenir,baki kalan da ortada...Mesele kendini yetiştirmekle alakalı,istek hevesle alakalı...araştır,bul,bil,konuş..
Biliyosan söyle ibret alsınlar,bilmiyosan sus adam sansınlar misali :)
« Son Düzenleme: 22 Ekim 2012, 07:45:37 Gönderen: İlyas ISI »
0545 768 64 63

Çevrimdışı İlyas ISI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 22 Ekim 2012, 18:46:52 »
Hitabet sanatında  önemli bi nokta vardır.Hatip,konuyu izah ederken, İnsanların varsa hatalarını düzeltmeleri için isim vermeden bi genelleme yapar, hırsızlık büyük günahtır,insanların hakkına tecavüz etmektir.Haketmediği halde bir başkasının malını almak, hakkına rıza göstermemek demektir.Hakkına razı olmamak Ona o hakkı tayin edene de isyan etmek demektir.Gibi genel bi çizgi çizer,isteyen bu çizgiye girer isyemeyen girmez.Acaba ben de hırsızmıyım,milletin hakkını gaspetmişmiyim gibi bi öz eleştiri yapması onun vasfının da düzgünlüğüne delalet eder..Varsa buna benzer bi hal ve niyeti düzgünse eğer gereğini yapar..
Hatip, anlattığı konunun sonunda,mesajın gitmesi gerekli olduğuna inandığı adrese gidip gitmediğini ancak muhatabın verdiği tepki veya davranışla anlar...
Biz mesajın adresine ulaştığını gördük :) :)
Bizde bu konuyla genel bi daire çizdik ki sevdiklerimizden buna benzer durum sergileyenleri kırmadan üzmeden uyarmış olalım..
Sevmediklerimiz içinde cevabımız var :) al kaşağıyı gir ahıra,yarası olan gocunsun :) :)
Hatip bunu der:ve yırtınan varmı bakar :) varsa bilir ki mesaj gitmiş adrese :)
0545 768 64 63

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : 23 Ekim 2012, 01:45:47 »
şimdi konu başlığı çok önemli burada...""sizce doğrusu nedir?"""
doğruluk üzerine yoğunlaşılmalı bunun cevabı için... önce doğruluğun tam anlamı nedir buna bakılmalı..
sizce doğruluk ne diye sorulduğu zaman..gercek sonuç elde edilemeyecektir... ziya genele sorulan bu soru da doğruluğu doğru olarak anlayamayanların oalcağı gibi...olaya tek pencereden bakanda var..farklı cihetlerden bakanlarda var..doğruluğun doğruluğunu doğru olarak bilenlerin cevabı doğru olacaktır..zira doğruluk göreceli değildir..herkesin doğrusu kendi doğrusudur sözü ise yanlıştır...çünkü doğruluk hükümdür.. bu iş doğrudur dendiğin de o iş iyidir anlamına gelir. güzeldir nalmına gelir.hoştur yapıla bilir anlmına gelir...fikirler başka olablir lakin doğruluk birdir..doğru aynıdır ve aynı olmak zorundadır...
herkesin doğrusu kendi doğrusu olsa idi..apo denen serefsiz cocukları katlederek yediği içtiği büyüdüğü topraklara kurşun sıkarak yaptığı eylemleri doğru görmesi doğru olurdur ...gercek olan doğru ise şudurki apo şerefsizi doğru değildir...ve bunun için yi değildir ve güzel değildir..
yani herkesin doğrusundan ziyade.hakiki doğruluk önemli olandır...
bu forumu farklı acılarla gören..yani kimisi sizind ediğinzi gibi msj sayısını artırarak göz doldurmak için foruma giren yorumunda doğrudur kendine göre..
bu forumu cidii olarak bulan oda yorumunda haklıdır...
şöyle bir girip laf olsundiye yazanda doğru yapmıştır kendince..çünkü niyet farklıdır...
ve bu yüzden zaten yapılan yorumlardada herkes kendinin doğru bulduğu yorumları önemseyerek kararını ona göre verir..aslında orumcudan ziyade konuyu acanın doğru yapıp yapmadığı burada önem kazanır...
bana görede  bu rası bir forum.isteyen istediğini ahlak kuralları cercevesinde yazabilir...anlayanda yazar anlamayanda yazar..bu kişinin kendi insiyatifinde olan birşey bence..yeterki ahlaki kurlları aşmasın.. kişilk haklarına saldırmasın..va etik olsun..bence budur yarumlarda yapılacak yanlışlar bunlardır...küfür ahlaki düşüklük. rencide edici yorumlar..rtik dışı  yazılar cizimler...mesela ben forumda içkili resimlerin paylaşılmasını hiç doğru bulmuyourm içen kendine ediyorlakin biz buralardaki forolarıcocuklara gençlere göreriyour ve görüldüğünde özenilmesinden korkuyourz zira dinimizde içi yasaktır haramdır ve inancımız gereğide etrfımzıdakileride bunlardan uzak tutmak zorundayızve pirim vermemek zorundayız dinimiz bunu emrediyor.ve bu emri yapmaka doğru olandır.....ve bu yüzden yorum yapmıyorum.. ben bu davranışımla doğru olanı yaptığıma inanıyourm..diğeride bu paylaşımıyla doğru yaptığına inanıyor...belkide yanlışı bilmiyor...
burada iş bilmekden geçiyor..insanlar bilmek konusnda 4 e ayrılıyorlar..
1.bildiğini bilenler.(tehlikesidir)
2.bildiğini bilmeyenler(öğretmek gerekir)
3.bilmediğini bilenleren kolay öğrenecek olanlar)
4.bilmediğini bilmeyenler..(entehlikeli guruptur) doğruluğuda doğru bilmek önemli olan budur...

Çevrimdışı İlyas ISI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 23 Ekim 2012, 02:13:30 »
Musa bey,başlıkta işin doğrusu şudur denmiş olsaydı şayet,dediğimiz şeyin meali şu olabilirdi..Doğru tektir ve doğruya göre doğru benim dediğimdir dolayısıyla benim doğrumu teyit edenlerde doğru yapıyorken,benim doğrumu kabul etmeyenlerin doğru olarak kabul ettikleri şey sadece doğru olmayan ama doğru zannedilen doğrudur demek olurdu...
Zaten bu da yaratılışa ters olurdu,çünkü yaratılış tek tip insan modeli değil.öyle olsaydı robot mantığında çalışırdık..istenilen şeyin belirtildiği ve sadece sonucu ne ise onun beklenildiği bi davranış biçimi söz konusu olurdu ve imtihan denilen özgür irade denilen bir takım kavramlara hayatımızda yer olmazdı..
Biz şerefli Yaratılmış varlığın yani orjinal ifadeyle Eşrefi mahlukatın,söz fiil ve eylemlerinde,özellikle toplumu alakadar eden sadece şahsını bağlamayan hallerde daha özenli,daha duyarlı hareket etmesine sebebiyet olacak kısa uyarılarda bulunduk,herhangi bir ismi zümreyi hedef alan bi durum söz konusu değildir.Dileyen dilediği gibi yorumlar,yorumların şu mihvalde olması lazım olmazsa doğruya göre doğru yapmış olmazsınız diyemeyiz.İnsanların akıl,duygu ve düşüncelerine ket vurma olasılığımız,şansımız,haddimiz,ve hakkımız yok zaten...
Biz sadece nacizane genel bi sıkıntı gördüğümüzü,gördüğümüz bu sıkıntı acaba doğrumu değilmi diye bu başlık altında toplayarak kendi öz eleştirimizide yapmaya imkan tanımaktan ibaret...
0545 768 64 63

Çevrimdışı Rıdvan KOCATAŞ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #10 : 23 Ekim 2012, 08:14:24 »
Demek ki anlatmak istediklerimi anlatabiliyorum..İlk yorumdan belli oldu :) sorun şu aslında,aklından geçenlerle yazdıkları arasında tezat olduğunun farkında olmadan mesaj sayım artarsa,tecrübeliyim  sanarlar,onların zanlarına göre hareket edersem zamanla bilgili bi insan olurum mu diyorlar bilemiyorum. Ama gülünç oluyorlar :)

Maalesef bu zihniyette insanlar sitemizde moderatör dahi olmuşlar. Baktığınız zaman hemen hemen bütün av forumlarında moderatörlükleri var. Moderatör olmayı başbakan olmakla eşdeğer tuttuğu buradan belli. Aynı zamanda da her satılık ilanı altında hayırlı olsun, her foruma gelene hoşgeldin mesajları gibi genel anlamda isminin altında mesaj sayısının binlerle gözükmesinide benim mesaj sayım çok o yüzden ben tücrübeliyim,  yani düşünüyorum o halde varım mantığının sitemize uygulanmış modeli ;D ;D

Yazınızın ilk satırlarında selam konusu bana 7-8 sene önce bir anımı hatırlattı. İstanbulda bir mağazaya girdim. Mağazada fıstık gibi 3-4 tane kız var. Selamün aleyküm dedim. Birisi merhaba dedi. Ben selam veren olarak bir şey demediğim halde kız merhaba deseniz daha iyi olmazmı, artık köylü tabirleri kullanmasak demişti. Bende kıza nereli olduğunu sormuştum. Çorumluyum demişti. Bende Sizin memleketiniz ile ilgili bir olay anlatırlar bilirmisiniz demiştim. Kız hangisini demişti. Yol kenarındaki tabelaya "Ayı çıkabilüü, taş düşebilüü" diye yazmışlar duydunuzmu dedim. Tabi kız ve yanındaki arkadaşlar kahkahayı patlattılar. "biliyoruz" felan dediler. Bende Yola taş her zaman düşebilir ama ayı çıkacak diye beklemelerine gerek yok. Ayılar çorumu terketmiş belli demiştim. Selam ile ilgili gereksiz yorumlar yapan ayılar heryerde oluyor demekki ;D ;D

Makale tadında güzel bir yazı İlyas abim. Teşekkürler...
« Son Düzenleme: 24 Ekim 2012, 13:54:28 Gönderen: Volkan KÖYDEMİR »

Rıdvan KOCATAŞ - 0545 464 4805
1980 Antalya - İkamet  ISPARTA

Çevrimdışı Mustafa ÖZKOL

• Müdavim Üyemiz
  • Mustafa ÖZKOL 07.07.1977 KAYSERİ 532 776 89 56
« Yanıtla #11 : 23 Ekim 2012, 11:06:00 »
Alıntı
Maalesef bu zihniyette insanlar sitemizde moderatör dahi olmuşlar. Baktığınız zaman hemen hemen bütün av forumlarında moderatörlükleri var. Moderatör olmayı başbakan olmakla eşdeğer tuttuğu buradan belli.

Rıdvan  bu olay heryerde aynı...EHİL  olmayan kişilere yetki vermekle alakalı...yada ne oldum budalalığı...

eline 3 kuzu versen akşama ağlayarak 1 ini kaybettim diye gelecek insanları memur müdür makam sahibi yaparsak....

ve bu insanlardan iş beklersek sonuç olarak bu konuşmalar çıkar ortaya......KPSS sınavında yalvararak iş isterken kazanıp iş sahibi olunca:

kendini bişey zanneden önüne gelen insana tepeden bakan aldığı maaşı hak etmeyenlere işten kaytaranlara bende hakkımı helal etmiyorum..

selam konusuna gelinceeeeeee...............burasıda ayrı bir acı....

Kayseride anlattığın olaylar pek olmuyor...ama dış vilayetlere gittiğimde karşılaştığım olaylar çok üzücü....

adamlara (adam yerine koyup) Allah'ın selamını veriyorsun öküzün trene baktığı gibi bakıyor...

bu ne diyor dercesine ....neden ?? manasını bilmiyorda ondan ......

Selamun aleykum:Allah'ın selamı sizin üzerinize olsun anlamındadır

Esselamu aleykum ve rahmetullahi ve berekatuh anlamı:

Allah'ın selamı rahmeti ve bereketi üzerinize olsun anlamındadır

• Akus 20 ga çifte
  • Beretta 686 silver pigeon 12 ga
  • Benelli s90 12 ga
  • Radentis Queen Setter 6 yaşında

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
« Yanıtla #12 : 23 Ekim 2012, 11:47:17 »
İlyas kardeşim;
Doğrusu nedir diye sormuşsun...
Doğrusu, öfkeyle kalkıp zararla oturmamaktır...
Doğrusu, bu tür konular açmadan önce, konu altına yazılacak mesajlar sevdiğimiz insanları kırar mı, üzer mi diye iyi düşünmektir...
Doğrusu, varsa insanlarla olan sorunlarımızı buralara yansıtmadan önce özelden halletmeye çalışmaktır...
Doğrusu, bu tür bir konu açarken ortaya karışık mahiyetinde, iğneleyici ve kinayeli mesajlar yerine meramımızı doğrudan anlatmaktır...
Doğrusu, insanları kırmamak, incitmemek, karşılığında da kırılmamak ve incinmemektir...

Mesajın adresine ulaştığını gördük demişsin... Demek ki amacına ulaştın...
Gereksiz kırgınlık, tartışma ve polemiklerin ortaya çıkmaması adına, Senin ve bütün Dostların anlayışına sığınarak konuyu kilitliyorum. Sağlıcakla kalın. Selamlar...
« Son Düzenleme: 23 Ekim 2012, 11:48:20 Gönderen: Alkan YOKSUL »
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK