Gönderen Konu: BİR ATA NEO REZALETİ DAHA  (Okunma sayısı 65046 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Fatih ESER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: BİR ATA NEO REZALETİ DAHA
« Yanıtla #75 : 16 Aralık 2015, 10:04:38 »
2004 yılından buyana ATA tüfeği kullanıcısıyım defalarca arıza verdi tüfeğim her seferinde tamir edilip gönderildi,en son 15 gün önce kilit kırdı yenisiyle değiştirilip içine bide yeni yııl takvimi koyup göndermişler.ama her telefon açtığımda çıkan bayanın ilgisi harika ,telefonu bagladıgı teknik servisteki arkadaşsa bilakis kaba yapacak bişey yok.müsteri sayıları ve reklamları fazlalaştıkça ilği azalıyor.genel anlamda ben memnunum.tavsiyem silahınızı tamire gönderdiğinizde sağlam parçalarından bazılarını içine koymayın denenip denenmediğini ve eksiğin tamamlandığını bu şekilde anlayabilirsiniz Herkese saygılar.
1976-KARAMAN

Çevrimdışı A.Emrah TOPRAK

• Free Üye
  • *
  • AVLAK TEAM
    • ZORKUN SİGORTA OSMANİYE
« Yanıtla #76 : 16 Aralık 2015, 11:28:29 »
türkiyede garanti ilgi alaka konusunda ata arms fırmasından daha ıyı bır musterı memnunıyetı sunan fırma yoktur tufegınzıdekı sorun ney ıse gerekırse sıfırını verecegını adım gıbı bılıyorum OZAN bey bu gune akdar hıcbır rıcamızı sıkayetımzıı yabana atmadan bızzat LEVENT usta ıle bırlıkte arayıp cozmustur ve gerekrıse yıne memnun degıslenız emınımkı sıfırını verecektır  ATA ARMS ANLATILAMZ YASANIR
  • ARMSAN PHENOMA REALTREE MAX 5 ACCURACY
  • www.zorkun.com.tr
  • ÇUKUROVA BRETON
  • epagneul breton
07/07/1987 OSMANİYE

Çevrimdışı Fatih ESER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #77 : 16 Aralık 2015, 11:55:15 »
Emrah bey; daha iyi bir firma yok demişsiniz ama polemik olsun diye yazmıyorum da ARMSAN teknik servisini arayın veya tamire bi tüfek gönderin derim, bakın ilği alaka memnuniyet nasılmış diye,.ARMSAN teknik servisi bi harika.saygılarımla.
1976-KARAMAN

The following users thanked this post: A.Emrah TOPRAK

Çevrimdışı İbrahim ÇAKIR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #78 : 16 Aralık 2015, 11:59:44 »
Her tüfek firmasının servisinden memnun olanda var olmayanda var.Kimi atayla kimi armsanla kimi hugluyla problem yasiyor servisle alakalı olarak.Bu durumu bende cozemiyorum.
Kimseye su firmanın servisi iyi demeye gelmiyor.Ben problemsiz olarak işimi gordurmus olabirim ama baskasi sıkıntı yaşıyor.Firmaların isim farketmeksizin hepsinin satış sonrası hizmet standartlarını belli seviyeye çekmesi lazım
« Son Düzenleme: 16 Aralık 2015, 12:07:15 Gönderen: İbrahim ÇAKIR »
1994 BURSA-TAVŞANLI

The following users thanked this post: Volkan KÖYDEMİR, A.Emrah TOPRAK

Çevrimdışı A.Emrah TOPRAK

• Free Üye
  • *
  • AVLAK TEAM
    • ZORKUN SİGORTA OSMANİYE
« Yanıtla #79 : 16 Aralık 2015, 12:06:16 »
FATİH ABİM ata ve armsan eş firma sayılır ben satılık bolumunde gordugunzu ata yı 3 defa garantıye gonderdım ılk gonderdıgımde ozan beyle tanısmamıstım ve arıza gıderıldı ama grupman sıkıntısı yasıyordum 2 gonderdıgımde tufegı komple yenıledıler ve tum arızayı gıderdıler 3.su ıse ozkursan tek kursun kullandım slug namluda oda namluyu sısırdı suc bızden yada fısekten dolayı olmustu  ama bır kurus para alınamdan mazeret gozetılmeden gıderıldı demek ıstedıgım bır sorun varsa hem maddı hem manevı olarak OZAN BEY  ve LEVENT BEY bızzat ılgılenıp donsu yapıp gozlemleyıp o sorunu cozuyorlar ben sıkıntı yasayan kısılerın eger ıletısım bılgılerı var ıse kesınlıkle aranıp bızzat sızınle ılgılenıyorlar tufek yapıldıktan sonrada ılgılenıyorlar tekrar arayıp soruyorlar sıkıntı varmı dıye
  • ARMSAN PHENOMA REALTREE MAX 5 ACCURACY
  • www.zorkun.com.tr
  • ÇUKUROVA BRETON
  • epagneul breton
07/07/1987 OSMANİYE

The following users thanked this post: Ahmet ÖZTÜRK

Bahri Tugrultekin

• Ziyaretçi
« Yanıtla #80 : 16 Aralık 2015, 22:12:46 »
Emrah bey sizin namlunuzu değiştirmişler bbayağı bi memnun olmussunuz anlaşılan hayırlısı olsun. Buarada yeni namlunuz sağ sol alt veya ust atma gibi bi sorun var mi? Denemediyseniz deneyince bizle paylaşır misiniz?

The following users thanked this post: A.Emrah TOPRAK

Çevrimdışı Gürsel KARABAY

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #81 : 23 Aralık 2015, 23:24:27 »
Emrah bey sizin namlunuzu değiştirmişler bbayağı bi memnun olmussunuz anlaşılan hayırlısı olsun. Buarada yeni namlunuz sağ sol alt veya ust atma gibi bi sorun var mi? Denemediyseniz deneyince bizle paylaşır misiniz?
Bahri bey yeni üretilen tüfeklerde hedeften başka yeri vurma sorununu çözdüler diye biliyorum.  Fakat sorunun ne kadar basit bir sebepten kaynaklandığını anlayana kadar kontrolsüz yıllar boyunca insanlar madur olmuş ve durumu fark edenler tekrar servise göndererek sorunlarına çözüm bulmuşlar. Tabii hedefi vurmayı beceremiyen tüfekde vuruyor ama öldürmüyor olmuş.
  • Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
  • Pointer , 13 adet Setter Della Bassana
1971 istanbul

Çevrimdışı Taner MEMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #82 : 24 Aralık 2015, 00:45:12 »
Bir Tüfek 2 senede 3 defa 4 defa arıza çıkarıyosa sizi avda yolda bırakıyor ise  benim gözümde çöptür en sonunda bir abim ata otomatiği servise götür getir yapa yapa 800 km yol yaparak gittigimiz avda  keklik sürüsü önünde seromani yaparkende bozulunca bir baktım ki kekliklerin arkasında tüfek iniyo aşağıya doğru attı arabaya gitti yapma etme tezkerede kayıtlı almadı yüklendim omzuma taşıdım kaç defa servise gönderdiğimi hatırlamıyorum dedi artık.

Ata silahları bende hep iyi hissi yarattı ama duyduklarım gördüklerim ne yazık ki üzüyo beni süperpozesi ni alıcaktım ilk çıktığında arkadaşım dedi sen cık kenara ben alıcam Allah rahzı olsun diyorum o cok fazla arıza yasamadı ama bir türlüde randuman alamadığını söylüyor ben bir defa poligonda denedim hafif olduğu için birde o gün şoklar yanımızda yoktu 5 3 attım çok kötü skor yaptım söylemeyeyim ama o ölcü olmaz
Taner MEMET
Bursa-1988

Cömert ÖZEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #83 : 24 Aralık 2015, 14:04:07 »
Sayın Ozan ÖZŞAHİN bey , öncelikle belirteyim ata marka tüfek sahibi değilim. Zaten sizde anlayabildiğim kadarıyla bu markanın teknik sevisinden de değilsiniz.

Konuyu başından  beri okuyan çoğu üye gibi hayretler içindeyim. Ve elbette kafamda bir takım sorularda oluşmadı değil. Bilginiz olabilir diye bir soru sormak isterim. Yanıt yazarsanız bu markaya sahip olan üyelerin kafasındaki bazı sorunlara cevap vermiş olabilirsiniz diye düşünüyorum.

Bir arıza durumunda illaki özellikle birisinin ismi zikredilerek  gönderilmezse ne oluyor ? ( Normal muamele nasıl yapılıyor ? )

Fabrikanın  arıza talep  formu formatında bir belge varmıdır ? Varsa bir örneğini yayınlarmısınız  ? Yoksa vatandaşın derdini anlatmak için yazdığı bilgi notunda ne türlü bilgiler olmalıdır ?

Bu marka tüfeğe sahip bir kişi , bir arıza durumunda fabrikaya gönderdiği vakit , tüfekte ne türlü bir inceleme yapılıyor ? ( yani tam teşekküllü birt inceleme mi ? yoksa sadece şikayet olunan bölgemi? )

Arıza tespit edilip ürün tamir edilince test ediliyor mu ? Ediliyorsa nasıl bir testten geçiyor ?

Tüm bunlar layıkıyla oluyorsa aynı tüfek aynı arızadan şikayetten nasıl 2. 3. 4. 5. 6. kez fabrikaya gönderilebiliniyor ?

[/size]

Ozan bey galiba bu sorulara cevap yazmayacak. Kaldı ki teknik servistende olmadığı için yazmasınıda beklemiyorum , Ama firmayı temsilen , yapılan uygulamalarla alaklı mevcut bilgisi dahilinde bir kaç açıklamada bulunmasını beklerdim açıkcası.

Tüfek tercihi yaparken firmanın teknik servisinin çok iyi çok hızlı olmasından daha çok teknik servis desteğine ihtiyaç durumunda bırakmayaca kadar sağlam marka ve modelleri tercih etmek , elbette  kullancı için en makulu.

Kaldı ki resmi satın alma iziniyle , maddi bedellerle uğraşıp satın alınan tüfeğin , yine eziyet haline gelen avbis kotalarıyla güç bela alınan izinler , av uğruna gidilen uzun mesafeler , üretilin amacı olan acılık aktivitesi için av organizasyonunda , avlağın ortasın arıza göstermesi ve aynı arzadan dolayı  defalarca teknik servise gönderilmesi , kargo ücretinden de geçtim , kullanısı için oldukça sıkıntılı ve sinir bozucu  bir durum.

İğneyi birazda kendimize batıralım arkadaşlar.

Tüfek kullanırken bazen bizde çok fazla hataya düşüyoruz. Belki size saçma gelebilir ama gözlemlediğim çoğu atıcı bariz tutum hatası yapıyor.Yani tüfeği hızlı omuzlayabilmek adına dipçik omuz  konumunu  iyi ayarlayamadığı gibi , tüfeğin arkasında sağlam duramıyor. 2. ve sonraki atışlarda fişek anormal farklı yönlere dağılım yapınca bahanede hazır. "Bu tüfek bozuk". Yapılan hatalar kendisine beyan  edilince  "Şu kadar yıllık avcıyım. Senden mi öğreneceğim " bahaneleri üretiliyor.

Yine yanlış şok seçimleri , zamanında yapılmamış bakımlardan dolayı kirlenmiş mekanizma , uygun ortamlarda muhafaza edilmeyen mühimmat veya yanlış gramaj , ve yanlış numaralı saçma dolumlu fişek   seçimiyle , hatalı gez ayarlarıyla , fişeğin etkin olduğu mesafelerin dışına yapılan atışlarda alınan başarısız sonucun sebebi olarak  , kullanıcınınn , kendi atışında , mühimmatında veya ayarlarında  bir kusur göremediği için , isabetsizliğin sebebini otomatikman  tüfeğin bozuk veya arıza yaptığına bağlamasına ,  fabrikanın hiç bir şey yapamayacağının oldukça farkındayız.  Öyle ya kullanıcı ne yaptığını bilmiyorsa , fabrika ne yapsın ? 

Ve bu tür şikayetlerden dolayı gönderilen tüfeklerede , sırf kullanıcıyı memnun etmek amacıyla   bakım yapıldıuğının gösteren , basit  bir uygulama  yapılmasını makul karşılarım . Bende olsam yapacak başka bir uygulama bulamam.

Ancak gaz kaçırma , mekanizmanın kilitlenmesi , magazin beslemesindeki aksaklık ,malzemenin deformasyonu , eğilmesi ,  namlu sorunları vs vs  gibi sorunların fabrika tarafından bir türlü düzeltilememesinede bir mana veremiyorum. Ya ustalar işlerini ciddiye almıyor , ya da ciddi bir  iş disiplini ve yönetim zaafiyeti var diye yorumlarım.

Kalkı ki aynı tüfeğin aynı arızadan 6 . kez gönderilmesini , buna rağmen sorunun giderilmemesini nasıl yorumlamak lazım ?

Şikayet edilen arızayı sadece  XXXX usta çözerse , diğer ustalar ne iş yapar ? Yahu uzay mekiği tamiratı yapılmıyor. Gazlı sistem bir tüfekte kaç tane olası arıza yapabilecek veya şikayet edilen sorunu çıkartabilecek mekanizma vardır ki ? 

Şimdi yapacağım yorum kişisel yorumum olup , bu başlığa yazılanlardan sonra bu marka ile alakalı  kafamda oluşan fikirlerin beyanıdır. Polemik yaratma amacıyla yazılmamıştır. Sadece beni bağlar." 5 yivsiz tüfeğim var. Ve şimdiye kadar iyiki Ata almamışım. Bu saaten sonrada almayı düşünmüyorum.

Not: Millet olarak okumayı seçmeyen bir milletiz. Gittiğim bütün fuarlarda ve üretici firmalarda , yetkili gördüğüm kişilerden hep aynı talepte bulunurum.  "web sitenizde , model tanıtımı yaptığınız her sayfanın sonuna  , saatığınız modellerin , söküm ,  bakım ve kullanımın nasıl olması gerektiğini  videolu bir şekilde anlatın." Modeli almak isteyenler iç mekanizmayı görebileceği gibi , modele sahip olanlarda tüfeğin ile alakalı tenik bakımın nasıl olması gerektiğini görebilsinler. Kanun gereği kullanma klavuzu tüfeğin yanında veriliyor Ama kaçımız bunu okuyor ? Kaybolursa kim yenisini almak için uğraşıyor ? Videolu görsel anlatım Bunların tamamı için bir çözüm olabilir.

Bu talebime , çoğu kez , küfür etmişimcesine bakılır veya gülünüp geçilir.

Benzeri bir tavsiyeyi de son kullanıcıya yapayım. Nerdeyse hepimizin cep telefonunda kamera var. Tüfeğin  olumsuz tarafının ne olduğunu videoya çekin. Şikayetinize bu video kaydını bir cd yazdırarak ,  veya mail yoluyla gönderin. Tüfeğinizle ilgilenecek kişin , tüfeğe müdahale etmeden önce  bu kaydı izlelerse , şikayet edilen hususun kullanıcı hatası mı ? Yoksa mekanik bir kusur mu olduğunu teşhis etmesi dahada kolaylaşır.

Bariz kullanıcı hatasıysa tüfekte bir sorun olmadığı , yine çekilecek bir video ile kullanıcıya gösterilebilinir. Böyle bir sistemi oluşturmakta yönetimin işi. İsterlerse oldukça kolay bir şekilde yapılır.

Kullanıcı hatanın kendisinede olmadığında inat edip , forumlarda şikayet başlığı açarsa , fabrika bu tür başlıklara cevap yazmak yerine bu çektiği videoyu yayınlarsa , başlığı okuyan herkesin kafasında bir fikir oluşabilir.

Kaldı ki forumda bile " Şu marka modeli aldım. felaket sakın almayın. söyle vurmuyor , böyle olmuyor gibi" içerikli çok başlık var.

Bu başlığı açanın tecrübesi nedir ? Kullandığı mühimmat nedir ? Hedef mesafesi nedir ? şikayet edilen husus ne türlü bir ortamda oluşmuştur ?  Bu bilgilerin hiç birisi yokken neye nasıl bir yorum yapmak gerekir ? Vatandaş çeker videosunu , olay budur der. Eğer kullanıcının hatası varsa , zaten diğer üyeler bu konuda uyarı yapar. Yoksa fabrikaya gelince yapılan müdahale sonucunda gösterdiği performans videoya çekilir. Firma bunu yayınlar. herkesin kafasındaki sorunlar çözüme ulaşır.

Ama burası Türkiye. Adım gibi biliyorum ki ne şikayette bulunan video çekmekle uğraşır. Ne usta video seyretmekle . Ne de yönetim bu yönde bir çalışma yapar. " Birde bununla mı uğracağız" der. Kulaklarının üstüne yatarlar. Ve bilindik , hepimizin aşina olduğu  O malum türküyü söylemeye devam ederler.

"Şu kadar ülkeye ihracatımız var. Biz büyük firmayız. Ar-GE yaptık , 4140 çelik delme namlu ,  Bizzzzzz şöyleyiz. Bizzzzzz böyleyiz vs vs vs "

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK

Çevrimdışı M.Ali ESMER

• *
« Yanıtla #84 : 24 Aralık 2015, 14:41:57 »
[/size]

Ozan bey galiba bu sorulara cevap yazmayacak. Kaldı ki teknik servistende olmadığı için yazmasınıda beklemiyorum , Ama firmayı temsilen , yapılan uygulamalarla alaklı mevcut bilgisi dahilinde bir kaç açıklamada bulunmasını beklerdim açıkcası.

Tüfek tercihi yaparken firmanın teknik servisinin çok iyi çok hızlı olmasından daha çok teknik servis desteğine ihtiyaç durumunda bırakmayaca kadar sağlam marka ve modelleri tercih etmek , elbette  kullancı için en makulu.

Kaldı ki resmi satın alma iziniyle , maddi bedellerle uğraşıp satın alınan tüfeğin , yine eziyet haline gelen avbis kotalarıyla güç bela alınan izinler , av uğruna gidilen uzun mesafeler , üretilin amacı olan acılık aktivitesi için av organizasyonunda , avlağın ortasın arıza göstermesi ve aynı arzadan dolayı  defalarca teknik servise gönderilmesi , kargo ücretinden de geçtim , kullanısı için oldukça sıkıntılı ve sinir bozucu  bir durum.

İğneyi birazda kendimize batıralım arkadaşlar.

Tüfek kullanırken bazen bizde çok fazla hataya düşüyoruz. Belki size saçma gelebilir ama gözlemlediğim çoğu atıcı bariz tutum hatası yapıyor.Yani tüfeği hızlı omuzlayabilmek adına dipçik omuz  konumunu  iyi ayarlayamadığı gibi , tüfeğin arkasında sağlam duramıyor. 2. ve sonraki atışlarda fişek anormal farklı yönlere dağılım yapınca bahanede hazır. "Bu tüfek bozuk". Yapılan hatalar kendisine beyan  edilince  "Şu kadar yıllık avcıyım. Senden mi öğreneceğim " bahaneleri üretiliyor.

Yine yanlış şok seçimleri , zamanında yapılmamış bakımlardan dolayı kirlenmiş mekanizma , uygun ortamlarda muhafaza edilmeyen mühimmat veya yanlış gramaj , ve yanlış numaralı saçma dolumlu fişek   seçimiyle , hatalı gez ayarlarıyla , fişeğin etkin olduğu mesafelerin dışına yapılan atışlarda alınan başarısız sonucun sebebi olarak  , kullanıcınınn , kendi atışında , mühimmatında veya ayarlarında  bir kusur göremediği için , isabetsizliğin sebebini otomatikman  tüfeğin bozuk veya arıza yaptığına bağlamasına ,  fabrikanın hiç bir şey yapamayacağının oldukça farkındayız.  Öyle ya kullanıcı ne yaptığını bilmiyorsa , fabrika ne yapsın ? 

Ve bu tür şikayetlerden dolayı gönderilen tüfeklerede , sırf kullanıcıyı memnun etmek amacıyla   bakım yapıldıuğının gösteren , basit  bir uygulama  yapılmasını makul karşılarım . Bende olsam yapacak başka bir uygulama bulamam.

Ancak gaz kaçırma , mekanizmanın kilitlenmesi , magazin beslemesindeki aksaklık ,malzemenin deformasyonu , eğilmesi ,  namlu sorunları vs vs  gibi sorunların fabrika tarafından bir türlü düzeltilememesinede bir mana veremiyorum. Ya ustalar işlerini ciddiye almıyor , ya da ciddi bir  iş disiplini ve yönetim zaafiyeti var diye yorumlarım.

Kalkı ki aynı tüfeğin aynı arızadan 6 . kez gönderilmesini , buna rağmen sorunun giderilmemesini nasıl yorumlamak lazım ?

Şikayet edilen arızayı sadece  XXXX usta çözerse , diğer ustalar ne iş yapar ? Yahu uzay mekiği tamiratı yapılmıyor. Gazlı sistem bir tüfekte kaç tane olası arıza yapabilecek veya şikayet edilen sorunu çıkartabilecek mekanizma vardır ki ? 

Şimdi yapacağım yorum kişisel yorumum olup , bu başlığa yazılanlardan sonra bu marka ile alakalı  kafamda oluşan fikirlerin beyanıdır. Polemik yaratma amacıyla yazılmamıştır. Sadece beni bağlar." 5 yivsiz tüfeğim var. Ve şimdiye kadar iyiki Ata almamışım. Bu saaten sonrada almayı düşünmüyorum.

Not: Millet olarak okumayı seçmeyen bir milletiz. Gittiğim bütün fuarlarda ve üretici firmalarda , yetkili gördüğüm kişilerden hep aynı talepte bulunurum.  "web sitenizde , model tanıtımı yaptığınız her sayfanın sonuna  , saatığınız modellerin , söküm ,  bakım ve kullanımın nasıl olması gerektiğini  videolu bir şekilde anlatın." Modeli almak isteyenler iç mekanizmayı görebileceği gibi , modele sahip olanlarda tüfeğin ile alakalı tenik bakımın nasıl olması gerektiğini görebilsinler. Kanun gereği kullanma klavuzu tüfeğin yanında veriliyor Ama kaçımız bunu okuyor ? Kaybolursa kim yenisini almak için uğraşıyor ? Videolu görsel anlatım Bunların tamamı için bir çözüm olabilir.

Bu talebime , çoğu kez , küfür etmişimcesine bakılır veya gülünüp geçilir.

Benzeri bir tavsiyeyi de son kullanıcıya yapayım. Nerdeyse hepimizin cep telefonunda kamera var. Tüfeğin  olumsuz tarafının ne olduğunu videoya çekin. Şikayetinize bu video kaydını bir cd yazdırarak ,  veya mail yoluyla gönderin. Tüfeğinizle ilgilenecek kişin , tüfeğe müdahale etmeden önce  bu kaydı izlelerse , şikayet edilen hususun kullanıcı hatası mı ? Yoksa mekanik bir kusur mu olduğunu teşhis etmesi dahada kolaylaşır.

Bariz kullanıcı hatasıysa tüfekte bir sorun olmadığı , yine çekilecek bir video ile kullanıcıya gösterilebilinir. Böyle bir sistemi oluşturmakta yönetimin işi. İsterlerse oldukça kolay bir şekilde yapılır.

Kullanıcı hatanın kendisinede olmadığında inat edip , forumlarda şikayet başlığı açarsa , fabrika bu tür başlıklara cevap yazmak yerine bu çektiği videoyu yayınlarsa , başlığı okuyan herkesin kafasında bir fikir oluşabilir.

Kaldı ki forumda bile " Şu marka modeli aldım. felaket sakın almayın. söyle vurmuyor , böyle olmuyor gibi" içerikli çok başlık var.

Bu başlığı açanın tecrübesi nedir ? Kullandığı mühimmat nedir ? Hedef mesafesi nedir ? şikayet edilen husus ne türlü bir ortamda oluşmuştur ?  Bu bilgilerin hiç birisi yokken neye nasıl bir yorum yapmak gerekir ? Vatandaş çeker videosunu , olay budur der. Eğer kullanıcının hatası varsa , zaten diğer üyeler bu konuda uyarı yapar. Yoksa fabrikaya gelince yapılan müdahale sonucunda gösterdiği performans videoya çekilir. Firma bunu yayınlar. herkesin kafasındaki sorunlar çözüme ulaşır.

Ama burası Türkiye. Adım gibi biliyorum ki ne şikayette bulunan video çekmekle uğraşır. Ne usta video seyretmekle . Ne de yönetim bu yönde bir çalışma yapar. " Birde bununla mı uğracağız" der. Kulaklarının üstüne yatarlar. Ve bilindik , hepimizin aşina olduğu  O malum türküyü söylemeye devam ederler.

"Şu kadar ülkeye ihracatımız var. Biz büyük firmayız. Ar-GE yaptık , 4140 çelik delme namlu ,  Bizzzzzz şöyleyiz. Bizzzzzz böyleyiz vs vs vs "

Zevkle okudum yazınızı...doğru tespitler....
« Son Düzenleme: 24 Aralık 2015, 14:43:25 Gönderen: M.Ali ESMER »
M.Ali ESMER
1975 İzmir

The following users thanked this post: Taner MEMET

Çevrimdışı Taner MEMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #85 : 24 Aralık 2015, 16:52:23 »
Sayın Cömert Bey çok güzel yazmışsınız

fakat kinetik tüfekler ile ilgili omza oturtma olayına katılmıyorum benelli omza oturtma al eline at otomatik yapıyor kusursuz hemde yıl 2015 --1980 olsa evet o teknoloji ile sıkıntı olurdu
Sonra yerli üreticim bakıyor benelli kinetik kullanıyor diyor ki bak benelli gibi bir tüfek yaptım sonra avda bir bakıyonuz 2 atışta aaa kimseler yok yolluyosun fabrikaya omzuna oturtmamışsın yazıyorlar eğer tüfek omza tam oturmadan çalışmayacaksa sen o zaman kinetik yapma gazlı yap ürününü gazlıda takılıyosa çifte yap ee iğnem kırılır diyosan üretme bu tüfeği
sözüm yerlinin en iyisiyiz deyip yerlinin tavan fiyatından ürün satana
bugün piyasada 700 tl ye şoklu enjektörlü sellektörlü süperpoze var
700 tl içinde birde kılıf bir kutu fişek birde harbi takımı var av bayinin kazancı var taşıyanın kazancı var fabrikanın kazancı var işcinin kazancı var hammaddecinin kazancı var birde %18 devletin kazancı var
Böyle bir silahı adam alıyor sonra beretta belki çok olacak ama 2,000 tl lik huğlu performansı bekliyor arıza yapıncada fabrikaya kızıyor aldığın ürünün canı belli bugün av için değil evin vitrinine aksesuar koyayım desen bu fiyattan asağıya böyle bir ürün yaptıramazsın
sende bu ürünü alıyosan en azından enjektörsüz al diyorum ben az tefferuatlı olsun ki mekanik arıza azalsın yedek iğne at çantana
böyle bir tüfek kullanıyosan attığın gr ma tüfeğin bakımına ekstra dikkat ediceksin arada bir arıza çıkarmasını normal karşılayacaksın serviste de sıkıntı yoksa emin ol senden iyisi yok
Söylediğiniz gibi sorunun avcı kısmına gelirsek problemde payımız büyük size katılıyorum

Bir gerçek ki av silahı kullanmayı bilmiyoruz ve de nasıl kullanacağımızı okumuyoruz bile tüketici kaynaklı en çok yapılan hatalar benim gözümde

1)Silahın yağlanması (mekanik)
Ne yazık ki görüyorum bir cok avcımız tüfeğini yağlarken atıyor spreyi mekanızmaya veya damlatıyor  ne oldu silah yağlandı ondan sonra ava gidiyoruz haliyle toz toprak soğuk havalarda yağda donma gerçekleşir kısmi olsa da üç av sonra tüfek takılıyor boş kapsülü atmıyor yada doluyu sıkıştırıyor ne oldu tüfek dandik marka yaramaz oluyor 
2)İsabetsiz atış (kişisel)

100 avcıyı alın sen tüfeğine dipcik ayarı yaptırdın mı veya bunu sağlıklı kontrol ettin veya ettirdin mi diye sorun
60 tüfek dipcik ayarının ne olduğunu bilmiyor
35 yüzüme oturdu
4 evet acı ayar pullarını ayarladım
1 i evet ben ayarlarımdan sonra çelik levha atış testi vardır tüfeğiniz baktığınız yeri vuruyor mu die ki ben o 1  kişinin 500 de hatta 1000 de 1 olduğuna inanıyorum
ondan sonra bunu yeni duydum gerçekten --namlu yamuk-- tüfek vurmuyor fişek kesmiyor
benim onlara cevabım elinde ki tüfek 35 metreye 76 santimlik bir daireye 6 numara saçma ile 200 küsür saçma atıyor tavşan vurulmuyor hep tüfek hep fişek suçlu normal şartlar altında böyle bir gurupman ile tavşan büyüklüğünde ki bir avın vurulmaması imkansız ama biz ne kadar imkansız bişey başardığımızın farkında bil olmadan hep kolay olan şeyleri şuçluyoruz
Dipcik ayarıyla ilgili birebir yşanmış örnektir bu ve söyleyen kişi tam 30 yıldır avcı hemde tam avcı haftada gün 400 km yapıp ava gidiyor 
--Bir arkadaş babasına ait benelli silah ile bıldırcın avında kendi huğlu otomatik tüfeğinden daha iyi atış yapttığını hatta kaçırmadığını söylüyor
--bende kendisine huğlu tüfeğin ölçülerinde farklılık olduğunu bıldırcın avında bu kadar bariz fark olmasının benellinin yüzüne oturmasından kaynaklandığını söylüyorum
--diğer abimizde olur mu biri benelli biri huğlu elbette yüzüne oturacak silah kaliteli üretildiği için diyor
--abi öyle şeymi olur bu adam 1 65 ben 1.85 boyundayım onun kolu 60 cm se benim 70 cm sonra benim elmacık kemiklerim dolgun bu adamın yüzü uzun aynı benelliyi ben alsam çok başarısız atışalar yaparım diyorum
--abi hala diyorki benelli herkezin yüzüne oturuyor ben tüfek alırken komandoda 5 adet benelliye baktım hepsi yüzüme oturuyor
--Doğrudur benimde bakığım tüfeklerin %90 yüzüme oturuyor diyorum fakat senin benim aramda boy ve kilo olarak nerede ise fark yok fakat bizden uzun veya kısa olanların %90 nına oturmuyor tüfekler diyorum
--hala diyor ki benelli beretta ne için bu kadar meşur herkezin yüzüne uyduğu için

Al sana yurdum avcısının bilgisi
Taner MEMET
Bursa-1988

The following users thanked this post: Alkan YOKSUL, Abdullah GÜLTEPE, Mesut ÖZKAN

Bahri Tugrultekin

• Ziyaretçi
« Yanıtla #86 : 25 Aralık 2015, 10:28:36 »
Taner bey siz memleketin cahil avcisindan bahsetmissiniz. Zaten cahillerin  coklugu , bilenlerin de sessizliginden kaynaklaniyor sorunlar. tüfek firmaları yaptigi isi düzgün yapmiyor. Bu arada gürsel abi alt üst sağ sol vurma sorunu halloldu demissin ama neye dayanarak söyledin bilmiyorum da. Şuan tTürkiye de bu sorundan muzdarip bir suru avcimiz var ve bunlarin bi kkismi  farkında buyuk bi kismida farkında değil. Gürsel abi malum firmadan ustanin birine diyosunki 6 tane ata neo kullanicisinin atislari ve tüfekleri ile karsilastirilan bu ttufeginiz 36,5 metrede 30 cm üst atiyor o da diyoki nasil olur biz bizzat bu tüfekle özel ilgilendik.  diğer 6 ata neoda sorun vardır. Bunda yoktur. Diyor. Demekki eskiden hep vurduğu yerler hataliymis bu silahların. Bu arada gürsel abi sende de sorun olmuştu vurduğu yerle ilgili sorun yanilmiyorsam iki kez gönderdin olmadi sonrada bizzat sen atanin poligon daki atislarina istirak ettin. Ve senin anlatmana gore söylüyorum sorunun halloldu. Peki abicim bu sorunu yasayanlarin isi gücü birakip ataya mi gelmeleri lazim saçma değil mi yani. Tüfeği yapim aaşamasında ne oluyoda bu tüfeklerin boyle sorunu var. Yiğidi öldür hakkini yeme ben bi atazede olarak diyorum ki bana gore ata turkiyenin en yakisikli silahi, zerafeti görsellik super ancak asil işimize yarayacak unsurlarda ssikinti var. Ben mekanizma konusunda sorun yasamadim ama yasayanlarda varmis forumdan duydugumuz.
« Son Düzenleme: 25 Aralık 2015, 10:30:48 Gönderen: Bahri TUĞRULTEKİN »

Ercan ERCAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #87 : 25 Aralık 2015, 23:48:52 »
Kullamış olduğum Ata Venza 'ya bir sağ avans vermişler eyval eyvah,ne yaparsam yapım,sağ vuruyor.(dipçik açı pulu sağ atışı biraz toparladı,ama hedefin göbeğine düzgün bir dağılım yapmadı.)
arkadaşımın kullandığı sentetik venza'ın dipçiğini söktük ve denedik sorun yok grupman ve kurşun atış denemeleri çook iyi hemen sentetik dipçik sipariş verdik dipiçik geldi,3-4 paket fişek atışından sonra sentetik el kundağı şarjör borusunu tutamaz şekilde esnedi kundak somunu  sıkılı olduğu halde namlu yerinden oynuyor.(bu arada köşeli hatta sahip bronz venza'nin köşe kısımlarından da boya soyulma yapmakta.)
taktir sizlerin,firmanin 4449104 numaralı telefonunu aradığımda,sentetik el kundağını aldığınız yere götürün deniliyor değişmek için,hangi av bayide kaç tane yedek venza kundak takımı olur ki?ben siparişle getirttim.
kaldı ki av bayine üretici firma bilgi vermezse değişimi kim ve neden yapar...
firmaya mail attım dönüş yok.
GELELİM TÜFEK NASIL SORUSUNA;Gerçekten avda(sentetik dipçikle) oldukca başarılı,yaralı düşürme vs sorunu söz konusu değil,birçok avrupa tüfekte kullandım inanın hiç bir eksiği yok.(ama kullanım ömürleri illaki farklıdır.3-4 kutu fişek sıkmakla sentetik el kundağı gevşiyor,boya soyuluyor,takoz sekmanı çıkıyor.)
Ata Arms firması bize teknik hususta araştırmacılığı öğretti,gevşeyen el kundağını plastik kelepçeyle sıkıp(2-3 yerden)kaynar suda bekletiyorsunuz,kelepçe aracılığıyla el kundağı bır süre daha sıkılaşıyor ama sürekliliği yok,tekrardan genişliyor.)
Ata Arms'a ihracat yaptığı 60 ülkede başarılar dilerim...
« Son Düzenleme: 26 Aralık 2015, 15:10:40 Gönderen: Ercan DERİCİ »

The following users thanked this post: Gökhan AKDOĞAN

Çevrimdışı Ozan ÖZŞAHİN

• *
  • Ata Silah San. A.Ş.
    • Ata Arms (Ata Silah San. A.Ş.)
« Yanıtla #88 : 29 Aralık 2015, 14:38:52 »
Öncelikle yaşadığınız memnuniyetsizlik için üzüldüğümüzü bilmenizi isteriz.

Ata Arms olarak aynı kalite standardında şu an itibariyle 60’tan fazla ülkeye ihracat yapan bir imalathane olduğumuzu hatırlatmak isteriz. Yıllık 60.000 adet satış yapan bir imalathanede ATA ARMS olarak en önem verdiğimiz konu “Müşteri Memnuniyeti” ve ayrıca “Sıfır Hata” çalışma prensibi ile faaliyet göstermemize rağmen, çok düşükte olsa bazen insani hatalarımız olabiliyor.

Naçizane hatırlatmak isteriz ki, tüm tüfekler arıza yapabilir en pahalı olanlar bile. Örneğin, 2012 dünya atış şampiyonasında şampiyonluğa giden milli atıcımız Oğuzhan Tüzün’ün Perazzi tüfeği yarışma anında teknik arıza çıkartmış ama kendisine teknik servis hizmeti derhal sunulmuştur.
Videoyu izlemek için tıklayınız:

Dolayısıyla Teknik Servis hizmeti çok önemlidir.

Teknik Servis birimimiz tüfeğinizle ilgili gerekli işlemleri yerine getirecektir.

444 91 04 numaralı telefonu arayarak “Teknik Servis için 2” yi tuşlayarak tüfeğinizin durumu hakkında bilgi alabilirsiniz.

Ayrıca şunu da ifade etmek isteriz ki: Tüm av ve silah tutkunlarının yapıcı eleştiri, görüş ve önerilerine açığız. Bu anlamda AR-GE departmanımız, iyileştirme ve geliştirme çalışmalarına sürekli olarak devam etmektedir. Örneğin, şarjör takozu ile ilgili iyileştirilmeye gidilmiş ve aşağıdaki fotoğrafta da görüleceği gibi, şarjör takozunun eksiği giderilmiştir:
Bakınız fotoğrafta: solda "yeni tip, -mantar kafa- şarjör takozu":
Fotoğrafta göz atmak için tıklayınız:
http://s17.postimg.cc/q6vizklz3/ata_arms_sarjor_takozu.jpg

Tüfeğinizi bizzat kendiniz (av bayi aracılığı olmadan) kargo ile fabrikaya gönderebilirsiniz.
Sağlam bir kargo yaptığınızdan emin olunuz. (Tüfeği kılıf ile göndermeyiniz, taşıma çantası içinde gönderiniz).
Ruhsat fotokopisini, tüfeğinizle ilgili isteklerinizi yazdığınız kağıtla birlikte tüfeğinizi aşağıdaki açık adres bilgilerine kargolayabilirsiniz.
Anlaşmalı kargo şirketi Yurtiçi Kargo firması ile karşı ödemeli olarak gönderebilirsiniz.

“Teknik Servis” diye not yazınız.   
Ata Silah San. A.Ş.
Alemdağ Mah. Elmalı Sk. No: 5/A
Çekmeköy / İSTANBUL
t: 444 91 04

Saygılarımızla
« Son Düzenleme: 29 Aralık 2015, 14:40:30 Gönderen: Ozan ÖZŞAHİN »
1955, İstanbul
"Türkiye’de Şimdiye Kadar Yapılmış En İyi Yarı Otomatik Av Tüfeği"
Kanadalı Silah Dergisi, Calibre.
(alan kodu girmeden) 444 91 04

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK, Şener CANKAT, Selim UYGUN

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #89 : 29 Aralık 2015, 16:29:54 »
Bu arada eleştirelim hatayı kusuru söyleyelim.Ancak hangi marka olursa olsun  rezalet kelimesi hiç bir markaya yakışmaz.
Biraz daha duyarlı davranmalıyız diye düşünüyorum.....
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

The following users thanked this post: Tuncay KANDEMiR, Şener CANKAT

Çevrimdışı Gazanfer BAŞ

• *
« Yanıtla #90 : 29 Aralık 2015, 16:56:59 »
Ozan bey peki sadece bu yeni tip takozu nasıl temin edebiliriz?

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gazanfer BAŞ
1988 ANKARA

Çevrimdışı Ozan ÖZŞAHİN

• *
  • Ata Silah San. A.Ş.
    • Ata Arms (Ata Silah San. A.Ş.)
« Yanıtla #91 : 29 Aralık 2015, 17:34:36 »
Şarjör takozu, dipçik açı ayar seti gibi aksesuar taleplerinizi 444 91 04 (alan kodu girmeden) numaralı telefonu arayarak “Teknik Servis için 2” yi tuşlayarak iletişime geçip, taleplerinizi iletebilirsiniz, irtibat bilgilerinize kargo ile gönderilir.
1955, İstanbul
"Türkiye’de Şimdiye Kadar Yapılmış En İyi Yarı Otomatik Av Tüfeği"
Kanadalı Silah Dergisi, Calibre.
(alan kodu girmeden) 444 91 04

Bahri Tugrultekin

• Ziyaretçi
« Yanıtla #92 : 30 Aralık 2015, 07:18:27 »
Bu arada eleştirelim hatayı kusuru söyleyelim.Ancak hangi marka olursa olsun  rezalet kelimesi hiç bir markaya yakışmaz.
sevgili suat abi eğer bu konuyu açan rezalet demeseydi bu kadar dikkat cekmeyecekdi. Ayrıca yaşadıkları o arkadasi bence bitirmiş napsin yaşadığı rezaleti anlatarak sesini duyurmak istemiş. Bence bu arkadaşa yanı sizin gibi tüketici konumunda olan bu arkadaşa duyarlı davranmalıyız. Bu arada ozan bey ilgilendi diye sorun halolmadı ki. Ozan bey sadece müşteri memnuniyeti sağlamaya çalışıyor. Elbette hem firma sahibinden hem de halk nezdinde takdir alacak. Sorun su teknik serviste hallolmuyor. Ben inanıyorum ozan beyde azim mevcut kendi elinde olsa en iyisini yapmaya çalışacak belki. Ama ......... Bu arada benim sorunum hallolmadi bana yardım eden yok neden ? Bana yardım edilse ben zaten avlakta yayinlicam tüm seffafligiyla. Hem nasıl olsa satmışlar silahi 60 ülkeye ihraç eden atanın benle ne işi olur.  Dikkatimi çekiyor fabrikaya isim duser falan puan toplayayim düşüncesinde olanlarda var.  Ama bunlar benim gözümde zamanın İstanbul hukumeti. Ben o hükümet yetkililerine sesleniyorum madem savasmicaksiniz bize engel olmayın barı. 6 kez yolladım suat abi sanki dalga geciliyomus gibi şeylerle karsilastim. O olanlardan sonra ataya kinim geçmiyor. Ve sınır oluyorum o teknik servise. Firma sahibinin bunları okuyup icabında tıkanıklığı gidermesini istiyorum. İnadına ata diyorum. Ama reform hatta devrim yapılmış ata diyorum. Ben yıllarca ata ile avlandim sizden daha fazla fanatiğim.
« Son Düzenleme: 30 Aralık 2015, 07:27:18 Gönderen: Bahri TUĞRULTEKİN »

Bahri Tugrultekin

• Ziyaretçi
« Yanıtla #93 : 30 Aralık 2015, 07:56:05 »
Mücadelem atadan sikayet azalınca bitecek. Bakın şikayet kalmayınca demiyorum. Çünkü en iyi firmada bile ufak tefek sorunlar olabilir. Önemli olan teknik servise gelen tüfeğe yapılan ameliyatın başarıyla geçirilip yollanması. Biz şöyle ilgiliyiz böyle ilgiliz ya kardeşim sen bana gerek zaman gerek para gerekse manevi olarak surundurtukten işkence yaptıktan sonra ben seni dinlermiyim 60 ülkeye ihracatını veya musterile ilgileniyomus goruntunu. Teknik servisi arayın bir muamele anlatamam. Ama icraatta sorun var. İzmir odemisten iki arkadaş geçen silah yollamışlar. Bu arada ata neo. Gerekirse parasını verelim nnamluları değiştirin çünkü vurduğumuz avlar hep yaralı dusuyo demişler. Teknik servisi geçen aramışlar silahiniza krom aatıldı denemesini yapıp yolluycaz demişler. Bana çok komik geldi. Aynı kinetik tüfeğe gazlı mekanizması takılması gibi. Hayırlı olsun.
« Son Düzenleme: 30 Aralık 2015, 07:58:21 Gönderen: Bahri TUĞRULTEKİN »

Çevrimdışı Taner MEMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #94 : 30 Aralık 2015, 18:56:39 »
Benelli rafaello crio nun namlusu 45 günlük fatura tarihi ilk avında namludan boya attı teknik servis stoeger in söylediği ne biliyomusunuz bu benelliler böyle ben crom yapayım daha iyi olur ömürlük ben birçok yerli silah servisle görüştüm bu kadar ukala ve aptalca bir rezalet görmedim bence yerli silahın sıkıntısı konusunda bişey diyemem mutlaka çıkar ufak tefek bişeyler ama yerlide servis ve parça konusunda sıkıntı yok benelli yetkili servisi 1 yıldır dipçik takozu bekleyen var siz biraz sabırlı olun diyor mantalite ve benelli bunları yasayan ben yerlinin gözünü seveyim diyorum artık ve ödediğim paraya acıyorum...
Taner MEMET
Bursa-1988

The following users thanked this post: Hüseyin ÜSTÜN

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #95 : 30 Aralık 2015, 20:24:12 »
Benelli rafaello crio nun namlusu 45 günlük fatura tarihi ilk avında namludan boya attı teknik servis stoeger in söylediği ne biliyomusunuz bu benelliler böyle ben crom yapayım daha iyi olur ömürlük ben birçok yerli silah servisle görüştüm bu kadar ukala ve aptalca bir rezalet görmedim bence yerli silahın sıkıntısı konusunda bişey diyemem mutlaka çıkar ufak tefek bişeyler ama yerlide servis ve parça konusunda sıkıntı yok benelli yetkili servisi 1 yıldır dipçik takozu bekleyen var siz biraz sabırlı olun diyor mantalite ve benelli bunları yasayan ben yerlinin gözünü seveyim diyorum artık ve ödediğim paraya acıyorum...

+1
bir av bayii inde denk geldim 1 haftalık beretta tüfegi arızalanmış
6,5 ay sonra tamirden  gelmiş
sadece italya ya gitti geldi kargo parası 180 YURO ödedi

bu örnegi verirken
yerli tüfegin 5-6 defa servise gitmesini de normal görmüyorum
hemde aynı arızadan
  • Mertmak MX5 Combo 61cm Slug 71cm mobil şoklu
OSMANİYE / 1980

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Ercan ERCAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #96 : 30 Aralık 2015, 20:58:19 »
Öncelikle yaşadığınız memnuniyetsizlik için üzüldüğümüzü bilmenizi isteriz.

Ata Arms olarak aynı kalite standardında şu an itibariyle 60’tan fazla ülkeye ihracat yapan bir imalathane olduğumuzu hatırlatmak isteriz. Yıllık 60.000 adet satış yapan bir imalathanede ATA ARMS olarak en önem verdiğimiz konu “Müşteri Memnuniyeti” ve ayrıca “Sıfır Hata” çalışma prensibi ile faaliyet göstermemize rağmen, çok düşükte olsa bazen insani hatalarımız olabiliyor.

Naçizane hatırlatmak isteriz ki, tüm tüfekler arıza yapabilir en pahalı olanlar bile. Örneğin, 2012 dünya atış şampiyonasında şampiyonluğa giden milli atıcımız Oğuzhan Tüzün’ün Perazzi tüfeği yarışma anında teknik arıza çıkartmış ama kendisine teknik servis hizmeti derhal sunulmuştur.
Videoyu izlemek için tıklayınız:

Dolayısıyla Teknik Servis hizmeti çok önemlidir.

Teknik Servis birimimiz tüfeğinizle ilgili gerekli işlemleri yerine getirecektir.

444 91 04 numaralı telefonu arayarak “Teknik Servis için 2” yi tuşlayarak tüfeğinizin durumu hakkında bilgi alabilirsiniz.

Ayrıca şunu da ifade etmek isteriz ki: Tüm av ve silah tutkunlarının yapıcı eleştiri, görüş ve önerilerine açığız. Bu anlamda AR-GE departmanımız, iyileştirme ve geliştirme çalışmalarına sürekli olarak devam etmektedir. Örneğin, şarjör takozu ile ilgili iyileştirilmeye gidilmiş ve aşağıdaki fotoğrafta da görüleceği gibi, şarjör takozunun eksiği giderilmiştir:
Bakınız fotoğrafta: solda "yeni tip, -mantar kafa- şarjör takozu":
Fotoğrafta göz atmak için tıklayınız:
http://s17.postimg.cc/q6vizklz3/ata_arms_sarjor_takozu.jpg

Tüfeğinizi bizzat kendiniz (av bayi aracılığı olmadan) kargo ile fabrikaya gönderebilirsiniz.
Sağlam bir kargo yaptığınızdan emin olunuz. (Tüfeği kılıf ile göndermeyiniz, taşıma çantası içinde gönderiniz).
Ruhsat fotokopisini, tüfeğinizle ilgili isteklerinizi yazdığınız kağıtla birlikte tüfeğinizi aşağıdaki açık adres bilgilerine kargolayabilirsiniz.
Anlaşmalı kargo şirketi Yurtiçi Kargo firması ile karşı ödemeli olarak gönderebilirsiniz.

“Teknik Servis” diye not yazınız.   
Ata Silah San. A.Ş.
Alemdağ Mah. Elmalı Sk. No: 5/A
Çekmeköy / İSTANBUL
t: 444 91 04

Saygılarımızla
Merhaba
Evet tufek arizasinin yerli ve avrupa olarak ayrilmadigini cok iyi biliyorum 2004-2005 yilinda sifir Remingtone 1187 aldim,fotografdaki tufek,surekli tutukluk yapti ve cozumler uzunsureli olmadi bu sans isi yillarca sorunsuz kullanan tanidiklarimda var,grupman ve delicilik olarak yine soyluyorum kesinlikle bir cok avrupa tufekden basarili,ama muhtelif sorunlari mevcut.
Keske takoz probleminin cozuldugunu bir sekilde  ogrenmis olsaydik,sezon ortasinda tufegimi gonderemem ama esneyen el kundagini gonderebilirim.
Avnsli ahsap dipcik icin sanirim bu saatten sonra yapilacak birsey yok...
Tesekkurler

Çevrimdışı Gürsel KARABAY

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #97 : 30 Aralık 2015, 21:15:18 »
Taner bey siz memleketin cahil avcisindan bahsetmissiniz. Zaten cahillerin  coklugu , bilenlerin de sessizliginden kaynaklaniyor sorunlar. tüfek firmaları yaptigi isi düzgün yapmiyor. Bu arada gürsel abi alt üst sağ sol vurma sorunu halloldu demissin ama neye dayanarak söyledin bilmiyorum da. Şuan tTürkiye de bu sorundan muzdarip bir suru avcimiz var ve bunlarin bi kkismi  farkında buyuk bi kismida farkında değil. Gürsel abi malum firmadan ustanin birine diyosunki 6 tane ata neo kullanicisinin atislari ve tüfekleri ile karsilastirilan bu ttufeginiz 36,5 metrede 30 cm üst atiyor o da diyoki nasil olur biz bizzat bu tüfekle özel ilgilendik.  diğer 6 ata neoda sorun vardır. Bunda yoktur. Diyor. Demekki eskiden hep vurduğu yerler hataliymis bu silahların. Bu arada gürsel abi sende de sorun olmuştu vurduğu yerle ilgili sorun yanilmiyorsam iki kez gönderdin olmadi sonrada bizzat sen atanin poligon daki atislarina istirak ettin. Ve senin anlatmana gore söylüyorum sorunun halloldu. Peki abicim bu sorunu yasayanlarin isi gücü birakip ataya mi gelmeleri lazim saçma değil mi yani. Tüfeği yapim aaşamasında ne oluyoda bu tüfeklerin boyle sorunu var. Yiğidi öldür hakkini yeme ben bi atazede olarak diyorum ki bana gore ata turkiyenin en yakisikli silahi, zerafeti görsellik super ancak asil işimize yarayacak unsurlarda ssikinti var. Ben mekanizma konusunda sorun yasamadim ama yasayanlarda varmis forumdan duydugumuz.

Ata tüfeklerinin otomtik ve süperpoze modelleri farklı sebeplerden sağ sol üst alt atıyordu hepsininde sebepleri bulunup çözüldüğünü biliyorum fakat bu arada karakteristik olmayan sebeplerden ötürü problemler bitmiş demeye çalışmıyorum arge bölümleri sorunları çözmüş.
  • Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
  • Pointer , 13 adet Setter Della Bassana
1971 istanbul

Çevrimdışı Taner MEMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #98 : 30 Aralık 2015, 23:59:15 »
Yukarıda verdiğim örnekte her tüfek bozulabilir fakat biri 1500 diğeri 7500 üzerine diyorum ya stoger bir küfür etmedi nie namlu boyasını atmış die 550 tl ye aldığımız target walter marka otomatikle 7 yıl avlandık 3 defa servise gitti 2 si garanti tarihinin dışıydı onarıldı bir kuruş para ödemedik son servisi ise mekanızmayı kuran yayı söküp temizleyelim dedik pense ile sıkınca yamulttuk tüpü yay kilitli kaldı servise gönderdik onun haricinde başka parçlarda değişmiş tüm bakımlar yapılmış birki gevşek yıpranan yeri vardı kontrol edilmiş sağlam olan fakat bozulma ihtimali olanlar dahil yapılmış ne masraf oldu die aradım herhangibir masraf taleb etmemişler telde söylenen şu sizi istmeyerek üzdüysek özür dileriz herhangi bir borcunuz yok sıkıntı yaratması muhtemel parçalarınıda değiştirdik inşallah sıkıntısız avlanırsınız bir problem olduğundada her zaman yanınızdayız bu tüfek 7 yıllık ben kurcalayarak bozdum adamlar üzerine özür diliyor 7500 tl ödeyip aldığım benellinin servisi stoeger 45 günlük tüfek kullanılmış ben boyıcam namluyu yollucam diyor ben italyadan silah aldım boyalı silah almadım değişim taleb ediyorum diyorum adam yok öyle değişim meğişim cocuk oyuncagı mı bu diyo yanımda olsa heralde kendimi tutamaz gırtlağına sarılırdım o ukala konuşmanın üzerine bide basımı belaya sokardım benelliye bildirin diyorum italyaya yollarım silahı madem gitmesi 2 ay sürer burdan diyor gelmesi incelenmesi en erken 7-8 ayı bulur belki 1  1 buçuk yıl sürebilir işine gelirse kardeşim diyor ateşli silah bu 7.500 tl ödedim birde üzerine aşağılandım resmen.
Taner MEMET
Bursa-1988

Çevrimdışı Taner MEMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #99 : 31 Aralık 2015, 00:02:26 »
Ayrıca şunuda belirteyim servislerin toplam süresi bir haftayı geçmedi hiç birinde bu sezonda arıza çıkaran tüfekte ne kadar önemlidir tek tüfeği olan avcı bilir.
Taner MEMET
Bursa-1988