Gönderen Konu: BİR ATA NEO REZALETİ DAHA  (Okunma sayısı 65045 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ahmed DEMİRTAŞ

• *
Ynt: BİR ATA NEO REZALETİ DAHA
« Yanıtla #25 : 20 Ekim 2012, 20:40:31 »
yerli silah kullanmam ,kullanırsam huglu ,gerisi hikaye
Ahmed DEMİRTAŞ
1975 İSTANBUL

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #26 : 20 Ekim 2012, 23:52:12 »
yapılan hata hoşgörülü olmanızı engelliyor . Nawsıl bir şirketsin ki sen  tüfeğinir  arızası olan parçayı değiştirip aynı arızayla karşılaşıp ikinci kes gönderdiğinde mekanizma yok bi şekilde gönderiyorsun .Bu komik bişey . Tek amacı satış olan bir firme izlenimi veriyor.saçmalık yani . arkadaşınız az bile sölemiş ben olsam daha ağır konuşrdm belkide
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Kadri AĞRALI

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #27 : 20 Ekim 2012, 23:53:58 »
Kadri Bey ilk fişeği fişek borusuna sürdüğünüzde kurma kolunu çekince fişek kaşığa gelmiyordur sanıyorum. Çünkü depodan fişek salan yan saca basmanız gerekiyor olmalı. Vehahut ben doğru anlamamışımdır. Her neyse. O işi doğru yapıyorsanız bile bazen takılıyor dediğinize göre bir sorunu olabilir. Gönderiverseniz iyi olurdu.

Bir de aklıma geldi, bu takılma olan fişekler hangileri? Yani kaç gramlık? Marka? Boş kovan ne kadar uzağa düşüyor?
Volkan bey,eğer tetik kurulu ise sizin dediğiniz gibi,fişek salan yan saca basmak gerekiyor.Bu şekilde sorun yok,fişek kaşığa tam oturup kurma kolunu çekip namluya sürülüyor.Ancak tetik düşürülmüş halde fişeği fişek borusuna sürdüğünüzde direk geri itilip kaşığa düşüyor.Bu noktada fişek kaşığa tam oturmuyor.Değişik marka ve gramajlı fişeklerle denedim.Çalışma mekanizması ile alakalı olduğunu düşünüyorum.
Kadri AĞRALI
1974 - Balıkesir

Çevrimdışı Hüseyin ÖZEN 35

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #28 : 21 Ekim 2012, 09:34:11 »
Vallahi yazdıklarınıza bir anlam veremedim.Yıllardır ata kullanıcısıyım.Ata kadar satış sonra servisi iyi olan bir firma daha zor türkiyede.Öyle birşey söylemeleri mümkün değil ya.Gazlı tüfeğin sistemini buna takmışız diye bir şey söylemeleri mümkün değil.Geçen benim tüfeğimin artık 1000 lerce mermi attıkdan sonra gaz pistonu çatladı.Aradım firmayı yetkili içine isteklerinizi adres bilgilerinizi yazıp bize gönderin dedi.Ben tüfeğimin gaz pistonu değişimini birde kilitli kalan şoku değiştirmelerini istedim.Tüfeğim 2001 imalatı onu da söylemeden edemeyeceğim.Tüfeğim 10 gün sonra geri geldi.Şok çıkarılmış,gaz pistonu değişmiş,arka icra yayı sıfırlanmış,tetik tertibatı sıfırlanmış ve bunun için ata firmasına 1 kuruş ödemedim sadece kargo parası.Yazdıklarınız bana pek inandırıcı gelmedi.Kusura bakmayın....
Hüseyin ÖZEN
1983 İZMİR KEMALPAŞA
0 rh +

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #29 : 21 Ekim 2012, 10:45:49 »
Yerli silahlarda biraz da şans işi, ama yabancılar işi şansa bırakmıyor :)
  bu sektör büyük bir sektör.herkes pastanın büyük payını kapmanın derdinde.rant büyük olunca kimse işini şansa bırakmaz.yalnız bizim üreticiler  severler böyle şeyleri.test edip deneyecek türk avcısıda hazır.daha ne olsun ki.
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Hakan SEÇKİN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #30 : 21 Ekim 2012, 11:07:25 »
ben hayatımda böyle birşey duymadım gazlı tüfeğin mekanizmasını kinetiğe takabilen varsa gelsin. hayret ya. zaten o mekanizma oraya olmaz.. heleki binlerce tüfek üreten bir usta bunu asla yapmaz zaten olmaz..
Hakan SEÇKİN
1975 ANTALYA
BEN HAYATIMDA 2 MUSTAFA İSMİNİ ÇOK SEVDİM 1.CİSİ EY MÜMİNLERİM DİYEN SAV MUHAMMED MUSTAFA 2.Sİ EY YÜCE MİLLETİM DİYEN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK. BİR YILDIZ VAR KANINDAN YADİGAR, BİR DE HİLAL UNUTTUN MU ÇOCUK? SADECE BİR CADDE ADI DEĞİLDİR İSTİKLAL.

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #31 : 21 Ekim 2012, 16:36:12 »
...Ancak tetik düşürülmüş halde fişeği fişek borusuna sürdüğünüzde direk geri itilip kaşığa düşüyor....

Kadri Bey yazdığınız şey eğer tam olarak yaptığınız şey ise hatalı yapıyorsunuz. Bu geçerli bir doldurma şekli değil. O şekilde doğru yüklemesini ben beklemem. Her zaman horoz kurulu vaziyette yüklemelisiniz.

İki şekli var:

1. Mekanizma kurulu ve takılı iken fişek yatağına veya fırlatma boşluğundan içeri bırakıp düğmeye basarak kapatmak. Diğer fişekleri de alttan sürebilirsiniz. Bu haliyle biri yatakta ve alttan da iki sürerseniz, toplam 3 fişek yüklenmiş olur.

2. Horoz kurulu ama mekanizma kapalı durumdayken alttan yükleme yaparsınız. Yan saca basarsınız ve mekanizmayı çekip bırakırsınız. Bu durumda biri yatakta, diğeri şarjörde iki fişek olur. İsterseniz bundan sonra alttan bir tane daha sürersiniz.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #32 : 21 Ekim 2012, 17:00:35 »
Kadri Bey yazdığınız şey eğer tam olarak yaptığınız şey ise hatalı yapıyorsunuz. Bu geçerli bir doldurma şekli değil. O şekilde doğru yüklemesini ben beklemem. Her zaman horoz kurulu vaziyette yüklemelisiniz.

İki şekli var:

1. Mekanizma kurulu ve takılı iken fişek yatağına veya fırlatma boşluğundan içeri bırakıp düğmeye basarak kapatmak. Diğer fişekleri de alttan sürebilirsiniz. Bu haliyle biri yatakta ve alttan da iki sürerseniz, toplam 3 fişek yüklenmiş olur.

2. Horoz kurulu ama mekanizma kapalı durumdayken alttan yükleme yaparsınız. Yan saca basarsınız ve mekanizmayı çekip bırakırsınız. Bu durumda biri yatakta, diğeri şarjörde iki fişek olur. İsterseniz bundan sonra alttan bir tane daha sürersiniz.

Ben ce bu silah işi birazda şans işi. Arkadaşımızda avrupa bernardelli vardı 10 atışta bir mutlaka sıkıştırırdı. Benim yerli  imalat HATSAN ve HUĞLU marka 3 adet av tüfeklerim var. Eşiminde  yeli imalat  ÜZÜMLÜ VE HUĞLU marka 5 adet av tüfekleri var. Ben Hatsanın birini 5 diğerini 2  ve Huğlu yu 22 yıldır devalı kullanıyorum sorun yaşamadım. Eşimin  avtüfeklerinden kimisi 34 kimisi 20 yıllık o da hiç bir şekilde sorun yaşamamış. Yıllardır, eşiminde benimde her türlü imkanımız var  Ama hiç bir zaman yabancı marka tüfek kullanmayı düşünmedik. Çünkü yerli silahlarımızdan çok memnunuz.
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı T.Levent SÜKAN

• *
« Yanıtla #33 : 21 Ekim 2012, 19:18:46 »
mehmet bey, ata gibi bir firmanın  yazdığınız gibi alaycı vecap vereceğini sanmıyorum bunda bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum  ,

benimde burada ata neo kullanan bir arkadaşım  tüfekteki bir arızadan dolayı bayi aracılığla kargo parasını alıp fabrikaya gönderildi dediler,1 hafa sonra silah geldi dediler ve yine kargo parasını aıp ,tüfeği verdiler elimize ,,tüfeği deneme atışına götürdük arıza aynıydı tüfekte yaptığımız küçük işarettende tüfeğin açılmamış olduğunu farkettik,fabrikayı aradık durumu anlattık,

öyle bir tüfeğin buraya gelmediğini ve gelseydi muhakkak arızanın giderileceğini söylediler ve tüfeği bize gönderin dediler ve gönderdik ,10 gün sonra tüfek geldi arızalı olan parçanın tamamen değiştiğini gördük ,ve 3 yıldan beride sorunsuz kullanıyoruz,,,başka arkadaşlarda buradan fabrikaya giden silahlar oldu hepsininde arızası giderilip  öyle gönderildi,,,,,

Türkiyede ki bir çok firma bu tür arızalara karşı oldukça hassasiyet gösteriyorlar. İşte bu firmalardan biride ATA dır. Çünkü dikkat etmek zorundalar. Zaten rekabet var. İyiyi hatta en iyiyi  imal etmek için uğraşılıyorsa müşteriye karşı  da sorumluluklarının gereği olarak, tüfekleri garanti kapsamında olsun veya olmasın ellerinden geleni yapmaları gerekir. İnanıyorum ki ATA NEO  firma yetkilileri burda ki seslenmenize karşı duyarsız kalmıyacaklardır.  Ayrıca, 40 yıllık bir Türk avcısı olarak eşimin yerli silahlar konusunda ki tüm düşüncelerine ve yorumlarına gönülden katılıyorum.
Ankaralı avcı  Levent Sükan

photo storage
Yıl 1996 köpeklerim prens ve prenses

Çevrimdışı Ömer BÜYÜK

• *
« Yanıtla #34 : 21 Ekim 2012, 19:36:14 »
İyide bende 2 yıldır ata neo kullanıcısıyım belki sezon açılmadan bi koli trap atmışımdır 24 gram bi kere tutukluk yaptığına şahit olmadım. 2 senedir bıldırcın keklik çulluk tavşan ördek avında kullanıyorum daha namlusuna harbi sokmaktan başka hiç bi şey yapmadım ama teklediğini görmedim. Mekanizması nasıl söükülür tetik tertibatı nasıl çıkar bilmem. Bende bunu anlamıyorum aynı malzeme aynı model aynı marka aynı fabrika ve bu kadar tezatlık demekki istikrar konusunda sıkıntı var.
Ömer BÜYÜK
1982 NEVŞEHİR

Çevrimdışı Ahmet GÜÇLÜ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #35 : 21 Ekim 2012, 20:26:00 »
yerli silah kullanmam ,kullanırsam huglu ,gerisi hikaye
Ahmet GÜCLÜ
1980 DENIZLI
[email protected]

Çevrimdışı Hakan SEÇKİN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #36 : 21 Ekim 2012, 20:51:47 »
bukadar kişi kullanıyor sorun yok 1-2 silahta problem çıkıyor hemen adı rezalet oluyor. Bukadar çabuk karalama olmamalı bir markayı. yabancı forumları biraz okusalar bunları yazanlar beretta benelli browning gibi silahlarda çıkanları duysalar.. ben ata neoyu aldığım gün 28 gram attım ve sorunsuz çalıştırdı. 1000 fişek attım şimdiye kadar sadece 28 ve 24 gram hiçbir sorun yok allaha şükür. düzgün bakım yaparsan hep öyle çalışır. avdan geldiğinde tüfeği bir köşeye atarsan olmaz..
Hakan SEÇKİN
1975 ANTALYA
BEN HAYATIMDA 2 MUSTAFA İSMİNİ ÇOK SEVDİM 1.CİSİ EY MÜMİNLERİM DİYEN SAV MUHAMMED MUSTAFA 2.Sİ EY YÜCE MİLLETİM DİYEN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK. BİR YILDIZ VAR KANINDAN YADİGAR, BİR DE HİLAL UNUTTUN MU ÇOCUK? SADECE BİR CADDE ADI DEĞİLDİR İSTİKLAL.

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #37 : 21 Ekim 2012, 20:55:16 »
bukadar kişi kullanıyor sorun yok 1-2 silahta problem çıkıyor hemen adı rezalet oluyor. Bukadar çabuk karalama olmamalı bir markayı. yabancı forumları biraz okusalar bunları yazanlar beretta benelli browning gibi silahlarda çıkanları duysalar.. ben ata neoyu aldığım gün 28 gram attım ve sorunsuz çalıştırdı. 1000 fişek attım şimdiye kadar sadece 28 ve 24 gram hiçbir sorun yok allaha şükür. düzgün bakım yaparsan hep öyle çalışır. avdan geldiğinde tüfeği bir köşeye atarsan olmaz..

işte sorun tamda burada.. iyi çalışanına deng gelebilirsen ballıkaymak... sorunlusuna deng geldiginde zehirzıkkım olayı.....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Hakan SEÇKİN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #38 : 21 Ekim 2012, 21:15:27 »
peki birol bey ozaman şöyle diyelim. beretta aldınız ve aynı sorunu yaşıyorsunuz ne diceksiniz? ben ithal silahlar da kullanıyorum ama yerli mallarını "rezalet" olarak yorumlamak olmamış onu diyorum..
Hakan SEÇKİN
1975 ANTALYA

Çevrimdışı Uygar TANDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #39 : 21 Ekim 2012, 23:44:02 »
yerli mallarının tümünün rezalet olarak,ya da bir markanın tümünün rezalet olarak nitelendirilmesine ben de karşıyım.amaç aksaklıkları paylaşarak bilgilendirme sağlamaktır.ata neo kinetik te bazen tutukluk sorunu yaşıyorum.ama genel olarak malzeme kalitesinden ve performansından memnunum.sadece tutukluğu niye yapar onu anlamaya çalışıyorum.bugün sabah 28 gr lık fişekle bol bol boş atış yaptım.seri halde 5 atış,aniden yukarı kaldırarak atış,omuza dayamadan elde atış.ama hiçbirinde tutukluk yapmadı.sadece dipçik yere gelecek şekilde dikine koyup sıktım.iki atıştan sonra üçüncüyü sıkmadı.fişeği şarjörden almamıştı.sezon bitiminde fabrikaya göndereceğim.bakalım ne olacak.
  • HUĞLU RENOVA SENTETİK 66CM
  • VURSAN 92A EUROPE 66cm
  • HUĞLU GX 812 TACTICAL
Uygar TANDOĞAN
1977 MUĞLA

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #40 : 22 Ekim 2012, 16:45:32 »
...sadece dipçik yere gelecek şekilde dikine koyup sıktım.iki atıştan sonra üçüncüyü sıkmadı.fişeği şarjörden almamıştı.

Dipçiği yere mi dayadınız? Bende de kinetik çalışan var ama ilave farkı olduğu için sizdekinin aynısı değil. Bir dostumdan yere dayayarak ateş ettiğinde(Neo 12) boşu tahliye etiiğini duymuştum. Yine de bana güzel bir sürpriz gibi geldi. Çünkü bu sistem çalışan tüfeklerin az da olsa geri tepmesi gerekiyor. Yere sağlam dayanınca belki çalışmaz diyordum ama çalışmış. Sizin dediğiniz de aynı mı bilmek için sordum.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #41 : 22 Ekim 2012, 17:04:10 »
boşu tahliye etmesi,yere sağlam bastığından değilde dikey duruştan kaynaklı yerçekimi etki olmasın?hem yay kuvveti hem de yerçekimi,fişeğin kaşıktan önce hareket etmesini sağlıyor da olabilir.çünkü en çok tutukluğu 45 derece üstü atışlarda yapıyor.
  • VURSAN 92A EUROPE 66cm
  • HUĞLU GX 812 TACTICAL
Uygar TANDOĞAN
1977 MUĞLA

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #42 : 22 Ekim 2012, 17:21:49 »
Olabilir. Sizden ricam bir deneme yapalım. Düğmeye basıp kaşığa fişeğin gelmesini sağlayın. Sonra kurma kolunu çekin ve en geride tutun. O durumdayken tüfeği çevirip, tetik korkuluğu tavanı gösterecek pozisyona getirin. Kaşığa düşen fişeğin ne yaptığını görelim. Siz de uygun görürseniz. Selamlar
1968

Çevrimdışı Hasan BAŞKARA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #43 : 22 Ekim 2012, 17:28:39 »
Ata markalı iki tüfeğimden biri ataneo 12 diğeri ata neo çulluk ata neo12 de kalitesiz fişekden mi fabrikadan mı kaynaklı problem yaşadım.Ata neo 12 Servise gitti geldi.Şu anda slug, 66 ve 71 Mp bore namluları ile sorunsuz.Neo çullukda hiç sorun çıkarmadı.yerli fişek kullanmıyorum en sevdiği fişek RC..
  • Fabarm AXIS 71cm ,Remington 1187 Premier
  • 12ga Beretta urika 2, 20ga Beratta urika 2

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #44 : 22 Ekim 2012, 17:45:20 »
Olabilir. Sizden ricam bir deneme yapalım. Düğmeye basıp kaşığa fişeğin gelmesini sağlayın. Sonra kurma kolunu çekin ve en geride tutun. O durumdayken tüfeği çevirip, tetik korkuluğu tavanı gösterecek pozisyona getirin. Kaşığa düşen fişeğin ne yaptığını görelim. Siz de uygun görürseniz. Selamlar
şimdi yere dik mi olacak paralel mi olacak?
  • VURSAN 92A EUROPE 66cm
  • HUĞLU GX 812 TACTICAL
Uygar TANDOĞAN
1977 MUĞLA

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #45 : 22 Ekim 2012, 17:50:14 »
şimdi yere dik mi olacak paralel mi olacak?
Paralel
1968

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #46 : 22 Ekim 2012, 20:09:01 »
şimdi dediğinizi aynen yaptım volkan kardeşim.önce şarjöre fişeği ittim.daha sonra kaşık pimine basıp kaşıga düşürdüm.sonra dediğiniz gibi tetik korkuluğu yukarı bakacak şekilde yere paralel çeviridim.fişek kaşığın üzerinde durmaya devam etti.yani aşağı düşmedi.kolu bırakınca da sorunsuz bir şekilde atım yatağına girdi.kolu tekrar çekince fişeği dışarı attı.ben bir anormallik göremedim.tesbitinizi bekliyorum.selamlar.
  • VURSAN 92A EUROPE 66cm
  • HUĞLU GX 812 TACTICAL
Uygar TANDOĞAN
1977 MUĞLA

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #47 : 22 Ekim 2012, 20:40:48 »
bence de normal. Kaşığa yerleşiminde işler yolunda görünüyor. Diğer türlü tutukluk için ise, buna benzer yollarla tutukluğu yeniletecek tutuşlar ve kurcalamalar gerekli. Arada sırada olanlar fişeklerden de olabilir. Yine de şimdilik görüşümdür :) Ha! bir de şarjör yayı veya fişekle yay arasındaki plastik(belki metaldir) parçayı da görmek gerekebilir. Tabi bunları tamirci veya usta yapar ama bizimkisi araştırma ve öğrenme kapsamında uğraşılar. Bir de çözebilseniz, of of ooff :D
1968

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #48 : 22 Ekim 2012, 23:10:12 »
bence de normal. Kaşığa yerleşiminde işler yolunda görünüyor. Diğer türlü tutukluk için ise, buna benzer yollarla tutukluğu yeniletecek tutuşlar ve kurcalamalar gerekli. Arada sırada olanlar fişeklerden de olabilir. Yine de şimdilik görüşümdür :) Ha! bir de şarjör yayı veya fişekle yay arasındaki plastik(belki metaldir) parçayı da görmek gerekebilir. Tabi bunları tamirci veya usta yapar ama bizimkisi araştırma ve öğrenme kapsamında uğraşılar. Bir de çözebilseniz, of of ooff :D
:D of ki ne of.başıma dert almayacağımı bilsem bütün parçaları söküp tekrar takacağım ama korkuyorum toplayamam diye tekrardan.ben değişik gramajlar ve atışlarla tekrar tutukluk simülasyonu yaratmaya çalışacağım.tesbit edebilirsem paylaşırım.bu arada ilginize çok teşekkür ederim.
  • VURSAN 92A EUROPE 66cm
  • HUĞLU GX 812 TACTICAL
Uygar TANDOĞAN
1977 MUĞLA

Can Kaçmaz

• Ziyaretçi
« Yanıtla #49 : 03 Ağustos 2013, 00:35:41 »
Eşşek şakası hemde.

Avcıya saygı sektör firması olmanın en temel gereksinimi, olmazsa olmazıdır, yazık