Gönderen Konu: Bagaj Limit İzni Kalktımı?  (Okunma sayısı 3327 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Osman KÖRÜKCÜ

• Müdavim Üyemiz
    • Sulusaray Kasabası Resmi Web Sitesi
Bagaj Limit İzni Kalktımı?
« : 18 Ekim 2012, 16:40:27 »
Değerli arkadaşlar Bu gün Sivas Doğa Koruma ve Milli Parklar müdürlüğünü aradım Cumartesi ve pazar günü sivas il sınırlarında avlanacağımızı ve 2 günlük bagaj limiti izni istediğimi belirttim,Bagaj limit olayının kalktığını artık böyle bir şeyin olmadığı cevabını aldım.

Bu konuda bilgisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum gerçekten Bagaj limit olayı kalktımı?
« Son Düzenleme: 18 Ekim 2012, 17:51:05 Gönderen: Osman KORUKÇU »
Osman KÖRÜKCÜ
1981 Nevşehir
0535 764 7219

Çevrimdışı Gökhan KAN

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Bagaj Limit İzni Kalktımı?
« Yanıtla #1 : 18 Ekim 2012, 16:41:45 »
benim bildiğim kalkmadı.
  • REMİNGTON 1187 SPECİAL PURPOSE.(71CM) 51CM FULLY RİFLED.
  • VURSAN 92-A (71-61CM)
  • AVSAN.S.POZE.(76-61) TRAP VE SKEET.
  • İNG.SETTER.
Gökhan KAN
1978-Sakarya-AKYAZI
DEL FABIOMASSIMO.
--------CİNA-----------

Çevrimdışı Mustafa ÖZKOL

• Müdavim Üyemiz
  • Mustafa ÖZKOL 07.07.1977 KAYSERİ 532 776 89 56
« Yanıtla #2 : 18 Ekim 2012, 16:48:13 »
izin alma olayı kalktı...denetçi avcının sözünü kabul edecek....

yani 2 gün avlandım derse tamam diyecek...ben bu şekilde biliyorum..
  • Akus 20 ga çifte
  • Beretta 686 silver pigeon 12 ga
  • Benelli s90 12 ga
  • Radentis Queen Setter 6 yaşında

Çevrimdışı Onur ÇELİKOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 18 Ekim 2012, 18:54:25 »
Osman abicim ben elimde buluna haritadan baktım ve birbirini izleyen yani cumartesi pazar için başka illerde avlanacak avcıların avlanacakları ilden 2 günlük bagaj limiti için beyanda bulunmaları gerekiyor diye yazıyordu.
  • Ata Arms Venza 12 Kalibre 71 cm Yarı Otomatik
  • Kral Azarax 71 cm Y.Oto - Sarsılmaz Trapper Trap Tüfeği
  • Akkar Churchill 12 Kalibre 71 cm Süperpoze Av Tüfeği
  • Deustch Kurzhaar EFE & English Pointer TOMMY
Onur ÇELİKOĞLU  A rh +
1994 İzmir / Bayındır
Bayındır Avcılar Derneği
Trap Shooting

Çevrimdışı Ramazan KİLLİ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #4 : 18 Ekim 2012, 19:02:21 »
izin alma olayı kalktı...denetçi avcının sözünü kabul edecek....

yani 2 gün avlandım derse tamam diyecek...ben bu şekilde biliyorum..

Olay aynen Mustafa Kardeşimizin dediği gibi......
1970 Antalya (İkamet Eşme/UŞAK) 

Çevrimdışı Zülküf ÖZDUMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 18 Ekim 2012, 19:13:07 »
İKİNCİ BÖLÜM
Avlanma Süreleri, Limitleri ile Yasaklanan Sahalar, Türler ve Avlanma Günleri
md.4 -fıkra3. Birbirini izleyen bir günden fazla süren avlanmalarda, avlanan av hayvanlarının avlaklarda ve av dönüşünde nakil vasıtası ve/veya avcıların üzerinde taşınabilecek en fazla miktarı; her bir avcı için yukarıda belirlenen bir günlük avlanma limitlerini aşamaz.
Ancak bulunduğu ilin dışına avlanmaya gidecek avcılar BEYANLARI DOĞRULTUSUNDA, birbirini takip eden ava açık iki gün olan sadece cumartesi ve pazar günleri ile resmi tatillerde (idari tatiller hariç), av dönüşlerinde bagajlarında avcı başına iki günlük limiti bulundurabilirler.

• Robust 222
  • Breda Astro
  • Sarsılmaz Concorde
Zülküf ÖZDUMAN
1962/Diyarbakır

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #6 : 18 Ekim 2012, 19:14:22 »
(3) Birbirini izleyen bir günden fazla süren avlanmalarda, avlanan av hayvanlarının avlaklarda ve av dönüşünde nakil vasıtası ve/veya avcıların üzerinde taşınabilecek en fazla miktarı; her bir avcı için yukarıda belirlenen bir günlük avlanma limitlerini aşamaz.

Ancak bulunduğu ilin dışına avlanmaya gidecek avcılar beyanları doğrultusunda, birbirini takip eden ava açık iki gün olan sadece cumartesi ve pazar günleri ile resmi tatillerde (idari tatiller hariç), av dönüşlerinde bagajlarında avcı başına iki günlük limiti bulundurabilirler.

bulunduğu ilin dışına avlanmaya gidecek avcılar beyanları doğrultusunda
*** Dikkat etmeyenler için yinede hatırlatalım bulunduğunuz il dışında ve sadece 2 günlük avlanmalar için geçereli bunlara dikkat etmek lazım...
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı Osman KÖRÜKCÜ

• Müdavim Üyemiz
    • Sulusaray Kasabası Resmi Web Sitesi
« Yanıtla #7 : 18 Ekim 2012, 23:17:37 »
Evet arkadaşlar kitapcıkta yazan o bölümü buldum ancak avcıların denetleme sırasında sözlü beyanımı (öyle gözüküyor) yoksa avlanacağın doğa koruma ve milli parklar müdürlüğüne verilen beyanmı?
Eğer ilk söylediğim gibiyse ki öyleymiş,bu avcıları yalana teşvik etmekten başka hiç bir şey değil hangi Allahın kulu denelenirken limit fazlasıyla yakalanınca 2 günlük limit beyanında bulunmaz çok merak ediyorum  :D zaten avcıların %70-80'i pazar günü avlanıyor cumartesinin limitide burada demezlermi sizce? yadan hanginiz demez?

« Son Düzenleme: 19 Ekim 2012, 13:01:08 Gönderen: Osman KORUKÇU »
Osman KÖRÜKCÜ
1981 Nevşehir
0535 764 7219

Çevrimdışı Mustafa ÖZKOL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 19 Ekim 2012, 10:37:37 »
Osman kardeş ...bu olay birazda geçen yıl 4 olan limitin 2 ye çekilmesinin özürü gibi geliyor bana ....

limiti indirdik ama bunu koyduk siz yalan söyleyin bizde inanmış gibi yapalım.....a benziyor  bu durum..
  • Akus 20 ga çifte
  • Benelli s90 12 ga

Çevrimdışı Ersin DÜZYOL

• *
« Yanıtla #9 : 22 Ekim 2012, 09:25:27 »
Sevgili mustafa mak kararlarında avcının beyanı ile limit problemi kalktı dediğin gibi limiti düşürülmesine karşı bence göz boyama oldu sivasa gelince kekliğe kıran gelmiş korunamamış ayrıca 4 te 3 ünü kapatmışlar açık olan yerlerde kekliğin yasak zamanında bıldırcınla birlikte avlamışlar limit 4 olsa ne olur bilinçsiz kıskanç ve bilgisiz kişilerin yüzünden hem keklik nesli tükeniyor devlette bu kişilere taviz ve destek veriyor yaban hayatının sonunu hazırlıyor hafta sonu sivastaydım seninlede konuştuk adam başı iki günde 2 çil  1 kınalı  avcılığı ve yaban hayatını bu duruma düşürenleri şiddetle kınıyorum
Ersin DÜZYOL
1958 izmir çimentepe

Çevrimdışı Mustafa ÖZKOL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 22 Ekim 2012, 10:46:45 »
Sevgili mustafa mak kararlarında avcının beyanı ile limit problemi kalktı dediğin gibi limiti düşürülmesine karşı bence göz boyama oldu sivasa gelince kekliğe kıran gelmiş korunamamış ayrıca 4 te 3 ünü kapatmışlar açık olan yerlerde kekliğin yasak zamanında bıldırcınla birlikte avlamışlar limit 4 olsa ne olur bilinçsiz kıskanç ve bilgisiz kişilerin yüzünden hem keklik nesli tükeniyor devlette bu kişilere taviz ve destek veriyor yaban hayatının sonunu hazırlıyor hafta sonu sivastaydım seninlede konuştuk adam başı iki günde 2 çil  1 kınalı  avcılığı ve yaban hayatını bu duruma düşürenleri şiddetle kınıyorum
Ersin abi o kırmızı alanlar sadece BİZ GİBİ KORKAKLAR İÇİN....parası olan tanıdığı olan o muhitte yaşayan adama KIRMIZI rahat avlanmanın bir simgesi....

OOOOO TAMAM BU SENE BİZİM AVLAK YASAK....RAHATCA AVLANIRIZ.....

Bunu  burayı yasaklatanlar söylüyor..ve hallerindende çok memnunlar..bizde PANAYIR ALANLARINDA birbirimizi vurmamak için gayret sarfediyoruz....
  • Akus 20 ga çifte
  • Benelli s90 12 ga