Tavşanın bol olduğu yerlerdeki arkadaşla görüşüyorum.birde canlı yakalama kafesleri var,sincap-tavşan -sansar gibi hayvanları yakalamak için onları araştırıyorum.uygun olan kafes türlerinden arkadaşlara temin edeceğim.ordu ilinin sadece yüksek kesimlerinde tavşan kaldı.bundan 20 yıl önce felan ilimizin her yerinde tavşan varmış bol miktarda.ama bilinçsiz ilaçlama sonucu tamamen yok olmuş.ilimizde nerede fındık yoksa tavşan orada kalmış.devletin dağattığı ilk ilaçlar çok aşırı zehirliymiş ondan kaynaklanmış.ama günümüzde bu sorun ortadan kalktı.artık ilaçlar böcekleri bile öldürmüyor.toz ilaç atmak artık tamamen yasaklandı.gözümle görmesemde sözüne itimat ettiğim 2 arkadaşım domuz avında çok yakından yabani tavşan gördüklerini söylediler.bu gelişmelerde beni heyecanlandırıyor.bende bir şekilde temin edip bu hayvanların çoğalmasına yardımcı olmak istiyorum.devletin bu konuda hiç bir çabası yok.sadece tutturmuşlar keklik-sülün çiftlikleri gidiyorlar.kopay avcısının isteklerini karşılayacak bi kurum yok.biraz ikinci planda kaldık gibi.ben de kendi gayretlerimle bir şeyler yapmaya çalışıyorum.inşallah bi sonuç alırım.herkese rastgele...