Gönderen Konu: ata neo 12 kinetik tutukluk sorunu  (Okunma sayısı 36693 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
Ynt: ata neo 12 kinetik tutukluk sorunu
« Yanıtla #25 : 16 Ekim 2012, 15:15:05 »
akdaş ak-212 tüfeğin facebook sayfasında videoları var.

https://www.facebook.com/photo.php?v=355651174509813&set=vb.114333218641611&type=2&theater

gayet başarılı hem kaliteli hem sağlam hem kullanışlı duruyor.yerli otomatik sözümden sadece bu tüfek için dönebilirim.ancak tezkerede yer kalmadı 2 ci kağıt ta doldu :)
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı Zülküf ÖZDUMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #26 : 16 Ekim 2012, 18:36:54 »
Polat bey teşekkürler, AK 212'ye ait görsellerin ve videoların hepsini izlemiştim. Siz birebir gördüğünüz için düşüncelerinizi almak istedim. Mesela fotolardan bakınca tetik grubu biraz basit (uzun süreli kullanıma dayanmayacak) gibi duruyor. Belki de öyle değildir ama, fotolardan tam anlaşılmıyor.
  • Robust 222
  • Breda Astro
  • Sarsılmaz Concorde
Zülküf ÖZDUMAN
1962/Diyarbakır

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #27 : 16 Ekim 2012, 19:13:29 »
bir kaç atış yaptık ilk izlenimlerimi söyledim.çok detaylı bilgi verebilmem için almam gerek :)  ancak ilk görüşte bile emsallerinden daha kaliteli olduğunu çalışmasında hiç bir probleminin olmayacağı hissini verdi..
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı Cengiz AKKIN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #28 : 17 Ekim 2012, 20:28:50 »
ata neo 12 nin en büyük sıkıntısı bu tutaklık sorunu bu sorun olmasa harika tüfek ama bu sıkıntı genelinde var çünki bendekide öyle

Cengiz AKKIN
1981-Antalya
 0533 638 7116

Çevrimdışı Eşref YILDIZ

• *
  • POİNTER HERZAMAN :)
« Yanıtla #29 : 19 Ekim 2012, 12:27:34 »
ata neo 12 nin en büyük sıkıntısı bu tutaklık sorunu bu sorun olmasa harika tüfek ama bu sıkıntı genelinde var çünki bendekide öyle

fabrıkaya sorsan ole bır sıkıntı yok cunku nıye yok omzu ıyı yerlestırıp sakın sakın atıyolar gel dagda keklık harladımın onu rahat yerlestır eger avcı ısen avcı avın kacmasını ıstermı 5 kere fabrıkaya gonderdım ben ben burda tıkanıyor dedım onlar calısıyor dedıler 2 sınde bozuk oldugu ortaya cıktı 3de calısıyor dedıler ne olursa olsun ben memnun degılım daha almam
ESREF YILDIZ SAMSUN CARSAMBA 1987

resim yülke

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
« Yanıtla #30 : 19 Ekim 2012, 13:49:23 »
Bir Ata Neo kullanıcısı olarak konuyu hayretler içinde ve ilgiyle takip ediyorum.
Ben tüfeğimi büyük bir memnuniyetle kullanıyorum. 24 gr dan 34 gr kadar şıkır şıkır çalışıyor...
İstisnaların kaideyi bozmadığı prensibini kabul edenlerdenim. Ancak, karar veremediğim ben ve benim gibi Ata Neo 12 den memnun olanların tüfeklerinin mi, yoksa burada olduğu gibi şikayetçi olanların mı tüfeklerinin mi istisna olduğu. Zira kötü yada iyi bir kaç örnek nedeniyle koskoca bir markayı göklere çıkarmanın yada yerin dibine sokmanın doğru olmadığını düşünüyorum...
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

Çevrimdışı Ziya ÇOBANOĞULLARI

• Müdavim Üyemiz
  • Avın başı rasgele sonu nasiptir.
« Yanıtla #31 : 19 Ekim 2012, 14:10:26 »
İllâki otomatik olacaksa yerli değil kendini kanıtlamış avrupa olmalı ; franchi,beretta,browning,fabarm,benelli,winchester,skb gibi markalar olmalı.

15 yıldır Luıgı Franchi Black Magic yoğun olarak kullanıyorum ; bol fişek atan biriyim,henüz tutukluk yapmadı.
Fakat çok soğuk buzlu donlu havalarda Beretta S56 kullanıyorum.
Ördekte Franchi'nin düşürmediğini ya da yaralı düşürdüğünü S56 çaputunu çıkarıyor cansız düşürüyor.
  • Belçika Piper Çakmaklı Çifte(Constantinople-Lazaro Gabay)
  • Çifsan Çsp 555 Süperpoze
  • Sarsılmaz Concorde Yarı otomatik
  • Luigi Franchi Black Magic Yarı otomatik
  • Pietro Beretta S56E
  • Savaşcı Pointer's Altar
Ziya ÇOBANOĞULLARI      A rh +
02.06.1972 Bergama/İZMİR
İkamet : Çandarlı

Çevrimdışı Uygar TANDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #32 : 19 Ekim 2012, 18:10:54 »
ata nın kalitesiz olduğunu düşünmüyorum.ama kinetikle ilgili sorunları varanladığım kadar.cy gazlı sahibi olanlara soruyorum,adamlar tüfeği aylarca silmeden temizlemeden kullanıyorlar,bir tane kıstırıyor diyen duymadım.avrupa olacak takıntım yok.ama iyi bir tüfek ne olursa olsun tutukluk yapmamalıdır.
  • HUĞLU RENOVA SENTETİK 66CM
  • VURSAN 92A EUROPE 66cm
  • HUĞLU GX 812 TACTICAL
Uygar TANDOĞAN
1977 MUĞLA

Çevrimdışı Eşref YILDIZ

• *
  • POİNTER HERZAMAN :)
« Yanıtla #33 : 19 Ekim 2012, 18:59:16 »
atayı bız kotu demıyoruz kı zten kınetık sıkıntı cıkartıyor bugun atanın pozelerı benım cok hosuma gıdıyor ama daha kınetık kullanmam fabrıka bana sen tufek kullanamıyosun dedı :D haklı adamlar :D
ESREF YILDIZ SAMSUN CARSAMBA 1987

resim yülke

Çevrimdışı Osman KÖRÜKCÜ

• Müdavim Üyemiz
    • Sulusaray Kasabası Resmi Web Sitesi
« Yanıtla #34 : 19 Ekim 2012, 19:21:20 »
Düşündümde aslında sıkıntı Ata'nın Kalitesiz olması değil asıl sıkıntı bizde.
birazcık hoşumuza giden markayı çok abartılı şekilde göklere çıkarmamızdır.sonrada böyle  bir durumla karşılaşılınca hayal kırıklığına uğramamızdır, oysaki yerli markaların %90'nın kaderi böyle bunu hemen unutuveriyoruz
siz kalkarka göklere çıkartır uçar kaçarsanız benelli vinciyle falan kıyaslarsanız en ufak bir sorundada yere batırırsınız olay bukadar basit.
Osman KÖRÜKCÜ
1981 Nevşehir
0535 764 7219

barışgökduman

• Ziyaretçi
« Yanıtla #35 : 22 Ekim 2012, 23:05:30 »
Bir Ata Neo kullanıcısı olarak konuyu hayretler içinde ve ilgiyle takip ediyorum.
Ben tüfeğimi büyük bir memnuniyetle kullanıyorum. 24 gr dan 34 gr kadar şıkır şıkır çalışıyor...
İstisnaların kaideyi bozmadığı prensibini kabul edenlerdenim. Ancak, karar veremediğim ben ve benim gibi Ata Neo 12 den memnun olanların tüfeklerinin mi, yoksa burada olduğu gibi şikayetçi olanların mı tüfeklerinin mi istisna olduğu. Zira kötü yada iyi bir kaç örnek nedeniyle koskoca bir markayı göklere çıkarmanın yada yerin dibine sokmanın doğru olmadığını düşünüyorum...

Size katılıyorum Alkan bey.

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #36 : 22 Ekim 2012, 23:19:37 »
Hatsan'mı Ata'mı diye çok tartıştım bu platformda Adam çıkmış "Ata arms ile neler avlayabilirsiniz" diye görsel şov yapmış,olay bu boyuta kadar gelmişti,avın bol olduğu her yerde her tüfek her avı vurur...  Güya Hatsanın tüfekleri estetik değilmiş göze hoş gelmiyormuş ve ağırmış...
Buyurun Estetikde sizin olsun,güzellikte,hafiflikte hep söyledim önce kalite sonra süsleme diye ama anlatamadım... anlatamadım...

Osman kardeşim bu tüfekleri kullanan ve artı bu fabrikaları türkiyede ziyaret edip a dan z ye nasıl imal edildiklerini artıları ve eksileri ile öğrenmek lazım. Ben şu ana kadar belli başlı  en az  9 fabrika dolaştım.
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Osman KÖRÜKCÜ

• Müdavim Üyemiz
    • Sulusaray Kasabası Resmi Web Sitesi
« Yanıtla #37 : 22 Ekim 2012, 23:42:20 »
  Osman kardeşim bu tüfekleri kullanan ve artı bu fabrikaları türkiyede ziyaret edip a dan z ye nasıl imal edildiklerini artıları ve eksileri ile öğrenmek lazım. Ben şu ana kadar belli başlı  en az  9 fabrika dolaştım.
Ablacım sen normal olarak çok haklısın,herkesin ve bende dahil olmak üzere fabrika dolaşmak ve bilgi almak gibi bir şansımız yok.Bu konuda sizinde yorumunuzu merak ediyorum açıksacı bilir kişi olarak sizce yaşan bu durumlar normalmi?

Ülke insanımızın   önceden o deneyimi  yaşayanlar ve kullananlar  vasıtasıyla bazı konular hakkında bilgi edinirler bu bilgiler doğruda olabilir yanlışda.
Bizler nedense bazı şeyleri veya beğendiğimiz her ne olursa olsun çok abartılı seviyoruz,övüyoruz,göklere çıkartıyoruz ve herhangi bir istenmedik durum yaşanıncada şuanki içerisinde bulunduğumuz durum oluşuyor.
« Son Düzenleme: 22 Ekim 2012, 23:45:42 Gönderen: Osman KORUKÇU »
Osman KÖRÜKCÜ
1981 Nevşehir
0535 764 7219

Çevrimdışı Ferhat DEMİRCİ

• *
« Yanıtla #38 : 05 Kasım 2012, 23:34:20 »
Ben, Avrupa otomatiklerin daha az arıza ve tutukluk yapmalarını, kasalarını dolu malzemeden işlemeleri (talaşlı üretim), yerlilerin ise (Ata dahil) büzme sacdan yapılmalarından kaynaklandığını düşünüyorum. Polat Bey'in bahsettiği AKDAŞ üretimi AK 212 modelinin, dolu malzemeden işlendiğini fabrikaya e-mail ile sorarak teyid ettirmiştim. Fakat bizim buralara gelmediğinden ve inceleme şansı bulamadığımızdan,  yeni otomatik edinmek isteyen arkadaşlar zorunlu olarak Ata'ya yöneliyorlar. Polat Bey, birebir denediğinize göre, AK 212 ile ilgili biraz daha bilgi verirseniz seviniriz. SELAMLAR...

Zülküf bey büzme sacdan kasa yapabilseler yaparlarda kendileri tüfekleri denerken ellerinde patlar yok öyle birşey en kötü firma bile kasalarını dolu malzemeden yaptırıyor yada yapıyor bir yanlışlık var bilgilerinizde kendim bizzat üzümlü ve huğluda gezmediğim firma kalmadı en kötü otomatik tüfek için bile aliminyum 7075 dolu mlz olması lazımdı hepsi cnc de işleniyor.. o bakımdan begendiğiniz yerli herhangi bir markayı tercih edebilirsiniz bunların içinde kaliteli olanlar bana göre Ata, stoeger, akkar ,akdaş,armsan gönül rahatlığıyla alabilirsiniz veya tavsiye edebilirsiniz, ayrıca tüfeklerin kronik fabrikasyon bir sorunu yok ise muhtemel sorunlarını arasına kasaya gelene kadar neler var..
Saygılar Rastgele..
Ferhat DEMİRCİ
1979 ADANA
[email protected]

Çevrimdışı Ferhat DEMİRCİ

• *
« Yanıtla #39 : 05 Kasım 2012, 23:41:24 »

aynen  katılıyorum harfiyen..

Düşündümde aslında sıkıntı Ata'nın Kalitesiz olması değil asıl sıkıntı bizde.
birazcık hoşumuza giden markayı çok abartılı şekilde göklere çıkarmamızdır.sonrada böyle  bir durumla karşılaşılınca hayal kırıklığına uğramamızdır, oysaki yerli markaların %90'nın kaderi böyle bunu hemen unutuveriyoruz
siz kalkarka göklere çıkartır uçar kaçarsanız benelli vinciyle falan kıyaslarsanız en ufak bir sorundada yere batırırsınız olay bukadar basit.
   Peki siz farklı bir şeymi yapmış oluyorsunuz hatsanı yücelterek ...
Ferhat DEMİRCİ
1979 ADANA
[email protected]

Çevrimdışı Hakan SEÇKİN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #40 : 06 Kasım 2012, 13:26:30 »

Hakan SEÇKİN
1975 ANTALYA
BEN HAYATIMDA 2 MUSTAFA İSMİNİ ÇOK SEVDİM 1.CİSİ EY MÜMİNLERİM DİYEN SAV MUHAMMED MUSTAFA 2.Sİ EY YÜCE MİLLETİM DİYEN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK. BİR YILDIZ VAR KANINDAN YADİGAR, BİR DE HİLAL UNUTTUN MU ÇOCUK? SADECE BİR CADDE ADI DEĞİLDİR İSTİKLAL.

Çevrimdışı Rasim DİNÇALP

• *
« Yanıtla #41 : 06 Kasım 2012, 13:47:27 »
3 Yıldır kombo setini kullanıyorum hiçbir şikayetim yok .Çeşme merkez avcılar kulübündeki hemen hemen herkes aldı ve kullanıyor avrupa markalı silahlarımız artık dolaptan çıkmıyor ,çünkü gerek duymuyoruz kısacası ben ve kulüp arkadaşlarım çok memnunuz şiddetle kullanmanızı tavsiye ederim gerçekten güzel silahlar.Hepinize rasgele.
Rasim DİNÇALP
1964 izmir

Çevrimdışı Aydın KARAKİŞİ

• *
« Yanıtla #42 : 15 Ekim 2013, 20:27:58 »
bende  de  ata neo12  var  3 yıldır  kullanıyorum  fişek şıştırma  yapmadı.

fakat  son  olarak  bir  kutu ucuz  fişek  aldım  fişekleri tüfeğe doldururken  bile  zorlandım  vede  o  fişekleri  atarken sıkıştırdı.Sonra  eski den  kullandığım  fişekleri  incelediğimde dış  plastiklerinin çapının ucuz  olanınkilerde  daha  geniş  olduğunu  gördüm  vede  namlu  yatağında  kıpıdamıyordu.

belki  buda etkiliyor  olabilir  o  yüzden  artık eski kaliteli  fişekleri  kullanacağım.
Aydın KARAKİŞİ
1973 istanbul

SELİM AYDOS

• Ziyaretçi
« Yanıtla #43 : 18 Nisan 2014, 14:18:07 »
ata ve girsan kullanıyorum. girsan mc 312 yi tek geçerim. harika bir kinetik sistem av tüfeği. 24 gr bile desteksiz sorunsuz atan bir silah. girsanı öneriyorum.

Çevrimdışı Selçuk DERE

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #44 : 09 Haziran 2014, 16:09:43 »
bır tufegın tutukluk yapması demek avcının hayatı tehlıkesının olması demek domuzda bırıncıyı sıktınız takıldı hadı gecmıs olsun bır ata kullanıcı olarak her ava cıktıgımda aklımda soru ısaretı acaba yıne takılacak mı ? avrupa tufeklerde bu sorunu neden yasamayız cunku adamlar ıcın en onemlısı kullanıcı memnunıyetı ve guvenlık ayrıca yasalarda adamın gırtlagına coker avrupada anında ıade edılır tutukluk yapan sılahlar.Bızde malesef bu konuda cok gerıdeyız ıns zamanla bıseyler duzelır...

1987-Ordu

Çevrimdışı İlker ÜNLÜTEPE

• *
« Yanıtla #45 : 23 Temmuz 2014, 00:05:52 »
Benimde aynı sorunlarım vardı. Tüfeği 2010  yılında almıştım. Geçen sezon çok sık fişeği atıp ikinciyi kaşıkta bırakma sorunu yaşadım. Geçen hafta fabrikayı aradım ve Levent Beye durumu anlattım. Tüfeği göndermemi istedi. Gönderdim ve arpacığın kırık olduğunu ve yenisini takmasını rica ettim. Beni 5 gün sonra Levent Bey aradı ve arpacık ne renk olsun diye sordu. Bende tüfeğin son durumunu sorduğumda şarjor borusundaki yay ve tapanın değiştiğini en önemli parça olan döner başın da değiştiğini ve test atışlarında sorun görmediğini söyledi. Bu nedenle ne kadar ücret ödemem gerektiğini sordum. Cevap borcunuz yok dedi. Tüfek geçenlerde elime ulaştı. Tüfeğimi incelediğimde emniyet düğmesinin ve kaşığa düşüren mandalın da yeni nesil olarak değiştiğini gördüm. Hem çok şaşırdım hem de çok sevindim.Düşünün garantisi dolmuş bir tüfek ve yapılan ücretsiz hizmet. ATA SİLAH SANAYİ VE LEVENT BEYE sonsuz teşekkürler. Yakın çevreme bu silahı tavsiye etmekte haksız olmadığımı gösterdiler. Size tavsiyem Levent Beyle bir görüşün...
İlker ÜNLÜTEPE
1976-Gaziantep

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #46 : 23 Temmuz 2014, 02:13:17 »
kinetik sistem tüfeklerde çok teferruat yok..fişek kıstırma olayıda genelde kaşıktan oluyor diye düşünüyorum..kaşık sağa sola kayık oluyor ve sürtme yaptıgından ya takılıp kalıyor kaşıkta yada namlu ağzına almıyor fişeği..stoegerlerde oluyor bu sorun ama ata neo'larda daha fazla gördüğüm duyduğum kadarıyla..stoegerde kaşıktan oldugu kesin basit bir müdaheleyle düzeltiliyor yada fabrikaya gönderdiğinizde yenisiyle değiştiriyorlar kaşığı..ömür boyuda o surunu yapmaz zaten bi daha...yalnız omza iyi dayamak lazım filan bunlar bahane..yok böyle bişey..stoegeri omzunuza dayamadan koli koli fişek atarsınız bi tanede kıstırma tutukluk yapmaz..kinetik tüfeklerde omza iyi dayamak lazımdır diye bir mecburiyet yoktur..o tüfek başlı başına bir imalat hatasıdır ve üretici firma hatasını kabul etmemek için uydurmuştur böyle bir şeyi..
keklik kakltı bir çalıdan diğerine geçiyor benim ani  atış yapmam lazım tüfeği omza sımsıkı bastırıcam diye uğraşırken karşı çalıyı bırak karşı dağa geçer keklik : :D
kaşık sorunu olmayan fişek kıstırmayan sağlam , sorunsuz bir ata neoylada omza dayamadan bir sürü fişek atılır sorunda çıkarmaz diye düşünüyorum..dediğim gibi fabrika hatasını kabul etmemek ya da silahı yenilememek için böyle komik,absürt,deli saçması bahaneler buluyor işde..yok omza iyi dayamamışsınız,yok siz silah kullanması bilmiyorsunuz gibi..pek çok avcı arkadaşımızın zihninde de böyle bir algı yaratmışlar yıllardan beri..''kinetik tüfek omza iyi dayanmazsa kıstırma yapar'' şeklinde...epeyde başarılı olmuşlar gördüğüm kadarıyla..Benelli'ye gitsek ya da stoegere ordaki mühendislerin birine desek ki ''bu tüfekleri omza iyi dayamazsan sımsıkı bastırmazsan tutukluk yapıyormuş doğru mu?'' adamlar gülmekten yerlere yatardı eminim  :D
« Son Düzenleme: 23 Temmuz 2014, 02:33:47 Gönderen: Şahin BİTEN »

Çevrimdışı Kadir TANYILDIZI

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #47 : 23 Temmuz 2014, 03:29:01 »
İşin en kötü yanıda avcıya suç bulmak!!! Adam akıllı çıkıpta tüfek hatalı gönderin halledelim demiyorlar yılların avcılarına ders vermeye kalkıyorlar.Sözüm sadece ata firmasına değil bu mentalitedeki her firmaya.
Yanlış anladıkları veya anlayamadıkları şu, avcılar firma sayesinde avcı olmadı,firmalar avcı sayesinde firma oldu.
1993 ERZİNCAN

Çevrimdışı Hüseyin DÖNER

• *
  • doğru ok menzil alır,eğri yay elde kalır.
« Yanıtla #48 : 23 Temmuz 2014, 07:36:41 »
el kundak somunun gevşek olmamasına dikkat etmek lazım...sıkıştırdığı zaman bakın bakalım el kundak somunu gevşek mi?
« Son Düzenleme: 23 Temmuz 2014, 07:39:05 Gönderen: Hüseyin DÖNER »
Hüseyin DÖNER
1974 Malkara TEKİRDAĞ

Çevrimdışı Ozan ÖZŞAHİN

• *
  • Ata Silah San. A.Ş.
    • Ata Arms (Ata Silah San. A.Ş.)
« Yanıtla #49 : 23 Temmuz 2014, 12:17:30 »
Merhaba;

Neo 12 ürünümüz ile alakalı yaşanan sıkıntıları dile getiren herkese çok teşekkür ederiz.

Ürünümüz ile alakalı yapılan tüm eleştirileri dikkate aldığımız özellikle belirtmek isterim.

Neo 12 ürünümüzde sorun yaşayan tüm ata kullanıcılarının ürünleri ile alakalı benimle ya da
Teknik Servis sorumlumuz Levent Bey ile iletişime geçmesini rica ederim.

Saygılarımla
1955, İstanbul
"Türkiye’de Şimdiye Kadar Yapılmış En İyi Yarı Otomatik Av Tüfeği"
Kanadalı Silah Dergisi, Calibre.
(alan kodu girmeden) 444 91 04