avrupa otomatiklerden birkaç marka görüp kullandım ama avrupa süperpoze kullanmadım,baba yadigarı huğlu koop 1-3 sabit şok ( 2/4 , 4/4 ) çift tetik 71 namlu 25 senelik süperpozem var. genel olarak özellikler aynı gibi s55 ile ama iç çapları farklıdır onu bilmiyorum. benim tüfekte 18.40 yazıyor. çok çeşitli fişekler kullandım. uzak mesafede pattern oranı %80 leri bulan en iyi grupmanı 32-34 gram 7 no ile sağladım. ördek türü avlarda en iyi etki ve tesiri 34-36 gram 5-6 no ile aldım. birçok kişi süperpoze deyince 32 gramdan bahseder. ben ördekte 34 grama hatta 36 grama çıktım. çok defa denedim. 32 gramla vurulan ördekler yaralı gitti, tüy döktü ama düşmedi. sonradan öğrendim ki o hafif gramajlarla ördek avı yapanlar, ya dere boylarında yakın mesafeden parlama avı ya da günlük güneşlik havada 20-35 metre arası mühre avı yapanlamış. ben ördek geçit avı yapıyorum 35-50 metre arası. gündüz karayel rüzgarı, buz gibi yağmur veya kar yağışlı havada 0 derecede civarında... şartlar böyleyken poze bile olsa 32 gramın efeliği sökmüyor.saçmayı kalınlaştırdığımda bu defa grupman sapıtıyor. ama 6 numara 36 gramın 35 ve 40 metre grupmanından ördeğin kaçma imkanı neredeyse hiç yok. High velocity 36 gram 5-6 no fişekle hava muhalefeti bile olsa ördek mecburi iniş yapmak zorunda kalıyor. zaten bahsettiğim hava şartlarında 36 gram 32 gram gibi patlıyor.. tüfek 3,4 kg ağırlığında. 3 kiloluk poze olsa 36 gram fişekle fena dayak yersin. bunların haricinde çulluğa 30 gram 32 gram keçe tapa, tahtalıya bile 32 gram 5-6-7 no çok iyi gidiyor. bıldırcına ve üveyiğe skeet ve trap fişeklerini her şartta yeterli gördüm. Muzaffer abi çok haklı. her tüfeğin fişeği farklı, sevdiği gramaj farklı. en güzeli deneyip en uygun olanı bulmak.