Gönderen Konu: bir teyip muhabbetidir aldı gidyor amaaaaaaaaaaa...  (Okunma sayısı 8412 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
evet bir teyip muhabbet aldı gidiyor sezon başından beri...       
      ülkememizde bu şekilde avcılığın usulsuz olduğunu bildiğimiz için hiç birimiz razı gelmiyourz lakin razı gelmeyi bırak bu şekilde avlanan belgeli arkaşalarımzıda var işte iin bu tarafı ilginç bu adamlar neden belgeli oldğu halde usulsuz şekilde avlanıyor...el cevap=  usulsuz değilki... evet bu şekilde diyorlar usulsuz değil bana sorarsanız bencede usulsuz değil zira bu gün avrupada bu eşkilde avcılık yapılıyor ve serbest. kaz avı limitsiz ve serbest ördek avında eletronik mührele serbest şimdi bizim av yasaklarımzıda bu ülkelerin taraf olduğu bern anlaşması gereğine uyularak konulmuyormu oralarda serbestken aynı anlaşmaya şuan bzlerde neden değil göç kuşları onlarda bu şekildeysen bizde neden değil,, nedenmi?
     bazıları ve bir kesim türkiyedeki avcılığı tekeline almayı düşüyor.. aynı frenk bağnaz düşüncesi olan asiller sefiller kavramını türkiyede hayata geçirmeyi düşünüyorlar ve bu projelerinin getirisi olarakda bu saçmalıklar ülkemizde yaşanıyor,,
     otomatik tüfeklerdeki fişek sınırlamsının bile muammasının aslında değilde bir muammymış gibi gözükmesinin sebepleride yine bunlar..aslında çözüm çok basit bu uluslar arası anlaşmalara taraf olan ülkelerdeki federasyonlardan alınacak uyulama örenekleri işleri olduğu gibi çözecektir fakat bu işin çözülmemesinden de nemalanacaklar olacaktır zira genel avlak devlet avlağı özel avlak statülerinin paylaşılmasıda oynanan oyunun bir parçasıdır süreç tahmin ettiğimizden farklı şekilde işleyecek genel avlaklar devlet avşağına dönüşecek genel avlaklarda oturan alt yapı ufak değişimlerle peşkeş edilip özel avlakçılara verilecek parası bol olan büyük amcalarda sırayla bu avlakları tek tek ellerine alcaklar...
     teyip işin ufak bir boyutu..haksızmıyım aynı anlaşam  taraf ülkelerde neden farklı farklı uygulansın uygulamanın dğer ülkelerdeki gibi olması nı sağlamak diğer ülkedeki avcılık fedarasyonları ile iletişine gidip av hayvanlarının sözleşme gereği kenndi ülkelerinde avlarının çeşitlerine göre neasıl avlanıldığını rapor eden resmi belgeler bu işi çözmezmi...soruyorum siz yanlışmı düşünüyourm...ömer bor ovalı demedimi yabanda parası olmayanda avlanmasın diye dmedimi....soruyoum size...bu adamlara verilen pirimlerin bize geri dönüşünün en olacağı ortada.. asiller ve sefilleri hayata geçirmek mi sitiyorlar.. nedemek parası olmayanda avlanmasın..sen kimsin buna nasıl cüret edersin. devlet bu işin kolayını bulamyormuşmuş... pek ala avlanma ücretleri taksitlendirile bilir parası olmayan avlanamsın diyene kdar devlete söz etde avlanma harçlarını taksit yapsın isteyene 2 snede bir öedeme seceneği sunulsun... yok ama olurmu ozaman hesaplarına uymaz...

avlaklarımzı sahip cıkmalıyız...teyipçiyi bir tokatlı yorsak teypçilğe teşvikedeni 9 tokatlamamız lazım...haksızmıyım
diyeceğim bu  vesselam...

Çevrimdışı Seçkin BİLTEKİN

• *
Ynt: bir teyip muhabbetidir aldı gidyor amaaaaaaaaaaa...
« Yanıtla #1 : 08 Ekim 2012, 20:01:21 »
Musa Bey,bir şeyin yanlış olup olmadığı ile ilgili bir sorun varsa;önce konuyla ilgili bir kanun var mı ona bakılır. Yoksa eğer,örf adet,anane gibi toplumda benimsenmiş değer yargılarına bakılır.O da yoksa vicdani değerlendirmeler hareket şeklini belirler.
Teyp avcılığı ile ilgili Ülkemizde bir kanun var ve bu kanun böyle bir avlanma şeklini yasaklıyor.Dünyanın başka ülkelerinde böyle bir yasağın olup olmaması,Ülkemizdeki bu yasağı ortadan kaldırmaz.Dolayısıyla o kanun orada duruyorken yapılacak şey kanun yürürlükte olduğu sürece O'na oymaktır.Memnuniyetsizlik varsa; milletvekilleri kanalıyla kanunun  Meclis'te iptali için çalışmalar yapılır.
İktisat;kıt olan kaynaklarla,insanların sonsuz ihtiyaçlarının karşılanması sorununa cevap arayan bir bilim dalıdır.
Arz ve talep bir ürünün fiyatını belirler.Av sayısını arttırmadan,avcı sayısında yaşanacak bir artış yani arz azalırken talepte yaşanacak bir artış,avlanmanın bedelini arttırır.Devlet bu durumda elinde tüfek olan herkesin avlanmasının önüne geçebilmek için;avcılık belgesi olmadan avlanılamaz,avlanma pulu ve harcı yatırmadan avlanılamaz,çarşamba-cumartesi-pazar günleri dışında avlanılamaz,2 adetten fazla keklik-10 adetten fazla bıldırcın avlanılamaz gibi birtakım yasaklarla bu talebi baskı altında tutmaya çalışır.
Yasaklar,dünyada yaşayan tüm insanlara ait  doğal zenginliğimiz olan av hayvanlarının,toplumun küçük bir kesimini oluşturan avcılarca kullanılması ile ilgili sınır koyma çabasıdır.Tüketilen heşeyin bir bedeli vardır.Ne yazık ki dünyada bedelsiz olarak tüketebileceğimiz çok az şey vardır.
Özel avlaklar ise bedelini ödemeye razı avcıların talebini karşılamak üzere oluşturulan avlaklardır.Böyle bir talep varsa karşılığında özel avlak işletme talebi de kaçınılmaz olarak olacaktır.Müşterisi olmayan bir dükkan varlığını sürdüremez.
Dünyanın geri kalmış bölgeleri hariç parasız avcılık diye bir olay yoktur.Ülkemizde de avcılık zaten parasız değildir.Bugün yaklaşık 220 TL(117.85+110) olan bedel kaçınılmaz olarak gelecekte daha da artacaktır.Av tüfeği ve avcı sayısına kota koymak gibi çözümler de gelecekte sözkonusu olabilir.
Dünya nüfusunun hızla arttığını, yaban yaşam alanlarının hızla daraldığını ve kirletildiğini,birçok türün neslinin tükendiğini göz önüne alırsak;sınırlandırmaların da kaçınılmaz olduğunu görürüz.
Burada ve başka ortamlarda da teyp ile avcılığın Bulgaristan ve Romanya gibi ülkelerde ancak özel avlaklarda ve avlanma turizmi kapsamında yapıldığı bunun dışında yasak olduğu bilgisi paylaşıldı.Hal böyleyken hala sanki dünyanın en medeni ülkeleri gibiymiş gibi Mısır vb ülkeleri örnek vererek yapılanı haklı göstermeye çalışmayı doğru bulmuyorum.
Arjantin'de üveyik vurmak sınırlandırılmamaıştır çünkü anormal sayılardadır ve tarım zararlısıdır.Avusturalya'da tavşan sayısını kontrol altına akmak için bir dönem avcılardan yardım istenmiştir.Kuzey Amerika'da kaz sayısının çok arttığı ve tarıma zarar verdiği dönemlerde limitler kaldırılmaktadır.Daha pek çok örnek verilebilir.
Bütün bu anlatımdan hareketle birtakım kişileri hedef göstermenizi,suçu ve suçluyu övmek şeklinde algılanan sözlerinizi doğru bulmuyorum.Teyp ile avcılık yapanlar sizin bu söylemlerinizi zaten biliyorlar sizden ricam bu illetten nasıl kurtulunur üzerine kafa yormanız ve çözümler üretmeniz.Bu yönde sunacağınız katkıya şimdiden teşekkür ederim kendi adıma.Saygılar,selamlar...
Seçkin M. BİLTEKİN
1966 Aliağa/İZMİR

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 08 Ekim 2012, 20:24:55 »
seçkin abi yazdıklarınızda haksız değilsiniz.. lakin bazı bölümlere cevap vermemlazım..mısırdaki videolardan yola cıkarak değil  av videolarınından yola cıkarak sadece bıldrıcın için değil adamların kaz avlarını fişek limitlerini ördek avlarını  bu videolardan görebilrsiniz hatda bir video 40 yard dan uzğa kazlara atış yapan bir avcın 40 yarddan uzağa atışyapmanın yasak olduğunu da onlardan öğrendim.. paraszı avlanlılmaz ama parasını öedemdke zorluk cekene kolaylık gösterile bilir devlet 200 tlyı 2 parçada alsa sanırım batmaz....ayrıca bu iş cezayla değil sağ duyula çözülür önlemler negatif değil pozitif olmalı yasakla bir yere varılmaz ne göreceksinziki kimse bir yere varamayacak en azından bu konuda...sonuçta dağda avlanıyouruz.. çözüm konusunda brilik ve beraberlik ve kanunlara uaynlarda ödüller verilmeli.. çünkü bizde eğitim sıkıntısı var..

Çevrimdışı İsmail ÖZDEMİR

• Müdavim Üyemiz
  • http://www.facebook.com/pages/Kurzhaar-VOM-BAFRA-%
    • http://www.facebook.com/pages/Kurzhaar-VOM-BAFRA-%C3%96zdemir/325654497557412
« Yanıtla #3 : 09 Ekim 2012, 00:13:21 »
 kuş yok diyoruz ...... ama vuran vuruyor .

birde  özenerek yorum lar  öldürüyor beni

anlam veremiyom neyi ispatlıyorlar .
 birde buna dernek başkanı katılırsa degmeyin keyfine

• *
« Yanıtla #4 : 09 Ekim 2012, 10:58:34 »
Arkadaşlar " bu iş yasaksa dünya çapında ve her kesime eşit olarak yasak olmalı "sözü içerik olarak doğrudur. Ancak pratikte bunun gerçekleşmesi için yapılacak şey ancak uluslarası anlaşmalar imzalamak ve taraf ülkeleri gereğini yapmaya davet etmek olabilir.Bir örnek verecek olursak; küresel ısınmaya neden olarak gösterilen sera gazlarının tek başına % 25'ini üreten ABD,bunu sınırlamaya çalışan Kyoto Protokolü'nü imzalamamaktadır. Ya da güncel bir örnek Suriye'dir.Nato ve Birleşmiş Milletler gibi örgütlerin varlığına rağmen Uluslarası toplum buraya doğrudan müdahale edememektedir.Dolayısıyla bu eşitlik isteği kolay gerçekleştirilebilir bir şey değildir. Dünyanın tamamının Jandarmalığını yapmaya soyunmuş ABD'nin dahi etkisi sınırlı olup Kyoto Protokolünde olduğu gibi "anamı......kadı.kimi kime şikayet edeceksin"durumu oluşmaktadır.
Bir ülkede kuralların olmasını ve bunların istisnasız uygulanmasını istemek bizler gibi ortalama vatandaşların talebidir.Bu talep iki kesimin işine gelmez.Birinci kesim zenginler ve siyaseten güçlü olanlar.İkinci kesim ise kanunları geçersiz kılmaya çalışan çeteler,mafyalar ve güç odaklarıdır.Bu iki kesimden birine ait değilsek yapılması gereken kanunları savunmak ve yasalar karşısında herkesi eşit kılmaktır.Ancak bu sayede hakkımız olana,adil bir şekilde payımıza düşene sahip olabiliriz.
Teyp kurmak,zamansız avlanmak,yasak usullerle avlanmak,belgesiz avlanmak vs...hakkına razı olmayan, başkasının  payında gözü olan ve onu çalmaya çalışanların davranış şeklidir.Bu bir zulümdür.Zulme ve zalime karşı olmak insan olmanın gereği olmalıdır.Sadece karşı olmakla kalmamalı bunları yapanların hakettikleri cezayı almaları için el ele vermeliyiz.Bu işin başlangıç noktası insanın kendi nefsidir.Ancak kendi nefsini kontrol etmeyi başarabilmiş bir insan çevresindekilerden de bunu talep edebilir."Ele verir talkımı,kendi yutar salkımı"durumu olmaması için başlangıç noktası öncelikle biziz.Doğru davranış modelini  karşıdan beklemeyip önce kendimiz uygulasak,kötüyü örnek göstererek ama diye başlayan cümleler kurmasak,saygı görmek istiyorsak önce etrafımıza saygı göstersek sorunlarımızın birer birer çözüldüğünü görebiliriz sanırım.
Bulgaristan,Romanya,Mısır kötü örneklerdir.Ne yapalım yani buralarda devlet yasak olmasına rağmen halkın bir bölümüne göz yumuyor diye bizdemi bu zulme ortak olalım,göç eden bu hayvanları acımasızca bizdemi yok etmeye çalışalım,memleketi soyan hırsızlar var diye bizdemi soygunun,talanın tarafı olalım.Ne diyorsunuz arkadaşlar hangi saftasınız.Safınızı belirleyin.Safınızı belirlediğinizde gerisi kendiliğinden gelecektir.
Selamlar,Saygılar...   
« Son Düzenleme: 09 Ekim 2012, 12:15:49 Gönderen: Seçkin BİLTEKİN »
Seçkin M. BİLTEKİN
1966 Aliağa/İZMİR

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 09 Ekim 2012, 13:27:43 »
musa bu konular sıkıntılıdır... şimdi burda sesini çıkarmayanlari senin başka alakasız bir konunda sana çift dalabilirler haberin olsun.... durupdururken niye bana dalıyorlar diye merakta kalma..... rastgelsin.....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Tolga GÜVENDİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 09 Ekim 2012, 14:17:14 »
Adam geliyor ovaya kuruyor orkestrayı..sabaha kadar bütün kuşu topluyor hepsini vurup gidiyor..O bölgenin avcısı aynı yere geliyor kuş muş kalmamış,,,şimdi bu adam usulune uygun mu avcılık yaptı...Herneyse nasıl olsa göç hayvanı teyp serbest olsun limit falan da olmasın neslini tüketelim şu kuşun da rahatlayalım..
« Son Düzenleme: 09 Ekim 2012, 14:20:59 Gönderen: Tolga GÜVENDİK »
Tolga GÜVENDİK
1990 / MANİSA
ImgLand.net image

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : 09 Ekim 2012, 14:26:07 »
birol abi uyarın için teşekkür ediyorum lakin ben sadece hekesin bilip te konuşmak istemediği av kuluplerinde av sohbetlerinde aşıkar ve meydanda olan bazı konularrı forumda dile gitirdim...aslınd herkes neyin ne en oldğunu cok iyi biliyor...aslında...doğru söyleyen 9 köyden kovulurmuş derler soprun yok kovsunlar abi bizde gitiiğimiz o köylerde kovulduğumuz köyleri anlatıyoruz...10 u köyüde biz kurarız orda kalırız artık :)

yıldız abla ayrıca yorumun için teşekkür ediyourm bu konu açmamın nedenlerinden birid senin bahsettiğin durumdur,,,

somumumuzun""Kişisel Şikayetler Tartışmalar Bölümü""daha dün ""yasal olmayan av""" başlıklı bir paylaışım vardı konu 4 saat geçmeden kiltlendi ve bu gün silinmiş durumda....ve konu şuydu teyiple avlanan iki kişiyi gördüğünü ve sürekli uyardığını söyleyen abimiz bu kişileri isimleri ne kadar yazmıştı...
sonuç konu 4 ssat içnde kiltlendi ve akşımına silindi..

Teyp kurmak,zamansız avlanmak,yasak usullerle avlanmak,belgesiz avlanmak vs...hakkına razı olmayan, başkasının  payında gözü olan ve onu çalmaya çalışanların davranış şeklidir.Bu bir zulümdür.Zulme ve zalime karşı olmak insan olmanın gereği olmalıdır.Sadece karşı olmakla kalmamalı bunları yapanların hakettikleri cezayı almaları için el ele vermeliyiz.Bu işin başlangıç noktası insanın kendi nefsidir.Ancak kendi nefsini kontrol etmeyi başarabilmiş bir insan çevresindekilerden de bunu talep edebilir."
şimdi seçkin usta forumlar dabile bir adım ileriye gidemiyorsakbizim bizim burada işimiz ne...fotoğa paylaşak için mi geliyoruz foruma...yokeğer birşeylerin düzelmesini istiyorsak bunları başkalarına daytmala değil önce kendimiz yapmakla başlamalıyız....

Çevrimdışı Özhan KELEŞ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #8 : 09 Ekim 2012, 15:23:40 »
birol abi uyarın için teşekkür ediyorum lakin ben sadece hekesin bilip te konuşmak istemediği av kuluplerinde av sohbetlerinde aşıkar ve meydanda olan bazı konularrı forumda dile gitirdim...aslınd herkes neyin ne en oldğunu cok iyi biliyor...aslında...doğru söyleyen 9 köyden kovulurmuş derler soprun yok kovsunlar abi bizde gitiiğimiz o köylerde kovulduğumuz köyleri anlatıyoruz...10 u köyüde biz kurarız orda kalırız artık :)

yıldız abla ayrıca yorumun için teşekkür ediyourm bu konu açmamın nedenlerinden birid senin bahsettiğin durumdur,,,

somumumuzun""Kişisel Şikayetler Tartışmalar Bölümü""daha dün ""yasal olmayan av""" başlıklı bir paylaışım vardı konu 4 saat geçmeden kiltlendi ve bu gün silinmiş durumda....ve konu şuydu teyiple avlanan iki kişiyi gördüğünü ve sürekli uyardığını söyleyen abimiz bu kişileri isimleri ne kadar yazmıştı...
şimdi seçkin usta forumlar dabile bir adım ileriye gidemiyorsakbizim bizim burada işimiz ne...fotoğa paylaşak için mi geliyoruz foruma...yokeğer birşeylerin düzelmesini istiyorsak bunları başkalarına daytmala değil önce kendimiz yapmakla başlamalıyız....

Musa bey,bahsettiğiniz paylaşım elde resmi delil olmadan ve bunu belgeleyemediği için iddaa eden veya iddaa'ya maruz kalan kişilerin mağdur olmamaları için konu arşive kaldırılmış ve iddaa'sını belgelendirdiği ve talep ettiği anda konu yeniden açılacaktır.
Konu kilitlenmeden ve arşive kaldırılmadan öncede gerekli açıklama yapılmıştır.

İsmail bey yaşananlar gerçekten hoş değil :( ancak bu gibi durumlarda elimizde somut deliller olmadan bir şey yapmak mümkün değil :(
Bu nedenle yazdıklarınızın doğru olduğunu var sayarsak keşke gerekeni yasal yollardan yapmış olsaydınız ...
Konuda Tarık beyinde yazdığı gibi hoş omayan durumlar ortaya çıkabilir, bu nedenle plakaları en azından gizliyoruz,
konu şikayetinizle sabit lik kazanırsa tekrar yazmanız için açılabilir,
Ayrıca ismi geçen kişiler isterlerse cevap hakklarını kullanabilirler konu kilitlenerek kişisel şikayetler bölümünde kalacak teşekkürler...
« Son Düzenleme: 09 Ekim 2012, 16:09:28 Gönderen: Özhan KELEŞ »
Özhan KELEŞ
28/05/1962-İstanbul

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : 09 Ekim 2012, 15:39:09 »
acıklamanız için teşekkrüler özhan bey...

• *
« Yanıtla #10 : 10 Ekim 2012, 16:58:32 »
Musa kardeşim,"seçkin usta forumlar da bile bir adım ileriye gidemiyorsak bizim bizim burada işimiz ne...fotoğraf paylaşak için mi geliyoruz foruma"diyorsun,cevap vermeye çalışayım.
Çok uzun yıllardır siteyi takip etmeme rağmen ileti sayıma bakarsan 85 adet.Ben kendi namıma,faydalı olacağını düşündüğüm fikirlerimi paylaşmak,yanlış olduğunu düşündüğüm bir konuyu eleştirmek amaçlı forumu kullanıyorum.Zaman zaman fotoğraf paylaşımı da yapıyorum.Çünkü bir sayfa yazıyla anlatamayacağınız bir şeyi tek bir fotoğrafla halledebiliyorsunuz.
Ama benim esas derdim başka.Görüyorum ki kendi bulunduğum bölge dahil yurdumuzun heryerinde hızla büyüyen bir paylaşım sorunu var.Hakkına razı olmayan,pastadan daha büyük bir dilim koparma arzusunda olan,etkin bir denetim sistemi olmadığı için "köpeksiz köyde değneksiz gezmeye alışmış"insanların sayısının  hızla arttığını görmekteyim.Her türlü usulsüz avın yapıldığını ancak bunların çok azının cezalandırılabildiğini gören bir grup avcının da enayi yerine konulmaktan bıkarak kıyısından köşesinden bu işlere bulaşmaya başladığını da söyleyebilirim.
Ülkemiz bir av cenneti değildir.Yerli kuşumuz olan kekliğin doğu ve güneydoğu illeri dışındaki mevcut sayıları günlük avlanma limitlerinin çok çok altındadır.Göçmen kuşlardan olan kazın,ördeğin,çulluğun,üveyiğin ve bıldırcının sayılarının arttığını kimse iddea edemez.Her sezon maalesef bir önceki sezonu aratmaktadır.Teyp ile bıldırcın avlamak bugün itibarıyla yapanlara bir avantaj sağlıyor gözükse bile gerçek olan şey bu iş bindiğimiz dalı kesmektir.Rahmetli anneannemin güzel bir sözü varmış"varlık seviştirir,yokluk dövüştürür"dermiş.Ortada bir paylaşım sorunu olduğu ve bu sorunun gelecekte katlanarak büyüyeceği bir gerçektir.O nedenle tekrar ediyorum."Teyp kurmak,zamansız avlanmak,yasak usullerle avlanmak,belgesiz avlanmak vs...hakkına razı olmayan, başkasının  payında gözü olan ve onu çalmaya çalışanların davranış şeklidir.Bu bir zulümdür.Zulme ve zalime karşı olmak insan olmanın gereği olmalıdır.Sadece karşı olmakla kalmamalı bunları yapanların hakettikleri cezayı almaları için el ele vermeliyiz."
Peki bunu nasıl yapacağız?Denetim konusunda yetkili kılınan av koruma memurlarının,saha-kır-köy bekçilerinin, polisin,jandarmanın,köy muhtarlarının,ihtiyar heyetlerinin bu görevi hakkıyla yapamadıkları ortada.Bu insanların büyük bir bölümü bunu ekmek paralarını kazandıkları bir iş olarak görüyor ve kılasik bir devlet memuru anlayışıyla mevcut iş yüklerini arttırmak istemiyorlar.Şikayet ederseniz dişliler ağırda olsa harekete geçiyor. Şikayet yoksa vatandaş halinden memnun.Asayiş berkemal.Düşünce bu.Şikayet ettik gelen giden olmadı, ilgilenen yok.Pes mi edeceğiz?
Ben size bizim derneğimizin uygulamasını anlatayım.Öncelikle Derneğimizin ve yönetim kurulu üyelerimizin isimlerinin tek tek yer aldığı bir kartvizit bastırdık.Bu kartviziti bölgemizdeki sürü sahiplerine, çiftliklere, çobanlara, muhtarlıklara,arazide evi olan köylülere dağıttık.Sosyal medya aracılığıyla da telefonlarımızı paylaştık.Avcılıkla ilgili bir sıkıntıları olması durumunda gece gündüz arayabileceklerini söyledik.İşe yaradı arkadaşlar.Pek çok şikayet aldık.Aldığımız bu şikayetleri av koruma memurlarına,gelememeleri durumunda Jandarmaya ilettik.Niteliksiz bulunduğu için ciddiye alınmayan vatandaş ihbarları ,tarafımızdan arandığında hiç bir zaman geri çevrilmedi.Jandarmanın müsait aracı olmaması durumunda kendi özel araçlarımızla birlikte gittik ve vatandaştan gelen ihbarı neticelendirdik.Ciddiye alındığını gören vatandaş daha fazla arıyor artık.Avcı olmayan bir vatandaş dahi avına ,doğasına sahip çıkarken siz avcılar neden çekiniyorsunuz.İnsanların suç işleme özgürlükleri olabilir ama bilmeliler ki suçlar cezasız kalmıyor.Bunu sağlayabilirsek zaten sorunun büyük bir bölümünü halletmişiz demektir.Yazım çok uzadı, şimdilik benden bu kadar.Selamlar,saygılar...
« Son Düzenleme: 10 Ekim 2012, 17:01:42 Gönderen: Seçkin BİLTEKİN »
Seçkin M. BİLTEKİN
1966 Aliağa/İZMİR

Çevrimdışı Bülent KOCA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 10 Ekim 2012, 17:23:01 »
Musa kardeşim,"seçkin usta forumlar da bile bir adım ileriye gidemiyorsak bizim bizim burada işimiz ne...fotoğraf paylaşak için mi geliyoruz foruma"diyorsun,cevap vermeye çalışayım.
Çok uzun yıllardır siteyi takip etmeme rağmen ileti sayıma bakarsan 85 adet.Ben kendi namıma,faydalı olacağını düşündüğüm fikirlerimi paylaşmak,yanlış olduğunu düşündüğüm bir konuyu eleştirmek amaçlı forumu kullanıyorum.Zaman zaman fotoğraf paylaşımı da yapıyorum.Çünkü bir sayfa yazıyla anlatamayacağınız bir şeyi tek bir fotoğrafla halledebiliyorsunuz.
Ama benim esas derdim başka.Görüyorum ki kendi bulunduğum bölge dahil yurdumuzun heryerinde hızla büyüyen bir paylaşım sorunu var.Hakkına razı olmayan,pastadan daha büyük bir dilim koparma arzusunda olan,etkin bir denetim sistemi olmadığı için "köpeksiz köyde değneksiz gezmeye alışmış"insanların sayısının  hızla arttığını görmekteyim.Her türlü usulsüz avın yapıldığını ancak bunların çok azının cezalandırılabildiğini gören bir grup avcının da enayi yerine konulmaktan bıkarak kıyısından köşesinden bu işlere bulaşmaya başladığını da söyleyebilirim.
Ülkemiz bir av cenneti değildir.Yerli kuşumuz olan kekliğin doğu ve güneydoğu illeri dışındaki mevcut sayıları günlük avlanma limitlerinin çok çok altındadır.Göçmen kuşlardan olan kazın,ördeğin,çulluğun,üveyiğin ve bıldırcının sayılarının arttığını kimse iddea edemez.Her sezon maalesef bir önceki sezonu aratmaktadır.Teyp ile bıldırcın avlamak bugün itibarıyla yapanlara bir avantaj sağlıyor gözükse bile gerçek olan şey bu iş bindiğimiz dalı kesmektir.Rahmetli anneannemin güzel bir sözü varmış"varlık seviştirir,yokluk dövüştürür"dermiş.Ortada bir paylaşım sorunu olduğu ve bu sorunun gelecekte katlanarak büyüyeceği bir gerçektir.O nedenle tekrar ediyorum."Teyp kurmak,zamansız avlanmak,yasak usullerle avlanmak,belgesiz avlanmak vs...hakkına razı olmayan, başkasının  payında gözü olan ve onu çalmaya çalışanların davranış şeklidir.Bu bir zulümdür.Zulme ve zalime karşı olmak insan olmanın gereği olmalıdır.Sadece karşı olmakla kalmamalı bunları yapanların hakettikleri cezayı almaları için el ele vermeliyiz."
Peki bunu nasıl yapacağız?Denetim konusunda yetkili kılınan av koruma memurlarının,saha-kır-köy bekçilerinin, polisin,jandarmanın,köy muhtarlarının,ihtiyar heyetlerinin bu görevi hakkıyla yapamadıkları ortada.Bu insanların büyük bir bölümü bunu ekmek paralarını kazandıkları bir iş olarak görüyor ve kılasik bir devlet memuru anlayışıyla mevcut iş yüklerini arttırmak istemiyorlar.Şikayet ederseniz dişliler ağırda olsa harekete geçiyor. Şikayet yoksa vatandaş halinden memnun.Asayiş berkemal.Düşünce bu.Şikayet ettik gelen giden olmadı, ilgilenen yok.Pes mi edeceğiz?

Ben size bizim derneğimizin uygulamasını anlatayım.Öncelikle Derneğimizin ve yönetim kurulu üyelerimizin isimlerinin tek tek yer aldığı bir kartvizit bastırdık.Bu kartviziti bölgemizdeki sürü sahiplerine, çiftliklere, çobanlara, muhtarlıklara,arazide evi olan köylülere dağıttık.Sosyal medya aracılığıyla da telefonlarımızı paylaştık.Avcılıkla ilgili bir sıkıntıları olması durumunda gece gündüz arayabileceklerini söyledik.İşe yaradı arkadaşlar.Pek çok şikayet aldık.Aldığımız bu şikayetleri av koruma memurlarına,gelememeleri durumunda Jandarmaya ilettik.Niteliksiz bulunduğu için ciddiye alınmayan vatandaş ihbarları ,tarafımızdan arandığında hiç bir zaman geri çevrilmedi.Jandarmanın müsait aracı olmaması durumunda kendi özel araçlarımızla birlikte gittik ve vatandaştan gelen ihbarı neticelendirdik.Ciddiye alındığını gören vatandaş daha fazla arıyor artık.Avcı olmayan bir vatandaş dahi avına ,doğasına sahip çıkarken siz avcılar neden çekiniyorsunuz.İnsanların suç işleme özgürlükleri olabilir ama bilmeliler ki suçlar cezasız kalmıyor.Bunu sağlayabilirsek zaten sorunun büyük bir bölümünü halletmişiz demektir.Yazım çok uzadı, şimdilik benden bu kadar.Selamlar,saygılar...
Elinize ve beyninize sağlık,olay budur!Hep başkalarından beklemek gibi hastalıklı ve kısır bir düşünce yapısından insana yakışır ve sonuç almaya yönelik bir çözüm istiyorsanız;buyrun uygulamasını yapmışlar.Sizi kendi adıma kutlar ve bunun yaygınlaşması için elimizden geleni yapmalıyız derim.Etçi-avcı,katliamcı-avcı(v.s v.s örnek çok arttırılabilir,literatür eylem gibi uygun şekilde geniş ) farkı çıksın ortaya!
Bülent KOCA-1970  Çal   505 8281132 Alaşehir

Çevrimdışı Özhan KELEŞ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #12 : 10 Ekim 2012, 18:01:44 »

Sizin gibi avına sahip çıkan tüm dostlara selam olsun
Örnek davranışınız için teşekkürler.

Özhan KELEŞ
28/05/1962-İstanbul

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #13 : 10 Ekim 2012, 18:31:28 »
Nerede olursa olsun  (internet siteleride dahil)  yazılı beyan belge niteliğini taşır. İspatı kişinin beyanıdır. Şikayetçi,  güvenlik kuvvetlerini, milli park görevlilerini, köylünün olay nedeni ile hareketlendiğinin ifadesinde bulunuyorsa bu konu ciddidir. Karşı tarafa cevap hakkı da doğmuşken neden cevap verilmedi? Haklı veya haksız cevabını pekala verebilirlerdi.   Onlara gelince yok töğmet altında bırakılıyormuşta,  yok mağdur oluyorlarmışta. Mazeret ne güzel iyi valla.  Hale bakarmısınız?  Üstelik burası büyük ve tanınmış bir paylaşım sitesidir. Şikayet eden, konuyu burda paylaşan, hakarete uğrayan  sanki SUÇLU oldu?  Hangi paylaşım sitesi olursa olsun kişi gayri yasal av yaptığı zaman fotoğrafları ile veya yazdıkları ile tespit edilip tutanak tutuluyor. Ve ceza alıyor iken. Siz neden bahsediyorsunuz?
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı M.Kemal KESKİN

• *
« Yanıtla #14 : 10 Ekim 2012, 18:56:43 »
Arkadaşlar yukarıdaki yorumları başka zaman okuyacağım, ben de kısıtlı zaman aralığında bir iki kelime yazayım dedim. Bölgemizde (Amık ovasında, Çukurova'da) bu yıla kadar ben çok yoğun bir şekilde teyple av yapıldığını duyuyordum. Bu yıl sabahları ava gidiyorum, biraz erken gittiğimde her defasında avlanacağımız bölgeden teyp sesleri duydum. Benim tüm israrıma rağmen arkadaşım o tarlalara girmedi, gün ağardığında köpekli, köpeksiz avcı gruplarının o tarlalara girerek katliam yaptıklarına şahit oldum. Ben şahsıma kasaptan et alır yerim o bıldırcını o şekilde avlamam. Saygılar.
« Son Düzenleme: 10 Ekim 2012, 19:01:22 Gönderen: M.Kemal KESKİN »

Mustafa Kemal KESKİN
1957-İskenderun
0505 4577838

Çevrimdışı Hüseyin EKİNCİ

• *
  • 5334751516
« Yanıtla #15 : 10 Ekim 2012, 19:03:47 »
ya hala bız neyını tartısıyoruz ben anlamıyorum denetım olmadıgı surece ben anlamıyorumkı bın 2 haftada tam 4 kez sıkayetcı oldum neymıs beyefendı ekıbımız baska yerde jandarmaya ıletelım ben jandarmayla gıdıp adam yakalayacagım adamla sonra kanlı bıcaklı olacagım gecen senede aynı konudan kavga ettık arkadasımın kafasına dıpcıkle vuruldu sonuc 7 dıkıs e ne oldu dusman olduk bos konusmayı bırakalım varsa sozu gececek bırbırımıze degılde bastakınere anlatalım derdımızı haa bırde su var delı delıyı gorunce degnegını saklarmısım o kuruyo bu avlıyo ben acık konusayım cogumuz kurup avlıyoo  ama herkez karsı sozde sozum sayıbıne yanı herkez alınmasın bırde su var lımıtler hepımız avcıyız sen dogru konusalım sen kalktın burdan 400 km yol yaptın gole gıttın lımıt 4 sabah saat daha 5 40 bır alay örddek geldı tak tak oluya 4 tane dustu bırde ordek sarıyor bız adada oturmus cekırdek yıyoruz sıkmıyoruzz   
Hüseyin EKİNCİ
1982-Antalya

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #16 : 11 Ekim 2012, 09:44:31 »
seçkin abi bu yapmış olduğunuz iş sizin ve etrafınızdaki avcı abilerimiz kardeşlerimzin kalitesini gösterir ne mutlu ki bu şekilde bir ekip teşkilat oluşmuş ve meyveleride alınmya başlanmış,,,""yanlız işi ehline vermeli demişler""
ya hala bız neyını tartısıyoruz ben anlamıyorum denetım olmadıgı surece ben anlamıyorumkı bın 2 haftada tam 4 kez sıkayetcı oldum neymıs beyefendı ekıbımız baska yerde jandarmaya ıletelım ben jandarmayla gıdıp adam yakalayacagım adamla sonra kanlı bıcaklı olacagım gecen senede aynı konudan kavga ettık arkadasımın kafasına dıpcıkle vuruldu sonuc 7 dıkıs e ne oldu dusman olduk bos konusmayı bırakalım varsa sozu gececek bırbırımıze degılde bastakınere anlatalım derdımızı
hüseyine beyinde anlattığı gibi olumsuzluklar yaşancaktır..avcı bunuları yaşamak zournda değildir sizin vaktiniz olabilir zamanınız müsati oalbilir maddiyatınız bir şekilde bu işler için ayrılmış olabilir ama herkesin bunu yapabilmemsi mümkün değil...imkanı olanların yapması normaldir..ama yapmadığı için kınanmaz zira bu iş onun görevi değildir
kim ne ise memur ise onu yapmalı avcı avlanacak koruması greken koruyacak korumayı kendince görev edinenler elbetdeki tebrik ve tekdiri sonuna kadar hak ediyor ve bizde bu insanların yanıdayız, kendi kırsal bölgemizde sizinkine benzer işler yapan çoktur çünkü kendimden biliyourm ve ve kitlenen konudada arkdaş kendi köyünden bahsediyordu bunu hemen hemen herkes yapıyor köylük alanlarda yaşıynlarların çoğu ...ama çözüm bu değil bu lokal bir çözüm üretebilir diğer bölgelerde örnek olabilir ama işi ehlinin yapması işleri düzeltecektir .... çözümün ve sorunun kanunlarda yetkili kişlerce yerine getirilmesi lazım zira buda bri kanundur yetkiller yetişemediğin halk devreye gidrsin diye bri kanuda yok...ayrıca""" abi ben paramı ödedim vergimi verdim ben avımı bilirim"" diyen zihniyete ne diyebilrsiniz.. ben gece 1de işten geldim sabah 8 de kalktım internetin başına geçtim bu yorumu yaptım ve 10 da işe gitcem tekrar gece en erken 12 de gelcem haftada 2 gün iznim var..ben bu şartlar altında doğaya gercek manada faydalı olamam..
hiçbir avcının zoundalığı yok bu konuda mecbur değil... koruyan kollayan başımızın üstünde adam deriz...ama kalkıpta koruyamayanı elinden gelmediği için birşeyler yapmayınızda burada suçlamayız zira avcı avlanmalı. kolluk kuvvetleri ve görevlilerde işlerni yapmalı,,kanun koyucular kanunu koyacak...vesselam...

ayrıca nazife ablanın yorumuda yorumlar arsında kalmış

Nerede olursa olsun  (internet siteleride dahil)  yazılı beyan belge niteliğini taşır. İspatı kişinin beyanıdır. Şikayetçi,  güvenlik kuvvetlerini, milli park görevlilerini, köylünün olay nedeni ile hareketlendiğinin ifadesinde bulunuyorsa bu konu ciddidir. Karşı tarafa cevap hakkı da doğmuşken neden cevap verilmedi? Haklı veya haksız cevabını pekala verebilirlerdi.   Onlara gelince yok töğmet altında bırakılıyormuşta,  yok mağdur oluyorlarmışta. Mazeret ne güzel iyi valla.  Hale bakarmısınız?  Üstelik burası büyük ve tanınmış bir paylaşım sitesidir. Şikayet eden, konuyu burda paylaşan, hakarete uğrayan  sanki SUÇLU oldu?  Hangi paylaşım sitesi olursa olsun kişi gayri yasal av yaptığı zaman fotoğrafları ile veya yazdıkları ile tespit edilip tutanak tutuluyor. Ve ceza alıyor iken. Siz neden bahsediyorsunuz?

bencede haklısın nazife abla ama nedendir bilmiyourm böel oluyor işte.. aslında ben bu konuların kilitlenmesinden yana değilim bu başka sitelerde direk olarak ihaber köşeleri bile var...bizde adam ihber etti diye konusunu kitleyip kaldırıyoruz bunuda anlamış değilim... nazife abla yazdıkalrın konusunda bende seni haklı buluyourm yorumuda okudum ve önemli olduğu içiçn tekrar yorumumda paylaştım... vesselam....

• *
« Yanıtla #17 : 11 Ekim 2012, 12:32:05 »
Musa kardeşim çok hassas bir noktaya değinmişsin.Avcıların veya dernek başkanlarının bir denetim yetkisinin olmadığı,usulsüz avlananlara tek başlarına müdahil olamayacakları bir gerçektir.Köylünün veya avcıların şahsi müdahaleleri sonucunda büyük sılıntılar yaşanabilir.
Bizim gerçekleştirmeye çalıştığımız şey ise başka bir şeydir.İster av koruma memurları olsun,ister Jandarma olsun arazide dolaşarak etkin bir denetleme yapamaz.Bu çok büyük bir zaman ve parasal maaliyet gerektirir.Bizim modelimizde gerçekleştirilmek istenen; arazide bulunanların (avcıların-köylülerin-sürü sahiplerinin-çiftçilerin vs) şikayetlerinin etkin bir şekilde değerlendirilip ilgili birimlerce neticelendirilmesini sağlamaktır.Vatandaş avcılıkla ilgili bir konuda yaşadığı sıkıntıyı bizleri arayarak anlatmakta,verdiği bilgiler ışığında gerçekten bir usulsüzlük olduğu tarafımızdan da değerlendirilmişse yapılan ihbar nitelikli bir hala getirilerek(tam olarak yer-araç plakası-şahıs sayısı-tanınan kişilerse isimleri vb bilgiler) öncelikle av koruma memurlarına,olmazsa jandarmaya aktarılmaktadır.Burada esas görev Dernek başkanı ve yönetim kurulu üyelerine düşmektedir.Milli Parklara veya Jandarmaya "Ben ...... Derneğinin başkanıyım veya yönetim kurulu üyesiyim diye kendinizi tanıtarak yapacağınız bir ihbar kesinlikle değerlendirilmektedir.Hiçbir av koruma memuru ve jandarma bizler kadar araziyi bilemez.Olayın geçtiği mahali ve elde ettiğiniz bilgileri sağlıklı bir şekilde paylaştığınızda yapılacak denetim muhtemelen başarılı bir şekilde neticelenecektir.Bu bize iki şey sağlar.Birincisi; ihbarı yapan vatandaş adam yerine konulduğunu ve şikayetiyle ilgilenildiğini görür.İkincisi ise usulsüzlüğü yapanlar cep telefonu gibi bir teknoloji varken  "köpeksiz köyde değneksiz gezemeyeceklerini" anlarlar ve bir gün sıranın kendilerine de gelebileceğini farkederler.
Arkadaşlar yaptığımız çalışmayı tebrik edenlere şahsım ve yönetim kurulumuz adına teşekkür ediyorum.Ama amacımız tribünlere oynamak,reklam yapmak değildi.Aktif avcılık hayatında kırmadığı ceviz kalmayan ve yaşlılık veya başka nedenlerle avcılığı bırakmış bazı avcı büyüklerimizin yaptığı gibi avcılara veryansın etmektense, halen aktif avcılık yapmaktayken önce kendimizi daha sonra tüm avcıları yasaların elverdiği ölçülerde avlanmaya davet etmeyi tercih ettik.
Başkalarını,başka ülkeleri,geçmişte yaşananları tartışmayı bir kenara bırakmalı ve kendi miladımızı başlatmalıyız. Ben de birçok avcı gibi Ülkemizin avcılıkla ilgili sisteminden,yasakçı zihniyetinden,laftan başka birşey üretmeyen bürokrasimizden ve daha pek çok şeyden memnun değilim.Her konunun hakarete sebep olmadan konuşulmasından  ve medeni bir şekilde tartışılmasından yanayım.Ama kritik nokta şu;daha iyisini yapana kadar mevcut kanunlara harfiyen uymalıyız.Yoksa şu an olduğu gibi kaos kaçınılmaz olur.
Örnek mi istiyorsunuz alın işte Hüseyin Ekinci Bey'in sözleri:" bizim genelimiz calısan ınsanlarız bir pazar günümüz var limit  1 tavsan 2 keklik e adamda para imkan var 3 gün gidiyor 3 tavsan 6 keklik vuruyor o benım hakkımı yemıyormu hadi dürüst olun 300 400 km yok yaptık sabah daha ılk hava acmıs 200 mt yuruduk gürr tak tak limit doldu ben dönmem arkadas varmı donen hadi veya göle vardık  adaya oturdunuz bir alay ördek geldı tak  tak olduya 4 ördek limit doldu arkadan gelen ördege sıkmayan arkadas varmı ben sıkarım "
Bu sözlerden kaostan başka birşey çıkmaz.Paylaşım sorununa çok güzel bir örnek. Kurallar veya kanunlar kişilerin özel taleplerine veya ihtiyaçlarına göre değil toplumun genel menfaatleri temelinde oluşturulur Hüseyin Bey.Siz belirttiğiniz şekilde davranma hürriyetine sahipsiniz. Ama bilmelisiniz ki mademki bu yasalar var siz de birgün kaçınılmaz olarak bir yaptırımla karşılacaksınız.Çoğunluğun yanlış olan bir davranışı sergilemesi o davranışı doğru kılmaz.
Ayrıca şunu da belirteyim.Bizim uygulamaya çalıştığımız model en iyi,en sorunsuz modeldir demiyorum.Biz bunu başarabildik.İnanıyorum ki üzerinde kafa yoran pek çok arkadaşım faydalı çözümler bulacaktır.Selamlar,Saygılar.
Seçkin M. BİLTEKİN
1966 Aliağa/İZMİR

Çevrimdışı M.Kemal ATEŞSAL

• *
« Yanıtla #18 : 11 Ekim 2012, 15:10:36 »
Seçkin Kardeşim, yazdıklarının bir tek kelimesine bile katılmamak mümkün değil. Aklına ve diline sağlık. Bu toplulukta senin gibi doğru düşünen, düşündüğünü gene doğru olarak dile getiren ve bunları uygulayabilen insanlar olduğunu görmek gerçekten çok güzel. Sana saygı ve sevgilerimi sunarım...
  • Beretta urika 2 71 namlu
  • Franci Oto 67 namlu
M.K. ATEŞSAL   1951 ANKARA
0 RH (+)

Çevrimdışı Erkan ÖZTÜRK

• *
  • CENNET PET SHOP... HER ÇEŞİT MAMA BULUNUR.
« Yanıtla #19 : 11 Ekim 2012, 15:24:14 »
Teyp kuran adam, benim hakkımı gasp ediyor.Bunun tartışılıcak bi terafı yok. Kanunen Yapılmıyacak deniyorsa iş bitmiştir.
Erkan ÖZTÜRK
1967 MANİSA

image hosting sites

Çevrimdışı Hüseyin EKİNCİ

• *
  • 5334751516
« Yanıtla #20 : 11 Ekim 2012, 19:11:48 »
seckın bey olay su parası olan 3 gun gıder bızde 2 haftada bır gorursek goruruz ısın ucu maddıyata dayanır gene av ısıne gelıncede sen ne kadar kanunda koysan ınsanın ıcındekı vıcdana baglı hersey 
Hüseyin EKİNCİ
1982-Antalya

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #21 : 11 Ekim 2012, 21:45:35 »
 ARKADAŞLAR KONUMUZ İLE NE ALAKA DİYECEKSİNİZ AMA ŞİMDİ AKLIMA  ŞİMDİ  BİR SÖZ GELDİ ONU YAZAYIM DEDİM :) BELKİ KISSADAN HİSSE DE BEN DE BAŞKALARI DA ÇIKARIRIZ ;)

Dövüşeceksen aslanla dövüş, Aslan kavgadan kaçmaz. Dalaşacaksan bir kurtla dalaş, Saldıracaksa saldırır, çekinmez. 
Dağlarda kartala meydan oku, ...Kanatlarını gizleyemez. Akreple bile uğraşabilirsin, Zehri görünmese de, iğnesi görünür. Ama bir yılanla savaşma, Çünkü yılan kuytuda bekler, göremezsin. Zehri... ağzındadır, sokmadan bilemezsin. Güreşeceksen bir ayıyla güreş, Onun güreşi hilesizdir, oyun bilmez. Düşman arıyorsan, tilki gibi olsun, Onun silahı zekasıdır. Ama bir çakalla savaşma, Çünkü çakal sessiz gelir, göremezsin, Mertçe savaşmaz, yenemezsin. Bunların hepsi etrafında dolaşır, Tanıdıklarının yüzüne iyi bak, anlarsın. Ve unutma, yılan leylekten, Çakal değnekten korkar. Ya sende bu ikisinden korkuyorsundur, Ya da bu ikisi senden...
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #22 : 12 Ekim 2012, 11:11:02 »
seçkin abi temennilerimiz aynı..kanular ve kurallar uyulması gereken zorunluluklardır.. işte zorunluluk unsurunu tam manası ile yerine getirmek için kanunların bir taşım çalışmalarla desteklenmesi lazım en absit örneğide kolluk kuvvetlerinin yaptırımları,,işte sorun yaptırımların eşit olmaması ve yeterli yaptırımın olmamasıdır...şehirde kanunlara karşı gelmek isteyen lerin korkusu işyerlerindeki kameralar..trafikte suç işlemeyi önleyen mobeseler (radara yakşaırken nasıda yavaşlarız değilmi) oysaki hız limitlerimzi belldir...ülkemizde kanunlara bakış acıları çok farklı hem uyması gerekenlerin hemde kotrol ile görevlilerin...ben bu iş için özel oalrak görevlenrilen işi sadece doğayı ve yaban hayatını korumak olan bir ekibin her ilde görevyapmasından yana olan biriyim zamnında bunu dile getirdik lakin pek sıcak bakılmadı kolluk kuvveti tarzında böle bir şeyin olmaycağını sölediler...
görevli olmak isteyenler av günlerinde gittikleri av merasında tüfekleri ve limitleri kontrol etme yetkisi sahip ihbar önceliğine sahip kişler olsa iş farklı olur ve kbunlar avcı olarak hem avlanacak hemde merayıdı dentleyecek bu işiderneklerden ayırcaklar bölge bölge ve bu ufak ama etkili yetkilere sahip olanlarda diğer avcılar tarafından bilincek şapkasında yahut kıyafetinde fahri müfettişliğini belirten bir amblem be vabaknlıkça verlimiş bir kimlik... işte gercek avcılardan ozman yardım isteyebiliriz ve ozman bence yasal avclıaran destek bulabilir ve birşeyleri değitre bilriz..avcı aynı zmanda denetleme yetkisine sahip olacakki av esnasında müadale imkanı olsun... sözlerinide haksız değilsiniz
bzide kanunlardan ve herkesin bunlara uymasından yanayız..
forumları cok cidii yerler olarak görüyor bu türlü işlerin temellerinin yahut fikri tohumlarının buralarda atılacağına inanıyorum...

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #23 : 12 Ekim 2012, 11:13:20 »
ve söler elrler eskiler yıldız abla..kork allah c.c dan korkmayandan... :)

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #24 : 12 Ekim 2012, 11:18:53 »
ARKADAŞLAR KONUMUZ İLE NE ALAKA DİYECEKSİNİZ AMA ŞİMDİ AKLIMA  ŞİMDİ  BİR SÖZ GELDİ ONU YAZAYIM DEDİM :) BELKİ KISSADAN HİSSE DE BEN DE BAŞKALARI DA ÇIKARIRIZ ;)

Dövüşeceksen aslanla dövüş, Aslan kavgadan kaçmaz. Dalaşacaksan bir kurtla dalaş, Saldıracaksa saldırır, çekinmez. 
Dağlarda kartala meydan oku, ...Kanatlarını gizleyemez. Akreple bile uğraşabilirsin, Zehri görünmese de, iğnesi görünür. Ama bir yılanla savaşma, Çünkü yılan kuytuda bekler, göremezsin. Zehri... ağzındadır, sokmadan bilemezsin. Güreşeceksen bir ayıyla güreş, Onun güreşi hilesizdir, oyun bilmez. Düşman arıyorsan, tilki gibi olsun, Onun silahı zekasıdır. Ama bir çakalla savaşma, Çünkü çakal sessiz gelir, göremezsin, Mertçe savaşmaz, yenemezsin. Bunların hepsi etrafında dolaşır, Tanıdıklarının yüzüne iyi bak, anlarsın. Ve unutma, yılan leylekten, Çakal değnekten korkar. Ya sende bu ikisinden korkuyorsundur, Ya da bu ikisi senden...

güzel anlamlı bir yazı paylaşım için teşekkürler....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR