sevgili mustafa bakıyorum bir konu açmışsın..umarım dolumların başarılı olur..
dolumlarda hep barut üstüne konuştuk ama power tapaların tipini pek konuşamadık.dediğin gramajları dolum yapabilecek(orjinal tipte)bir tapa yok.ya keçe ile yükselteceksin yada direk keçe tapa dolduracaksın.bu yüzden 25 gramdan aşağı dolumlarda pek sağlıklı dolumlar maalesf yapılamıyor.
Türkiyenin en büyük Fişek disbrütörlerinden Rasgele Av Balıkesir ile yaptığım bir sohbet sırasında bu 20 kalibre ile ilgili dolum sıkıntılarından bahsettim.sağolsunlar beni dikkatle dinlediler .20 kalibrecilerin en büyük sorunu olan 20-22 gram fişekten konu açtım.bu konuda bir çalışma içine girildi..özel bir çalışma yapılacak maliyetlerin makul ölçülerde kalacağı şekilde 20 gram 10 saçma no 22 gram 7 saçma no bior yada keçe tapa fişek üretimi araştırması yapılması karar verildi..inşallah olumlu sonuçlanırsa Avrupada büyük üreticilerden biri bu üretimi yaparak özel üretim bir fişeğe sahip olabiliriz..buda bizi dolum konusunda oldukça rahatlatacaktır diye düşünüyorum.
Polat kardeşim önce dün akşamki verdiğim rahatsızlıktan dolayı tekrar kusura bakma ....
,
dediğin gibi tapalarda boy konusunda sıkıntı yaşıyoruz...gramaj düşük olduğu için tapalar kısa kalıyor...
ben ona basit bir çözüm buldum çoğu kimse gülüyor ama ben işimi hallediyorum..
saçmayı koyduktan sonra kalan boşluğa bulgur koyyorum yıllardır bu şekilde dolum yapıyorum...
ve şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamadım....
diğer konuda biz avcılar için çok güzel olacak...20 ga nın en büyük sıkıntısı fişekte ürün yelpazesinin kısıtlı olmasıydı....
bu konuyu telde de konuşmuştuk firma eğer o tarz fişek çıkarırsa 20 çapta patlama olur ....hem tüfek hem fişek satışında.....