Gönderen Konu: Neden Kurzhaar Almalıyım Veya Almamalıyım ?  (Okunma sayısı 9585 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hüseyin ERTABAK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Neden Kurzhaar Almalıyım Veya Almamalıyım ?
« : 02 Ekim 2012, 12:51:47 »
arkadaşlar ben balıkesir gönen bölgesinde avlanıyorum ve gerçekten çok güzel ve cins pointerlerimiz var ama ben kurzhaar cinsini çok sevdim ama çevremden sürekli almamam gerektiği pointerin yanında avlanamayacağı yanına başka köpek koyup ava götüremeyeceğim pointere göre çok yavaş olduğu diğer köpeklere karşı saldırgan olduğu ve avda beni mahçup edeceği saldırgan olduğu ve daha bunu benzemez yüzlerce şeyler duyuyorum ve gerçekten yoruldum bu köpeği aktif olarak bakan daha önce bakmış özellikle pointerlerle uzun süreli ava götürmüş ve  (eğer alırsam % 90  hep pointerle birlikte avlanacak huyu bozulurmu mesela) avcı dostlarımdan yardım istiyorum eğer bana yardım ederseniz ve elimi kuvvetlendirmemi yada fikrimi değiştirmem mi gerektiğini gerekçeleriyle yazmanızı rica ediyorum çok teşekkürler
birde köpeğimin nerde n kadar açılmasını istediğimi öğretebilirmiyim mesela diyielimki çulluğa gittik pointer gibi hadi oğlum dediğim zaman açılıp bıldırcın da daha yakın gezmesini (mesela 50 adım) sağlayabilirmiyim
Hüseyin ERTABAK  1985-Bursa/Gönen
0 544 217 65 53
her attığını vuran yalan söylüyordur !!!

Çevrimdışı Reşat KOYAK

• resat32
  • Müdavim Üyemiz
Ynt: Neden Kurzhaar Almalıyım Veya Almamalıyım ?
« Yanıtla #1 : 02 Ekim 2012, 15:05:11 »
BANA KALIRSA KİMSENİN OLUMSUZ LAFINA BAKMA DERİM. HERKESİN TARZI VE KÖPEKTEN BEKLENTİSİ FARKLI. ÖNCE SENİN BEKLENTİN NEDİR ONU BELİRLE.
KIŞIN BUZLU SUYA GİRSİN DERSEN AL
TAVŞANI TUTTUĞU GİBİ GETİRSİN ÖNÜME KADAR DERSEN AL
GEL DEDİĞİMDE GEL. GETİR DEDİĞİMDE GETİRSİN DERSEN AL
KIŞIN DONDUMUMU Kİ HASTA OLURMUKİ DİYE DÜŞÜNMEK İSTEMİYORSAN AL
ÇALILIKTA KANAT KIRMA KEKLİĞİM KAYBOLMASIN DERSEN AL
HEM FERMA VERSİN HEM İTAAT ETSİN HEMDE APORT ETSİN DERSEN AL.
NE ÇOK YAKIN NE DE ÇOK UZAK ARAMASIN DERSEN AL.

HEEEE AMA BEN GEL DİYE BAĞIRMAKTAN GIRTLAYIM YIRTILSIN,
TAVŞANI GETİRMESİNİ AZMETTİM ÖĞRETİRİM DERSEN POİNTER AL VEYA DEVAM ET KARDEŞ:DDDDD

ŞAKA BİYANA BEN HER İKİSİNDE BESLEDİM FAKAT KURZHAAR DAHA AĞIR BASTI ÖZELLİKLERİNDE( TABİ KALİTELİ VE HAVA KOKULU KURZHAR OLMASI ŞARTI İLE) SEÇİM SENİN.   
Reşat KOYAK
1986 Atabey ISPARTA
0543 203 14 14

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
« Yanıtla #2 : 02 Ekim 2012, 16:16:29 »
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

Çevrimdışı Ali BİLGİN 20

• *
« Yanıtla #3 : 02 Ekim 2012, 16:20:34 »
hüseyin kardeşim pointerinde yavaş gezeni var kurzhaarında eğek dk beslemek istiyorsan araştırıp iyi bir yavru al bende kurzhaarla av yapan birisiyim ve köpeğim çoğu pointerden daha hızlı ve tempolu geziyor ve köpeği sosyal yaetiştirirsen başka köpeklerlede pek problem olmaz unutma at sahibine göre kişner allah gönlüne göre versin...
Ali BİLGİN
1981 DENİZLİ

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 02 Ekim 2012, 17:11:38 »

hüseyin kardeşim pointerinde yavaş gezeni var kurzhaarında eğek dk beslemek istiyorsan araştırıp iyi bir yavru al bende kurzhaarla av yapan birisiyim ve köpeğim çoğu pointerden daha hızlı ve tempolu geziyor ve köpeği sosyal yaetiştirirsen başka köpeklerlede pek problem olmaz unutma at sahibine göre kişner allah gönlüne göre versin...
evet yüzde yüz katılıyorum benimde kurzharım çok tempolu ve hızlı yorulmak nedir bilmiyor ayrıca çokta sosyal ve akıllı kesinliklikle eğitimle ilgili bir durum
« Son Düzenleme: 02 Ekim 2012, 17:40:56 Gönderen: Özgür TAŞ 45 »
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

Çevrimdışı Ahmet ARIKAN

• Müdavim Üyemiz
  • Burdurlu
    • ahmet arıkan
« Yanıtla #5 : 02 Ekim 2012, 17:22:30 »
diğer hayvanlarla arası pek iyi değil. ama bu durum hırsından ve cesaretinden kaynaklanıyor olsa gerek. iyi bir eğitimle bu durumda düzeltilebilir. avda da fişek gibi. evet çok açılmıyor(ki bende açılmasını istemiyorum) ama gayette iyi arıyor. kışın donmuyor, yazın yanmıyor. iyi bir dk buldunuz mu değmeyin keyfinize.
  • Yıldız Elegant A3 TME
  • Akkar Churchill 812
  • Retay Masai Mara Bronze Pure
  • Çifsan ÇSP 555
Ahmet ARIKAN
1987-Burdur / Yeşilova

Çevrimdışı Ziya ÇOBANOĞULLARI

• Müdavim Üyemiz
  • Avın başı rasgele sonu nasiptir.
« Yanıtla #6 : 02 Ekim 2012, 17:32:49 »
Üveyk-bıldırcın-keklik-tavşan-ördek götürmediğim av kalmadı.
Domuzda kullananlar var.
Kurzhaar ve drahthaar av köpeğidir  :)
  • Belçika Piper Çakmaklı Çifte(Constantinople-Lazaro Gabay)
  • Çifsan Çsp 555 Süperpoze
  • Sarsılmaz Concorde Yarı otomatik
  • Luigi Franchi Black Magic Yarı otomatik
  • Pietro Beretta S56E
  • Savaşcı Pointer's Altar
Ziya ÇOBANOĞULLARI      A rh +
02.06.1972 Bergama/İZMİR
İkamet : Çandarlı

Çevrimdışı Hüseyin ERTABAK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 03 Ekim 2012, 00:37:25 »
arkadaşlar değerli katkılarınıza teşekkür ediyorum peki bir kurzhaarı nasıl eğiticem birde bana yavru konusunda yardımcı olabilecek olan var mı köpekleri kendimi bildim bieleli çok severim ama sevmek yetmez bunun farkındayım bana yetiştirmeyi öğretecek biri lazım gerekirse telefon yazın arayayım bursada yada yakın bir ilde varsa söleyin gidip kurs alayım ama nolursunuz namlı bir kurzhaar yetiştirmeme yardımcı olun çevremde bakan hiç yok o yüzden temel bilgim var ama nerden nasıl başlanır iyisi nasıl elde edilir bilmiyorum yardımlarınzı bekliyorum
Hüseyin ERTABAK  1985-Bursa/Gönen
0 544 217 65 53
her attığını vuran yalan söylüyordur !!!

Çevrimdışı Tarık OĞUZ

• *
« Yanıtla #8 : 03 Ekim 2012, 23:53:40 »
önce pointerle avlanmazsanız kurzhaarın ne olduğunu anlayamazsınız benim tavsiyem birkaç yıl pointerle avlanın  sonrasında kurzhaara geçiş yapın ama kaliteli bir köpek olsun farkı ozaman görürsünüz
Tarık OĞUZ
1961 İZMİR
                     İzmir  Hatay  Avcılar  Derneği

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 04 Ekim 2012, 00:29:52 »
önce pointerle avlanmazsanız kurzhaarın ne olduğunu anlayamazsınız benim tavsiyem birkaç yıl pointerle avlanın  sonrasında kurzhaara geçiş yapın ama kaliteli bir köpek olsun farkı ozaman görürsünüz
Kurzhaar ı anlaması için bir kaç yıl geçmesine ne gerek var . Almansa koy sepete işte . Almanların arabaları ve köpekleri her zaman alınır . İngilizlerden kız bile almam :P
:D
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Kemal BOZKURT

• *
« Yanıtla #10 : 04 Ekim 2012, 02:39:28 »
94 model alman arabasına biniyorum dağda bayırda canavar gibi 1 yıldır daha lastiğine hava bile vurmadım 1 buçuk yıldırda alman köpeğiyle avlanıyorum sağolsun oda bugüne kadar bana hiç hava vurmadı tek geçerim DK
Kemal BOZKURT
     ^^RİZE^^
1987 İSTANBUL / Kartal

jpg upload

Çevrimdışı Sedat KAHRAMAN

• *
« Yanıtla #11 : 09 Ekim 2012, 22:03:53 »
avda adeta sizden emir bekler gibi sürekli gözünüzün içine bakar asla kaybolmaz ben kaybetmek için uğraştım o burundan ve zekadan kaçamaz kaybolamassınız avı bugüne kadar hiç bulamadığı yada ağzından aldığım olmadı önüme bırakır.
Sedat KAHRAMAN
1978 MANİSA

Çevrimdışı Ulvi ŞAFAK

• *
« Yanıtla #12 : 10 Ekim 2012, 00:07:18 »
Kurzhaar ,drahtaar alacan bakacan besleyecen pişman olacan,ama en sonunda doğru yolu bulacan...Kararı ingilizde yönünde kılacan...
Ulvi ŞAFAK
1965-Tekirdağ/Malkara   0545 4510569

Çevrimdışı Memduh KESKİN

• Memduh KESKİN
  • *
« Yanıtla #13 : 10 Ekim 2012, 21:12:27 »
20 Yıl kurzhaar la avlandım, kesinlikle tavsiye ederim ama iyi kurzhaar olursa al. Eğitimi poıntere göre yara yarıya az zaman harcarsın.
Sonuçta her ırkın iyisi bir başka. Gözünün içine bakar kurzhhaar:))
Memduh KESKİN 1972-Aydın/Atça
İkamet, şu an Denizli

Çevrimdışı Salih ÖZBEK

• *
  • gacal salih
« Yanıtla #14 : 10 Ekim 2012, 22:53:31 »
kesinlikle ulvi arkadaşa katılıyorum  3 kanda gurubumuzda mevcut
Salih ÖZBEK
1966 ist  şile

Çevrimdışı Murat ŞINLAKGÖZ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 12 Ekim 2012, 12:28:45 »
arkadaşlar ben balıkesir gönen bölgesinde avlanıyorum ve gerçekten çok güzel ve cins pointerlerimiz var ama ben kurzhaar cinsini çok sevdim ama çevremden sürekli almamam gerektiği pointerin yanında avlanamayacağı yanına başka köpek koyup ava götüremeyeceğim pointere göre çok yavaş olduğu diğer köpeklere karşı saldırgan olduğu ve avda beni mahçup edeceği saldırgan olduğu ve daha bunu benzemez yüzlerce şeyler duyuyorum ve gerçekten yoruldum bu köpeği aktif olarak bakan daha önce bakmış özellikle pointerlerle uzun süreli ava götürmüş ve  (eğer alırsam % 90  hep pointerle birlikte avlanacak huyu bozulurmu mesela) avcı dostlarımdan yardım istiyorum eğer bana yardım ederseniz ve elimi kuvvetlendirmemi yada fikrimi değiştirmem mi gerektiğini gerekçeleriyle yazmanızı rica ediyorum çok teşekkürler
birde köpeğimin nerde n kadar açılmasını istediğimi öğretebilirmiyim mesela diyielimki çulluğa gittik pointer gibi hadi oğlum dediğim zaman açılıp bıldırcın da daha yakın gezmesini (mesela 50 adım) sağlayabilirmiyim
     Çok güzel ve cins pointerlerimiz var demişsin, ne güzel, devam et ve onlarla avlan(bence)
     Kurzhaar bir macera dır. Öyle bir macera ki ona bulaşırsan gözün başka bir şey görmez.
             Ben bu maceranın içinde olan biri olarak naçizane tavsiyem;
                               Pointerlerinle devam et, Rastgele...

Murat ŞINLAKGÖZ
1961 İZMİR  - 0533 326 26 78

Çevrimdışı Olcay AYTAÇER

• *
« Yanıtla #16 : 12 Ekim 2012, 14:57:21 »
     Çok güzel ve cins pointerlerimiz var demişsin, ne güzel, devam et ve onlarla avlan(bence)
     Kurzhaar bir macera dır. Öyle bir macera ki ona bulaşırsan gözün başka bir şey görmez.
             Ben bu maceranın içinde olan biri olarak naçizane tavsiyem;
                               Pointerlerinle devam et, Rastgele...

"USTAM" söyleyeceğini söylemiş.ÜStüne laf söylemek bize yakışmaz....
Olcay AYTAÇER
1983 İZMİR    KENA--OLCAY MUHTEŞEM İKİLİ

gif image hosting

Çevrimdışı Serdar BAKAL

• Müdavim Üyemiz
  • VARLIĞIM, YÜCE TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN...
« Yanıtla #17 : 12 Ekim 2012, 17:09:53 »
BU KONULAR ÇOOOK AMA ÇOK DERİN. SORUP ANLATILMAKLA ÖĞRENİLMEZ YAŞAYACAKSIN...
Serdar BAKAL1982 Bandırma/BALIKESİR,ŞARKÖY0 542 562 36 73

CADIGİLLERDEN LADY

www.youtube.com/Serdarbakal

Çevrimdışı Süleyman SARIDAĞ

• *
« Yanıtla #18 : 12 Ekim 2012, 17:27:13 »
ARKADAŞIM HER FERMADA AV GÖRMEK İSTİYORSAN KURHAAR AL AMA BEN FERMA OLSUN NEYE OLURSA OLSUN DİYORSAN İNGİLİZ AL İNGİLİZ AV VAR YOK BİLMEZ KOKUYU ALDIMI KALIR
 ANLAYAMAZ AVIN HALA ORDA OLUP OLMADIĞINI AMA KURHAARDA O OLAY %1 DİR SON KARAR YİNEDE SENİN SAYGILAR RASTGELE....:)

Süleyman SARIDAĞ 1982
0537 603 98 79-0545 399 52 66
KARAALİ AVCILAR ATICILAR VE BALIKÇILAR DERNEĞİ MANİSA

Çevrimdışı Dr.Onur ŞEREFHANOĞLU

• *
« Yanıtla #19 : 15 Ekim 2012, 09:05:51 »
Bugüne kadar avlandığım en iyi köpek bir kurzhaardı,malesef yer sıkıntısından sattım.Bu cumartesi arkadaşımın yeni aldığı 6 aylık kurzhaarıyla avlandık,arkadaşta usta ingilizde var.Kurzhaarın keklik tavşan avındaki üstünlüğünü tekrar pekiştirdim.Mutlaka iyi ingilizlerde vardır ama benim gördüğüm köpekler içinde kurzhaarlar keklikte daha iyi.Bu arada arkadaşım bu eniği 100 tl ye aldı :)
Dr.Onur ŞEREFHANOĞLU
0 Rh + 1978 BOLU

Uploaded with ImageShack.us

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #20 : 15 Ekim 2012, 12:17:26 »

Kurzhaar ve drahthaar av köpeğidir  :)

ZİYA BEY
kısa ve net olarak özetlemiş ,, başka söze gerek olduğunu sanmıyorum.....
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Ahmet ÖZKAN

• *
  • 05347677315 TOROS KARTALI
« Yanıtla #21 : 17 Ekim 2012, 01:22:39 »
Ben benim Kurzhaara bi de saban takıp çifte koşacam ;D,o ne biçim bi güç kuvvet anlamadım gitti,tasmayı koparttırır,zinciri kırdırır,şaştım kaldı :-\.
Ayrıca yeni gelin gibi 2 güne bir en ufak bi şeyden hastalanmasın dersen Alman ırkı bu konuda vazgeçilmezdir.
Yok illa don lastiği gibi sünerek ferma veren isterim dersen,malum pointer dir :).
Ahmet ÖZKAN
1983 mersin mut

Çevrimdışı Akif ARSLAN

• *
« Yanıtla #22 : 28 Kasım 2012, 22:28:31 »
Bütün arkadaşlar kurzhaarın avının güzelliğini yazmış ama bu köpek av haricinde ne yapar bunuda yazabilir mi acaba tecrübeli arkadaşlar.Malum sadece avla bitmiyo bu iş.Bir de av sonu var.Senede 365 günün 65 günü avda olsak 300 günü nasıl davranır bu hayvan.Nasıl bir bakım ister?Havlarmı ağlarmı?Ne yer ne içer? Gezme gezdirme ister mi av haricinde? Huyu suyu nedir? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bilgi verebilir mi lütfen? Avdaki performansı haricinde evdeyken artıları eksileri nelerdir?
Akif ARSLAN
1980 KARAMAN

« Yanıtla #23 : 20 Ocak 2013, 15:51:17 »
Değerli arkadaşlarım bende kurzaar besliyorum erkek benimle uyumu avda olsun av dışında kesinlikle uzaklaşmaz ingilizler gibi değil bana çok sadık dağda birgün tipide kaldım bir kayaya sığındım geldi bana sarıldı ısıttı yalnız kafeste başka köpeklerle kesinlikle durmuyor onlara zarar veriyor kıskanç ava giderken bunu ayrı bir bölmede diğer köpekleri bir arada götürüyoruz dişileri bunun kadar sert değil kokusu mükemmel di fakat biz çiftkabin araçta ava giderken havasız kalmışlar beyin hasar gördü kokuyu kaybetti şimdi tekrar bir köpek arayışına girdim yine kurzaar alacağım ama bu sefer dişi tercih edeceğim arkadaşlarımdan yetişmiş dişi kurzaarı olupta vermek isteyen olursa görüşebilirim KAYSERİ MEHMET HASHALICI 05064880201    [email protected]
Mehmet HASHALICI
1955 KAYSERİ