Gönderen Konu: Bu ne yaman çelişki....?  (Okunma sayısı 2333 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Taşkın GESİLİ

• Taşkın GESİLİ
  • Müdavim Üyemiz
  • Taşkın GESİLİ
Bu ne yaman çelişki....?
« : 02 Ekim 2012, 12:03:49 »

Arkadaşlar hafta sonu aracımla giderken asfalta yemlenen güvercine çarpmamak için çok uğraştım hatta hayatımızı tehlikeye attığımı söyleyebilirim. Eşim ve çocuklar bu çelişkiyi hatta bende bu çelişkiyi anlayamadım...Oğlum dediki baba kuş vurmak için dağları un ediyosun, hatta bizleri ihmal ediyosun, şimdi ise kuşa çarpmamak için bizi öldürecktin ve çarptığındaki yüz ifadenden gerçekten çok üzüldüğünü gördüm dedi. Evet gerçekten çok üzülmüştüm...

Sizlerede oluyomu bilmiyorum, avcılık vicdansızlık değil, sadece ava çıktığımızda içgüdüsel olarak bir yarışa, yarışçıya dönüşüyor duygularımız.... Asıl amacımızın vurmak öldürmek olmadığını hatta hayvanları, doğayı çoğu insana göre daha çok sevdiğimi idda edeb bilirim ama gelde sen anlat bunu bazı insanlara....

Taşkın GESİLİ
1976 KAYSERI
BLUE PICARDY SPANIEL

Çevrimdışı Mustafa ÖZKOL

• Müdavim Üyemiz
  • Mustafa ÖZKOL 07.07.1977 KAYSERİ 532 776 89 56
Ynt: Bu ne yaman çelişki....?
« Yanıtla #1 : 02 Ekim 2012, 12:16:48 »
arabaya bişey olmasın diye kaçmışındır seni cani .........kuşları vuruyorsun resim çektiriyorsun zaten senin kocamanda bir tüfeğin var :))))))))
  • Akus 20 ga çifte
  • Beretta 686 silver pigeon 12 ga
  • Benelli s90 12 ga
  • Radentis Queen Setter 6 yaşında

Çevrimdışı Ahmet ŞAKİROĞLU

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
« Yanıtla #2 : 02 Ekim 2012, 12:18:18 »
Abi dediklerine katılıyorum..

Geçenlerde firmaya yeni bir arazi aracı aldık..Ve akşam aracı direk ben alınca bi arazi tarama olayına girdim..Test sürüşü akşama denk geldiği için 6 tane tavşan kaldırdım,bir müddet aracın önünce koştuktan sonra hemen sağa sola kaçışıyorlar..Ben hayvanların kaçtığına arabayla kovaladığıma üzüldüm..Vicdanım sızladı  :( :( Ama dağda gördüğüm zaman vuruyorum..  :)

Avcılık sadece et içinse,vicdansızlıksa ben bir günde 5 6 tane tavşanı arabanın farında avlarım..Ama bu işe gönül verirsen,sana ALLAH tarafından lütfedilen bir rızık olarak azına kanaat edip,bu işi zevkli hale getirirsen,eşinle dostunla muhabbet sohbet helal dairede bir hobi spor olarak düşünürsen keyfi daha bir başka..Hani derlerya bi keklik bi tavşan için bu kadar emeğe zahmete değermi bence değer...Ben soğukta,karda,kışta,dagda,bayırda,aç uykusuz bu hayvanları taban zoruyla kovalamaya razıyım...

Rabbim hiç bir zaman onlarında bir can olduğunu,onlarında bir yaradanı olduğunu bize unutturmasın...(amin)

« Son Düzenleme: 02 Ekim 2012, 12:19:23 Gönderen: Ahmet ŞAKİROĞLU »
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
Kayseri Merkez Avcılar ve Atıcılık Kulubü
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

Çevrimdışı Mahmut YURDUSEVEN

• *
« Yanıtla #3 : 02 Ekim 2012, 12:28:18 »
taşkın bey avcı insan doğayı ve hayvanları seven insan dır,hepimiz aynıyız.
Mahmut YURDUSEVEN
1978-Trabzon

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #4 : 02 Ekim 2012, 13:03:55 »
Taşkın kardeşim öncelik ile sana ve ailene geçmiş olsun dilerim. Ancak ailenin ve kendinin hayatını bu tür riskli durumlara atmaman gerekir. Ben bir bayan avcı ablanız olarak bu tür durumlarda ne kendimi ne ailemi asla riske atmam. Mesela, yolda mıcır olabilir en ufak direksiyon kırmasında bunun nelere mal olduğunu hepimiz biliriz. Kurtarılabilecek durum olur anlarım. Ama RİSK olunca iş başka olur. Daha geçenlerde bir aile arabanın önüne aniden çıkan bir kedi yüzünden yok oldu. Adam kediyi ezmemek için asfaltta aracını sola kırınca karşıdan gelen tırın altına girdi :( Yok sa sonuçta insanız hepimizin evlerinde bahçelerinde evcil hayvanlarımız var. Ve yeri geldiğinde çocuklarımızdan  onları ayırt etmiyoruz. Ve onları çok seviyoruz. kendinizi düşünmüyorsanız bile öncelik ile ailenizi çocuklarınızı  düşünün.  Değerli avcı dostlar,  umarım burdaki yorum yazımda ne demek istediğimi anlamışsınızdır.  Allah hepinize kazasız belasız mutlu bir şekilde yaşamayı nasip etsin!
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Taşkın GESİLİ

• Taşkın GESİLİ
  • Müdavim Üyemiz
  • Taşkın GESİLİ
« Yanıtla #5 : 02 Ekim 2012, 13:24:58 »

Şakiroğlu yeni aracınız hayırlı olsun, gari seni tutana aşkolsun, dağlarda ne keklik kalır ne tavşan.....

Ayrıca diğer yorum yapan arkadaşlarla hem firkir olduğumuza sevindim... Avcıyı çevreye hayvan düşmanı olarak tanıtan zihniyetin varya... Neyse....

Selamlar...
Taşkın GESİLİ
1976 KAYSERI
BLUE PICARDY SPANIEL

Çevrimdışı Ziya ÇOBANOĞULLARI

• Müdavim Üyemiz
  • Avın başı rasgele sonu nasiptir.
« Yanıtla #6 : 02 Ekim 2012, 13:35:40 »
Yaman Çelişki değil Esaslı Avcı olmaktan kaynaklanıyor Kardeşim .... cevabın aşağıdaki linkte var sanırım.

http://www.avlakforum.com/forum/index.php/topic,156578.new.html#top

« Son Düzenleme: 02 Ekim 2012, 13:45:26 Gönderen: Ziya ÇOBANOĞULLARI »
  • Belçika Piper Çakmaklı Çifte(Constantinople-Lazaro Gabay)
  • Çifsan Çsp 555 Süperpoze
  • Sarsılmaz Concorde Yarı otomatik
  • Luigi Franchi Black Magic Yarı otomatik
  • Pietro Beretta S56E
  • Savaşcı Pointer's Altar
Ziya ÇOBANOĞULLARI      A rh +
02.06.1972 Bergama/İZMİR
İkamet : Çandarlı

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 03 Ekim 2012, 00:56:07 »
Gebe çıkacak diye şimdiye kadar bir tane bile tavşan vurmadım,bendekide böyle bir saplantı  :)
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : 03 Ekim 2012, 11:16:22 »
allah c.c cümleyi kazadan beladan korusun...helal dairesinde vicdanı elden bırakmadan avlanmalıyız ...
« Son Düzenleme: 03 Ekim 2012, 11:21:13 Gönderen: Musa KARAKUŞÇU »