Sayin Mahmut bey.
Yurt disindan tüfek alsam diye acmis oldugunuz konuyu okudum.Fakat yivli mi yivsiz av tüfegi mi yazmamissiniz.
Ben her iki konudada cesitli yazilar yazdim,Ferhat beyin belirttigi konu sadece yivli silahlar icin.Yivsiz av tüfekleri icin de bircok yazi yazarak bilgi verdim,simdi sizi tekrar bilgilendirmek istedim.Tabi bu bilgiler almanya icin gecerli.siz fransada oldogunuz icin fazla bir degisiklik olmaz zannediyorum.Diger ülkelerin kanunlarini zaten bilmiyorum.Almanyada bulunan bir türk, resmen almanyada av veya spor atici belgesine sahip olmasi lazim ki istedigi silah ve mermilerini serbesce alabilsin(Kacak yollardan alinan silahlar zaten cok sakincali ve isleme girmiyor)
Eger almanya veya baska avrupa ülkede av teskeren varsa sorun yok.istedigin tüfegi alir kaydini yaptirdiktan sonra Türkiye ic isleri bakanligina dilekce yazarak, av teskeresi,silahin faturasi ve resimlerini (Konsolosluktan tastikli Fotokopilerini)dilekceye ekleyip gereken izini istersin.Gelen olumlu cevaba göre tüfegi ,Türkiyeye götürüp gümrüge teslim edersin,gümrük islemlerini yaparak türkiyedeki av teskerene isletirsin.Eger yurt disindaki birinden tüfek istersen ayni islemleri o vatandas yapar ,tüfegi size devreder.Gümrük ve kayit islemleri sadece yarim saatinizi alir.Almanyadan av ve silah konusundaki tüm sorulara acik oldugumu belirtir tüm AVLAK üyelerine saygilar sunarim.