Gönderen Konu: yurt disindan av tufegi  (Okunma sayısı 5441 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mahmut KARAGÖZ

• Müdavim Üyemiz
yurt disindan av tufegi
« : 27 Eylül 2012, 21:39:09 »
sa harirli aksamlar  arkadaslar yurt disindan  tufek alsam  turkiyede ruhsatima isletebilirmiyim  bir bilgisi olan varmi yardimci olursaniz sevinirim
Mahmut KARAGÖZ
1968 KONYA (Fransa)

Çevrimdışı Ferhat DEMİRCİ

• *
Ynt: yurt disindan av tufegi
« Yanıtla #1 : 27 Eylül 2012, 23:59:43 »
   Mahmut bey bu konu daha önce açılmıştı formda arama yaparak istediğiniz bilgilere ulaşabilirisiz...
benzer bir konu bu  http://www.avlakforum.com/forum/index.php/topic,146915.msg1012445.html#msg1012445
« Son Düzenleme: 28 Eylül 2012, 00:02:04 Gönderen: Ferhat DEMİRCİ »
Ferhat DEMİRCİ
1979 ADANA
[email protected]

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 29 Eylül 2012, 11:25:12 »
sagol vermis oldugun bilgi icin ferhat
Mahmut KARAGÖZ
1968 KONYA (Fransa)

Çevrimdışı Kemalettin GÜVEN

• *
« Yanıtla #3 : 29 Eylül 2012, 22:24:56 »
Sayin Mahmut bey.

Yurt disindan tüfek alsam diye acmis oldugunuz konuyu okudum.Fakat yivli mi yivsiz av tüfegi mi yazmamissiniz.
Ben her iki konudada cesitli yazilar yazdim,Ferhat beyin belirttigi konu sadece yivli silahlar icin.Yivsiz av tüfekleri icin de bircok yazi yazarak bilgi verdim,simdi sizi tekrar bilgilendirmek istedim.Tabi bu bilgiler almanya icin gecerli.siz fransada oldogunuz icin fazla bir degisiklik olmaz zannediyorum.Diger ülkelerin kanunlarini zaten bilmiyorum.Almanyada bulunan bir türk, resmen almanyada av veya spor atici belgesine sahip olmasi lazim ki istedigi silah ve mermilerini serbesce alabilsin(Kacak yollardan alinan silahlar zaten cok sakincali ve isleme girmiyor)
         Eger almanya veya  baska avrupa ülkede av teskeren varsa sorun yok.istedigin tüfegi alir kaydini yaptirdiktan sonra Türkiye ic isleri bakanligina dilekce yazarak,  av teskeresi,silahin faturasi ve resimlerini  (Konsolosluktan tastikli Fotokopilerini)dilekceye ekleyip gereken izini istersin.Gelen olumlu cevaba göre tüfegi ,Türkiyeye götürüp gümrüge teslim edersin,gümrük islemlerini yaparak türkiyedeki av teskerene isletirsin.Eger yurt disindaki birinden tüfek istersen ayni islemleri o vatandas yapar ,tüfegi size devreder.Gümrük ve kayit islemleri sadece yarim saatinizi alir.Almanyadan av ve silah konusundaki tüm sorulara acik oldugumu belirtir tüm AVLAK üyelerine saygilar sunarim.
Kemalettin GÜVEN
1945 Almanya/Bielefeld.

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 30 Eylül 2012, 12:00:23 »
sagol verdigin bilgiler icin kemalettin bey seninde sormus oldugun gibi yivsiz av tufegi  benim ogrenmek istedigim cok tesekur ederim
Mahmut KARAGÖZ
1968 KONYA (Fransa)

Çevrimdışı Mehmet ALTINTABAK

• *
« Yanıtla #5 : 03 Ekim 2012, 02:56:15 »
 mahmut bey
 bekı turkıyeden geılp almanyadan sılah alına bılıyormu
 alan varmı dahamı uzuc
Mehmet ALTINTABAK
1972 ISPARTA

• *
« Yanıtla #6 : 03 Ekim 2012, 02:57:18 »
 mahmut bey
 bekı turkıyeden geılp almanyadan sılah alına bılıyormu
 alan varmı dahamı  ıyı

Mehmet ALTINTABAK
1972 ISPARTA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 03 Ekim 2012, 11:54:22 »
mehmet kardesim hiç bir bilgim yok sanetmiyorum cunku burda avlanma belgesi veya aticilik belgesi istiyorlar  bildigim bukadar
Mahmut KARAGÖZ
1968 KONYA (Fransa)

Çevrimdışı Kemalettin GÜVEN

• *
« Yanıtla #8 : 03 Ekim 2012, 18:39:32 »

Sayin Mehmet bey
    Bu hak sadece yurt disinda iki sene kalan av teskeresi olan isci,(Yani permi hakki olan)veya devlet görevlileri icin gecerli.ithalatcilar her zaman alabilir,turis olanlara bu ithal hakki verilmiyor.Yalniz Yurt disinda olan ve yukardaki özelliklere sahip olan bir tanisiniz alip size devredebilir.
Kemalettin GÜVEN
1945 Almanya/Bielefeld.

• *
« Yanıtla #9 : 10 Şubat 2013, 23:06:13 »
tesekurler
Mehmet ALTINTABAK
1972 ISPARTA

Çevrimdışı Ümit DEMİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 18 Haziran 2014, 20:57:49 »
Bildiginiz uzre arastirmalarimdan turkiyeye yivli tufek getiremeyecegimi ve tr bunu kullanamayacagimi o kalin kafama soktum ;)
Peki bu olay yivsiz tufek icinde gecerlimidir acaba yani yivsiz tufegi de mi gecirememki tr ye gumrukten su avantajlari kullansamda

1. Cifte vatandasim
2. Babam sakat

yani bu faktor lerle yaparlarmiki bir kolaylik. Emin olun fiyatlar burda daha makul ve benim almam daha kolay ayni anda TURK vatandasi olsamda. Isvicrede balkan ulkelerine atesli silah satimi izni yok TR de dahil.
Herhangi bir av klubune uye olmadan.
Umit DEMIR
1983
Cenevre - Isvicre - BOLU
[email protected]
Tel : 0041797354320 - 00905319290051

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
  • Bazıları sürat sever....
    • izmirchoketube
« Yanıtla #11 : 18 Haziran 2014, 21:12:18 »
Soruyu tersinden gidelim bur alman gelip Türkiye`den silah alabiliyormu . Daha önce pasaporta fatura kesiliyor diyebiliyorum turistlere
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır

Çevrimdışı Ümit DEMİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 18 Haziran 2014, 21:18:57 »
serkan benim sordugum soruyla bir alakasi senin dediginin ama. yabanciya silah satisi yasak ve bunu bircok av bayii bilmiyor. diye okudum gecen gun
Umit DEMIR
1983
Cenevre - Isvicre - BOLU
[email protected]
Tel : 0041797354320 - 00905319290051

Çevrimdışı Fatih ERKAN

• *
« Yanıtla #13 : 18 Haziran 2014, 22:01:11 »
Soruyu tersinden gidelim bur alman gelip Türkiye`den silah alabiliyormu . Daha önce pasaporta fatura kesiliyor diyebiliyorum turistlere
Alabiliyorlar ama gümrükten çıkana kadar denetim altında kalıyor sanırım tüfek.
İncirlik üssünde görev yapan bir ABD askerinin videosunu izlemiştim, bir huğ-san tüfek alıp Amerikaya götürmüş, o anlatıyordu nasıl alınacağını.
1990
Elazığ - Sofya

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
  • Bazıları sürat sever....
    • izmirchoketube
« Yanıtla #14 : 19 Haziran 2014, 18:54:55 »
Yasak yine bize yani ...
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #15 : 19 Haziran 2014, 21:49:11 »
Ümit Bey kardeşim, geçenlerde Borovalı'dan sana gönderilen bir mail vardı diye hatırlıyorum. Onun yazdıklarını o ara ben de araştırmıştım. Mevcut yasalar onun ifade ettiği gibi. Anladığıma göre yanında silah getirebilirsin (İsviçre vatandaşı olarak), onlar ülkemizde nasıl avlanıyorsa o şekilde avlanırsın ama onlar gibi çıkarken yanında götürürsün. Ülkemizden de İsviçreli biri gibi silah edinip çıkarabilirsin. Tabi İsviçre yasaları buna ne diyor bilmiyorum.

Ülkemize yivsiz silahların girişi yivlilerle bir başlıkta malesef. Öyle anladım. O kadar da zorlu. Elçiliklerde görevliler ile bakanlıklar gibi üst düzey bazı bürokratların yivsiz/yivli yurda sokma hakları var, başkalarının yok. Bunun dışında ithalat uygulaması neyse o şekilde olabilir. Vergisi bilmemnesi vs. Eskiden yurdışında belli süre çalışmış işçiler de kesin dönüşte sokabilirlerdi. Günümüzdeki yasada böyle bir şey görmedim. Bu yazdığım bürakratların silah sokma haklarını permi dedikleri şekilde sattıklarını okumuştum. O da kolay bulunacak, alınacak bir şey değildir sanıyorum.

Size öneri, gümrüklerde çalışan veya yakınlarda gümrükte benzer işleri olmuş kişiler bulup bunları sormanız.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.