Gönderen Konu: Bir Bıldırcına 500 km yol  (Okunma sayısı 7235 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Serhat ÇELEBİOĞLU

• Müdavim Üyemiz
Bir Bıldırcına 500 km yol
« : 27 Eylül 2012, 11:49:21 »
Bir Bıldırcına 500 km yol
  Cumartesi günü Melet'te buluştuk bizim ekiple.Avlak her zaman ki gibi kalabalık. Ne yana dönsen avcı.Ne yaparsın avlak bu kadar dar ve kısıtlı olunca yapacak pek bir şeyde kalmıyor.Bu meralarda eskisi gibi av yapamasakta buluşma noktası olarak bence çok güzel bir yer.
   Avlakta o kadar avcı olunca bize de kenara çekilip olanı biteni izlemek düştü.Çünkü bizim ekipde bulunan tüm arkadaşların ve benim bu sene yavru köpeklerimiz var ,doğal olarakta o kalabalığın içinde yavruları konsantre etmek oldukca zor.Biz arabanın yanında oturup sohbet ederken Sabri ağbi, köpeği ile çıka geldi.Bende hemen Sabri ağbiye Selim'i sordum Selim dere kenarından köpeği Max ile bıldırcın araya araya yürüyormuş.Senmisin bize selamsız geçen, açtım Selim'e telefonu başladım işletmeye Selim ben Reşadiye'deyim burada çok kuş var dedim.Selim pek inanmak istemesede vaz geçmedim.Şöyle kuş var böyle kuş var ,Selim takıldı oltaya Serhat gardaşım ben Sabri abi ile Melet'teyim daha bir kuşa raslamadık dedi ,ben de Sabri ağbiyide ara kopun Reşadiye'ye gelin dedim.Telefonu kapattım.Ben telefonu kapatır kapatmaz,Sabri ağbinin telefonu çaldı ,tam da tahmin ettiğimiz gibi arayan Selim...ben ne anlattıysam Sabri ağbiye anlatıyor telefonda,Ramiz,Eşref,Atilla ve ben gülmekten yıkılıyoruz.Sabri ağbi hiç bozmadan; tamam Selim,Serhat'ı bir de ben arayayım dedi ve telefonu kapattı.Bir kaç dakika sonra Selim'i arayıp beni doğrularcasına Serhat ile konuştum Reşadiye'de kuş varmış deyince Selim telefondan Sabri ağbiye yarın gidelim diye ısrar etmeye başlamış.Sabri ağbide tamam yarın gideriz dedi.Neyse biz şakayı fazla uzatmadık Selim'i aradım ve Melet'te olduğumu söyledim.Selim de yaptığımız şakaya gülerek karşılık verdi.O gün av yapamasak da tüm dostlar bir arada olmanın keyfini yaşamış olduk.Ertesi gün için plan belli oldu Terme'ye gideceğiz.Eşref sabah erkenden beni aldı.Almanya'dan misafir gelen Kenan da bizimle gelecek.Kenan her yıl avlanmak için Türkiye'ye gelir.Evraklarıda tamdır.Kenan'ı da aldıktan sonra ,sıra Ramiz hocada onuda aldık.Düştük Terme yoluna,peşimizde bir ekip daha var Tuğrul Azaklı,Atilla Erkan,Yorgancı Ali dayı ve Salih Odabaş..Terme girişine kadar mola vermeden devam ettik.Girişde bir çay ve çorba molasından sonra tekrar avlağa doğru sürdük araçlarımızı.Gün ışıdığında girdik avlağa herkes heyecanlı.....gel gör ki koskoca avlaktan bir kuş bile kalkmadı...köpeklerimize bir bıldırcın bile göstermedik.Avlak değiştirdik yine olmadı.Kuş yok..Hepimizin canı sıkkın.Yapacak bir şey yok derken Ramiz hoca ,Serhat sence bir sakıncası yoksa Reşadiye'ye gidelim mi deyince Allah dedim.Ben dedim demesine de diğer arkadaşların da fikirlerini almamız lazım toplandık döndük arbaların yanına.Diğer arkadaşlarda hem fikir olunca döndük Reşadiye yoluna,Almancı Kenan tutturdu ben Bolaman'da köfte yemek istiyorum diye eee ne yaparsın misafir nederse o olur ,Kenan'ın gönlünü Parmaksızda köfte yiyerek yaptık.Tekrar Fatsa üzerinden Reşadiye topraklarına.Saldık köpeklerimiz meraya herkes şok olmuş durumda.Tek bir kuş yok merada yine üzülüyoruz ..Yine köpeklere kuş gösteremeden düşüyoruz Ordu yoluna Aybastı Perşembe yaylasında verdiğimiz çay ve et molasından sonra yorulan vücutlar dönüş yolunda uyuklama moduna giriyor.
  Nihayetinde bir tek kuş görmeden tam 500 km yol yapmanın dayanılmaz hafifliğini yaşıyoruz.Diyorum Allah büyük senmisin Selim'le bir gün önce Reşadiye'de çok kuş var diye kafa yapan.İşin şakası bir yana ,av olmasa da biz , birkez daha  avclığın her yönü ile bir paylaşım sanatı olduğunu kanıtlamanın zevkini ve keyfini yaşadık.Buradan sevgili dostlarım ve av ekibimdeki herkese çok teşekkür ederim avcılık sizinle değerli,,iyi ki varsınız....

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
  • osman döşler. 1968-istanbul
Ynt: Bir Bıldırcına 500 km yol
« Yanıtla #1 : 27 Eylül 2012, 13:17:37 »
Artık bıldırcın olduğuna dair kesin haber gelmeden bua va gitmeyeceğim.

Tekirdağ dayım etraf koro gibi teyp,avcı çok.

Herkes nereden tüfek gelsede oraya konvoy yapsak derdinde.

Bu avın cılkı çıktı.

Trakyanın her noktasında,her ilinde,her ilçe ve köyünde teyp var bu hayvan nereye inecekte kuş vurulacak.
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

Çevrimdışı Ş.Burak SEZER

• DUCK HUNTER
  • Avlak Yönetici
« Yanıtla #2 : 27 Eylül 2012, 13:20:37 »
Bu sene teyp muhabbeti Karadenizi de berbat etti Serhat hocam..
Dışarılara gitmesek bizde bıldırcın vuramayacağız..Çarşamba'da aynı şekilde bıldırcın hak getire :)
Ş.Burak SEZER 
1988 SAMSUN

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
« Yanıtla #3 : 27 Eylül 2012, 14:07:20 »
Allah'tan bıldırcın gibi bir sorunumuz yok :))))))))))
RASTGELE ABİ....... ;)
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 27 Eylül 2012, 14:29:07 »
Vallahi Şafak ne desen doğru,Osman Döşler bey de aynı serzenişde baksana ne hale geldik kime sorsam aynı geçenlerde burada bir köyde de kurmuşlar diye duydum adamlar gece ayrı yakalamış gündüz ayrı vurmuş yuh dedik ama yapacak pek bir şey yok.Rasgele deyip aramaya devam edeceğiz artık.

Çevrimdışı Süleyman ARSLAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 27 Eylül 2012, 14:38:23 »
Her yerde aynı bu taraflarda da kuş yok olan 3-5 tane. Bunada kuş denirse tabi.Eeee geçen hafta salı günü çok kuş varmış o zamanda bizler işerimizin başında millet dediğiniz gibi akşam ayrı tutmuş sabah ayrı vurmuş sonra gelde kuş havadisleri dinle :) eee ilahi adalet diyelim artık biz buna ne diyelim.Kuş yok teyp çok ava gitmemek en iyisi.MAsraf etmemk
Süleyman ARSLAN
1981 zonguldak/alaplı

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #6 : 27 Eylül 2012, 16:52:20 »
Bıldırcının indiğini, yerini bilmeden bıldırcına gitmek zaten macera ama yanında sevdikleriyle olduktan sonra gidilmez mi gidilir. Yine de zevk alınabilir. Bıldırcın da kısmet değilmiş denir; hem zaten kırk gün taban eti değil miydi :) O da ava dahil. Kısmetli avlar inşallah. Rastgele
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 27 Eylül 2012, 18:27:31 »

Tekirdağ dayım etraf koro gibi teyp,avcı çok.

Herkes nereden tüfek gelsede oraya konvoy yapsak derdinde.

Bu avın cılkı çıktı.

Trakyanın her noktasında,her ilinde,her ilçe ve köyünde teyp var bu hayvan nereye inecekte kuş vurulacak.
OSMAN ABİ
hadi kanunen yasak olsada göç yolunda GEL-GEL dedin bir nebze olsun anlarımda
bizim gibi göçün olmadığı transit geçtiği iç bölgelerde ovadaki yerli kuşa ilk bir iki hafta içinde teyp kurup toplayıp kökünü kurutup gidenlere ne demeli bilemiyorum....
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
  • osman döşler. 1968-istanbul
« Yanıtla #8 : 27 Eylül 2012, 20:37:59 »
Teyp avı bütün Türkiye ye yayılmış durumda.

Öyle göç geldi meldi indi hikaye.

Ördek kaz bile hava muhalefetinde konaklayıp gidiyor.

Bıldırcına hava muhalefeti olması için durmadan bir hafta sular seller götürecek de inecek.
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 27 Eylül 2012, 20:56:05 »
Teyp avı bütün Türkiye ye yayılmış durumda.

Öyle göç geldi meldi indi hikaye.

Ördek kaz bile hava muhalefetinde konaklayıp gidiyor.

Bıldırcına hava muhalefeti olması için durmadan bir hafta sular seller götürecek de inecek.
teyp kurmadan bu avı yapmak çok zor.geçen hafta iki gün kuş düşmüş.iki gün gezdim teyp siz olan meralarda bir tane bıldırcın gördüm.teyp başında olanlarda iyi kuş olduğunu duydum.vuran arkadaşlarda olmuş.artık teyp siz avlanmak  bir kültür olsa gerek.kaç kişi bunu yapabilecekse...
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : 27 Eylül 2012, 21:48:46 »
muhabbet güzel olmuş onunla teselli bulmak lazım... zira bu sne bıldırıcn zaten yoktu olanıda hallettiler.. allah c.c ucak kazası vermesin :)canımız sağ varsa ömrümüz güzel günlerde görürürz...rast gele kazasız belasız.

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 27 Eylül 2012, 21:53:24 »

Osman abi al sana haber,  hemde kesin!!!  gerçi sen haberinin almışsındır yinede söyleyeyim

Trakyada Pazartesi ve çarşamba günü bol kuş yaptığı haberleri geldi, ava gidebilirsin :)

Dışarılara gitmesek bizde bıldırcın vuramayacağız..Çarşamba'da aynı şekilde bıldırcın hak getire :)

Burak bari sen yapma kardeşim şu tarihte samsunda helede çarşambada bıldırcın yok dersen şaka yapıyosun derim,
vardır vardır :)
malatya 'dada bıldırcın iyi geçti hamd olsun
cümleten rastgele selamlar
« Son Düzenleme: 28 Eylül 2012, 21:38:28 Gönderen: Hasan AKSU »
1981 / Samsun / Malatya

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #12 : 27 Eylül 2012, 22:36:44 »
kalemine sağlık ağbi, bıldırcınsız bir gün ancak bu kadar güzel anlatılabilir insan gelemediğine pişman oluyor...
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı Emin VURAL

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #13 : 28 Eylül 2012, 11:02:37 »
Çarsamba bende bir bildircin vurdum :-)

Uzun uğraşlar sonucu avlanacagimiz meraya vardım derken arazide gozetleme ve iz takibi sonunda dört saat sonra Cadi bir bildircinin yerini tespit ederek ferma verdi uzun bir bekleyişden sonra kuş kalktı tahmini yirmi metreden tek atisla bildircini basından vurdum hava kararmasiyla nihayet uzun arayışla trofeyi bulduk.
 ;D ;D ;D
eeee napalim artık bildircini avı bile dag keçisi avına dönünce böyle anlatmak gerekiyor . ;D
« Son Düzenleme: 28 Eylül 2012, 11:05:00 Gönderen: Emin VURAL »
  • Le Fusil Darne Saint-Etienne V 19 Paris France

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #14 : 28 Eylül 2012, 16:02:25 »
... hava kararmasiyla nihayet uzun arayışla trofeyi bulduk.
 ;D ;D ;D
eeee napalim artık bildircini avı bile dag keçisi avına dönünce böyle anlatmak gerekiyor . ;D

Önce güldüm ama şimdi gülemiyorum. Geyik, keçi kafalarını, boynuzlarını ölçüp kafa trofesinin altına yazıldığı gibi bıldırcın kafasını trofe tahtasında gözümün önüne getirdim, ödüm patladı. Yok daha neler :)
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Emin VURAL

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #15 : 28 Eylül 2012, 19:25:46 »
Volkan abi benim gözüm korktu İnan hiç böyle kısır donem görmedim.
  • Le Fusil Darne Saint-Etienne V 19 Paris France

Çevrimdışı İbrahim EBİL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #16 : 28 Eylül 2012, 22:42:50 »
çarşamba trakyada kuş vardı 3kişi tam limit yaptık döndük,ancak sabahtan fırçayıda yedik.Niyemi,adam teyp kurmuş arabayı park edip indiğmizde hava en az 25 dakika önce aymış idi tabi dolayısıyla teyp sesini duymadık faskat Allahın işidir tam teybin üstüne yönelmişiz.ilk 40-50 dakika kuş görmedik karşıdan bol tüfek sesi geliyor haliyle yöneldik ancak oraya varmadan Pars efendi fermalara başladı.Biçili gündöndünün içinde tek bir vatandaş eniği almış önüne uçanı kaçanı tepeliyo girdiği alanın başınada arabasını park etmiş karşıdanda bize kıyameti kopartıyor girmeyin çıkın teyp kurdum ben buraya diye.kardeşim biz arabayı park ettik avlanıyoruz teyp meyp bizi bağlamaz dedik oooo adam mızır mızır söyleniyor.burda anızın başında araba varsa o bölgeye girmeyin sonra çok kötü olur falan filan.yaa sabır selamet devam ettik ama teybin olduğunu söylediği yerden 2 anız sonra kanat yok,baktım benim köpek bile geri çark ediyor çünki koku orda gerisi boş.arkadaşlara dönün dedim bidaha tehdit etsin bakalım sonu nereye varacak.Adam yine söylendi durdu Allahtan bana pek sataşmadı arkadaşlara biraz söylenmiş onlarda takmamış.Av bitti limit doldu hadi arabaya yöneldik bu sefer bbana akıl vermeye kalktı bana ne kardeşim ben avımı yaparım zaten senin teybinin sesine gelmedim ama duysamda gelir yine avlanırdım senden 15dakika sonrada olsa girerim çok üsteler terslik edersen ne gerekiyorsa onu da yaparım dedim olay kapandı.Arkadaşlar benim fikrim şu teyp kurmam kurana karışmam teyp olan araziye kurandan yarım saat sonra girer avlanırım itiraz ederse gereğinde tartışırımda,bu düşüncelerim kimine belki ters gelecek banada kısa bir süre öncesine dek ters idi ama AVRUPA BİRLİĞİ ÜYESİ BALKAN ÜLKELERİ teyp kurup üstelik limitsiz av yaptırıyor ise kuranada artık ters bakmıyorum ancak kendimde teyp kurmuyorum.devlet artık avrupa birliğine yaranacağım diye diretilenleri üstelik kendi ülkelerinde yapıp Türkiyeye direttiklerini kabul eder biz TÜRK AVCILARINA 10 LİMİT HAFTADA 3GÜN DER TEYP YASAK DER ise adamlar öte tarafta avrupa birliği üyesi devletinin kurduğu teyp te katliam yaparsa benim memleketim avcısıda kursun onada helal olsun ne diyim gider bende bir süre sonra yandan yandan girerim.Adım hıdır fikrim budur kusura bakmayın.Bizim devletimizde her bölgede göç kuşuna teyp kursun heee istemiyoruz sınırsız limitsiz demesin 20-25limit koysun hiçbirimiz madur olmıyalım,neticede ben çekinip kurmadığımdan bakın bende milletle tartışıyorum yada icabında boş alana yönlendiriliyorum ama pulumu vergimi çatır çatır ödüyorum.diyinki haksızsın başımın üstüne ama unutmayınki sitemizde bile ahlaksız teypciler diye kıyameti koparıp teyp kuran bi dolu avcı var kusura bakmayın,isimmi vereyim yok okadar değil gidin onuda siz avlanırken kendiniz tespit edin çünki ben kararımı verdim teyp kurmam ama yandan bir süre bekler girerim yeni bir deyim olsun buda YANCILIK yaparım oda yasak değil MAK kararlarında vijdanmı?arkadaşlar bende zamanında çok sordum ama bırakalım önce devletimiz diğer ülke avcıları katliam yaparken kendi avcısı katliam değil normal ölçülerde istemesine rağmen onlardan bunu esirgemesinin vijdan muhasebesini yapsın biz zaten vijdanımızı hep ön planda tutuyoruz.saygılar.

Ufuk doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmış söylediklerinin noktasına virgülüne kadar katılıyorum açık yüreklilikle yazdığın içinde tebrik ederim.
İbrahim EBİL
1969-İstanbul

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 29 Eylül 2012, 11:23:29 »
çarşamba trakyada kuş vardı 3kişi tam limit yaptık döndük,ancak sabahtan fırçayıda yedik.Niyemi,adam teyp kurmuş arabayı park edip indiğmizde hava en az 25 dakika önce aymış idi tabi dolayısıyla teyp sesini duymadık faskat Allahın işidir tam teybin üstüne yönelmişiz.ilk 40-50 dakika kuş görmedik karşıdan bol tüfek sesi geliyor haliyle yöneldik ancak oraya varmadan Pars efendi fermalara başladı.Biçili gündöndünün içinde tek bir vatandaş eniği almış önüne uçanı kaçanı tepeliyo girdiği alanın başınada arabasını park etmiş karşıdanda bize kıyameti kopartıyor girmeyin çıkın teyp kurdum ben buraya diye.kardeşim biz arabayı park ettik avlanıyoruz teyp meyp bizi bağlamaz dedik oooo adam mızır mızır söyleniyor.burda anızın başında araba varsa o bölgeye girmeyin sonra çok kötü olur falan filan.yaa sabır selamet devam ettik ama teybin olduğunu söylediği yerden 2 anız sonra kanat yok,baktım benim köpek bile geri çark ediyor çünki koku orda gerisi boş.arkadaşlara dönün dedim bidaha tehdit etsin bakalım sonu nereye varacak.Adam yine söylendi durdu Allahtan bana pek sataşmadı arkadaşlara biraz söylenmiş onlarda takmamış.Av bitti limit doldu hadi arabaya yöneldik bu sefer bbana akıl vermeye kalktı bana ne kardeşim ben avımı yaparım zaten senin teybinin sesine gelmedim ama duysamda gelir yine avlanırdım senden 15dakika sonrada olsa girerim çok üsteler terslik edersen ne gerekiyorsa onu da yaparım dedim olay kapandı.Arkadaşlar benim fikrim şu teyp kurmam kurana karışmam teyp olan araziye kurandan yarım saat sonra girer avlanırım itiraz ederse gereğinde tartışırımda,bu düşüncelerim kimine belki ters gelecek banada kısa bir süre öncesine dek ters idi ama AVRUPA BİRLİĞİ ÜYESİ BALKAN ÜLKELERİ teyp kurup üstelik limitsiz av yaptırıyor ise kuranada artık ters bakmıyorum ancak kendimde teyp kurmuyorum.devlet artık avrupa birliğine yaranacağım diye diretilenleri üstelik kendi ülkelerinde yapıp Türkiyeye direttiklerini kabul eder biz TÜRK AVCILARINA 10 LİMİT HAFTADA 3GÜN DER TEYP YASAK DER ise adamlar öte tarafta avrupa birliği üyesi devletinin kurduğu teyp te katliam yaparsa benim memleketim avcısıda kursun onada helal olsun ne diyim gider bende bir süre sonra yandan yandan girerim.Adım hıdır fikrim budur kusura bakmayın.Bizim devletimizde her bölgede göç kuşuna teyp kursun heee istemiyoruz sınırsız limitsiz demesin 20-25limit koysun hiçbirimiz madur olmıyalım,neticede ben çekinip kurmadığımdan bakın bende milletle tartışıyorum yada icabında boş alana yönlendiriliyorum ama pulumu vergimi çatır çatır ödüyorum.diyinki haksızsın başımın üstüne ama unutmayınki sitemizde bile ahlaksız teypciler diye kıyameti koparıp teyp kuran bi dolu avcı var kusura bakmayın,isimmi vereyim yok okadar değil gidin onuda siz avlanırken kendiniz tespit edin çünki ben kararımı verdim teyp kurmam ama yandan bir süre bekler girerim yeni bir deyim olsun buda YANCILIK yaparım oda yasak değil MAK kararlarında vijdanmı?arkadaşlar bende zamanında çok sordum ama bırakalım önce devletimiz diğer ülke avcıları katliam yaparken kendi avcısı katliam değil normal ölçülerde istemesine rağmen onlardan bunu esirgemesinin vijdan muhasebesini yapsın biz zaten vijdanımızı hep ön planda tutuyoruz.saygılar.
UFUK BEY
düşüncelerinizin bir kısmına katıldığımı söyleyebilirim..
bununla birlikte sizin tabirinizle YANCILIK olayıda buralarda az miktarda kurulan teyp olayı ile baya bir yaygınlaşmış
gözlerimle görmedim ancak teyp ile avlanan birkaç kişi varmış ,,ve bu birkaç kişiyi takip ederek (YANCILIK)yaparak avlanan birkaç grupta şimdiden oluşmuş bile ne diyelim ,,ALLAH sonumuzu hayretsin artık...
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #18 : 02 Ekim 2012, 10:31:49 »
Bazı şeyler Türkiye de açık seçik zaten yapılıyor geçenlerde bir av kanalında Karadeniz kıyılarında yapılan bir bıldırcın avını gösteriyor hava güllük gülistanlık...Ne hikmetse  bıldırcının ikisi üçü bir kalkıyor köpekler sürekli fermada.Valla adamlar program yapıcaz diye herşeyi yapıyorlar boş av yok ....eeee nede olsa onlar ustalar ....Bizde salak.Rasgelsin ne diyelim iyi seyirler.

Çevrimdışı Mahmut YURDUSEVEN

• *
« Yanıtla #19 : 02 Ekim 2012, 12:14:10 »
trabzonda aynı geceleri sabahlara kadar teyipler susmuyor .şikayette etsen ilgilenen yok.adamlar şehirin içinde öttürüyolar.bu ormancılar ne iş yapar anlamam.
Mahmut YURDUSEVEN
1978-Trabzon

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #20 : 02 Ekim 2012, 21:41:08 »
ufuk bey 10 numara konuşmuşsunuz... konuşmuşsunuzda kime haber anlatacaksınız ki..dediklerinizi  herkes biliyor:) turgut özal geliyor rahmetlik....benim avcım işini bilir...ayrıca avcılara kimse kızmasın abi...teşvik edene baksınlar..