Gönderen Konu: UZAKTAN KEKLİK DEVİREN 20 - ANILARIM 14  (Okunma sayısı 3048 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Oğuz BABAÇOĞLU

• Müdavim Üyemiz
UZAKTAN KEKLİK DEVİREN 20 - ANILARIM 14
« : 26 Eylül 2012, 23:58:17 »
UZAKTAN KEKLİK DEVİREN 20   - ANILARIM 14
      Bu hafta KPSS  görevimiz olduğu için avı pas geçtik. E bir şeyler yazmadan da olmaz diye düşündüm…
      Yıl 1992. Mevsimlerden sonbahar. Bir hafta önce uzak mesafeden deviren Suat Abi’nin 20 ‘lik tüfek beni gerçekten çok şaşırtmıştı. Hayatımda ilk kez bir tüfek bana bu kadar uygun geliyordu. Tüfek aldığım zaman çok rahat göze geliyordu. Gözüme hangi noktayı kestirsem  göze aldığımda arpacık üstündeydi, müthişti. Bakalım keklik avında ne olacaktı? Ben Suat Abi’nin sarı tetikliyi aldım, Suat Abi de diğerini.
      Çandarlı’ya gidiyoruz. O gün hava biraz sıcak olduğu için kuşların deniz kenarında olacağını tahmin ederek meranın aşağılarını aramaya karar verdik.
      Suat Abi de bit pazarına gidip ince kumaştan güzel bir asker elbisesi uydurmuş kendine. Gömlek gibi, yazlık, kamuflaj bir elbise. Gömleğin üstünde de “JONES” yazıyor. Ona dedim ki “Sen Mc Gyver idin İndiana JONES’luğa terfi ettin.” Birbirimizle gırgır geçiyoruz.
      Biz meraya girer girmez 100 metrte gitmedik,  bir traktör yolda durdu. Kasası avcı dolu. 8-10 kişi kadar var. Suat Abi’nin de huyudur. Ava ilk çıkışta ya işer ya da s..çar.  Bu kez işeyeceği tuttu. Doğal olarak adamlara arkasını döndü. Hevesle traktörden atlayan adamlar beni görmüyorlar. Ancak uzaktan Suat Abi’yi asker kıyafeti içinde görünce aralarında fısıldaşıp telaşla tekrar kasaya doluştular. Tam gaz geri… :) :) :)
     Birbirimize bakarak kahkahalarla güldük ve dedik ki “ Demek ki hiçbirinin belgesi yok!” :) :) :)
     Neyse yürüdük girdik meraya. Suat Abi’ye dedim ki “Önce sırtı bırakmayalım.” Sık çalıların arasından yürüyoruz. Ağaçların arasında açıklık,  otlu bir yer var. Geçen sefer kekliklerin oradan kalktıklarını söyledim.  Tam kekliğin yayılacağı yer. Ben aşağısından o yukarısından yürüyoruz. Linda biraz koku yaptı ama bırakıp yukarı geçti. Sağımda solumda iki çalı var. Ondan sonrasında sözünü ettiğim açıklık yer. Tüfeği iyice dikkatli elime aldım. Derken Farrrr! 20-25 tane kadar uzaktan kalkıp deniz kenarına döküldü. Atmadım. Ancak tetikte bekliyorum, belki kalan olmuştur diye.  Aklımdan geçen başıma geldi. Dört beş metre önümden üç tane Farrrrr! Bir fırlamasın mı… Tüfeği kaldırır kaldırmaz tetiğe asıldım. DAN! Keklik 6-7 metre gidemeden taklayı attı. Bir de gittim baktım, Her tarafı saçma. O kadar yakın mesafede refleksle ve böylesine başarılı bir atış ancak tüfek uygunluğuyla açıklanabilir.
       Hey yavrum be keklik de iri maşallah! Suat Abi geldi, ona kuşu gösterip. “Deniz kenarına indiler, hadi gidelim.” dedim.
       Önce uzaktan fırladı bir tanesi. Mesafe uzak, atmadık. 25-30 metre aşağı tarafımda Suat Abi var. Altımdaki çalıda bir kıpırdanma oldu. Derken çatır çutur koca bir horoz FARRRR!   Viciyk, Viciyk! Tam Suat Abi’nin üstüne, atamadım. Suat Abi kuşu geçirdi. DAN! Tek sıkıda aşağıda. Koşa koşa yanına gidiyorum. Köpek aniden sağa dönüp çakıldı,  çatırtıma koca bir keklik sağa doğru FARRRR! Yokuş aşağı duramadım. DAN! İlk sıkı boşa, DUN! Bir tüy demeti, keklik yerde. Mesafe en az 55-60 metre. Çalılık bir yere düştü, kolay bulurum diye koştum. Araki bulaki… Tabi ardarda atılan sıkılardan heyecan yapan Linda deli gibi aranıyor. Çağırdım, geldi. Ha kızım, na kızım. Bir çaktı fermayı. BAS! Bir girdi çalının içersine ağzında keklikle çıktı, adeta sırıtıyor kerata. :) :) :)  Aferin benim kızıma! Getir, getir…
       Koca bir keklik. Attık torbaya. Suat Abi’ye dönüp ne kadar uzaktan düştüğünün yorumunu yapacam ama Suat Abi’de kötü bir surat. “İkincisini neden vurdun?” Demez mi? “Yapma Suat Abi ya sabah görmedin mi, bir traktör adam, hiçbirinin tezkeresi yok. Biz vurmasak onlar vuracak.”  Sonra durdu: “Sen bu üç kekliği yiyebilecek misin? ” dedi. Baktım keklikler babaçko. Rahat  iki kiloya yakın… Düşündüm… Tamam dedim. Tüfeklerden sıkıları çıkarttık. Keklikleri deniz kenarında bırakıp geri döndük.

(Geçen sene vurduğum babaçko keklik…)
      O gün üç keklikle günü noktalamıştık. Ardından öğleden sonra tekneyi alıp keklik avladığımız yerin karşısına gittik. Bizim keklikler Gak gak gubarak başladı mı ötmeye! Balıklar da inadına ardı ardına bindiriyor mu. Orada keklik ötmesi, burada balığın bindirmesi; müthiş bir şeydi, bizi mest etmişti. Muhteşem bir balık avıyla günü sonlandırdık.
   Dedem Korkut geldi boy boyladı soy soyladı günün ahvalini bildiren şu maniyi düzdü.

Keklikler güzel balıklar güzel
  Belgesizse tavşan gibi kaçar el
  Aynı gün hem keklik hem balık
  Bugünkü zevk dünyalara bedel

Tabi 20’lik tüfeklerle yaptığımız ilk avlardı bunlar. Hele ki Kubilay Abi’nin geldiği hafta yine uzak mesafeden vurduğum “Mevlana” keklik harikaydı. Zamanı gelince onu da anlatırız, çünkü o başka bir hikaye.

Şimdilik kalın sağlıcakla…

Devam edecek…

The following users thanked this post: Uğur KOÇ 72

Çevrimdışı Uğur ŞENLİK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: UZAKTAN KEKLİK DEVİREN 20 - ANILARIM 14
« Yanıtla #1 : 27 Eylül 2012, 01:33:46 »
süper oğuz bey ellerine sağlık

(suat abinin huyudur ava başlarken ya işer ya s---r ) öldüm öldüm  ;D
  • Akkar 512 çifte
  • Akkar Altay
  • Armsan 620
Uğur ŞENLİK
1969 zonguldak

Çevrimdışı Taşkın GESİLİ

• Taşkın GESİLİ
  • Müdavim Üyemiz
  • Taşkın GESİLİ
« Yanıtla #2 : 27 Eylül 2012, 08:18:29 »

Usta yine sabah sabah bana kelik avını yaşattın adeta... Eline sağlık. Ancak biz şu kuş kıtlığında 20 tüfeğimizle kekliğe gitmeyi g..tümüz yemiyor, ya kalkarda kaçırırsak, ya vuramazsak alıyoruz elimize soba borusu gibi 12' leri hersene açılışta 20 Avsan 'ımla yapıyım diyorum ancak yemiyo.... ;) :)

Sağlıcakla Kal.. 
Taşkın GESİLİ
1976 KAYSERI
BLUE PICARDY SPANIEL

Çevrimdışı Oğuz BABAÇOĞLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 27 Eylül 2012, 21:42:42 »
süper oğuz bey ellerine sağlık

(suat abinin huyudur ava başlarken ya işer ya s---r ) öldüm öldüm  ;D
Sonraki hikayelerde Suat Abi'nin yaptığı bu ikmallerden birinde neler olduğunu da anlatacağım. Ancak zamanı gelince ... :) :) :)

Usta yine sabah sabah bana kelik avını yaşattın adeta... Eline sağlık. Ancak biz şu kuş kıtlığında 20 tüfeğimizle kekliğe gitmeyi g..tümüz yemiyor, ya kalkarda kaçırırsak, ya vuramazsak alıyoruz elimize soba borusu gibi 12' leri hersene açılışta 20 Avsan 'ımla yapıyım diyorum ancak yemiyo.... ;) :)

Sağlıcakla Kal.. 
Valla Taşkın'ım İzmir'e gittiğimde ben de 20'lik kullanıyorum. En son Çandarlı'da 2011 kasımında Aykut ALGÜNEY kardeşimle beraber bir keklik vurmuştum çaputunu çıkarttı. Ördeğe git. En soğuk havada bana mısın demez.
Ancak yüksek rakımda 20'liğin benzini bitiyor ve adamı yolda bırakıyor, saç baş yoldurtuyor. O yüzden Denizli'de kullanmıyorum. Kim ne derse desin yüksek rakımın tüfeği 12'dir. Sen macera arama, 12 'den de şaşma... Kendine iyi bak. Gıyabında tüm Kayserili avcı arkadaşlara selamlar...

Çevrimdışı Uğur ŞENLİK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 27 Eylül 2012, 23:01:19 »
dört gözle bekliyorum oğuz bey
rasgele
  • Akkar 512 çifte
  • Akkar Altay
  • Armsan 620
Uğur ŞENLİK
1969 zonguldak

Çevrimdışı Halil ARIK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 20 Temmuz 2013, 22:15:43 »
Elinize saglik hocam
halil arık
1984 afyonkarahisar
5464458072
Türk`ü,Türklüğü,Vatanı sevmek faşistlikse, Hitler yanımızda komünist kalır..