Gönderen Konu: KÜTAHYADA AV ERKEN AÇILDI.  (Okunma sayısı 1288 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı H.İbrahim GÜNGÖR

• *
KÜTAHYADA AV ERKEN AÇILDI.
« : 26 Eylül 2012, 14:45:56 »
Arkadaşlar bu yıl bıldırcın kütahyada çok erken açıldı av açıldığında daha palazlar uçamıyordu ve anlayışlı arkadaşlaaar kuşa silah atmadan 2 hafta beklediler ellerine sağlık ama bu beklemedede ekinler biçildi eskisi gibi millet nadas bırakmamış kuş saklanamadı mısıra girdi fakat barınamadı ve 2 hafta içinde kısmi göçlerle kendini güvenli bölgelere attı.bu konuda görüşlerinizi bekliyorum.saygılar.
H.İbrahim GÜNGÖR
1974 KÜTAHYA

Çevrimdışı Ahmet ŞAKİROĞLU

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
Ynt: KÜTAHYADA AV ERKEN AÇILDI.
« Yanıtla #1 : 26 Eylül 2012, 14:54:36 »
Kendi Bölgemizde Kayseri'de ve yakın arazilerde;

Bu seneki başlıca sıkıntı buğday tarlalarını saman para ettiği için sıfır kazıdılar..Hayvan yaylıma hep ot diken tarlalarında dolaştı..Diken olan arazileride yagmurlar başlamadan sürmeye başladılar..Hayvan kendini mısır,pancar,patates,yonca,yeşil sulak otlaklara attı..Gittiginiz bölgede diken tarlası varsa baska yeri gezmeye gerek yok..Ama diğer sınır bölgelerde saplar samanlar yüksek avlaklar müsaitti ve ilk haftalarda cok guzel avlar yapıldı...Kayserili olupta kuş görmedim,bulamadım diyen avı bıraksın :D :D :D

Bizim bölgemizdeki bıldrıcın arazileri bu sene ava açıktı ve ilk 2 hafta heryer avcı ve avdı,ama gecen hafta herkez kuş sökün ettiği için yatmaya başladı..Sadece sökün denk gelirse,ucan kaçan için 3 5 bıldırcına sohbetine gidilmeye devam ediliyor..

Forumdaki arkadaşlarla görüştüğümüzde her bölgenin ayrı bir sıkıntısı var,zamansız açılma durumu,arazilerin kıtlığı,vb....Keşke saati dakkası belli olsa,insanların zamanı müsait olsa'bu lezzetli bıldırcının tadına herkez baksa,herkeze nasip olsa...Ama sökün kuşu böyle...İnş sökün ederek giderler,teyplere inanıp ağlara takılmazlarda seneyede gelirler :) :) :)

3 5 tüfek atıp,hırsımız geçtikten sonra kuş azda olsa amaç keyif almaksa çok şükür...Biz aldık..Darısı almayan,bıldrıcına hasret kalan arkadaşlarımıza...

Rastgele,
« Son Düzenleme: 26 Eylül 2012, 14:58:02 Gönderen: Ahmet ŞAKİROĞLU »
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
Kayseri Merkez Avcılar ve Atıcılık Kulubü
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

Çevrimdışı Serkan OLGAÇ

• *
Ynt: KÜTAHYADA AV ERKEN AÇILDI.
« Yanıtla #2 : 28 Eylül 2012, 14:49:07 »
kütahyalı bir avcı olarak hemşehrilerime cok teşekkür ediyorum.bütün ülkemin avcıları böyledir emininm buna.
Serkan OLGAÇ
1980-Çavdarhisar