Gönderen Konu: Plastik/Keçe Tapa..!!  (Okunma sayısı 31019 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Plastik/Keçe Tapa..!!
« Yanıtla #25 : 09 Ekim 2012, 19:57:03 »
brown 33 serisi 4-5-6 s4 barut ile 7 no c7 barut ile doludur.barutlar aynı aileden ancak yanma hızları ve basınçları farklıdır.c7 tek tabanlı s4 çift tabanlı bir barut tipi olduğundan gramaj kovan tapa aynı ama barut nedeni ile farklı sıcaklıkta kullanılabilir. sitesinde 730 bar basınca sahip olduğu yazmakta..Tordo 32 ise 650 bar basınca sahip..elinizdeki tüfek ile elbet atabilirsiniz ancak hafif sertlik olabilir.tüfeğinizin gramajı 28-30 gramın ideal olduğunu en fazla atabileceğiniz gramın ise 32-33 gram olduğunu ifade ediyor.kısaca sert havalarda kullanabilirsiniz.
polat bey verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim ben lambro nun bu modelini düşünmüştüm sizce nasıl olur  550 bar basınca sahipmiş.. düşük bar basınçlı fişeklerin yüksek bar basınçlı fişeklere göre artı ve eksi yönleri nelerdir polat bey 
« Son Düzenleme: 09 Ekim 2012, 20:07:39 Gönderen: Özgür TAŞ 45 »
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #26 : 10 Ekim 2012, 19:32:33 »
Almayı düşündüğünüz fişeğin 10-15 gün içinde stoklarda olacağını biliyorum.S4 barut ile doldurulan bu fişek klasik çiftelerde hafif tüfeklerde rahatlıkla kullanılacak bir fişek olarak tasarlanmış.Piyasada böyle bir 32 gram yoktu . www.fisekmarket.com un sahibi Devecioğlu Av'ın girişimi ile böyle  bir istek oldu ve yakında geliyor.
fişekleri yüksek bar düşük bar diye kıyaslarken saçma gramaj olarak değerlendirmel gerek.bir çok 32 gram dolusunun kapsülü barutu tapası farklılık gösterir.hepsi aynı kovan ve saçmaya sahip olabilirler.hepsinin aynı tüfekle kullanıldığını düşünürsek farklı grupmanlar penetrasyonlar tepmeler etkiler elde ederiz.farklı barut yanma hızları ve tapanın basıncı fişeğin etkileriyle doğru orantılıdır.bu yüzden fişek tercihini yaparken tüfek-av-mevsim-mera ve avcılığımızıda bir araya getirerek tercihte bulunmak gerek.
tüfeğimiz magnum kinetik bir otomatik ise mümkün olduğu kadar bar basıncı yüksek fişekler kullanmamız gerekebilir.gazlı hafif bir otomatikte ise aynı fişek çok fazla tepebilir.full şoklu 76 cm bir namlu ile 66 cm kaval şoklu tüfeğin aynı fişekte tepmesi farklılık gösterir.hep bunları düşünerek elimizdeki tüfeğe gideceğimiz ava fişek tercih etmek gerek..Ben Bu konuda Ava Yönelik Fişek ve aynı gramda farklı barut seçenekleri ile üretim yapan WİNCHESTER-LAMBRO- markalarını fazlası ile beğeniyorum.Örneğin ARMUSA nın tek tip piyasada 32-34-36 sını bulabilirsiniz.ama lambronun 32 dolumu Classic32-Tordo-Direct32-Dispersante-Feltro (hepsi farklı barutlarda..34 dolumu Direct34-Blue-Feltro34-Prima-Classic34-Dispersante -A1 Special (hepsi farklı barutlarda) dolumları var keza winchesterinde bir çok çeşidi var.

sitesinden alıntı : http://lambro.gr/lambro/?page_id=279&lang=en
When low recoil is important, without compromising the performance levels, Classic is the choice. Thanks to a careful matching of medium burning components, it has very low recoil, ideal for light Over & Under or Side by Side shotguns. Unrivaled performance thanks to the famous double base powder, S4, made my Nobel Sport.
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #27 : 10 Ekim 2012, 19:49:40 »
Almayı düşündüğünüz fişeğin 10-15 gün içinde stoklarda olacağını biliyorum.S4 barut ile doldurulan bu fişek klasik çiftelerde hafif tüfeklerde rahatlıkla kullanılacak bir fişek olarak tasarlanmış.Piyasada böyle bir 32 gram yoktu . www.fisekmarket.com un sahibi Devecioğlu Av'ın girişimi ile böyle  bir istek oldu ve yakında geliyor.
fişekleri yüksek bar düşük bar diye kıyaslarken saçma gramaj olarak değerlendirmel gerek.bir çok 32 gram dolusunun kapsülü barutu tapası farklılık gösterir.hepsi aynı kovan ve saçmaya sahip olabilirler.hepsinin aynı tüfekle kullanıldığını düşünürsek farklı grupmanlar penetrasyonlar tepmeler etkiler elde ederiz.farklı barut yanma hızları ve tapanın basıncı fişeğin etkileriyle doğru orantılıdır.bu yüzden fişek tercihini yaparken tüfek-av-mevsim-mera ve avcılığımızıda bir araya getirerek tercihte bulunmak gerek.
tüfeğimiz magnum kinetik bir otomatik ise mümkün olduğu kadar bar basıncı yüksek fişekler kullanmamız gerekebilir.gazlı hafif bir otomatikte ise aynı fişek çok fazla tepebilir.full şoklu 76 cm bir namlu ile 66 cm kaval şoklu tüfeğin aynı fişekte tepmesi farklılık gösterir.hep bunları düşünerek elimizdeki tüfeğe gideceğimiz ava fişek tercih etmek gerek..Ben Bu konuda Ava Yönelik Fişek ve aynı gramda farklı barut seçenekleri ile üretim yapan WİNCHESTER-LAMBRO- markalarını fazlası ile beğeniyorum.Örneğin ARMUSA nın tek tip piyasada 32-34-36 sını bulabilirsiniz.ama lambronun 32 dolumu Classic32-Tordo-Direct32-Dispersante-Feltro (hepsi farklı barutlarda..34 dolumu Direct34-Blue-Feltro34-Prima-Classic34-Dispersante -A1 Special (hepsi farklı barutlarda) dolumları var keza winchesterinde bir çok çeşidi var.

sitesinden alıntı : http://lambro.gr/lambro/?page_id=279&lang=en
When low recoil is important, without compromising the performance levels, Classic is the choice. Thanks to a careful matching of medium burning components, it has very low recoil, ideal for light Over & Under or Side by Side shotguns. Unrivaled performance thanks to the famous double base powder, S4, made my Nobel Sport.
polatbey bugün 1 kutu wınchester unıversal fişek hafif pozemle deneme atışları yaptım tepmesi düşük  grupman olarakta beğendim bu fişek galiba benim hafif tüfeğime uygun gibi sizin bu fişek hakkında fikirlerinizi alabilirmiyim
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #28 : 10 Ekim 2012, 20:11:03 »
bugün bir başka konuda Winchester Universal 32 fişeği önermiştim :)

ben üveyikte denedim denettim.denenen tüfekler Mke çifte 71 cm namlu 1-3 şok 3000 gr ağırlık sonuç mükemmel..Franchi First Class 61 cm namlu ile ağırlık 3000 gr sonuç yine mükemmel..trap atışında olimpik poligonda 76 cm Akus osso trap fişeği ile 10 da 10 vuruş..bu fişeğin ideal bir fişek olduğunu düşünüyorum zaten 2 yıl gelmesini bekledim toptancıyı bile bıktırdım nerede benim universal lar diye..keklik malumunuz açılacak ancak bu fişeğin ideal bir sonbahar ve orta ağırlıktaki(2900-3100)aralığı tüfekler için her mevsim kullanılacak bir fişek olarak düşünüyorum.BU fişekle sert havalar hariç her av yapılır.
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #29 : 10 Ekim 2012, 20:25:02 »

ben üveyikte denedim denettim.denenen tüfekler Mke çifte 71 cm namlu 1-3 şok 3000 gr ağırlık sonuç mükemmel..Franchi First Class 61 cm namlu ile ağırlık 3000 gr sonuç yine mükemmel..trap atışında olimpik poligonda 76 cm Akus osso trap fişeği ile 10 da 10 vuruş..bu fişeğin ideal bir fişek olduğunu düşünüyorum zaten 2 yıl gelmesini bekledim toptancıyı bile bıktırdım nerede benim universal lar diye..keklik malumunuz açılacak ancak bu fişeğin ideal bir sonbahar ve orta ağırlıktaki(2900-3100)aralığı tüfekler için her mevsim kullanılacak bir fişek olarak düşünüyorum.BU fişekle sert havalar hariç her av yapılır.
45 adım huğlu eagle 5 şokla attım polat bey
Özgür ATAŞ

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #30 : 10 Ekim 2012, 20:47:08 »
a4 kağıdı test için pek uygun değil özgür bey..45 adım yaklaşık 34-35 metre eder.ve 5 şokla 45 adımdan çok sık fişek grupmanı elde etmek çok zor.ben a3 kağıdına winchester universal 66 cm otomatik 3 şok ile bundan çok daha iyi bir grupman elde ettim.Huğlu eagle nin bıldırcın ve çulluk avından başka avlarda fişek sorunu ile başarı sorunu olacağını düşünüyorum.ben eagle tüfekleri pek beğenmedim :)  attığınız mesafede elinizdeki iyi bir grupman istiyorsanız 3şok deneyin. 5 şok universal fişek için bana göre uygun değil..
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #31 : 10 Ekim 2012, 20:48:20 »
dikkat ederseniz benim denemelerim trap tüfeği 1-2 şok mke çifte  1-3 şok otomatik 3 şok..
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #32 : 10 Ekim 2012, 20:56:07 »
dikkat ederseniz benim denemelerim trap tüfeği 1-2 şok mke çifte  1-3 şok otomatik 3 şok..
buda fixed  şoklu 71 namlu cesa 1-3 şoklu atış 3 olanla  40 adım evet polat bey haklısınız ben sadece huğlu  eagle 5 şokla denemek istedim ama ben 3- 4 şokla  eagle ile veya cesa pozeyle kullanmayı düşünüyorum
« Son Düzenleme: 10 Ekim 2012, 21:12:02 Gönderen: Özgür TAŞ 45 »
Özgür ATAŞ

selçukkaygısız

• Ziyaretçi
« Yanıtla #33 : 11 Ekim 2012, 08:22:41 »
özgür bey,ben eagle ıma 4-3 şokları taktım,keklik ve tavşan için bu şoklar uygun bence yoksa 1-2 şokla açmıyor saçmayı,sen bence imperialdan vazgeçme keklikte,

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #34 : 11 Ekim 2012, 08:41:12 »
özgür bey,ben eagle ıma 4-3 şokları taktım,keklik ve tavşan için bu şoklar uygun bence yoksa 1-2 şokla açmıyor saçmayı,sen bence imperialdan vazgeçme keklikte,
selçuk bey imperial dan vazgeçmedim ama onunda 30 gr 7 nosundan bayağı var oda artık gelmiyormuş türkiyeye ama sende bence wınchester unıversal fişekten alırsan memnun kalabilirsin ben hafta sonu için keklik açılışında  huğlu eagle veya cesa pozeyle gitmeyi ama fişek olarakta wınchester unuversal 8-6 no kullanmayı düşünüyorum saygılar
Özgür ATAŞ

selçukkaygısız

• Ziyaretçi
« Yanıtla #35 : 11 Ekim 2012, 09:15:51 »
abi sen sonucu burdan yaz ben ona göre fişek alayım,hanım kızıyo ne yapcan bu kadar fişeği diye,deneme amaçlı alıyorum beğenmezsem köşeye kaldırıyorum o da kalabalık yapıyomuş ta,

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #36 : 11 Ekim 2012, 20:35:37 »
https://www.fisekmarket.com/default.asp?git=9&urun=78  30 gram keçe tapa arayanlar bunu kullanabilir ancak saçma numara sıkıntısı var..yeni sezona lambro 30 gram keçe bior çalışması yapıyoruz en çok talep edilen saçma nolar  ve çeşit ürettirilecek..
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #37 : 15 Ekim 2012, 17:22:59 »

sayın polat bey bu hafta sonu açılışta wınchester unıversal 32 gr 6 no ile çok güzel bir tavşan vurmak nasip oldu gerçekten çok güzel ve etkili bir fişek tüm sezonda kullanmayı düşünüyorum saygılar
« Son Düzenleme: 15 Ekim 2012, 17:25:41 Gönderen: Özgür TAŞ 45 »
Özgür ATAŞ

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #38 : 15 Ekim 2012, 17:46:26 »
hayırlı avlar..biz daha açılış yapamadık nasipse bu hafta..randıman aldığınıza sevindim.benim sonbahar için favori fişeklerimden..rasgele...
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #39 : 30 Ekim 2012, 16:38:37 »
LAMBRO CLASSİC 32 VE A1 SPECİAL VE BİTURBO 38 DE STOKLARA GİRDİ..

özgür bey istediğiniz classic 32 linki aşağıda..

https://www.fisekmarket.com/default.asp?git=9&urun=977
« Son Düzenleme: 30 Ekim 2012, 16:40:18 Gönderen: Polat OLUR »
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #40 : 30 Ekim 2012, 19:29:04 »

özgür bey istediğiniz classic 32 linki aşağıda..

polat bey teşekkür ederim haberdar ettğiniz için daha dün verdiğiniz adresten lambro 32 gr feltro ve wınchester unıversal siparişleri verdim fişekler büyük ihtimalla yarın gelecek  artık bir daha ki siparişte alırız saygılar
Özgür ATAŞ

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #41 : 22 Kasım 2012, 13:29:35 »

özgür bey istediğiniz classic 32 linki aşağıda.

polat bey lambro classic den sipariş vericem ama aklıma şu 550 bar basınç takıldı acaba yeterli  olurmu öldürme konusunda (ördek ve tahtalı) için sıkıntı yaratırmı
Özgür ATAŞ

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #42 : 22 Kasım 2012, 17:59:05 »
ben kullanıyorum bir sorun yok ..hele hele eagle gibi birt üfek ile kullanacaksanız hiç sorun olmaz.ben miroku 71 cm tüfek ile kullanıyorum tahtalı vurdum ördekte denemedim ..s4 barutlu bir fişek sıkıntı yaratmaz.
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı İlhan BULUT

• *
« Yanıtla #43 : 18 Aralık 2012, 14:06:23 »
Polat bey,
71 namlu Armsan 612 otomatik kullanıyorum, hatırlarsanız başka bir başlıkta B&P F2 ve RC S4 kullandığımı yazmıştım.

Sizin yazılarınızı okuduktan sonra ördek avı için Lambro Blue ve Brown fişekleri denemeye karar verdim. Ben genelde ördek avında 5 numara kullanırım.
Sizin Blue ve Brown için şok ve numara önerileriniz benim için önemli. Atışları meradan kaynaklı orta ve uzak mesafelerde (30m-50m) yapıyorum. Av bölgem kocaeli ve sapanca gölü şu sıralar sıcaklık 10 dece civarı ama genelde aralık - şubat arası 0-10 derece arası oluyor. Konu ile alakalı aydınlatırsanız sevinirim.
  • Akus SuperPoze
  • Huğlu Renova
İlhan BULUT
1972 KOCAELİ

Çevrimdışı M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmanı)
« Yanıtla #44 : 18 Aralık 2012, 14:49:17 »
tolga merhaba sen bu işi çözeceksin buna eminim. selamlar..
  • Falcor 958 (Robust) (Poze) (70)
  • Vursan 92 A Europa (65)
  • Vursan 92 A Europa (71)
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • İngiliz Setter (MARKO)
Emin OLGAÇ B Rh (+)  1967 TEİAŞ/MARDİN  

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #45 : 18 Aralık 2012, 18:52:11 »
ilhan bey merhaba..nacizane olarak bilgimi paylaşayım..lambro blue 34 su avları yani ördek avları için düşünülmüş bir fişek..brown 33 ise kara avı için ancak tapa kovan kapsül saçma aynı.blue sipe brown s4 barut ile dolum yapılmış.çok büyük fark yok aralarında her yerde kullanabilirsiniz..ancak blue 34 bilhassa ördek avında denenmiş ve sonuç alınmış bir fişek..yıllarca ipsalada trakyada kaçak olarak bu fişek çok kullanılmış bazı günlerde sadece bu fişek ile randıman almışlar.birde yine lambronun tecna barutlu biturbo 36 biturbo 38 ve superlambro 36 fişekleri var.bu fişekler çok soğuk havalarda ve ördek kaz avlarında başarılı bir fişek.

71 cm bir namluda atmak istediğiniz mesafe için önerilen çok 2 yada 3 no olmalıdır.3 tercih edilebilinir.  pellagri 34 de fena bir fişek değildir.
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı İlhan BULUT

• *
« Yanıtla #46 : 18 Aralık 2012, 22:58:01 »
Teşekkürler Polat bey,
Özellikle grupman bakmak istiyorum. B&P F2 ve Lambro Blue arasında bakalım fark ne derece.
Mesafeler uzak olunca ben daha toplu giden fişekleri tercih ediyorum. Hızlı barutlu fişeklerin dar şoklarda
kötü grupman verdiği hep dile getirilir. Acaba Blue 6 numara ve full şok nasıl bir grupman yapar. Merak ediyorum.
Denediyseniz bilgiyi paylaşıtsanız sevinirim. Penetrasyon ne durumda ? Duran hedefe 50 m civarı atışlar yaptığımız oluyor.
Gerçi cheditte 100 metri attığım oluyor bu mesafelere ama oda sıkıntı bataklıktasın ördek suda oynuyor mesafe 50 m lerde, tüfekte 34 gr pellagri var. cutoff olmadığı için namludaki fişeği değiştirirken sorun oluyo hadi değiştirdin mekanizma kapanırken ses oluyor. :) 
Belki çok şey istiyorum ama Blue nun penetrasyonu daha iyi ise belki o mesafelere dar şok ile fişek değiştirmeden atabilirim.
Saygılar
  • Akus SuperPoze
  • Huğlu Renova
İlhan BULUT
1972 KOCAELİ

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #47 : 19 Aralık 2012, 08:33:49 »
full şok ile attım ama deneme açısından bir şey demek istemem ben genellikle 2-3 şok ile attım.ancak trakya tarafına çok satışı yapılıyor.full şoklu beretta 303 ile kullanan bir avcı bey çok memnun kaldığını söylemişti.5 no saçma dan kolşi koli aldı.
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı Barış KAVUNCU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #48 : 23 Aralık 2012, 20:38:37 »
Bu hafta ördekte yanıma çok çeşit sıkı götürdüm. iki gün av yaptık. Yanımda federal 32gr, lambro feltro 34gr keçe tapa, rc s4, rc 34 gr, yaf 33 gr bior jk6 barutlu, meca 32 gr sıkıları vardı. rc s4 için hava biraz yumuşak kaldı birkaç yaralı ve zor öldürme oldu. Diğerlerinide havanın durumu değiştikçe kullandım. Federal 32 gr ortalığı kavurdu çok güzel sonuç verdi. lambro feltro34 gr biraz ağır geldi ama hava biraz daha soğuyunca kullanılabir, yaf 33 gr bior jk6 barutlu fişek fiyat ve verim bakımından açık ara öne geçti. Sadece bir kutu almıştım fakat avın büyük kısmını onunla yaptım. Harika bir fişek. Bundan sonra ördekte fişeğim budur. Hiç iki katından fazla para verip lükse kaçmaya gerek yok.
Barış KAVUNCU 1977-İzmir - İkamet Bodrum 538 5909925

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #49 : 24 Aralık 2012, 15:59:59 »
Bu hafta ördekte yanıma çok çeşit sıkı götürdüm. iki gün av yaptık. Yanımda federal 32gr, lambro feltro 34gr keçe tapa, rc s4, rc 34 gr, yaf 33 gr bior jk6 barutlu, meca 32 gr sıkıları vardı. rc s4 için hava biraz yumuşak kaldı birkaç yaralı ve zor öldürme oldu. Diğerlerinide havanın durumu değiştikçe kullandım. Federal 32 gr ortalığı kavurdu çok güzel sonuç verdi. lambro feltro34 gr biraz ağır geldi ama hava biraz daha soğuyunca kullanılabir, yaf 33 gr bior jk6 barutlu fişek fiyat ve verim bakımından açık ara öne geçti. Sadece bir kutu almıştım fakat avın büyük kısmını onunla yaptım. Harika bir fişek. Bundan sonra ördekte fişeğim budur. Hiç iki katından fazla para verip lükse kaçmaya gerek yok. barış bey kullandığınız silah ve şok hangisiydi ve meca fişeği denemedinizmi?
Özgür ATAŞ