Almayı düşündüğünüz fişeğin 10-15 gün içinde stoklarda olacağını biliyorum.S4 barut ile doldurulan bu fişek klasik çiftelerde hafif tüfeklerde rahatlıkla kullanılacak bir fişek olarak tasarlanmış.Piyasada böyle bir 32 gram yoktu .
www.fisekmarket.com un sahibi Devecioğlu Av'ın girişimi ile böyle bir istek oldu ve yakında geliyor.
fişekleri yüksek bar düşük bar diye kıyaslarken saçma gramaj olarak değerlendirmel gerek.bir çok 32 gram dolusunun kapsülü barutu tapası farklılık gösterir.hepsi aynı kovan ve saçmaya sahip olabilirler.hepsinin aynı tüfekle kullanıldığını düşünürsek farklı grupmanlar penetrasyonlar tepmeler etkiler elde ederiz.farklı barut yanma hızları ve tapanın basıncı fişeğin etkileriyle doğru orantılıdır.bu yüzden fişek tercihini yaparken tüfek-av-mevsim-mera ve avcılığımızıda bir araya getirerek tercihte bulunmak gerek.
tüfeğimiz magnum kinetik bir otomatik ise mümkün olduğu kadar bar basıncı yüksek fişekler kullanmamız gerekebilir.gazlı hafif bir otomatikte ise aynı fişek çok fazla tepebilir.full şoklu 76 cm bir namlu ile 66 cm kaval şoklu tüfeğin aynı fişekte tepmesi farklılık gösterir.hep bunları düşünerek elimizdeki tüfeğe gideceğimiz ava fişek tercih etmek gerek..Ben Bu konuda Ava Yönelik Fişek ve aynı gramda farklı barut seçenekleri ile üretim yapan WİNCHESTER-LAMBRO- markalarını fazlası ile beğeniyorum.Örneğin ARMUSA nın tek tip piyasada 32-34-36 sını bulabilirsiniz.ama lambronun 32 dolumu Classic32-Tordo-Direct32-Dispersante-Feltro (hepsi farklı barutlarda..34 dolumu Direct34-Blue-Feltro34-Prima-Classic34-Dispersante -A1 Special (hepsi farklı barutlarda) dolumları var keza winchesterinde bir çok çeşidi var.
sitesinden alıntı :
http://lambro.gr/lambro/?page_id=279&lang=enWhen low recoil is important, without compromising the performance levels, Classic is the choice. Thanks to a careful matching of medium burning components, it has very low recoil, ideal for light Over & Under or Side by Side shotguns. Unrivaled performance thanks to the famous double base powder, S4, made my Nobel Sport.