Gönderen Konu: SATILIK İLANLARI HAKKINDA  (Okunma sayısı 21974 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı M.Aytaç TOK

• Müdavim Üyemiz
Ynt: SATILIK İLANLARI HAKKINDA
« Yanıtla #25 : 22 Eylül 2012, 12:13:48 »
Benim şahsi fikrim kilit sistemi süper oldu ... Ve böylecede devam etmeli... Bu kilit sistemi sayesinde avlak foruma çok takılmaz oldum. Bu da kendime daha fazla vakit ayırmak demek oldu... Yorumlar sohbetler olmayınca yeni dostluklarda oluşmuyor. Telefon sohbetleri olmuyor .Buluşmalar olmuyor  Buda güzel...  İlk başta çok karşı çıkmama rağmen şu anda kesinlikle destekliyorum... Site Yönetimini kilit konusunda kararlı görmek isterdim( İlk baştaki gibi) Ama yönetim sonunda bu kilidi açacak ya da forumdaki faal üye sayısı sadece av bayileri olarak devam edecek (kilit konduğu gün söylenmişti sayın yönetime) düşüncesinin gerçek olduğunu görmüş sanırımki esnek davranarak sabırlı ve uzman moderatör arıyor :)))).  Bence böyle devam etmeli...
Mustafa Aytaç  TOK
1968 ADANA

Çevrimdışı Selman TİMUR

• *
« Yanıtla #26 : 22 Eylül 2012, 12:28:55 »
Emin abi iyi bir konuya deginmissin tesekurler
1982-Mardin

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #27 : 22 Eylül 2012, 16:18:15 »
Arkadaşlar yanlış anlaşılmasın bu bölümlerle ilgilenmek çok zor demiyoruz, anormal bir durum varmış gibi anlattığımızı düşünmeyin,
bu bölümlerle ilgilenecek arkadaşların zaman ayırmaları ( günün 2-3 saatini ), o konularda biraz bilgisinin olması ve sabırlı olmaları gerekli bunun dışında zor bir tarafı yok...
foruma resim ekleme ve düzenleme yapma bilgisi de varsa teknik olarak harici bir bilgiyede gerek yok..

Samimiyetimizle söylüyoruz zorlaştırmak yada inat için değil ben yapabilirim diyecek arkadaşımızın başımızın üstünde yeri var....
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı Enes EKİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Kim Av Kim Avcı?
« Yanıtla #28 : 22 Eylül 2012, 16:58:32 »
Sevgili Emin Abi.

Bende senin gibi forumumuzun 2007 yılı üyelerindenim. Mesaj sayıma bakaraktan kimse demesin sen nasıl üyesin hiç faal değilsin. Yaşım 28 ve ben forumda 5 yılımı sadece köpek ve tüfek konularında kavgaları izlemekle geçirdim. Tuncay hocam en iyisini yaptı bana göre. Tüfekler hakkında bilgi almak isteyen tüfekler bölümüne köpekler ile ilgili bilgi almak isteyen köpekler bölümüne yazsın.İnan bir tüfek için bilgi almak istedim 1 hafta sürdü. Zamanında Tuncay hocam ile çok güzel planlarımız vardı. Malesef kısmet olmadı. Eğer illaki kilit sistemi kalksın derseniz. Şu an Diyarbakır/ Silvan da askerim. Burada internet kullanma imkanım kısıtlı. Fakat 4,5 ay sonra bölüme seve seve modluk yaparım. Gerekli teknik konulara haiz olduğumu Tuncay hocam biliyor zaten. Bu sorunuda böylece aşarız. Herkes mutlu olur.

Benim yerime de ATIN sağlıcakla.

Saygılarımla. İyi günler dilerim.

J.Komd.Çvş Enes EKİZ.
  • FISA CESA FAVORIT 71
  • ARMSAN PHENOMA 71
  • STOEGER PEREGRINE MAX-5 71
Enes EKİZ
1984 Memleket : Samsun İkamet:Düzce

Çevrimdışı Ramazan KİLLİ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #29 : 22 Eylül 2012, 17:19:46 »
Yönetim olarak bu bölümlerin açılması için kendi içimizde defalarca tartıştık.

Ben ilanların yoruma açılması taraftarıyım. En azından köpek ilanlarının yoruma açılması gerktiğini savunuyorum.
Tüfek ilanları konusu en çok sorunun ve kavganın olduğu bölümdü. Şimdi yorgan gitti kavga bitti oldu:)

Ancak ; Bu konuyu açan Emin OLGAÇ Bey, destekleyen eski ve faal üyelerimizden Mustafa ÖZKOL Bey, İlyas ISI Bey,
Tarık ÖSTLÜER Bey, Birol DEMİRTAŞ Bey den Tuncay Hocanın moderatör olmak ister misiniz sorusuna ben olurum demelerini beklerim......

Açılsın ama sorumlusu benden başka kim olursa olsun demek kolaycılık olmuyor mu?

İçinizden birisi ben bu işi hakkıyla yaparım, eleştirileri göğüslerim diyorsa ben de o arkadaşımın moderatörlük teklifini hemen yönetime yaparım.......

Birinizi tüfek ilanları bölümüne, birinizi köpek ilanları bölümüne bekliyoruz arkadaşlar.......
1970 Antalya (İkamet Eşme/UŞAK) 

Çevrimdışı Mustafa ÖZKOL

• Müdavim Üyemiz
  • Mustafa ÖZKOL 07.07.1977 KAYSERİ 532 776 89 56
« Yanıtla #30 : 22 Eylül 2012, 17:26:18 »
Ramazan abi

velevki beni köpek bölümüne mod yaptınız....başıma gelenleri siz biliyorsunuz...:)))))) VİP TAYFUN  hala bir fenomen...

tüfek konusuna mod olmak içinse inanın yeterli bilgim yok.....insanlara yardım edelim derken zarar verebilirim.....
  • Akus 20 ga çifte
  • Beretta 686 silver pigeon 12 ga
  • Benelli s90 12 ga
  • Radentis Queen Setter 6 yaşında

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #31 : 22 Eylül 2012, 17:28:45 »
Yönetim olarak bu bölümlerin açılması için kendi içimizde defalarca tartıştık.

Ben ilanların yoruma açılması taraftarıyım. En azından köpek ilanlarının yoruma açılması gerktiğini savunuyorum.
Tüfek ilanları konusu en çok sorunun ve kavganın olduğu bölümdü. Şimdi yorgan gitti kavga bitti oldu:)

Ancak ; Bu konuyu açan Emin OLGAÇ Bey, destekleyen eski ve faal üyelerimizden Mustafa ÖZKOL Bey, İlyas ISI Bey,
Tarık ÖSTLÜER Bey, Birol DEMİRTAŞ Bey den Tuncay Hocanın moderatör olmak ister misiniz sorusuna ben olurum demelerini beklerim......

Açılsın ama sorumlusu benden başka kim olursa olsun demek kolaycılık olmuyor mu?

İçinizden birisi ben bu işi hakkıyla yaparım, eleştirileri göğüslerim diyorsa ben de o arkadaşımın moderatörlük teklifini hemen yönetime yaparım.......

Birinizi tüfek ilanları bölümüne, birinizi köpek ilanları bölümüne bekliyoruz arkadaşlar.......

ramazan bey yeterli bilgiye sahip olduguma inansam bir saniye düşünmezdim,hariçten gazel okumak gibisi yok :)) :)),ama tüfekler kısmına volkan demirel arkadaşımız biçilmiş kaftandır... 
--------------------------------------------------------------------------------
volkanı demirel yapmışım özür dilerim ,volkan  köydemir olarak düzeltiyorum...
« Son Düzenleme: 24 Eylül 2012, 14:00:47 Gönderen: M.Birol DEMİRTAŞ »
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Ramazan KİLLİ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #32 : 22 Eylül 2012, 19:10:36 »

ramazan bey yeterli bilgiye sahip olduguma inansam bir saniye düşünmezdim,hariçten gazel okumak gibisi yok :)) :)),

Her zaman ki gibi olayı dosdoğru değerlendirmişsiniz Birol Bey.
Açık sözlülüğünüz için teşekkür ederim.

Çevrimdışı İlyas ISI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #33 : 22 Eylül 2012, 19:29:28 »
Anlatırlar bilirsiniz;Bekri Mustafa, yoksul bir mahallede bir caminin önünden geçmektedir. O sırada musallada bir tabut vardır, fakat namazı kıldıracak imam ortalarda yoktur. Cemaatin beklemekten canı sıkılır ve başında kavuğu sırtında cübbesiyle ordan geçen Bekri Mustafa'yı hoca zannederek namazı kıldırmasını söylerler.

"Yok ben hoca değilim" dese de dinlemezler ve zorla öne geçirirler.

Bekri Mustafa namazı kıldırdıktan sonra tabutun örtüsünü açar ve ölünün kulağına bir şeyler fısıldar.
Cemaat ölüye ne söylediğini merak eder.
Bekri Mustafa gülerek cevaplar: �Sen şimdi aramızdan ayrılıp ahirete gidiyorsun. Eğer orada, bu dünyanın ahvalini sana sorarlarsa, Bekri Mustafa imam oldu dersin. Onlar durumu anlar...� dedim.

Bizim imamlığımız ancak bu mihvalde olur..Görevden kaçınacak durumumuz yok lakin Dostlarımız içinde bu işi layıkıyla yapacaklar var...Ama genel kanaat TÜfek ilanlarının yoruma açık hale getirilmesi yönünde olur ve ehliyet sahibi abilerimiz sorumluluk almayacak olursa,bekri mustafa ne kadar imamlık yapabilirse bizde bu manada görevi alırız.
Ramazan Killi beyin gösterdiği alakaya yanıtımız budur vesselam..
ER MEYDANINDA,KILIÇ ARKADAN SALLANILMAZ
İlyas ISI Kırıkkale -keskin
Kan ve kemik tüm insanlarda bulunur ; Farklı olan yürek ve niyettir...
0545 768 64 63

Çevrimdışı Ramazan KİLLİ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #34 : 22 Eylül 2012, 21:05:01 »
:) Güzel .

Geriye sadece Tarık ile konuyu açan Emin Bey kaldı.

Onlar bari ben bu işi hakkıyla yaparım dese de konu kapanmasa  ;)

Çevrimdışı Zülküf ÖZDUMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #35 : 22 Eylül 2012, 21:49:01 »
  Tuncay Bey merhaba, üye olduğumuzdan beri sizlerin başarılı yönetimleri ile  bu formdan yıllardır hem yararlanıyor hem de yeni dostluklar ediniyoruz. Bahse konu  "yoruma açma" olayının üstesinden daha önce geldiğiniz gibi yine gelebileceğinize inandığımız için açılmasını talep ettik. Bu nedenle alınganlık göstermenize hiç bir neden yok.
  Bana önerinize gelince, daha fotoğraf yüklemeyi bile yeni yeni öğreniyorum! Bu nedenle yeterli değilim. Zaten yapabilecek arkadaşların da isimleri belli...
  • Robust 222
  • Breda Astro
  • Sarsılmaz Concorde
Zülküf ÖZDUMAN
1962/Diyarbakır

Çevrimdışı Serkan KESKİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #36 : 22 Eylül 2012, 22:35:42 »

İnsanları çok fazla sıkmanın ve konu içerisinde aşağılayıcı uyarıların yazılmasını doğru bulmuyorum. Tartışmalara mahal vermemek içinde insanları küstürmek ve kısıtlamak doğru değil...

Serkan KESKİN  1983 Senirkent / ISPARTA -  İKAMET GELİBOLU

Çevrimdışı Emin VURAL

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #37 : 22 Eylül 2012, 22:49:31 »
Arkadaşlar yanlış anlaşılmasın bu bölümlerle ilgilenmek çok zor demiyoruz, anormal bir durum varmış gibi anlattığımızı düşünmeyin,
bu bölümlerle ilgilenecek arkadaşların zaman ayırmaları ( günün 2-3 saatini ), o konularda biraz bilgisinin olması ve sabırlı olmaları gerekli bunun dışında zor bir tarafı yok...
foruma resim ekleme ve düzenleme yapma bilgisi de varsa teknik olarak harici bir bilgiyede gerek yok..

Samimiyetimizle söylüyoruz zorlaştırmak yada inat için değil ben yapabilirim diyecek arkadaşımızın başımızın üstünde yeri var....
  • Le Fusil Darne Saint-Etienne V 19 Paris France

Çevrimdışı M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmanı)
« Yanıtla #38 : 22 Eylül 2012, 22:59:01 »
Arkadaşlar  tüfek ilanı bölümüne moderatör olacak arkadaşın konferans verecek  yada tüfek tarihini anlatacak bir durumu yok sadece seviyeli bir uslüp olmasına dikkat edecek polemiklere ve kırgınlıklara mahal vermeyecek... tüfek bilgim orta derece eğer yönetim uygun görürse ben varım elimden gelenide yapmaya çalışırım takdiri size bırakırım..
şu an iş yerindeyim çıkmak üzereyim yönetim evet derse elimden geleni yaparım kalın sağlıcakla iyi geceler...
pazar avdayım akşam bağlanırım
« Son Düzenleme: 22 Eylül 2012, 23:00:07 Gönderen: M.Emin OLGAÇ »
  • Falcor 958 (Robust) (Poze) (70)
  • Vursan 92 A Europa (65)
  • Vursan 92 A Europa (71)
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • İngiliz Setter (MARKO)
Emin OLGAÇ B Rh (+)  1967 TEİAŞ/MARDİN  

Çevrimdışı Tarık ÖSTLÜER

• Onursal Üyemiz
  • zordur dağcı olmak
« Yanıtla #39 : 22 Eylül 2012, 23:00:27 »
Hocam tüfekler konusunda gerekli bilgiye sahip olsam hangi tüfeği alayım diye sizinle görüşmezdim :) :) köpekler konusunda ise sinirleri alınmış birisini bulursanız daha iyi olur ama hakkıyla yapacağım ilgili bölümlerde elimden geleni illaki yaparım taşın altına elimizi sokmaktan korkmayız bizler efe torunlarıyız :)
Tarık ÖSTLÜER
1982 MANİSA

Çevrimdışı Emin VURAL

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #40 : 22 Eylül 2012, 23:16:00 »
  İnsanları çok fazla sıkmanın ve konu içerisinde aşağılayıcı uyarıların yazılmasını doğru bulmuyorum. Tartışmalara mahal vermemek içinde insanları küstürmek ve kısıtlamak doğru değil...

Sevgili Serkan
Amaç kimseyi sıkmak değil
Aşagilayici uyarı için ornek verirsen hatamızı görüp düzeltmek isteriz
 hiç bir yonetici arkadasımız bu zihniyette değildir
Kısıtlama konusu içinse konu kilitlemek ten bizde memnun değiliz
Fakat bunu biz istemedik
Adil olmayan güncellemeler
Çamur at izi kalsın zihniyeti
Malı töhmet altında bırakan yazılar
Hergüne yapılan anlamsız kavgalar
Kavgalara müdahil olmamızın istenmesi
Gece yarıları evlerimizde dahi aranmamız
Kâh hakaret kâh küfüre maruz kalmamız
Her fırsatta bizi suçlayan arkadaslarımız
Ve yazamadigim  bir çok neden
Bizi buna mecbur etti
Toparlamak gerekirse site hepimizin basta benim gorevimi daha iyi yapabile
Cegim diyen bir arkadasımız varsa Ben yerimi bırakırım yardımcı olurum.

Çevrimdışı Gökhan KAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #41 : 22 Eylül 2012, 23:27:18 »
Benim aklıma bir fikir geliyor ama tüfeklerle alakalı.
hem yönetim için iyi hemde biz üyeler için.
ŞÖLE. tüfek ilanı atılsın yorum lar A,B,C,D, ŞEKLİN DE  olsun oylama gıbı. ÖRNEK.
A)-uygun Fiyat.
B)-BİRAZ yükesek fiyat.
C)- fayiş FİYAT.
D)- Bu Adam ya PARA saymayı bilmiyor yada birtek kendin de var sanıyoır.(fiyat konusun da verilecek en buyuk tepki bu yada bu tarz bir şık olsun.
 tüfeyin genel temizliğinle alakalı da
A- COK TEMİZ
B-TEMİZ
C ORTA
D-KÖTÜ
C- COK KÖTÜ-( ALAŞEHİR TIMARI. GİBİ
yasak olmasın dan sa böle şıklar şeklin de olması daha iyi deyil mi.
en azından insan lar düşün celerini ifade etmiş olurlar ve ALAN DA satanda görmüş olur.
 KONUNUN GÜNCELLİĞİNİDE OYLAMA LAR BELİRLESİN.

« Son Düzenleme: 22 Eylül 2012, 23:30:14 Gönderen: Gökhan KAN »
  • REMİNGTON 1187 SPECİAL PURPOSE.(71CM) 51CM FULLY RİFLED.
  • VURSAN 92-A (71-61CM)
  • AVSAN.S.POZE.(76-61) TRAP VE SKEET.
  • İNG.SETTER.
Gökhan KAN
1978-Sakarya-AKYAZI
DEL FABIOMASSIMO.
--------CİNA-----------

Çevrimdışı Emin VURAL

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #42 : 23 Eylül 2012, 00:03:13 »
Benim aklıma bir fikir geliyor ama tüfeklerle alakalı.
hem yönetim için iyi hemde biz üyeler için.
ŞÖLE. tüfek ilanı atılsın yorum lar A,B,C,D, ŞEKLİN DE  olsun oylama gıbı. ÖRNEK.
A)-uygun Fiyat.
B)-BİRAZ yükesek fiyat.
C)- fayiş FİYAT.
D)- Bu Adam ya PARA saymayı bilmiyor yada birtek kendin de var sanıyoır.(fiyat konusun da verilecek en buyuk tepki bu yada bu tarz bir şık olsun.
 tüfeyin genel temizliğinle alakalı da
A- COK TEMİZ
B-TEMİZ
C ORTA
D-KÖTÜ
C- COK KÖTÜ-( ALAŞEHİR TIMARI. GİBİ
yasak olmasın dan sa böle şıklar şeklin de olması daha iyi deyil mi.
en azından insan lar düşün celerini ifade etmiş olurlar ve ALAN DA satanda görmüş olur.
 KONUNUN GÜNCELLİĞİNİDE OYLAMA LAR BELİRLESİN.

Gokhan bey
Güzel bir fikir olabilir bence umarım değişik fikirler olacak birde ilk talip adaşim oldu belki başka arkadaşlarda çıkar.

Çevrimdışı Nebil ÖZKÖKSAL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #43 : 23 Eylül 2012, 01:43:05 »
Sayın site yöneticileri benim hasbelkader görüşüm satış ilanlarının yorumlara açılması yönündedir.Sitenin popüleritesi yorumların kapanmasıyla yerlerde bu yorumlar sayesinde birçok arkadaşla hiç görüşmediğimiz halde arkadaşlık kurabildik,şimdi siteye girip etrafa bakınıp çıkmak 15 dakikayı alıyor oysa bu yazışmalar sayesinde saatlerce oyalanırdık şayet moderatör arkadaşlardan rahatsız olanlar varsa daha pasif bölümlere geçerek talip olan arkadaşların önünü açmanın zamanı gelmiştir.

M.EMİN OLGAÇ satış ilanlarına talip olmuştur bence derhal değerlendirmeye alınmalıdır yanına destek olarak ben M BİROL DEMİRTAŞ'ı öneriyorum ikisi gayet adaletli disiplinli bir şakilde bu işin altından kalkarlar.

Site sakinlerinden ricam moderatör olarak arkadaşların içersinden aday önermeleridir çoğunluk olarak seçilen isimler herkes tarafındanda saygı görür...
Nebil ÖZKÖKSAL
1961 İZMİR

Çevrimdışı Ramazan HAK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #44 : 23 Eylül 2012, 10:28:15 »
bencede kilitli olması en doğru karar ,

yıllardır satılık tüfek ve köpek ilanlarında ,satan kişinin arkadaşları yada yandaşlarının ,alakasız yorum yapıp alıcıya gaz verir gibi güncellemesi ve ilk sıradan gitmememe si görmekten gına gelmiştik,

yapılan uygulamayla böyle durum ortadan kalktı ,,

yeni ilanların güncel ilk sayfada olması bizide samanlıkta iğne aramaktan kurtardı,,

satılan tüfeği gerçekten almak isteyen konu açıp tüfek hakında bilgi toplayabilir ,

köpekler içinse denemeden ,görmeden ve ,en az 1 ay muyersiz köpek almayın..

« Son Düzenleme: 23 Eylül 2012, 10:30:24 Gönderen: Ramazan HAK »
Ramazan HAK  1971  ARH+  Muğla

Çevrimdışı Ramazan KİLLİ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #45 : 23 Eylül 2012, 10:39:07 »
Evet arkadaşlar Emin Bey ben yaparım diyor. Teşekkürler Emin Bey.

Ancak bu iş bir kişiyle olmaz zaten başka gönüllü arkadaş var mı ben bu işi HAKKIYLA yaparım diyen....
Yeteri kadar aday olursa yönetime görüşme teklifinde  bulunacağım
« Son Düzenleme: 23 Eylül 2012, 10:40:28 Gönderen: Ramazan KİLLİ »

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
« Yanıtla #46 : 23 Eylül 2012, 11:50:38 »
iki bölümde de uzun süre görev yapmış biri olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim; köpekler ve tüfekler kısmında en az ikişer Moderatör görev almalı.
Eğer gönüllüler çıkarsa, durum Yönetim tarafından değerlendirilir ve konu ankete sunulur ve çıkacak sonuca göre hareket edilir.
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

Çevrimdışı Enes EKİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Kim Av Kim Avcı?
« Yanıtla #47 : 23 Eylül 2012, 13:01:18 »
Ben gönüllü olduğumu yazdım fakat şu an imkanlarım kısıtlı.Ama yinede kimse çıkmaz ise ben kısıtlı imkanlarla gönüllüyüm.
  • FISA CESA FAVORIT 71
  • ARMSAN PHENOMA 71
  • STOEGER PEREGRINE MAX-5 71
Enes EKİZ
1984 Memleket : Samsun İkamet:Düzce

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
« Yanıtla #48 : 23 Eylül 2012, 13:24:18 »
Ben gönüllü olduğumu yazdım fakat şu an imkanlarım kısıtlı.Ama yinede kimse çıkmaz ise ben kısıtlı imkanlarla gönüllüyüm.
Enes kardeşim sen hayırlısıyla vatani görevini tamamla gel, seni Moderatör olarak görmek bizim için onur olur.
Ancak, bu iki bölüm açık olursa 24 saat takip ister. En ufak bir polemiği kaçırır müdahalede gecikirsen anında taraf olmakla suçlanırsın. Biri der niye bu kadar fahiş fiyat isteniyor, öbürü der mal benim değil mi, istediğim fiyatı isterim... 
Ardından telefon trafiği başlar, hakaretler, hatta bazı kendini bilmezler tarafından edilen küfürler, tehditler...
Birileri köpek tüfek satıp alır, birileri huzursuzluğunu yaşar...
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
  • osman döşler. 1968-istanbul
« Yanıtla #49 : 23 Eylül 2012, 13:36:12 »
Burda en mantıklı düşünceyi Gökhan Kan yapmış, bravo diyorum arkadaşımıza.

Gereksiz yorumlar yapmak yerine kendisinin izah ettiği açıklama en mantıklısı.

Tüfek ilan bölümlerinde çıkan kavgaların çoğu bilgisizlikten,piyasa bilinmemesi,tüfeğin ülke sayısındaki sayısı,popülaritesi,marka bilinme sayısının ülke

avcılarımızın arasında çok az olması, işçiliği,kalitesi,dünya sıralamasındaki yeri,sınıfı,dünya avcıları arasındaki statüsü vb ... uzar gider.

Eğer hiç avrupa tüfek kullanmamış birisi, elindeki yerli tüfege bakarak yorum yapıyorsa kavga çıkar,

dışarıda fiyatı 20.000 euro olan bir avrupa tüfeğin ilandaki fiyatı 10.000 euro ise kavga çıkar,

ülkemiz avcılarının % 90 ı ekonomik açıdan asgari standarttadır.

Ülkemizde yüksek fiyatlı tüfek ilanları görünce, kalite,sınıf,model,statü değerlerini gözardı edip gereksiz yorumlara sebep olmaktadırlar.

Fahiş fiyatlı tüfek ilanlarına da gereksiz yorumlar yapılmaktadır. Site verilen fiyatlara müdahale de bulunamaz.

Yüksek fiyatlı tüfeklere engel olunsun diye yorumlarda yapıldı.

İsteyen kişi,tüfeğini istediği fiyata koymakta serbesttir. Bu tüfeğinin satılıp satılmamasında etkendir.

Fiyat makulse satılır,makul değilse zaten satılmayacak,satıcı bu süreçte fiyatını o seviyeye çekecektir.

Tüfek konusunda alacak olan kişiler özellik ve fiyatı konusunda bu işlerden anlayan kişilere danışırsa bu sorunda ortadan kalkacaktır.

selamlar
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL