Gönderen Konu: SATILIK İLANLARI HAKKINDA  (Okunma sayısı 21977 defa)

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmanı)
SATILIK İLANLARI HAKKINDA
« : 21 Eylül 2012, 19:45:24 »
Arkadaşlar bildiğiniz gibi satılık ilanları artık kilitli olarak yayınlanmakta bunun artıları olduğu gibi eksileri de var artıları tartışmaları kırgınlıkları polemikleri bitirmek gibi sanırım
ancak eksileri kanaatimce şunlar
tüfekler hakkında bilgi sahibi olmak satılan tüfeği kullananlardan ve daha önce kullanmış olanlardan tecrübelerini artılarını eksiklerini öğrenmek
satılan tüfeği alıcı bilmesede bir bilenin gerçekten o model ve o özelliklerde olup olmadığını öğrenmek.
ilanlarda  mavzer tüfeğini yivliye çevirip satanlarıda gördük olması gereken özelliklerin dışında yanıltıcı bilgiler vereni gördük kısacası her ilan bir nevi tüfeği veya köpeğide olabilir tanıma ve öğrenme dersi gibiydi.. kırık ırk özelliği taşımayan köpeklere safkan çekenlerde oldu arkadaşlarımızı çokça mağdurda edenlerde olsu ama şimdi bakın buz gibi bir hava var ne muhabbet ne sohbet ne kritik nede bir tartışma (atışma değil) forumlarda illaki bazen kaynamalar olabilir buda kurallar gereği ne ise uygulanıp bertaraf edilebilirdi. ben buradan tavsiye üzerine tüfekte aldım köpekte aldım ama şimdi sadece kuru kuru bakmakla yetiniyoruz bir ilan var neyin nesi neyin fesi belli değil olaki beğendim yorum yokki kararıma katkıda bulunsun İphone telefonu olan bilir program indirmeden önce yorumlara bakıyoruz en fazla yıldız almış memnuniyet gösterilen programları indiriyoruz.. bu kilit olayı kısacası kuru ile beraber bir çok YAŞ tahtayıda götürmüş benim fikrim bu herkese selamlar Emin OLGAÇ...
« Son Düzenleme: 21 Eylül 2012, 19:49:08 Gönderen: M.Emin OLGAÇ »
  • Falcor 958 (Robust) (Poze) (70)
  • Vursan 92 A Europa (65)
  • Vursan 92 A Europa (71)
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • İngiliz Setter (MARKO)
Emin OLGAÇ B Rh (+)  1967 TEİAŞ/MARDİN  

Çevrimdışı Mustafa ÖZKOL

• Müdavim Üyemiz
  • Mustafa ÖZKOL 07.07.1977 KAYSERİ 532 776 89 56
Ynt: SATILIK İLANLARI HAKKINDA
« Yanıtla #1 : 21 Eylül 2012, 19:55:23 »
seni 10 gün yasakladım Emin abi.....:))
  • Akus 20 ga çifte
  • Beretta 686 silver pigeon 12 ga
  • Benelli s90 12 ga
  • Radentis Queen Setter 6 yaşında

Çevrimdışı Mustafa ÖZKOL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 21 Eylül 2012, 19:56:49 »
tekrarında atarım siteden.......
  • Akus 20 ga çifte
  • Benelli s90 12 ga

Çevrimdışı İlyas ISI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 21 Eylül 2012, 20:00:55 »
Bunlar siyaset kokan cümleler....
ER MEYDANINDA,KILIÇ ARKADAN SALLANILMAZ
İlyas ISI Kırıkkale -keskin
Kan ve kemik tüm insanlarda bulunur ; Farklı olan yürek ve niyettir...
0545 768 64 63

Çevrimdışı İlyas ISI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 21 Eylül 2012, 20:07:22 »
Emin abi güzel bi konuya değinmiş...Tüfek konusunda hakketen,sıfır bilgimizi,burada yazılan yorumlara bakarak belirli bi noktaya taşıdık.Emeği geçenlere teşekkürler...Lakin köpek hususnda sıkıntı vardı..Adamın arkadaşı vs ilanın altını dolduruyodu.oo iyi köpek.ben kefilim vs ler bolca yazılıp yanlı yorumlarla alıcılar doğru bilgiden ziyade yönlerilmiş oluyodu..bu açıdan bakıldığında köpek ilanı noktası doğru bi karar gibi görünüyor...
Acizane fikrim bu...
0545 768 64 63

Çevrimdışı M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmanı)
« Yanıtla #5 : 21 Eylül 2012, 20:33:52 »
tekrarında atarım siteden.......
Mustafa dostum Emin kardeşin her türlü avda her türlü sahneyi yaşamış birisi olarak açlığını ve hırsını gidermiştir. bundan sonra avlansamda avlanmasamda önemli değil maksat  muhabbet bir iki fişek ve kuş doğru tencerenin başına bu vesile ile iki satır karaladık diye beni yasaklasalarda atsalarda eyvallah olur.
Allah(cc) yeterki bizleri sizin gibi sağlam dostların gönlünden gözünden atmasın saygılar dostum.
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • İngiliz Setter (MARKO)

Çevrimdışı M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmanı)
« Yanıtla #6 : 21 Eylül 2012, 20:39:13 »
Emin abi güzel bi konuya değinmiş...Tüfek konusunda hakketen,sıfır bilgimizi,burada yazılan yorumlara bakarak belirli bi noktaya taşıdık.Emeği geçenlere teşekkürler...Lakin köpek hususnda sıkıntı vardı..Adamın arkadaşı vs ilanın altını dolduruyodu.oo iyi köpek.ben kefilim vs ler bolca yazılıp yanlı yorumlarla alıcılar doğru bilgiden ziyade yönlerilmiş oluyodu..bu açıdan bakıldığında köpek ilanı noktası doğru bi karar gibi görünüyor...
Acizane fikrim bu...
İlyas bey merhaba onun farkındaydık biz çünkü genelde ilanı verenin ve çevresindeki  memleketlerden yani yakın olanlardan geliyordu poh pohlamalar..
bunlar oluyordu lakin bir çok insanın da foyası çkıyordu  yanlış yapan teşhir ediliyordu şimdi ise kurdun biri bir keklik yakalayacak tüfek atmadan canlı canlı yolacak... niyeti iyi bir av köpeği edinmek isteyen genç avcıların yıllar süren emeği boşa gidecek hayali yıkılacak.... değilmi..
« Son Düzenleme: 21 Eylül 2012, 20:40:24 Gönderen: M.Emin OLGAÇ »
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • İngiliz Setter (MARKO)

Çevrimdışı İlyas ISI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 21 Eylül 2012, 20:48:10 »
İlyas bey merhaba onun farkındaydık biz çünkü genelde ilanı verenin ve çevresindeki  memleketlerden yani yakın olanlardan geliyordu poh pohlamalar..
bunlar oluyordu lakin bir çok insanın da foyası çkıyordu  yanlış yapan teşhir ediliyordu şimdi ise kurdun biri bir keklik yakalayacak tüfek atmadan canlı canlı yolacak... niyeti iyi bir av köpeği edinmek isteyen genç avcıların yıllar süren emeği boşa gidecek hayali yıkılacak.... değilmi..
Hayırlısı olsun demek düşer bana...Lakin konununda takipçisiyim...İnşallah gönüllerden geçene imkan tanınır ve daha mantıklı yasaksız bi çözüm yolunu hep birlikte buluruz..
0545 768 64 63

Çevrimdışı Tarık ÖSTLÜER

• Onursal Üyemiz
  • zordur dağcı olmak
« Yanıtla #8 : 21 Eylül 2012, 20:52:04 »
Sizinle aynı fikirdeyim abi umarım bu uygulama bir an önce sona erer.Tuncay hocam selamlar :)
Tarık ÖSTLÜER
1982 MANİSA

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #9 : 21 Eylül 2012, 21:47:13 »
Hepinizi süresiz yasaklayıp siliyoruz :)
Arkadaşlar inanın iki ucu ondan bir değnek bu durum, forum olarak bizde popüleriliğimizi sağlayan bu bölümleri açmak isteriz elbette, fakat artıları ve eksileri yan yana getirdiğimizde ekislerinin daha fazla olduğunu yönetimce gördük...

bunun yanında köpek tüfek muhabbetleri yorumları tartışmaları arasında avcılık ile ilgili konulara avcılık sitemizde 1-2 yorum yazamaz olduk :(
işin doğrusu birileri köpek tüfek alsın satsın diye eziyet çekmek,
insanlar bir köpek tüfek yüzünden küsmesin diye saatlerce telefonda konuşmaktan kurtulduk,
buda benim bakış açım ancak yinede sizlerin görüşleri elbette bizler için değerli... yönetim gurubu olarak bizde bu kararı çok kolay almadık...
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı İsmail ÖZDEMİR

• Müdavim Üyemiz
  • http://www.facebook.com/pages/Kurzhaar-VOM-BAFRA-%
    • http://www.facebook.com/pages/Kurzhaar-VOM-BAFRA-%C3%96zdemir/325654497557412
« Yanıtla #10 : 21 Eylül 2012, 21:50:29 »
tüncay abi bunları okudugunda şu nuda gözden gecir ....yeni üye olmuş birine hos geldiniz diyecegim ....45.......saniye bekliyoz  digerine hos geldiniz diyene kadar canım sıkılıyor...........

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #11 : 21 Eylül 2012, 22:12:18 »
İsmail alttaki nedenle bu kısıtlama var normalde... 25 saniyeye indirdim yeterlimi :) sende çok hızlısın benim suçum yok :)

Gönderilen iletiler arasında beklenilmesi gereken süreyi belirtiniz. Bu özellik sürekli gereksiz ileti gönderen kullanıcıları bir nevi olsun durdurabilir.

tüncay abi bunları okudugunda şu nuda gözden gecir ....yeni üye olmuş birine hos geldiniz diyecegim ....45.......saniye bekliyoz  digerine hos geldiniz diyene kadar canım sıkılıyor...........
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 21 Eylül 2012, 22:32:17 »
Arkadaşlar bildiğiniz gibi satılık ilanları artık kilitli olarak yayınlanmakta bunun artıları olduğu gibi eksileri de var artıları tartışmaları kırgınlıkları polemikleri bitirmek gibi sanırım
ancak eksileri kanaatimce şunlar
tüfekler hakkında bilgi sahibi olmak satılan tüfeği kullananlardan ve daha önce kullanmış olanlardan tecrübelerini artılarını eksiklerini öğrenmek
satılan tüfeği alıcı bilmesede bir bilenin gerçekten o model ve o özelliklerde olup olmadığını öğrenmek.
ilanlarda  mavzer tüfeğini yivliye çevirip satanlarıda gördük olması gereken özelliklerin dışında yanıltıcı bilgiler vereni gördük kısacası her ilan bir nevi tüfeği veya köpeğide olabilir tanıma ve öğrenme dersi gibiydi.. kırık ırk özelliği taşımayan köpeklere safkan çekenlerde oldu arkadaşlarımızı çokça mağdurda edenlerde olsu ama şimdi bakın buz gibi bir hava var ne muhabbet ne sohbet ne kritik nede bir tartışma (atışma değil) forumlarda illaki bazen kaynamalar olabilir buda kurallar gereği ne ise uygulanıp bertaraf edilebilirdi. ben buradan tavsiye üzerine tüfekte aldım köpekte aldım ama şimdi sadece kuru kuru bakmakla yetiniyoruz bir ilan var neyin nesi neyin fesi belli değil olaki beğendim yorum yokki kararıma katkıda bulunsun İphone telefonu olan bilir program indirmeden önce yorumlara bakıyoruz en fazla yıldız almış memnuniyet gösterilen programları indiriyoruz.. bu kilit olayı kısacası kuru ile beraber bir çok YAŞ tahtayıda götürmüş benim fikrim bu herkese selamlar Emin OLGAÇ...

sitenin en faal bölümleri yoruma kapatıldı... yıllardır  düşündüklerimi direk yazan bir üye olmama ragmen,tartışma degilde hırlaşmamız üçü dördü geçmez,buda normaldir,hiçkimseye kinim nefretim yok..... bu hırlaştıgımız arkadaşlarla yüzyüze tartışmış olsaydık hırlaşmayada gerek kalmazdı,eminim benim durumumda çok arkadaş vardır....
iyi yönetilebilirse bu bölümlerin açılmasında tüm üyelerin menfaati vardır.. bilgi paylaşım küçük tartışmalardan dogan dostluklar,güvenli alışveriş vsvs...... baş agrıttıgıda dogrudur :))bu bölümlere saglam çelik gibi sinirlere sahip moderatörler aranıp bulunmalı :)) :))...
« Son Düzenleme: 22 Eylül 2012, 12:10:08 Gönderen: M.Birol DEMİRTAŞ »
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Zülküf ÖZDUMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 21 Eylül 2012, 22:37:47 »
 Bu konunun tartışıldığı dönemde de yazmıştım. Kültür, paylaşılan her şeyin birikimi ile oluşur. Paylaşmaya koyulan her yasak aslında toplumun kendi gelişimini kendi eli ile engellemesi olayıdır. Avrupa, tam da bu nedenle (neye mal olursa olsun sansür uygulamadığından) bu günkü düzeyine gelmiştir. Biz ise hala "hassasiyetlerimizi" bahane ederek en kolayını seçip yasaklıyoruz...
  • Robust 222
  • Breda Astro
  • Sarsılmaz Concorde
Zülküf ÖZDUMAN
1962/Diyarbakır

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #14 : 21 Eylül 2012, 22:51:47 »
Zülküf bey köpek ve tüfek ilanları bölümleri yorumlara açılırsa bu bölümlerde moderatör olmak istermisiniz ?

Bu konunun tartışıldığı dönemde de yazmıştım. Kültür, paylaşılan her şeyin birikimi ile oluşur. Paylaşmaya koyulan her yasak aslında toplumun kendi gelişimini kendi eli ile engellemesi olayıdır. Avrupa, tam da bu nedenle (neye mal olursa olsun sansür uygulamadığından) bu günkü düzeyine gelmiştir. Biz ise hala "hassasiyetlerimizi" bahane ederek en kolayını seçip yasaklıyoruz...
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı Kerim AVCI

• Free Üye
  • *
« Yanıtla #15 : 21 Eylül 2012, 23:24:30 »
Biraz askerci bir yapı olmuş...Herkes bilir denetlemelerde tuvaletler temizlenir kirlenmesin diye hiç kimse tuvalete girmesin diye emir gelir..Şu an yapılmış olayıda böyle düşünüyorum..Bir forum sitesinde paylaşıma açılan bir konu hakkında neden yorum yapılamasın ki.Zaten yorum yapılmasını istemeyen arkadaş konusunu veya ilanını kilitler..Kavgalar olacak diye böyle bir uygulama yasaklama bana göre yanlış..Unutmayalım bir çok kişi siteden köpek alacak yorum bakarak alıyo ve bir çok kişide köpek sayesinde tanışıp arakdaş oluyo..En azından benim öyle oldu..Eminim bir çok kişi ilanlara bakarak kişileri tanımış ve arkadaş olmuştur.Kararın tekrar gözden geçirilmesi dileği ile.Saygılar.
Kerim AVCI
1985 Merzifon/AMASYA          0555 714 41 77

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
« Yanıtla #16 : 22 Eylül 2012, 06:18:42 »
Zülküf bey köpek ve tüfek ilanları bölümleri yorumlara açılırsa bu bölümlerde moderatör olmak istermisiniz ?

Tuncay Hocam güzel bir konuya değinmiş. İlanların kilidi açılsın, kavga gürültüyle ben uğraşırım, bu bölüme Moderatör olmak istiyorum diyen varsa buyursun.
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

Çevrimdışı Özhan KELEŞ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #17 : 22 Eylül 2012, 08:03:51 »
Tuncay Hocam güzel bir konuya değinmiş. İlanların kilidi açılsın, kavga gürültüyle ben uğraşırım, bu bölüme Moderatör olmak istiyorum diyen varsa buyursun.

Aynı fikirdeyim,KANTAR'IN TOPUZU'nu kim omuzlarım diyorsa  moderatör olabilir ve ilanları yoruma açabiliriz.
Özhan KELEŞ
28/05/1962-İstanbul

Çevrimdışı Ahmed DEMİRTAŞ

• *
« Yanıtla #18 : 22 Eylül 2012, 10:59:50 »
KİLİT SİSTEMİ AÇILSIN
Ahmed DEMİRTAŞ
1975 İSTANBUL

Çevrimdışı İlyas ISI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #19 : 22 Eylül 2012, 11:14:42 »
Meselenin zorluğunu bilmesekte tahmin edebiliyoruz..Sonuçta İnsan odaklı çalışılan her yerde İnsanın her aradığı cevabı verebilmek zor.Çünkü yaratılışlar farklı,dolayısıyla anlayışlarda farklılık gösterebiliyor.AMA SİZ BU İŞİ ÇÖZECEK KABİLİYETTE İNSANLARSINIZ,SAYIN VE SEVGİLİ MODLARIMIZ :)
Topu taca atmak size yakışmaz....;)
0545 768 64 63

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
« Yanıtla #20 : 22 Eylül 2012, 11:22:45 »
KİLİT SİSTEMİ AÇILSIN
Çıkacak kavga, gürültü ve tartışmaları göğüsleyecek, Sinirleri çelik gibi,
Sitede ve telefon başında geçirece zamanı bol,
Köpek ve tüfek işlerinden az çok anlayan,
Gönüllü bölüm Moderatörleri bulabilirsek neden olmasın.
Ama bakıyorum da bu konuda gönüllü olan görünmüyor. En azından şimdilik...
« Son Düzenleme: 23 Eylül 2012, 11:44:03 Gönderen: Alkan YOKSUL »
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

Çevrimdışı İlyas ISI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #21 : 22 Eylül 2012, 11:26:17 »
İş gönüllüyle olacaksa bu hususta bilgi sahibi Dostlar seve seve bu görevi üstlenecektir..Ekmek çarpsın bilgi sahibi değilim.Yoksa ben alırdım :)
0545 768 64 63

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #22 : 22 Eylül 2012, 12:00:35 »
bu konuda hakkını yemeyelim mevcut site yönetimi çok başarılı.devam etmenizi isterim.aslında bu bölüme ben talip olabilirim.zamanım vaktim var.ancak sitede benim yaşımca tüfek kullanmış abilerimin yanında bu göreve talip olmak ne bilgi nede tecrübe olarak yeterli olmayacaktır.birde  bu bölüme sakin relax ve tecrübeli biri olmalı ki hem herkesi idare edebilmeli hemde teknik olarak bişeyler verebilmeli. Mesala  Tuncay  KAHRAMAN  osman DÖŞLER hakan AKMAN Ayhan TAŞDEMİR  gibi isimlerden bir kaç tanesi aklıma gelenler.ayrıca bu bölümün en favori tartışan adamlarından biri olarak tüfekleri değil fahiş fiyat isteyen  simsarlarla tartışıyoruz.bence bu da çok normal.
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Mustafa ÖZKOL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #23 : 22 Eylül 2012, 12:10:52 »
Çıkacak kavga, gürültü ve tartışmaları göğüsleyecek, Sinirleri çelik gibi,
Sitede ve telefon başında geçirece zamanı bol,
Köpek ve tüfek işlerinden az çok anlayan,
Gönüllü bir bölüm Moderatörü bulabilirsek neden olmasın.
Ama bakıyorum da bu konuda gönüllü olan görünmüyor. En azından şimdilik...

Alkan abi  açılmasını isteyen ve destekleyen biri olarak bilgim ve tecrübem yeterli olsa inanın  aday olurdum....

tüfekten ve köpekten anlamayan birinide mod yapmanızı istemem işin açığı....
  • Akus 20 ga çifte
  • Benelli s90 12 ga

Çevrimdışı Mustafa ÖZKOL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #24 : 22 Eylül 2012, 12:13:41 »
bu arada şunuda belirtmek isterim köpek satış ilanlarına köpekten tüfek satış ilanlarına tüfekten anlayan 2 farklı kişi mod olursa daha mantıklı olur düşüncesindeyim....
  • Akus 20 ga çifte
  • Benelli s90 12 ga