Gönderen Konu: BU POZENİN MARKASI MODELİ? BİLENLERDEN YARDIM LÜTFEN..  (Okunma sayısı 5716 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hasan BAŞKARA

• Müdavim Üyemiz
Hani derlerya aklınca bişiyler yapayım derken tüfeğin bütün orjinalliğini bozup mokunu çıkarmışlar.tüfek üzerinde bazı işaretler ve seri no su hariç marka model hiç bir işaret yok.tüfek bir arkadaşımızın arkadaşının rahmetli babasınınmış ..avda gördüm merkel sistemi kilit var miroku dedi dedim miroku değil ama dünkü avcı ne kadar emin olabilirse o kadar değil dedim.tüfeğin resimlerini çektim.internetde ara ara başım döndü.CZ bruno da değil ama başka bir çek markası olabilir mi?

Uploaded with ImageShack.us

• Fabarm AXIS 71cm ,Remington 1187 Premier
  • 12ga Beretta urika 2, 20ga Beratta urika 2

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
Ynt: BU POZENİN MARKASI MODELİ? BİLENLERDEN YARDIM LÜTFEN..
« Yanıtla #1 : 21 Eylül 2012, 12:38:17 »
yapı itibari ile çekoslavak tüfeklerine çok benziyor sembol yazı fotoğraflarını koyarsanız daha faydalı olur.
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
« Yanıtla #2 : 21 Eylül 2012, 12:44:31 »
Tüeğin tarzından tamamen tahmin yürüterek,ülkemizde monte carlo adıyla bilinen macar yapısı feg olduğunu tahmin ettim nette yaptığım araştırmada da doğru olduğunu gördüm.Macaristanın berettası diyorlar ve asıl üretimi tabanca ve ak-47 gibi askeri silahlar ve kalitesine göre hakettiği şöhreti yakalayamamış silahlar olduğunu okudum.Zaten tüfek kendini belli ediyor süper kalite.bazı linkler vereyim.
http://www.shotgunworld.com/bbs/viewtopic.php?f=5&t=218913
http://www.gunauction.com/search/displayitem.cfm?itemnum=9269665
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 21 Eylül 2012, 12:44:42 »
kamil bey. olayı çözmüş....ama gercekten esaslı tüfekmiş... tüm fotolarını cekip de koysaydınız bizde bu nadir türü iyice görmüş olurdurk..
« Son Düzenleme: 21 Eylül 2012, 12:48:25 Gönderen: Musa KARAKUŞÇU »

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 21 Eylül 2012, 12:50:00 »
tüfek üzümlüde olsa gayet kaliteli görünüyor..... bu kalite ve model tüfek olsaolsa kopyadır....kopya olmasaydı illaki görür görmez tanınırdı....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Hasan BAŞKARA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 21 Eylül 2012, 13:51:32 »
Cuma arasında denklem çözülmüş...
Tüeğin tarzından tamamen tahmin yürüterek,ülkemizde monte carlo adıyla bilinen macar yapısı feg olduğunu tahmin ettim nette yaptığım araştırmada da doğru olduğunu gördüm.Macaristanın berettası diyorlar ve asıl üretimi tabanca ve ak-47 gibi askeri silahlar ve kalitesine göre hakettiği şöhreti yakalayamamış silahlar olduğunu okudum.Zaten tüfek kendini belli ediyor süper kalite.bazı linkler vereyim.
http://www.shotgunworld.com/bbs/viewtopic.php?f=5&t=218913
http://www.gunauction.com/search/displayitem.cfm?itemnum=9269665
Kamil Bey Allah sizden razı olsun elinizle koymuşsunuz gibi buldunuz.Başım döndü internetde dolaşırken çarşambadan beri kurtardınız beni..Bulup aslına ermeden rahat edemeyen bir kişiliğim var..Çok çok teşekkür ederim..Öğrenmenin yaşı yok sınırı yok hep çekler üzerinde durdum macar yapımı ve FEG markası sayenizde dağarcığımızda yerini aldı ;)bu tüfeğe de bu kadar ilgi göstermemin nedeni de MERKEL..İnşallah bir gün elimdeki kırık çıkık tüfekleri satıp MERKEL poze alabilirim  ;)
 Daha fazla foto malesef şu an yok..yazahaneme çıktık av dönüşü ve o anda internete girdik tespit için ama ne mümkün..marka tespiti için iki üç fotosunu almıştım...Bir daha misafirim olursa arkadaş daha detaylı fotolarını çekerim.
Tüfek kopya olabilirmi olabilir..zannetmiyorum ama kopya ise bile enjektörün çıkardığı ses yeter kopyalayabilen ustanın elini öpmek lazım..

Çevrimdışı Emin VURAL

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #6 : 21 Eylül 2012, 14:08:09 »
Evet arkadaşlar tüfek Kamil beyin dediği gibi feg marka Macar yapimidir
  • Le Fusil Darne Saint-Etienne V 19 Paris France

Çevrimdışı Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
« Yanıtla #7 : 21 Eylül 2012, 14:34:23 »
Hasan bey hiç önemli değil ben zaten tüfeklere merakı olan biri olduğumdan benim de fazlasıyla hoşuma gidiyor böyle orijinal ve nadir tüfekler görmek.Kopya olduğunu hiç sanmam,astarı yüzünden pahalıya gelir,çok komplike bir silah,kimse cesaret etmez bunu kopyalamaya daha basit dizaynlar varken.
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

Çevrimdışı Yakup EKER

• *
« Yanıtla #8 : 21 Eylül 2012, 14:50:27 »
guzel tufekmis kilit sistemine hasta oldum
Yakup EKER
1972-Amerika

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #9 : 21 Eylül 2012, 16:25:49 »
Kamil Bey'in verdiği bağlantılarda fotoğrafta kasanın yan tarafında markası modeli yazıyor(Made in Hungary-Feg Budapest). Bunda da yazıyor olmalı. Sağlam tüfeğe benziyor gerçekten. Sahibi güle güle kullansın.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Hasan BAŞKARA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 21 Eylül 2012, 16:49:59 »
Kamil Bey'in verdiği bağlantılarda fotoğrafta kasanın yan tarafında markası modeli yazıyor(Made in Hungary-Feg Budapest). Bunda da yazıyor olmalı. Sağlam tüfeğe benziyor gerçekten. Sahibi güle güle kullansın.
ilk mesajımda dediğim gibi kıymet bilmeyip tüfeğin kenarına ördek gravürleri yapacağım diye ne yaptılarsa yapmışlar :(

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #11 : 21 Eylül 2012, 21:08:05 »
Hmm şimdi anladım. Neyseki teşhis edilmiş oldu. Silah gayet de temiz kullanılmış. Güzel.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Reşat KOYAK

• resat32
  • Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 24 Eylül 2012, 14:57:09 »
valla çok anlamam ama. bence gayet kaliteli bir tüfeğe benziyor
Reşat KOYAK
1986 Atabey ISPARTA
0543 203 14 14

Çevrimdışı Hakan DEMİRLİ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 16 Mart 2016, 03:55:04 »
kamil beye saygılar  dogrusunu bulmuş bilgi dogru fazla araştıramamıştır banada faydası oldu araştırmamda ip ucu verdi   tüfegin  yanaklı kundaklı olanından çift tetikli şuan elimde oldugu için araştırma yaptım 1969 yılında silah ustası  Macar "Fegyvergyár tarafından üretilmiş özel bir silah tır http://huntershouse.dk/kat167-V%C3%A5ben-nye-og-brugte/side832-FEG-Hungary.html cihazı yapan usta nın eserlaeri fazla yok fabrika degil sonuçta banada babamdan yadigar yakında youtubede  tüfekile bilgilendirme videosu cekmeye karar verdim 20000 dolar üzeri silahlar gördüm bunun yanıdan bile geçmedi  kilitleme mekanizmasının güvenligi ve enjektör mekanızmasının çalışma şekli ve sesi tatmin etmedi saygılar sunuyorum k
1972 - Akhisar