Gönderen Konu: sizce hangi pozeyi kullanmalıyım  (Okunma sayısı 6754 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
sizce hangi pozeyi kullanmalıyım
« : 20 Eylül 2012, 09:24:34 »
arkadaşlar bende 2 adet poze var bir tanesi sarzılmaz cesa 71 kaval namlu 1-3  enjöktörlü 3.250 gr diğeri huğlu eagle 71 namlu mobil şoklu 2.730 gr enjöktörsüz ikiside tek tetik hangisini kullanmamı tavsiye edersiniz biri hafif dağda dolaşırkan daha rahat ama cesanın öldürmesi  daha iyi gibi geliyor bana ikisi arasında  kararsız kaldım arkadaşlar
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

Çevrimdışı Hasan GÜZEL 07

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: sizce hangi pozeyi kullanmalıyım
« Yanıtla #1 : 20 Eylül 2012, 09:42:57 »
gideceğiniz ava göre değişir eagle için her ne kadar her gr da sorun yaratmaz deselerde ağır gr maşlarda tüfeği yoracaktır o yüzden buna siz karar vereceksiniz...
ve tüfeklerinizin 2 side ağır değil 2 side normal bir insanı yormaz dağda veya ovada...
Renc RECARO
1981 ANTALYA

Çevrimdışı Yücel SARIÇAM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 20 Eylül 2012, 23:41:04 »
bence huğluyu kullan huğlu oldugundan değil ağır oldugundan ağır silahtan neden kaçınıyo millet anlamadm.bi mercedesle bi reno hangisi sağlam hangisi ağır hangsi güvenilir???yürürken yorabilir ağır silah ama atarken yormaz hedef 2.atışta kaybolmaz ağır silahta nişan alması daha kolay abi.hafif silah atarken yorar hem çırpar insanı tokatlar SAYGILAR.kendi görüşmdü
Yücel SARIÇAM
1990 zonguldak

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 21 Eylül 2012, 01:28:57 »
bence huğluyu kullan huğlu oldugundan değil ağır oldugundan ağır silahtan neden kaçınıyo millet anlamadm.bi mercedesle bi reno hangisi sağlam hangisi ağır hangsi güvenilir???yürürken yorabilir ağır silah ama atarken yormaz hedef 2.atışta kaybolmaz ağır silahta nişan alması daha kolay abi.hafif silah atarken yorar hem çırpar insanı tokatlar SAYGILAR.kendi görüşmdü

Yücel Bey arkadaşın bahsetmiş olduğu huğlu modeli alüminyumkasa olan modelidir ve hafiftir .kilosuna 2730 yazmş arkdaş. Ancak ağır silah konusundaki düşüncelerinize katılıyorm.Ha eğer her ava ayrı silah kullanırım diyorsanız ona bişey diyemem. Atıcılık içinde daha ağır olması bir avantajdır .
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Hasan ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 21 Eylül 2012, 08:58:25 »
özgür bey ava başlayalı kaç yıl oldu?ilk defa böyle bir forum a şahit oldum yıllar geçtikçe en doğru kararı siz kendiniz vereceksiniz.........................:)
  Hasan ÖZTÜRK-EDREMİT/1974

Çevrimdışı Hakan SEÇKİN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 21 Eylül 2012, 09:05:36 »
özgür bey bu gerçekten çok garip bir soru olmuş bende ilk defa böyle bir soruyla karşılaşıyorum. hani herkes silah tavsiyesi almak için soruyor ama siz elinizdekinin hangisini kullanacağınızı soruyorsunuz bu tamamen size kalmış. hangisiyle başarılıysanız onu kullanın. ya da çok gezilen keklik gibi avlarda hafifi kullanın ördek gibi bek avlarında ağırı kullanın. yani bu kullanışlılık meselesi.
Hakan SEÇKİN
1975 ANTALYA
BEN HAYATIMDA 2 MUSTAFA İSMİNİ ÇOK SEVDİM 1.CİSİ EY MÜMİNLERİM DİYEN SAV MUHAMMED MUSTAFA 2.Sİ EY YÜCE MİLLETİM DİYEN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK. BİR YILDIZ VAR KANINDAN YADİGAR, BİR DE HİLAL UNUTTUN MU ÇOCUK? SADECE BİR CADDE ADI DEĞİLDİR İSTİKLAL.

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 21 Eylül 2012, 11:40:49 »
özgür bey ava başlayalı kaç yıl oldu?ilk defa böyle bir forum a şahit oldum yıllar geçtikçe en doğru kararı siz kendiniz vereceksiniz.........................:)
hasan bey ben 9 yaşnda babam beni keklik avında yanında götürmeye başladı  11 yaşında da tuka çifte ile avlanmaya başladım taki 2007 senesine kadar çifte bozulunca  2007 -2012 arasında iki otamatik aldım ikide  poze aldım hepsini birer yıla yakın kullandım otamatikleri sattım şimdi pozeler var ayrıca birinide satıp yerine avrupa poze almayı düşünüyorum uzun süre bu pozeleri kullanmadığım için böyle yazmayı uygun gördüm saygılar
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : 21 Eylül 2012, 11:46:10 »
1-3- şoklu tüfek şu sezon pek işine yaramz diye düşünüyourm ördeğe kadar cıkarma drduğu yerden... mobilşokluyla devam derim....

Çevrimdışı Yücel SARIÇAM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 21 Eylül 2012, 14:27:12 »
Yücel Bey arkadaşın bahsetmiş olduğu huğlu modeli alüminyumkasa olan modelidir ve hafiftir .kilosuna 2730 yazmş arkdaş. Ancak ağır silah konusundaki düşüncelerinize katılıyorm.Ha eğer her ava ayrı silah kullanırım diyorsanız ona bişey diyemem. Atıcılık içinde daha ağır olması bir avantajdır .

Saygılar abi.ayrı ayrı silahta olsa ağırı tercih ediyorum abi.
Yücel SARIÇAM
1990 zonguldak

Çevrimdışı Hasan ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 21 Eylül 2012, 15:52:44 »
RASTGELE..
« Son Düzenleme: 21 Eylül 2012, 17:48:09 Gönderen: Hasan ÖZTÜRK »
  Hasan ÖZTÜRK-EDREMİT/1974

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #10 : 21 Eylül 2012, 16:17:16 »
Ben olsam mümkün olduğunca ağır olanla giderim ama taşıması çok ve zahmetliyse değişir elbet. Ayrıca bana göre 3,250 kg ağır da değil. Aksine diğeri fazla hafif. Hafif olanla düşük gram fişekler veya sıklıklarda süratli atış isteyen çulluk gibi avlarda daha uygun olabilir. Şok açısından ise durum o kadar güzel değil bence. Cesa için uygun fişekleri bulup avlanmak bana daha uygun. Bunlar bana göre, siz gerisine karar verin ;)
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 15 Kasım 2012, 22:07:44 »
CESA her zaman avda daha randımanlıdır.Bence eagle yi boşuna elinde tutma.Ucuz bir fiyata sat ,kurtul.Ben sattım kurtuldum.AVSAN ile zevk yapıyorum.
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 15 Kasım 2012, 22:12:02 »
Hafif pozeleri hiç bir avcıya tavsiye etmiyorum.Poze alacak arkadaşlar çelik kasa almalı.Ama bu tüfek 3,2 kg civarı olmalı.
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ

Çevrimdışı İbrahım KILINC

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 15 Kasım 2012, 22:30:49 »
bu hafif ağır tüfek mantığını daha anlayamadım :S
dediğiniz gibi olsa beretta ve mke çifteyi karşılaştırdığımız zaman beretta 5 kuruş etmez... :S
p.beretta 16 cal
p.beretta s55
ataneo 12
İbrahım KILINC
1991 ADIYAMAN

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 16 Kasım 2012, 10:15:28 »
Hafif pozeleri hiç bir avcıya tavsiye etmiyorum.Poze alacak arkadaşlar çelik kasa almalı Ama bu tüfek 3,2 kg civarı olmalı.
bende eagle pozenin yerine italyan marocchi süper poze almayı düşünüyorum ağırlık 3 ile 3.2 arsında
Özgür ATAŞ

Çevrimdışı Bülent SALIK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 16 Kasım 2012, 16:12:50 »
Özgür kardeşim hangi tüfek sana uygun atış sağlıyorsa onu kullan önemli olan bu hiç kafanı yorma kayınpederinin franki otomatiğini dene en güzeli kendine iyi bak selamlar
Bülent SALIK
0 Rh + 1969 MANİSA ikamet TEKİRDAĞ
Özkanlar fx 15 cesa süperpoze vursan 92 a

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #16 : 19 Kasım 2012, 18:44:39 »
Özgür kardeşim hangi tüfek sana uygun atış sağlıyorsa onu kullan önemli olan bu hiç kafanı yorma kayınpederinin franki otomatiğini dene en güzeli kendine iyi bak selamlar
bülent abi ben seneye ikisinide kullanmayı düşünmüyorum  nasip olursa italyan marocchi poze almayı düşünüyorum
Özgür ATAŞ