Kusura bakmayın daha şimdi bakıyorum. Fotoğrafları koymuşsunuz ama tam istediğim fotoğrafı göremedim
Mekanizma kapalıyken demiştim ama siz elinizle tutarken çekmişsiniz. Görmek istediğim şey şuydu: Namlu takılı ve mekanizma kapalıyken kurma kolunun üzerindeki diş ile girdiği yarığın üzerindeki girinti bir hizada oluyor muydu? Eğer böyle oluyorsa, namlu takılıyken kurma kolunu sökmek en kolay yol olabilir. Sizin fotoğraflarda namlu takılı iken mekanizma resmi göremedim. O yüzden şöyle yapın demem hala kolay değil.
Fabrikanın söylediğine göre, özel bir durumu yokmuş. Bendeki veya başkasındaki "şifreli kilit" yöntemi ile çıkmalıdır. Bu tiplere şifreli kilit diyorlar sanıyorum. Size öncelikli önerim, bölgenizde tüfek tamircisi varsa ona götürün ve söktürün. Elleri alışkındır, hallederler. Eğer kendim yaparım derseniz, namlu takılı ve mekanizma kapalıyken tekrar zorlayın. Fakat önce mekanizma kolu deliğine yağ döküp biraz bekleyin. Sonra bezli pense vs ile zorlayın. Fakat dediğim gibi, mekanizma kapalıyken kurma kolunun dişi uygun pozisyonda olmalı. Fotoğrafta göremedim.
Eğer fabrikanın dediğine bakarsak sökmek için özel bir durumu yok. Yeni tüfeklerdeki sıkışıklıktan kaynaklanıyor. Doğru konumda iken biraz kaba güç uygulanması gerekiyor. Ben olsam yağladıktan sonra çekiçle kurma koluna hafifçe ileri geri tıklar tekrar tekrar denerdim. Yine de esas önerim tüfekçiye götürün, pişman olmayın.