Gönderen Konu: Her şey et yemek içinse gelsinler ben alayım.  (Okunma sayısı 4591 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı H.İbrahim GÜNGÖR

• *
Her şey et yemek içinse gelsinler ben alayım.
« : 18 Eylül 2012, 15:29:30 »
Arkadaşlar bu yıl ülke genelinde bıldırcının çok az olduğunu duyoruz sebepleri konusunda çok duyumlar var.En önemli iki duyumu sizlerle paylaşmak istiyorum birincisi teyip kurucuları ikincisi göç geldiğinde karadeniz bölgesinde katliama varan ağ kurma gece fileyle yakalama. göçe hayatlarının devamı için memleket memleket dolaşan ve üremeye çalışan bıldırcınlara vahşet içerisinde 100 gramlık ete muhtaç zihniyetlere seslenmek istiyorum.gelin etinizi ben alayım et yiyin fakat bu hayvanları katletmeyin içimiz acıyor ve üzülerek yazıyorum artık bunlarakarşı ne yapılması gerekiyorsa yapılsın rica ediyorum.
H.İbrahim GÜNGÖR
1974 KÜTAHYA

Çevrimdışı Ziya ELÇİN

• Free Üye
  • *
Ynt: Her şey et yemek içinse gelsinler ben alayım.
« Yanıtla #1 : 18 Eylül 2012, 16:30:57 »
İbrahim kardeşim, yaklaşık 10 yıldır teyple avlanmak ve 2-3 yıldır Rusya'daki yaban hayatının yerini tarım arazilerinin alması bıldırcının doğada "çok az" denecek kadar azalmasına neden oldu.Sırada gece avlanması nedeniyle çulluk var.Yerli yaban hayatımız da tarım ilaçları, zamansız avlanma ve "otobüsle-çadırla" aynı meralara günlerce ava giden kişiler sayesinde  bitmek üzere. Keklik avı açılmadan Bıldırcın avı diye bütün keklik-tavşan meralarında avcı var, merak eden Sivas'a gitsin ve görsün. Allah yardımcımız olsun...
« Son Düzenleme: 18 Eylül 2012, 16:33:59 Gönderen: Ziya ELÇİN »
Ziya ELÇİN
1960 Sivas/Balıkesir www.asyaav.com.tr

Çevrimdışı Bülent PEKPAK

• *
« Yanıtla #2 : 18 Eylül 2012, 16:31:35 »
Aynen katılıyorum.Zaten az olan kuş birde teypçi,ağcıya takılınca biz de avcumuzu açar kalırız.
Bülent PEKPAK
1978 KÜTAHYA

Çevrimdışı Bülent KOCA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 18 Eylül 2012, 17:01:22 »
İbrahim kardeşim, yaklaşık 10 yıldır teyple avlanmak ve 2-3 yıldır Rusya'daki yaban hayatının yerini tarım arazilerinin alması bıldırcının doğada "çok az" denecek kadar azalmasına neden oldu.Sırada gece avlanması nedeniyle çulluk var.Yerli yaban hayatımız da tarım ilaçları, zamansız avlanma ve "otobüsle-çadırla" aynı meralara günlerce ava giden kişiler sayesinde  bitmek üzere. Keklik avı açılmadan Bıldırcın avı diye bütün keklik-tavşan meralarında avcı var, merak eden Sivas'a gitsin ve görsün. Allah yardımcımız olsun...

Doğru söze ne denir,kısa ve net;durum bu!
Bülent KOCA-1970  Çal   505 8281132 Alaşehir

Çevrimdışı Ulvi ŞAFAK

• *
« Yanıtla #4 : 19 Eylül 2012, 09:55:15 »
İpsala, edirne,kırklareli, tekirdağ (karadeniz bölgesini bilmiyorum)sınıra yakın yerlerdeyiz kuş göçü olsa mutlaka bizimde haberimiz olur neden bizde bu kuş az şimdi Türkiyede kurulan Teypler'denmi yoksa avrupadaki Teyplerdenmi kararı siz verin ..
Ulvi ŞAFAK
1965-Tekirdağ/Malkara   0545 4510569

Çevrimdışı Ahmet ŞAKİROĞLU

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
« Yanıtla #5 : 19 Eylül 2012, 10:14:12 »

Çok doğru söylediniz Ziya Bey..

Sivaslı avcıların Sivasın yasak bölgelerinde ava kapalı arazilerde şimdiden çil keklik ve arasına çeşit olsun diye has keklikleri vurduklarını bizde duyuyoruz...Ama haklılar kendi arazileri olduğu için ve yoğun baskıyla heryeri ava kapattıkları,bütün avcıları tek bir meraya topladıkları için haklılar...Ellerine sağlık...Kışında yakalayıp yol kenarında keklik satarlar...

http://mak.ormansu.gov.tr/download/58.jpg SİVAS AV HARİTASI
« Son Düzenleme: 19 Eylül 2012, 10:29:49 Gönderen: Ahmet ŞAKİROĞLU »
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
Kayseri Merkez Avcılar ve Atıcılık Kulubü
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

Çevrimdışı Hasan ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 19 Eylül 2012, 10:20:46 »
Herşeyin başı insan ve insan müsfetteleri yapacak pek birşey yok bence,bunları yapan arkadaşların doğdukları güne dönmelerini yani tekrar insan olmalarını yüce rabbim den dilemekten başka yapacak birşeyimiz yok.................
  Hasan ÖZTÜRK-EDREMİT/1974

Çevrimdışı Hasan GÜZEL 07

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 19 Eylül 2012, 10:41:45 »
geçen sezon kapanışından bu sezon açılışına kadar hazırlık yaptık en az 3000 tl. masraf yaptık hevesle ava gittik defalarca ama doğru dürüst tüfek sıkmadık ve şuan ki geldiğimiz noktada yapılacak bir şey var elimdeki tüfekleri satacağım mühimmat ve gereçleride satacağım alacağım bir atmaca keyfime bakacağım en azıncan masrafsız karışanı olmaz şimdiki kadar...

yetkililer bir şeyler yapmadığı sürece bizlerin duyarlılığı ile olacak şeyler değil bunlar acilen yetkililer bir şeyler yaparsa sonraki yıllarda valnacak bir şeyler bulabiliriz yoksa dediğim gibi tüfekleri satmaya başlarız...
« Son Düzenleme: 19 Eylül 2012, 10:43:46 Gönderen: Hasan GÜZEL 07 »
Renc RECARO
1981 ANTALYA

Çevrimdışı İsmail VAROĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 19 Eylül 2012, 11:34:05 »
dun sabah (salı) kus karadenız sahılıne dokuldu..bızde enayı gıbı bu sabah gıttık kımse yok..teyp te cabası...milli  parklar kontrollerını sadece ava acık gunlerde yapmasınlar sadece avcıya yapmasınlar..yore halkı avcıdan daha cok kus yakalıyor..hadı burda yıyın..yalan mı?
İsmail  VAROĞLU
1972 SAKARYA
ÇAĞIRAMAZSAN..VURAMAZSIN..!

Çevrimdışı Taşkın GESİLİ

• Taşkın GESİLİ
  • Müdavim Üyemiz
  • Taşkın GESİLİ
« Yanıtla #9 : 19 Eylül 2012, 12:12:02 »
Çok doğru söylediniz Ziya Bey..

Sivaslı avcıların Sivasın yasak bölgelerinde ava kapalı arazilerde şimdiden çil keklik ve arasına çeşit olsun diye has keklikleri vurduklarını bizde duyuyoruz...Ama haklılar kendi arazileri olduğu için ve yoğun baskıyla heryeri ava kapattıkları,bütün avcıları tek bir meraya topladıkları için haklılar...Ellerine sağlık...Kışında yakalayıp yol kenarında keklik satarlar...

http://mak.ormansu.gov.tr/download/58.jpg SİVAS AV HARİTASI

+100000

Bu ülkede herşey mi kötüye gider, her gün bir önceki günü aratır ben artık anlayamıyorum.....

Taşkın GESİLİ
1976 KAYSERI
BLUE PICARDY SPANIEL

• *
« Yanıtla #10 : 26 Eylül 2012, 14:35:44 »
Arkadaşlar o kadar doğru sözler yazmışsınızki bu sözlerin üzerine daha ne söylenir bilemiyorum.Avcı olan kanında bu heyecanı taşıyan insanlar cani olamaz olmamalı.Evet yöre insanları ava çok zarar verenleri var bugün ülkemizde 1 ekmek çaldı diye 1 yıl hapis yatan var fakat yüzlerce av hayvanını katledenlere sadece para cezası.Ne söyliyim arkadaşlar bilemiyorum bundan sonraki nakaratları siz doldurun.her şey gönlünüzce olsun.
H.İbrahim GÜNGÖR
1974 KÜTAHYA

Çevrimdışı Mustafa YILMAZ 48

• *
  • bir gün bende isteğim kopege sarılacagım...
« Yanıtla #11 : 26 Eylül 2012, 14:53:39 »
avcılıgın ılk kuralı vıcdanlı olmaktır......

herseyı acıklıyor. saygılarr
Mustafa YILMAZ
1989 FETHİYE 48.5

• *
« Yanıtla #12 : 21 Ekim 2012, 20:51:01 »
paylaşım için teşekkürler mustafa kardeşim.
H.İbrahim GÜNGÖR
1974 KÜTAHYA