Gönderen Konu: Ayıyı öldürsem bir dert, öldürmesem bir dert  (Okunma sayısı 2113 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kadir GONAYDIN

• Müdavim Üyemiz
Ayıyı öldürsem bir dert, öldürmesem bir dert
« : 17 Eylül 2012, 15:15:31 »
Erzurum'da geçen yıl kendisine ve eşine saldıran ayıyı öldürdüğü için 18 bin lira para cezası çarptırılan Ahmet Yıldız,'ın başı ayı ile dertte. Dün gece 20 kovanını parçalayan ayıyı yüksek para cezası nedeniyle öldüremeyen Yıldız, "Ayıyı öldürsem bir dert, öldürmesem bir dert. Her iki durumda da başım beladan kurtulmuyor." dedi.
Erzurumlu arıcı Ahmet Yıldız, ayıdan çektiği kadar hiçbir şeyden çekmiyor.

Erzurum'un Çat ilçesinin Çayırtepe Köyü'nde arıcılık yaparak geçimini temin eden Yıldız'ın 120 kovanının bulunduğu alana gece 4 yavrusuyla gelen boz ayı 20 kovanı parçalayıp içindeki balı yedi. Ayının kovanları parçalayıp, balları yemesini 23 yaşındaki oğlu ile birlikte çaresizlik içinde izleyen Yıldız, yetkililerden yardım talebinde bulundu.

Köyün bulunduğu dağlık alanda yaşayan boz ayıların gece saatlerinde kendisine ait kovanlar ile komşu köylülere ait kovanlara zarar verdiğini ancak para cezası korkusu ile ayıları vuramadıklarını anlatan Yıldız, "Ayıyı vuramıyorum. Çünkü geçtiğimiz yıl 'eşime, bana ve kovanlara saldıran ayıyı vurdum' diye 18 bin lira para cezası gelmişti. Bunun davası halen devam ediyor.

Bu olay nedeniyle mahkeme, av tüfeğime el koymuştu. Şimdi ayı akşamları gelip kovanlarımı parçalayıp, ballarımı yağmalıyor; ben ise çaresizlik içinde izlemekle yetiniyorum. Ayıyı vursam suç, vurmasam kovanlarımı parçalıyor. Yetkililerden yardım bekliyorum. Bana bir çözüm yolu göstersinler. Hiç olmazsa zararımı karşılasınlar." diye konuştu.

Köy sakinlerinden bir diğer arıcı İnanç Kurt ise bir önceki akşam da boz ayının kendisine ait kovanlara saldırdığını anlattı. Komşusu Ahmet  Yıldız'ın ayıyı vurduğu için 18 bin lira para cezasına çarptırılması nedeniyle korkuttuğunu vurgulayan Kurt, "Komşumuza verilen para cezası yüzünden, ayılara karşı elimiz kolumuz bağlandı. Ceza ödenecek gibi değil. Çaresiziz." diye konuştu

(ALINTI)

Kadir GONAYDIN-1978 İstanbul - Beylikdüzü

Yedi yaşında ki bir çocuk kalbimizdekileri bilse dağların arkasına kaçarız. Mevla (c.c.) her şeyi biliyor, hiç utanmıyoruz.

Çevrimdışı Ahmet ŞAKİROĞLU

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
Ynt: Ayıyı öldürsem bir dert, öldürmesem bir dert
« Yanıtla #1 : 17 Eylül 2012, 15:20:37 »
Millet birbirini öldürüyor,kimsenin sesi soluğu çıkmıyor,ekmek davasına ayı öldrülmüş hem cezasını yiyor,hemde tüfeği elinden alınmış..Sonrada bu memlekette şu kadar ruhsatsız tüfek var,şu kadar tabanca var...Allah yardımcısı olsun,sabır versin..

Bence Başbakanlık iletişim merkezine dilekçe yazsın...Dilekçenin başlığıda

''Devlet ayına sahip çık''
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
Kayseri Merkez Avcılar ve Atıcılık Kulubü
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
  • osman döşler. 1968-istanbul
« Yanıtla #2 : 17 Eylül 2012, 15:24:55 »
En iyisi sigorta yaptırmak, başka çare yok.
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

Çevrimdışı Ahmet ŞAKİROĞLU

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
« Yanıtla #3 : 17 Eylül 2012, 15:26:02 »
En iyisi sigorta yaptırmak, başka çare yok.

Bu haberi okuyan hangi sigorta firması teklif verir abi  :) :)Bence hiç bir karlılığı yok küllün zarar :D :D
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
Kayseri Merkez Avcılar ve Atıcılık Kulubü
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

Çevrimdışı Emrah GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
  • Emrah GİRGİN
« Yanıtla #4 : 17 Eylül 2012, 15:46:32 »
kovanların etrafını telle çevirsin  akımıda verdinmi denktir.elektiriği yedimi hadi geliyomu bidaha bak bakalım bi  :)

jpg image hosting
Emrah Girgin
DENİZLİ-ÇİVRİL
...İnanmak yağmur duasına giderken şemsiyeyi yanına almaktır...

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #5 : 17 Eylül 2012, 15:49:20 »
Ayı, kurt, domuz gelecek benim ekmeğimi ve canımı yok edecek ben duracam ha?  Neymiş cezası varmış? Devlet nedir? vatandaşına olan sorumlulukları nedir? Sorumluluklarını yaban hayvanından yana koyuyorsa ben de yasa içi veya dışı nefsi müdafa hakkımı kullanırım. Hangi mahlükat olursa olsun vururum ve vurulan hayvanı da ortadan yok ederim. Bu benim şahsi görüşümdür.
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Ahmet ÖZKAN

• *
  • 05347677315 TOROS KARTALI
« Yanıtla #6 : 18 Eylül 2012, 11:41:15 »
Bir benzerinide biz domuzdan çekiyoruz.20 bin tl.lik damlama sistemi yaptırdık bahçelerimize,gel gör ki domuz anasını ağlatıyor,parçalamadık yerini bırakmıyor.Bir öyle iki öyle,bir gün benim şartel attı,gittim Milli parklar dairesine,'' sorumlu koruma amirine''abicim bizim böyle böyle bir sıkıntımız var,ya bunları siz vurdurun yada ben başımın çaresine bakarım deyince''sakın vurmayın,eğer böyle bişey yaparsanız bizde ihbarını alırsak hemen gerekeni yaparız'' deyince, o zaman benim zararımı kim karşılayacak dedim.Orasını biz bilemeyiz deyincede,ben hemen lafı oturttum .''felan köy felan mevkii,buyrun gelin kardeşim,ben vurayım,siz de bi güzel seyredin,sonrada ne yapacakmışsınız bi görelim'' dedim.Baktım tık yok çıktım gittim.3-5 gün içinde 8-10 tanesini bi güzel indirdik,ne gelen oldu ne giden.Ama gidipde dağda avlamadık,dere kenarlarını bi güzel çevirip bize zarar verenleri azalttık :).Gerçi bizim buralarda felan vurmayla bitmezde  ;),yapacak bi şey yok,ara ara bi operasyon yapıyoruz,benim canım yanacağına onun canı yansın.
Ahmet ÖZKAN
1983 mersin mut

Çevrimdışı Ahmet GÜÇLÜ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 18 Eylül 2012, 11:48:21 »

Ayı, kurt, domuz gelecek benim ekmeğimi ve canımı yok edecek ben duracam ha?  Neymiş cezası varmış? Devlet nedir? vatandaşına olan sorumlulukları nedir? Sorumluluklarını yaban hayvanından yana koyuyorsa ben de yasa içi veya dışı nefsi müdafa hakkımı kullanırım. Hangi mahlükat olursa olsun vururum ve vurulan hayvanı da ortadan yok ederim. Bu benim şahsi görüşümdür.
Ahmet GÜCLÜ
1980 DENIZLI
[email protected]