Gönderen Konu: aport sorunu lütfen yardım...  (Okunma sayısı 4501 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Halil TEKİN 34

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
aport sorunu lütfen yardım...
« : 17 Eylül 2012, 13:13:39 »
İyi günler arkdaşlar;

Ben aranıza yeni katıldım ve herkese merhaba diyorum.

Benim 18 aylık erkek bir drahthaarım var ve aporta kuşu getirirken kuşu eziyor ve ağzında dolştırıyor ve getirmiyor.Bunu sorunu düzelmek için ne yapmalıyım sayın drahthaar ırkına gönül vermiş arkadaşlar.

Teşekkürler
           Halil   
Kıbrıs
20/06/1983

Çevrimdışı Serkan OLGAÇ

• *
Ynt: aport sorunu lütfen yardım...
« Yanıtla #1 : 17 Eylül 2012, 20:32:04 »
Tel fırça yada saksağan la dene saksağan lezzetsizdir sıkınca kötü tad alıp bırakacaktır gerci drahthardan söz ediyoruz  yemez bu numaralaraı ama dene bi birde senden ödül bekliyordur.ağzındakini almak için yiyecek bişiy vermelisin.
Serkan OLGAÇ
1980-Çavdarhisar

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 17 Eylül 2012, 23:50:39 »
Serkan bey yazdığınız cevap için çok teşekkür ederim. Diğer drahthaarcı arkadaşlarda bişeyler yazarsa sevinirim.

teşekkürler
Kıbrıs
20/06/1983

Çevrimdışı Birol TURAN

• *
« Yanıtla #3 : 19 Eylül 2012, 13:12:05 »
 18 aylık olmuş , treni kaçırmış olabilirsin ama yinede çalışmalara devam et .

Kolay gelsin
Birol TURAN
Gayrimenkul
Remax Kom - Bahçeşehir

Çevrimdışı Veysel AÇARI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 19 Eylül 2012, 14:18:21 »
halil bey ınternette kurzhaar ve drahthaar ırkına gonul vermıs bır cok kısının sıtesı vıdeoları var onları once bır ızleyın hatta drahthaar egıtım cdsı var onuda ındırın egıtım ıcın gec kalmak dıye bır seyde yok 4 yasında da olsa ogretılır sızın kopegınıze ogretmenız gereken zorunlu aport zorunlu aportu arastırırsanız cozumude bulmus olacaksınız
Veysel AÇARI
1982  AKHİSAR MANİSA
0505 89 92 112

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 19 Eylül 2012, 15:21:24 »
Teşekkürler...
Kıbrıs
20/06/1983

Çevrimdışı M.Kemal KESKİN

• *
« Yanıtla #6 : 19 Eylül 2012, 15:51:03 »
Ben bu konuda biraz karamsarım. İşin biraz zor.

Mustafa Kemal KESKİN
1957-İskenderun
0505 4577838

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 20 Eylül 2012, 01:01:18 »
aynı s orun şu an benim drahthaar da da var .Fakat köpeğim 13 aylık ve ilk sezonu doğal olarakta ilk aportları .Bir süre müdahale etmemeyi düşünüyorum .Sorun devam ederse uraşıcam .  Benimkinde aport da sıkıntı yok hatta ilk aportu çelgin aportu idi .fakat getrdiğinde kuş patlamış idi.Epeey bi gezdirmiş azında .En azından yememiş ve getirmiş diye şükrediyorum ilk aportta yeseydi durum daha zor olacaktı .bu fırça eğitimini bilmiyorum denemedim ama bana çok mantıklı gelmiyor.köpeği aporttan soğutmadan üzerine dşülübilir. zorunlu aport ve takibinde kuş içine yerleştirilen kürdan ( Bence bu avda yapılmalı ) eğitimi denenebilir.
Kolay gelsin
saygılar
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Serdar ŞEN

• *
« Yanıtla #8 : 20 Eylül 2012, 01:59:36 »
halil bey kesinlikle köpeğinizin ağzını zedeliyecek  veya tahrik edecek cisimler kullanmayınız  sizin yapmanız gereken zorunlu aport eğer köpeğin ağzına aldığı cisim canını acıtırsa birdahaki aportunda onu ağzına almak istemeyecektir
Serdar ŞEN
1985 BOLU

Çevrimdışı Haluk ÇETİNTAŞ

• *
« Yanıtla #9 : 20 Eylül 2012, 14:06:00 »
halil bey merhaba;

nacizane fikirlerim.Öncelikle uzun bir iple at getir dene kalın bir kemik parçası olabilir.Bu çalışmada tüylü ve yumuşak şeylerden uzak dur getirirken çiynemeye çalışmasın ve aç olarak dene.yemeden ipi çek ve getirdiğinde ödül ver.Olmaz ise bir güvercin ile su aportu dene ve sadece senin bulunduğun bir yerden çıkabilecek bir su bul sazlık yerler olabilir suda kuşu çiynemez.Unutma oyunla öğrenirler ödülü mutlaka ver.çok sıkma sev oyna  :)ve bağırıp dövme,ters teper.DD çok fazla akıllıdır.Hiç sanuç alamzsan zorunlu aportu dene ama iyi araştır yanlış yaparsan geriye dönüşün zor olur.Bu cinslerde ilk aportlarda bazen bu sorunlar oluşuyor ama geçiyor onun için patron kim unutmamalılar.Getir otur yat komutlarını mutlaka iyi bilmelidirler.

Kolay gelsın. :)
Haluk ÇETİNTAŞ
1970 eskişehir

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 20 Eylül 2012, 14:59:32 »
yanıt yazan herkese çok teşekkür ederim...
Kıbrıs
20/06/1983

Çevrimdışı Alim ÖZGÖRÜ

• *
« Yanıtla #11 : 21 Eylül 2012, 09:35:01 »
Ben pek anlamam ama bazı avcı abilerden buzlukta kuşu dondurarak aport yaptırdığını duymuştum. yada tel fırça ile. selamlar.
Alim ÖZGÖRÜ

Çevrimdışı Ramazan ASLAN

• *
  • Korucu
« Yanıtla #12 : 03 Ekim 2012, 02:04:22 »
halil kardeşim drahthaarın aport yapmaması normal degil  ögretmesende içgüdüsel yapması gerekir  eger köpegizinde sıkma aport sorunu varsa  canlı kuşu zorunlu aport yaptırıcaksın yani agzına kuşu verip oturtup bekleticen  10 dk örnegin  sonrası zamanları uzatın  bekleme işi gerçekleştimi  daha sonra kuşu köpegin görücek gibi  çevrili bahçede olabilir salın kuşu köpegi bekletin  köpek arkasından gitmicek komuta uyacak şekilde beklemesi gerekir baglayıpta köpek zorlayıp zıplamıcak  sizin komutunuzla  oturup veya ferma gibi beklicek  beklete bildigin kadar atıyom 20 dk  sonra köpegi  al getir komutu  bu arada köpek hem hırsını hemde heyecanını yeniyo zaten  alanda dar oldugu için başka biryere götüremez  arsa veya kapalı bahçe tabi 5 mt biryer olmıcak  köpegin avı sıkmıcakta getiricekte  bu arada sıkma yine olursa köpekle birlikte kuşun yanına gidicen kedileme  dedikleri türden köpegi yönlendiricen sizde birlikte hareket ediceksiniz köpegin kuşa sert dalmaması için yavaş veya  sıkma  komutuyla kuşu köpek agızlayınca  zaten aranız 1 veya 2 mt olucak  gel veya getir deyip kuşu alın köpegi ödüllendir mama veya başka birşeyle  bu olayı 2 defa gerçekleştirin oport  ve sıkma sorunu ortadan kalkıcaktır   gerçi ustalar daha iyi bilir ama siz yinede bir deneyin  selamlar
Ramazan ASLAN
A Rh + 1963 İsmetiye BURSA   

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 04 Ekim 2012, 00:26:29 »
Ramazan Bey ; Tavsiyeniz gerçekten güzel . Fakat daha acemi olan bir köpeğe canlı kuşu aport ettirmek sıkıntı yaratabilir diye düşünüyorum.Köpek daha avı tam analmıyla öğrenemeden bu eğitim sakıncalı olabilir. Fakat bir çok şeyi öğrenmiş fakat heyecanını hırsını yenemediği için aport sıkıntısı varsa bu soylkedıklernz bence de çok işe yarar .
Tabi bunlar acizane fikirlerimiz :)
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ