Gönderen Konu: köpeklerde kanlı ishal başlangıç aşaması  (Okunma sayısı 4050 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Serkan OLGAÇ

• *
köpeklerde kanlı ishal başlangıç aşaması
« : 16 Eylül 2012, 14:35:52 »
Değerli arkadaslarım eğerki yavru köpeklerinizde kanlı ishal başlangıcı görürseniz altını çizerek söylüyorum başlangıç aşamasında kurtarmanın  yolu AMİKOZİT 500 lük ampül ve nidazol 200 lük şurup nidazol bağırsak iltihaplarında karın içi  karın zarı dahil bir cok bakteri ve virüsün dna sına girerek yok etmekte birlikte kullanırken amikozit iğneyi biraz dozunu hafifletmek gerek kusma aşamasında bu ilaçları kullanır isek kurtarma şansımız var.köpeği hasta olan arkadaslarıma burdan geçmiş olsun diyorum.
Serkan OLGAÇ
1980-Çavdarhisar

Çevrimdışı Serkan OLGAÇ

• *
Ynt: köpeklerde kanlı ishal başlangıç aşaması
« Yanıtla #1 : 16 Eylül 2012, 14:38:00 »
amikozit 500 lük iğne penisilinlerden daha güçlü bir iğne. veteriner sitesinden ismini unuttuğum ama arkasından dua ettiğim bir veterinerin tavsiyesi ile bunları uyguladım daha kötü durumlarda serumla birlikte kullanıldığında kurtarma olasılığı daha yüksek.
Serkan OLGAÇ
1980-Çavdarhisar

Çevrimdışı Serkan OLGAÇ

• *
« Yanıtla #2 : 16 Eylül 2012, 14:43:34 »
Tabi değerli veterinerlerimiz bizden daha iyisini bilirler eğerki doğru yolda gitmiş isem hocalarımızın da tavsiyelerini buradan takip edeceğim.ben kütahyada ikamet etmekteyim burdaki veterinerler serumu deri altına enjekte etmkete buda damardan alınmayınca etkili olmadığını düşünüyorum.resimlerle eğerki bize buradan anlatılırsa damardan nasıl damar yolu bulacağız sanırım kendimiz halledebiliriz. diye düşünüyorum.
Serkan OLGAÇ
1980-Çavdarhisar

Çevrimdışı Tuncay KAHRAMAN

• Expert Üye
« Yanıtla #3 : 21 Eylül 2012, 13:53:55 »
Sayın Olgaç,
Parvoviral enteritis Adı üzere bir VİRUS hastalığıdır..Viruslara etkili bir antibiyotik hala bulunamamıştır..Hekimler geniş spektrumlu antibiyotikleri Parvonun yanında gelişebilecek İkincil bakteriyel enfeksiyon risklerine karşı kullanırlar..
Sahada distemper in gastro-enteritis formu,salmonella,enterbactericea grubu gastroenteritisler hatta paraziter enfestasyonlar bile Parvo ile karışıyor..
Yaptığınız ilaçlarla düzelme ancak Bakteriyel bir enfeksiyon varlığında olabilir  Parvo da değil..maalesef..
Parvoda tedavi Sıvı kaybının engellenmesi,Kusmanın engellenmesi,Asidozun giderilmesi,İmmunglobulin verilmesi,sekonder enfeksiyonlara karşı antibiyotikler,immun modülatörler kullanılması  vb.. gibi pekçok ana başlığı kapsar ve maalesef herşeye rağmen Kayıp oranı çok yüksektir..
Damar yolunun açılması üstelik yavru ve dehidre bir hayvanda çok yoğun pet çalışmayan bir hekim için bile ciddi problemdir..Girilse dahi stabil serum verilmesi yani kanülün damarda kalmasının sağlanması derttir..
Hal böyleyken hayvan sahibinin enfüzyon çabası hayvanın canını yakmaktan yada damarı dahada zedeleyip girilemez yapmaktan öteye geçemez..
« Son Düzenleme: 21 Eylül 2012, 13:57:39 Gönderen: Tuncay KAHRAMAN »
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

Çevrimdışı Gökhan KAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 21 Eylül 2012, 16:43:11 »
FLAGYL
METPAMİD
BAÇTİRİM
BUNLARIN HEPSİ ŞURUPTUR ECZANELER  BULA BİLİRSİNİZ.
ENJEKTÖRLE AGIZDAN 3 İLAÇTAN DA 5 ER CC VERMENİZ YETERLİDİR SABAH AKŞAM.
  • REMİNGTON 1187 SPECİAL PURPOSE.(71CM) 51CM FULLY RİFLED.
  • VURSAN 92-A (71-61CM)
  • AVSAN.S.POZE.(76-61) TRAP VE SKEET.
  • İNG.SETTER.
Gökhan KAN
1978-Sakarya-AKYAZI
DEL FABIOMASSIMO.
--------CİNA-----------