çoşkun bey bu şekilde bir yorum yapma cesarettinde bulunduğunuz için gerçekten tebrikler,, tebrikden kastım şudurki; şahsınızın fikirlerine sahip ancak bunları acıklamak ve söylemek yerine nedenlerine kılıflar uyduranlar hatda belgesiyle bohçacılığın kıralını yapanlar tanıyourm,,bunlar avlakda farklı avcılar arasında farklı konuşup farklı eylemlerde bulunan insanlar... bunlara bakarak yorumunuzdaki samnimiyet tebrik e şayandır,,,
hEp sölediğimiz lakin bir türlü anlatamadığımız bir konu var bir yere kopukluk düzensizlik olumsuzluk varsa bu düzensiz kopuk sorunlu yerin başınmdkailer bunların hepsinden sorumludur,,sorumlu malesef ve malesef .....
gecen ahfata avda köpeği ile avlanan belgeli bir avcının keklik avına şahir oldum,,dün 60 yaşın üzerinde belgeli bir amcamızın ki kendisi de sohbetimizden güvenlik mensubu emeklisi bir avcı onunda tahtalı avına şahit oldum...
gecen sene sezonun sonundan mart sonuna kadar ördek avlayanları gördüm...bunların hepsi belgeli avcılardı,
belgeli olupta limit tanımayanarıda gördüm...bunca yolu 2 keklik içinmi yapıyoruz diyenleri biliyourm..onları horlamıyourm ve kötülemiyourm.. ve genellikle haklı buluyourm, çünkü kendime şunu soruyorum,bunları belgelerine aldıkları halde neden bu ceza alma riski olan işleri yapıyorlar? bu soruyu sorduğumda birincisi yeterli denetlemenin olmaması1. neden...2. si kanunlara uyan avcının kanunlara uymasına rağmen avcılığını istediği rahatlıkda yapamaması,,3. avcının sorunlarının gerçek bir çözüme ulaştırlmaması...ne olacak sanki bıldırcın 7 gün acık olsada millet kekliğe tahtalıya ateş etmese...ne olacka sanki ördek 7 güna acık olsada sezondan sonra ördek avlanmasa.... kısacası bence mak bu ülkede malesef ve malesef işe yaramıyor bu işin başını cekenlerde malesef gercek avcılar değil maksatları para kazanmak...ben belgesini iptal edenleri ve kaçak olarak avlananları biliyorum,hemde cok etik evcılar..çözüm devletde ve bu işe kendini vermiş insanlarda..ben artık dedğim gibi bu insanlara kızmıyorum...eğer iş belge almaksa işte gitmiş belgesini almış...sonuçta belgeli avcı.. bu şekilde düşünüyorlar..aslında düşün düğün zaman haksızda gözükmüyorlar...belgesiz avcı çatır catır av yapıyor ben belgeliyim herşeyim tamam ben neden yapamayım diyor... bu insana ,bu etik değil bunu yapma dediğinde...masraflarını ne zor şartlarda belgesini aldığını devletine karşıbu denli hassasken devletin avcıyı korumadığını yapılan haksızlığı velhasılı bir dokun bin ah işit cinsinden.... durum bundan ibaret devlet devlet devlet...adam gibi yönet adam gibi hizmet et....adam gibi adalet...bunlar olsa bu sorunların hiç biri olmayacak...çözüm çok ama işine gelmiyor birilerinin...etrafımızı özel avlaklar tehlikesi sarmışken bile birileri sessiz sedasız emellerini gerceklerştirmeye giderken biz dah hala bu noktadayız.. yakında teyiple avlanacak merada kalmayacak... neyse hayırlsı olsun inş düzelir diyelim...